Voveraičių ir triušienos užkepėlė su grietinėle
1 litras šviežių voveraičių (galima keisti pievagrybiais, pridedant kelis pamirkytus džiovintus baravykus

), gabaliukais supjaustyta, miltuose pavoliota ir apkepta triušiena (geriausiai kojytės),1 nedidelio svogūno galvutė, 3-4 gana didelės bulvės, 300 gr sūrio (kuris lydosi), 200gr.grietinėlės,sviesto grybukų kepimui, 2-3 skiltelės česnako, šviežių krapų, petražolių, mėsos, bulvių prieskonių arba Rasos Bandzienės prieskonių (geriausiai), druskos pagal skonį.
1. Smulkiai supjaustome pakeptą mėsytę, prieš tai, žinoma, nuimame nuo kaulų.
2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti idėti truputėli sviesto, tada bulves labiau suminkštės. Bulvės turėtu buti perpjautos bent i 6 dalis.
3. Ant sviesto apkepame grybukus (jei dedate džiovintų baravykų, juos būtinai mirkykite ir smulkiai supjaustykite). Jiems apkepus sudedame smulkiai pjaustytą triušieną. Dar truputį apkepame, supilame grietinėlę ir pagal skonį įdedame druskos, Rasos Bandzienės prieskonių (arba kitokių mėsos ir bulvių prieskonių). Labai sumažiname ugnį ir truputį patroškiname. Skysčio-padažo turi būti daug.Jei jo trūksta, galima įpilti sultinio kuriame virė vištiena arba bulvių skysčio, jei jas verdant buvo įdėtas sultinio kubelis.
4. Smulkiai supjaustome svogūną, česnako skilteles (arba jas \"spaudikliu\" sutriname), krapus, petražoles. Viską sumaišome.
5. Stambia tarka sutarkuojame sūrį.
6. Į nemažą inda (geriausią stiklinį, kuris tinka kepti orkaitėje, ar bet kokį kitą tinkantį) dedame tokiais sluoksniais:
a) bulvės, vienu sluoksniu- negali būti viena bulvė ant kitos.

visi natūralūs prieskoniai (4 punktas)-svogūnai, česnakai, krapai ir t.t.
c) tarkuoto sūrio sluoksnis
d) vėl bulvės
e) vėl prieskoniai
f) vėl sūris (tol kol bus sudėtos visos bulvės -paliekant vietos grybukams ir visos daržovės.Tik ne visas sūris-jo dar reikės)
g) supilame pakepintus grybukus su triušiena (3 punktas)
h) ant viršaus užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
i) Viską uždengiame ir keletui minučių (kad išsilydytų sūris ir viskas bendrai pasitroškintų) dedame į įkaitintą orkaitę arba į mikrobangų krosnelę.
Prie šito patiekalo tinka pomidorai, agurkai, paprikos.