Triušienos filė su voveraitėmisReikės:
smulkiai supjaustytos triušienos filė (naudojau 2 triušių nugarines, bet tiks kitų vietų mėsytė);
cukinijos;
morkų;
svogūnų;
voveraičių;
grietinės;
majonezo;
kario prieskonių arba tiesiog maltų juodųjų pipirų;
druskos;
krakmolo;
skrudintų sezamo sėklų;
aliejaus kepimui.
Triušieną apibarstome kario prieskoniais, įdedame šaukštelį majonezo, išmaišome ir paliekame kelioms valandoms marinuotis.
Svogūnus susmulkiname, cukiniją ir morkas supjaustome kubeliais, voveraites - norimo dydžio gabalėliais (jei didelės, mažų tai visai nereikia smulkinti

).
Marinuotą triušieną apibarstome šaukštu krakmolo ir išmaišome, kad visi gabaliukai apliptų. Gerai įkaitiname nedidelę keptuvę ir maišydami šlakelyje aliejaus apkepame mėsą iš visų pusių (max 5 min tai turėtų užtrukti), uždengiame dangtį ir nukeliame nuo ugnies (nedarinėjame, kol neprireiks!!!). Kaitiname didelę keptuvę, aliejuje apkepame svogūnus, voveraites, sudedam morkas ir cukinijas, sumažiname ugnį ir patroškiname, kol daržovės suminkštės (grybai ir cukinijos turėtų išskirti nemažai skysčių). Pagal skonį įdedame grietinės, drukos, prieskonių. Jei norim daugiau padažo, galima įpilti mėsos sultinio. Suverčiam keptą triušieną, apibarstom sezamo sėklom, išmaišom ir patiekiam su ryžiais arba makaronais. Jei norim tirštesnio padažo (kaip aš mėgstu), tirštinam šaukštu krakmolo, išmaišytu šaltame vandenyje ar sultinyje.