Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

QUOTE(laselis @ 2012 06 19, 19:21)
O kam? Cia nelaukinis zuikis, nera jokio negero kvapo, mesa minksta.

Aš tai ne ekspertė, dar tik antrus metus juos auginuosi, bet ir kaimynė numirko, ir teta. Tai pagalvojau kad reikia g.gif
net nežinau, ir pati pagal jų patarimą numirkydavau, sako atseit kvapą numuša ir mėsytė balta tampa.
savaitgalį kaip tik turėsiu svečių ir triušį kepsiu pagal prancūzišką receptą. tai ir galvoju, ar numirkyti, ar ne g.gif
Atsakyti
Mes triušieną dažnai valgom, bet niekada nenumirkau....triusis tikrai neturi jokio kvapo, o mėsytė ir taip balta...
Atsakyti
QUOTE(lineva @ 2012 06 20, 09:21)
Mes triušieną dažnai valgom, bet niekada nenumirkau....triusis tikrai neturi jokio kvapo, o mėsytė ir taip balta...


Aš tai numirkau ,nes ir kraujai nusitraukia ir taip švaresnė mėsa ,bet be acto tik biški druskos įmetu
Atsakyti
Aišku, ačiū merginos, bandysiu be numirkymo acte šį kartą, nes man tas acto skonis taip ir lieka mėsoje unsure.gif
Pasidalinsiu įspūdžiais kaip gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2012 06 20, 10:52)
Aš tai numirkau ,nes ir kraujai nusitraukia ir taip švaresnė mėsa ,bet be acto tik biški druskos įmetu

nematau gražiai sutvarkytame triušyje jokio kraujo schmoll.gif
Atsakyti
na va, dalinuosi patirtimi:

Triušiena gavosi nerealiai skani, nors ir pamiršau mėsytę pabarstyti cukrumi. Jokiame acte nemirkiau, ir gavosi super thumbup.gif Aj, tik mėsytė vietomis kietoka buvo, tai nesupratau, ar dėl to kad triušis jau senis buvo, ar dėl to kad gabaliukai per stambiai supjaustyti g.gif

Dabar bandysiu su garstyčių padažu receptuką bigsmile.gif
Atsakyti
Triušienos filė su voveraitėmis
Reikės:
smulkiai supjaustytos triušienos filė (naudojau 2 triušių nugarines, bet tiks kitų vietų mėsytė);
cukinijos;
morkų;
svogūnų;
voveraičių;
grietinės;
majonezo;
kario prieskonių arba tiesiog maltų juodųjų pipirų;
druskos;
krakmolo;
skrudintų sezamo sėklų;
aliejaus kepimui.

Triušieną apibarstome kario prieskoniais, įdedame šaukštelį majonezo, išmaišome ir paliekame kelioms valandoms marinuotis.
Svogūnus susmulkiname, cukiniją ir morkas supjaustome kubeliais, voveraites - norimo dydžio gabalėliais (jei didelės, mažų tai visai nereikia smulkinti wink.gif).
Marinuotą triušieną apibarstome šaukštu krakmolo ir išmaišome, kad visi gabaliukai apliptų. Gerai įkaitiname nedidelę keptuvę ir maišydami šlakelyje aliejaus apkepame mėsą iš visų pusių (max 5 min tai turėtų užtrukti), uždengiame dangtį ir nukeliame nuo ugnies (nedarinėjame, kol neprireiks!!!). Kaitiname didelę keptuvę, aliejuje apkepame svogūnus, voveraites, sudedam morkas ir cukinijas, sumažiname ugnį ir patroškiname, kol daržovės suminkštės (grybai ir cukinijos turėtų išskirti nemažai skysčių). Pagal skonį įdedame grietinės, drukos, prieskonių. Jei norim daugiau padažo, galima įpilti mėsos sultinio. Suverčiam keptą triušieną, apibarstom sezamo sėklom, išmaišom ir patiekiam su ryžiais arba makaronais. Jei norim tirštesnio padažo (kaip aš mėgstu), tirštinam šaukštu krakmolo, išmaišytu šaltame vandenyje ar sultinyje.
thumbup.gif


Atsakyti
QUOTE(ra2ga @ 2011 12 22, 00:20)
Siandien gavau triusienos. niekad nesu ka nors gaminusi ir ragavus. Puoliau SM ieskot recepto.
Padariau troskni. Supjausciau, sudejau i greitpuodi + stambiai supjausciau bulves, morkos ir svoguna. druska, juod.pipirai ir lauro lapai ir du puodeliai vandens. kai isvyre idejau grietines ir isspaudziau cesnaka.
nu, zinokit, gavosi laaabai skaniai.  thumbup.gif

As taip daznai darau ....tada zinau, kad mesa gausis minksta, net pati nuo kaulu nubyra rolleyes.gif , tuk bulves atskirai verdu.
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 10 11, 12:01)
As taip daznai darau ....tada zinau, kad mesa gausis minksta, net pati nuo kaulu nubyra rolleyes.gif , tuk bulves atskirai verdu.


O kiek laiko troskinate greitpuodyje?
Atsakyti
QUOTE(Burbuliukė @ 2014 11 03, 15:19)
O kiek laiko troskinate greitpuodyje?

As troskinu 10 ar 15 min priklausomai kokio amziaus triusiukas.Tik as dar pries troskindama apvolioju gabaliukus miltuose ir apkepu keptuveje ar netgi tame paciame greitpuodyje po to dedu svogunu, morku prieskoniu.pilu truputi vandenuko ir uzdarau dangti.Laika skaiciuoju nuo uzvirimo.Pasibaigus virimo laikui iskarto puodo neatidarau laukiu kol pats nusipuskes,tai gal dar koks 10 minuciu praeina,po to atidarau dadedu grietines ismaisau ir....niam niam smile.gif
Atsakyti
Gaminau pagal si recepta, gavosi laaaabai skanu
http://www.edimdoma....kada-iz-krolika
Atsakyti
labuka. gal kas atsakys, reikalinga skubi pagalba 4u.gif
kiek ziurineju receptuku tai jei su grietinele a rgrietine triusiena tai nebent su morkom, svogunu troskinta, o kazin jei det dar dziovintu slyvu bei kriausiu? tada ta grietinele nebe prie ko?
valgiau pas vienus zmones labai skanu buvo,ten be grietineles buvo, su daug morku, dziovintu slyvu bei kriausiu. Noriu kept kaledoms taciau susimeciau jau, jei su grietinele tai be slyvu ir kriausiu daryt? ar nepagadinsiu jei su vaisiais ir ta grietinele supilsiu?
Atsakyti