Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena


 ! 
Primenu, kad čia ne SKELBIMŲ LENTA, ir komercinio/reklaminio pobūdžio žinutės bus trinamos be išankstinio asmeninio perspėjimo, o dalyviams skirtos atitinkamos nuobaudos.
Atsakyti
issitraukiau triusi is kameros 2kg, bet nzn ka galima butu is jo paruosti, galvojau kepti orkaiteje, bet bijau kad gali buti sausa mesyte ;( kas daryti su juo gal kas patars? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2011 10 10, 12:56)
issitraukiau triusi is kameros 2kg, bet nzn ka galima butu is jo paruosti, galvojau kepti orkaiteje, bet bijau kad gali buti sausa mesyte ;( kas daryti su juo gal kas patars?  4u.gif


Džige,

siūlau tau triušieną su baltuoju vynu.

reikės:

triušienos,kg.

250ml. baltojo vyno,
5-6 česnako skiltelių,
4v.š. alyvuogių aliejaus,
v.š miltų,bazilikų, lauro lapelių,pipirų druskos,
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora v.š. sviesto,maltų pipirų ,druskos,

Mėsą supjaustyti gabaliukais ir gerai įtrinti bazilikų,česnako mišiniu,truputį pamarinuoti.

Tada iki gelsvumo apkepinti aliejuje

Paskui mėsą krėskite į puodą barstykite smulkintomis petražolėmis pipirais,lauralapiais,įpilkite vyną.
Ir,45-50mino6kinkite ant silpnos ugnies
Jeigu skys2io nedaug 5pilkite sultinio.
Troskinta mesa teikt su indu








Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 10 10, 13:14)
Džige,

  siūlau tau triušieną su baltuoju vynu.

  reikės:

    triušienos,kg.

250ml. baltojo vyno,
5-6 česnako skiltelių,
4v.š. alyvuogių aliejaus,
v.š miltų,bazilikų, lauro lapelių,pipirų druskos,
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora v.š. sviesto,maltų pipirų ,druskos,

Mėsą supjaustyti gabaliukais ir gerai įtrinti bazilikų,česnako mišiniu,truputį pamarinuoti.

Tada iki gelsvumo apkepinti aliejuje

Paskui mėsą krėskite į puodą barstykite smulkintomis petražolėmis pipirais,lauralapiais,įpilkite vyną.
Ir,45-50mino6kinkite ant silpnos ugnies
Jeigu skys2io nedaug 5pilkite sultinio.
Troskinta mesa teikt su indu

PS. troskinkite 45-50min ant silpnos ugnies.
Atsakyti
O kaip manote, kokios salotos geriausiai tinka prie triusienos?
Atsakyti
Jei mėsytė sausoka, manyčiau konservuoti burokėliai + truputis obuolio su majonezu arba alyvuogių aliejumi.
Atsakyti
Siandien gavau triusienos. niekad nesu ka nors gaminusi ir ragavus. Puoliau SM ieskot recepto.
Padariau troskni. Supjausciau, sudejau i greitpuodi + stambiai supjausciau bulves, morkos ir svoguna. druska, juod.pipirai ir lauro lapai ir du puodeliai vandens. kai isvyre idejau grietines ir isspaudziau cesnaka.
nu, zinokit, gavosi laaabai skaniai. thumbup.gif
Atsakyti
Pasirodysiu kaip atrodo man zuikis puikis pamarinuotas

Marinatas triusiui

user posted image

O cia jau pats grazuolis apipiltas marinatu

user posted image
user posted image

Receptukas

Triusio paruosimas kepimui

Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas biggrin.gif)
pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...

Marinatui:

200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais

Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.

Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus

P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais. :*
Atsakyti
as irgi nusipirkau triusi, tik nezinau ka su juo daryti. kiek paskaiciau visos troskina
Atsakyti
QUOTE(laimyna @ 2012 01 26, 20:58)
as irgi nusipirkau triusi, tik nezinau ka su juo daryti. kiek paskaiciau visos troskina

aš ne tik troskinu - kepu lygiai taip pat kaip kepu vistos kulseles, ir kepu triusio kulseles, o ne šiaip gabalus (nes isdarineju triusiuka i kulseles, filiukus, farsui ir kauliukus nuverdu zemaiciu blynu ar blyneliu idarui)
Atsakyti
na ir prisiskaičiau receptų bigsmile.gif Ačiū kulinarėms thumbup.gif
kadangi mano triušis virš 2,5kg, tai jį dalinsiu per pus, ir išbandysiu porą skirtingų receptų 4u.gif Galėsiu pasidalinti įspūdžiais.
Atsakyti
Sveikutės, norėjau paklausti, o niekas priš ruošdamos triušieną gaminimui nenumirko jo vandens ir acto tirpale?
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2012 06 17, 14:20)
Sveikutės, norėjau paklausti, o niekas priš ruošdamos triušieną gaminimui nenumirko jo vandens ir acto tirpale?

O kam? Cia nelaukinis zuikis, nera jokio negero kvapo, mesa minksta.
Atsakyti