! | Primenu, kad čia ne SKELBIMŲ LENTA, ir komercinio/reklaminio pobūdžio žinutės bus trinamos be išankstinio asmeninio perspėjimo, o dalyviams skirtos atitinkamos nuobaudos. |
issitraukiau triusi is kameros 2kg, bet nzn ka galima butu is jo paruosti, galvojau kepti orkaiteje, bet bijau kad gali buti sausa mesyte ;( kas daryti su juo gal kas patars?

QUOTE(Džigė @ 2011 10 10, 12:56)
issitraukiau triusi is kameros 2kg, bet nzn ka galima butu is jo paruosti, galvojau kepti orkaiteje, bet bijau kad gali buti sausa mesyte ;( kas daryti su juo gal kas patars? 

Džige,
siūlau tau triušieną su baltuoju vynu.
reikės:
triušienos,kg.
250ml. baltojo vyno,
5-6 česnako skiltelių,
4v.š. alyvuogių aliejaus,
v.š miltų,bazilikų, lauro lapelių,pipirų druskos,
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora v.š. sviesto,maltų pipirų ,druskos,
Mėsą supjaustyti gabaliukais ir gerai įtrinti bazilikų,česnako mišiniu,truputį pamarinuoti.
Tada iki gelsvumo apkepinti aliejuje
Paskui mėsą krėskite į puodą barstykite smulkintomis petražolėmis pipirais,lauralapiais,įpilkite vyną.
Ir,45-50mino6kinkite ant silpnos ugnies
Jeigu skys2io nedaug 5pilkite sultinio.
Troskinta mesa teikt su indu
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 10 10, 13:14)
Džige,
siūlau tau triušieną su baltuoju vynu.
reikės:
triušienos,kg.
250ml. baltojo vyno,
5-6 česnako skiltelių,
4v.š. alyvuogių aliejaus,
v.š miltų,bazilikų, lauro lapelių,pipirų druskos,
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora v.š. sviesto,maltų pipirų ,druskos,
Mėsą supjaustyti gabaliukais ir gerai įtrinti bazilikų,česnako mišiniu,truputį pamarinuoti.
Tada iki gelsvumo apkepinti aliejuje
Paskui mėsą krėskite į puodą barstykite smulkintomis petražolėmis pipirais,lauralapiais,įpilkite vyną.
Ir,45-50mino6kinkite ant silpnos ugnies
Jeigu skys2io nedaug 5pilkite sultinio.
Troskinta mesa teikt su indu
siūlau tau triušieną su baltuoju vynu.
reikės:
triušienos,kg.
250ml. baltojo vyno,
5-6 česnako skiltelių,
4v.š. alyvuogių aliejaus,
v.š miltų,bazilikų, lauro lapelių,pipirų druskos,
Garnyrui:stiklinė ryžių,pora v.š. sviesto,maltų pipirų ,druskos,
Mėsą supjaustyti gabaliukais ir gerai įtrinti bazilikų,česnako mišiniu,truputį pamarinuoti.
Tada iki gelsvumo apkepinti aliejuje
Paskui mėsą krėskite į puodą barstykite smulkintomis petražolėmis pipirais,lauralapiais,įpilkite vyną.
Ir,45-50mino6kinkite ant silpnos ugnies
Jeigu skys2io nedaug 5pilkite sultinio.
Troskinta mesa teikt su indu
PS. troskinkite 45-50min ant silpnos ugnies.
Siandien gavau triusienos. niekad nesu ka nors gaminusi ir ragavus. Puoliau SM ieskot recepto.
Padariau troskni. Supjausciau, sudejau i greitpuodi + stambiai supjausciau bulves, morkos ir svoguna. druska, juod.pipirai ir lauro lapai ir du puodeliai vandens. kai isvyre idejau grietines ir isspaudziau cesnaka.
nu, zinokit, gavosi laaabai skaniai.
Padariau troskni. Supjausciau, sudejau i greitpuodi + stambiai supjausciau bulves, morkos ir svoguna. druska, juod.pipirai ir lauro lapai ir du puodeliai vandens. kai isvyre idejau grietines ir isspaudziau cesnaka.
nu, zinokit, gavosi laaabai skaniai.

Pasirodysiu kaip atrodo man zuikis puikis pamarinuotas
Marinatas triusiui

O cia jau pats grazuolis apipiltas marinatu


Receptukas
Triusio paruosimas kepimui
Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas
)
pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...
Marinatui:
200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais
Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus
P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais. :*
Marinatas triusiui

O cia jau pats grazuolis apipiltas marinatu


Receptukas
Triusio paruosimas kepimui
Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas

pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...
Marinatui:
200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais
Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus
P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais. :*
QUOTE(laimyna @ 2012 01 26, 20:58)
as irgi nusipirkau triusi, tik nezinau ka su juo daryti. kiek paskaiciau visos troskina
aš ne tik troskinu - kepu lygiai taip pat kaip kepu vistos kulseles, ir kepu triusio kulseles, o ne šiaip gabalus (nes isdarineju triusiuka i kulseles, filiukus, farsui ir kauliukus nuverdu zemaiciu blynu ar blyneliu idarui)
na ir prisiskaičiau receptų
Ačiū kulinarėms
kadangi mano triušis virš 2,5kg, tai jį dalinsiu per pus, ir išbandysiu porą skirtingų receptų
Galėsiu pasidalinti įspūdžiais.


kadangi mano triušis virš 2,5kg, tai jį dalinsiu per pus, ir išbandysiu porą skirtingų receptų

Sveikutės, norėjau paklausti, o niekas priš ruošdamos triušieną gaminimui nenumirko jo vandens ir acto tirpale?
QUOTE(šneider @ 2012 06 17, 14:20)
Sveikutės, norėjau paklausti, o niekas priš ruošdamos triušieną gaminimui nenumirko jo vandens ir acto tirpale?
O kam? Cia nelaukinis zuikis, nera jokio negero kvapo, mesa minksta.