QUOTE(kaban @ 2010 05 07, 19:08)
baisiai gaila, kad diskutuoti megstate tik sukiais, o ne skaiciais.. be abejo visi skaiciai salyginai, ir nuo konkrecios situacijos gali keistis +-10-15-20%.. bet tai "oro" nedaro..
as neabejoju kad galima prikimshti nama visais imanomais navorotais - bet pagristi to kazkaip sunkiai zmonem sekasi.. dazniausias argumentas - pradeda prisiminti mersedesus ir komfortus.. tipo - mano pinigai kaip noriu taip ir isleidziu
va sitoj vietoj diskusija ir baigesi
Papildyta:
viska galima ivertinti.. ortakius nebutinai deti lankscius ar skardinius, galima muryti sienoje, kamine.. netgi butina ikart apie tai galvoti, nesvarbu priversine ventiliacija planuoja, su rekupu be rekupo ar naturali.. man asmenishkai yra daug neaishkumu ventiliacijoje - todel kai ateina profas i foruma - noretusi gauti atsakimus, o ne reklama
ok.. kur tie dulkes moskitai ir t.t. lieka? filtre.. po keliu menesiu pradeda tie moskitai puti, auga pelesiai ir t.t. - ir visa tai pompojama i namus.. mes kam keliames i kaima - kad kvepuoti svieziu oru! nieks gi neina i soda darza su dujokauke! o i nama ora filtruojat! ziema! kokie moskitai ir dulkes ziema? tik tie, kurie filtre susikaupe :)filtrai gi ne idealus.. jie surenka kokiu dulkiu debesi vasara - ir poto nuodyja po biski visishkai svaru ora.. reikia keisti sakot - jo reikia.. a keiciat? mashinose kaip daznai keiciat? bukime pragmatishki - kol smirdet neprades, nieks nieko nekeis
tai kuom kvepuojate?
Filtrus reikia valyti, o ne keisti kai tik sugalvoji. masinoi filtru tikrai nekeiciu kaip kad rekomenduojama pakeisti keiciant tepalus, jei jis nera sudrekes, uzsikises neisvalomai tai pravalau prasiurbiu ir tarnauja dar kazkiek, tas pats ir su dulkiu siurblio maisais, bei oro filtrais, jei neuzsikimse neisvalomai tai nekeiciu. kai namie valot dulkes ar kai sluoste jau susitepa, ja ismetat ar isplaunat?
Jei dzin kuom kvepuoji tai nei filtru reikia keist nei juos statyti.
Pagal jusu pasakyma tai net greziniams nereikia vandens filtru, nes kai pasibaigs visokie drusku uzpildai ir t.t. niekas ju nekeis ir nepapildys ir toliau gers nitratus.
QUOTE(Blogasdaktaras @ 2010 05 07, 19:23)
noriu masinos dideles ir komfortiskos tai jei as tai galiu sau leisti as ja ir perku ir nesvarstau per kiek man tai atsipirks. Taip ir su rekuperacija ir visom kitom komforto sistemom kaip kondicionieriai, programuojami ivairus valdikliai ir t.t. Galima pragyventi ir be to, ir su tuo
Anksciau vazinejau su lietuviskos registracijos civiku airijoi, nes draudimas mano airiskai masinai buvo 2100eu/metus +keliu mokestis 1,4l v arikliui ~500eu, o civikui man reikejo tik draudimo kuris man buvo 200lt/metus, sutaupau juodai!!! bet daede ant kiekvieno posukio numesti gaza ir ziureti ar nestovi mentai, kad sustabde nesikabinetu ir neatimtu masinos, nusipirkau passata 1,9l, moku daug, bet vaziuoju ir nepergyvenu ant kiekvieno kampo, cia komfortas kuris jokiu budu niekada neatsipirks ir cia net kalbos negali buti apie atsipirkima, o apie rekupo atsipirkima, bent jau dalini, visa sia tema mes ir kalbam. jei jis neatperka visu islaidu, tai bent jau eksploatacija nekainuoja.
Apie tuos visokius valdiklius, seniau pas mus buvo sildymui taimeriai, kuriuos galedavom uzstatyti 30min intervalais tai per ta pusvalandi taip prikepindavo, o dabar skaitmeniniu taimeriu prigramuojam 10min intervalais, bei bet kuriai savaites dienai atskirai, tai ir komfortas ir atsiperka, jei dar butu termostatas isvis rankom plociau, gal jis ir sildytu dazniau, palaikydamas pastovia temperatura 1 laipsnio tikslumu, bet man nereiktu keltis salta nakti ir eiti ijungti sildyma, kad nesusaltu 1metu sunus. taip pat kaip ir su rekupu, man nereikia eiti nakti pradaryti lango, kad neustrokstumem.
tai tiek apie komforta ir jo kaina
Prisiminiau kaban pirtele ir jos kanalizacija, jei atmintis manes neapgauna tai ten pats darei nuoteku perpumpavimo aikstele, tipo kai pirteles nuoteku susikaups daugiau vienoi talpoi jos bus perpumpuojamos, kitur. Tai klausimas: ar tu vis eisi pats paziureti kiek ten susikaupe s... ir ijungsi siurbli ar kazkokia plude desi, kuri suteiks tau komforto, nors ir be jo galetum apsieiti?