Įkraunama...
Įkraunama...

Vedinimas nuosavame name - 2

QUOTE(Giedruolė @ 2009 12 01, 00:41)
bet jei jau kazka sugalvojai ir tai padeda isvengti keblumu ateityje, kodelgi tos idejos neigyvendinus, ypac jei tai nereikalauja dideliu finansu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
taigi rekuperatorius nupirktas. ALASCA R500. ne uz ilgo gausiu ir ortakyna, taigi per kaledines atostogas tikiuosi susimontuoti ir paleisti.
dar klausima turiu sios srities profams. man rekomendavo visus difuzorius deti i kambario toliausius taskus, kad neliktu uzsistovejusio oro zonu(man tai nerealu) ir dar siule deti arciau langu, kad butu oro nuputymas nuo ju, bet argumentuotai nei vieno nei kito dalyko nepaaiskino smile.gif (bent jau man suprantamai). gal galite pakomentuoti sias mintis?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 12 11, 10:42)
taigi rekuperatorius nupirktas. ALASCA R500. ne uz ilgo gausiu ir ortakyna, taigi per kaledines atostogas tikiuosi susimontuoti ir paleisti.
dar klausima turiu sios srities profams. man rekomendavo visus difuzorius deti i kambario toliausius taskus, kad neliktu uzsistovejusio oro zonu(man tai nerealu) ir dar siule deti arciau langu, kad butu oro nuputymas nuo ju, bet argumentuotai nei vieno nei kito dalyko nepaaiskino smile.gif (bent jau man suprantamai). gal galite pakomentuoti sias mintis?

Galiu pakomentuoti ta atsakyma, oro padavimas turi buti i svariausia zona, siuo atveju ji yra nuo langu, oro istraukimas dazniausiai daromas prie duru. Jei desit pvz. 1 padavimo difuzoriu prie lango viename kambario kampe, o istraukima prie duru priesingame kambario lampe, tai uzsistovejusiu zonu nebus.
Pagal STRSTR 2.09.02:2005 ŠILDYMAS, VĖDINIMAS IR ORO KONDICIONAVIMAS
22.3. Švarus oras paprastai tiekiamas į tą patalpos dalį, kur oras užterštas mažiausiai, o šalinamas ten, kur teršalai išsiskiria intensyviausiai arba jų koncentracija didžiausia.
smile.gif
Atsakyti
O kokia nuomone apie lankscius ortakius pvz amalvos siulomus su apsiltinimu.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 12 11, 13:24)
O kokia nuomone apie lankscius ortakius pvz amalvos siulomus su apsiltinimu.

Tai ne tik Amalvos yra tokie ortakai. Juk yra dar Sonodec, Sonoflex.
Mane irgi domina ju panaudojimo galimybes. Kaip kalbejau tai sake, ten jie jokio esminio pasiriesinimo nedaro orui todel galima naudoti ir ilgesnese vietose (pvz. pastogese)
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 12 11, 09:42)

O kodel rinkaisi ta Alaska, jei jo el. sanaudos labai dideles?
Atsakyti
Girdejau,kad Alaska rekuperatoriaus silumokaitis popierinis ir jis praleidzia dregme(perduoda ismetamo oro dregme paduodamam orui).Jei praleidzia dregme,tai gal ir kvapa praleidzia.Ir gal kas zinot kaip Alaska del uzsalimo?
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 12 11, 22:05)
O kodel rinkaisi ta Alaska, jei jo el. sanaudos labai dideles?

net nezinau ar dideles g.gif . specifikacijose nurodyta 2 ventiliatoriai po 135W max, o minimalus galingumas 96 W bendras berods. Paciame rekuperatoriuje aplamai uzklijuotos lenteles, jog ventiliatoriaus galingumas 108W nes minejo, jog 500inis rekupas ekonomiskesnis nei 400inis, o specifikacijose abieju po 135 nurodyti galingumai. tai gal ir ekonomiskesnis nes specifikacijos 2007 metais rasytos smile.gif gal ka atnaujino. Vistiek bus naudojamas pagrinde pirmu greiciu tai 15-20 lt per men. nebus kazkas tokio ar as klystu?

PVZ Amalvos 400 eina su 135 w ventiliatoriais.
Saldos Ris eko su Ec ventiliatoriaias 400m3 sanaudos 2*104W max.
O saldos paprasti RIS400VE vienas 175 kitas 225 W max. galingumas ventiliatoriu.
taigi jei netycia sudejo EC ventiliatorius Alasca labai dziaugciausi, reiks paklaust pasakambinus smile.gif

o kiek skaitosi mazos sanaudos 500m3 prietaisui?
Papildyta:
QUOTE(miegmaisis @ 2009 12 12, 20:25)
Girdejau,kad Alaska rekuperatoriaus silumokaitis popierinis ir jis praleidzia dregme(perduoda ismetamo oro dregme paduodamam orui).Jei praleidzia dregme,tai gal ir kvapa praleidzia.Ir gal kas zinot kaip Alaska del uzsalimo?

tikrai popierinis, nezinau manau po poros savaiciu paleisiu ir matysiu kas darosi, bet nuosavame name kazkaip kvapai nera labai aktualu, juk ne viesos patalpos...
Papildyta:
QUOTE(zojux @ 2009 12 11, 20:21)
Tai ne tik Amalvos yra tokie ortakai. Juk yra dar Sonodec, Sonoflex.
Mane irgi domina ju panaudojimo galimybes. Kaip kalbejau tai sake, ten jie jokio esminio pasiriesinimo nedaro orui todel galima naudoti ir ilgesnese vietose (pvz. pastogese)

Amalva ir prekiauja Sonodec.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 14 gruodžio 2009 - 11:25
QUOTE(Vyckaju @ 2009 12 14, 12:09)

tikrai popierinis, nezinau manau po poros savaiciu paleisiu ir matysiu  kas darosi, bet nuosavame name kazkaip kvapai nera labai aktualu, juk ne viesos patalpos...

Suradau ALASCAs sajta www.climate.lt. Jie sake, kad ten specialus popieriukas iš 8 sluoksniu. Ir iki poperiaus vanduo nedaeina, nes prieš tai yra filtrai. Sake, kad puslapis rusiškai, nes pagrine eksportuoja i Rusija... Bet pažiurejau, kad visai nebloga technika...
Atsakyti
Gal kas turite ka bloga pasakyti (su argumentais) apie rekoperatoriu Renovent HR.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 12 28, 20:22)
Gal kas turite ka bloga pasakyti (su argumentais) apie rekoperatoriu Renovent HR.

1. Reikalingas drenažas. O tai reiškia, kad galima montuoti tik vertikaliai ir bijo šalčio.
2. Negražina dregmes. Tai reiškia, kad žiema turesite labai sausa ora namie.
3. Kiek žinau nelabai efektyvus. Šilumos gražinimas žemas.
4. Brangus.
Atsakyti
QUOTE(miegmaisis @ 2009 12 12, 20:25)

Alasca gali normaliai dirbti iki 25 laipsniu. Pradedant nuo 15 laipsniu isijungia spec. režimas, kuris automatiškai kontroluoja busena. Šiaip, kadangi rekuperatoriai (kasetes) padaryti iš dregme praleidziancios pleveles (arba paprastai, specialaus popieriaus) todel nera kondensato. Nera kam uzsalti.
Atsakyti