laba diena
noriu paklausti - ar reikia nėštukei vartoti maisto papildus, vitaminus? ar geriau vartoti vitaminų kompleksus ar atskirus, pvz. Ca, Mg ir pan.
Dėl vitaminų naudojimo nuomonės šiuo metu skiriasi. Tačiau jei nuspręsite juos vartoti, tai geriausiai rinkitės būtent nėščiosioms skirtus vitaminus su mikroelementais.
Laba diena,
vaistinėje nusipirkau ir jau 1,5 mėn. vartoju folinę rugštį (0,8 mg) kartu su askorbo rūgštimi (100 mg (atrodo)). Esu 6-7 sav. . Šiandien išgirdau, kad bent pirmus 3 nėštumo mėnesius vitamino C nerekomenduojama gerti. Ką jūs patartumėte? Gerti man toliau šiuos vitaminus, ar nusipirkti tik folinė rūgštį be jokių priedų?
vaistinėje nusipirkau ir jau 1,5 mėn. vartoju folinę rugštį (0,8 mg) kartu su askorbo rūgštimi (100 mg (atrodo)). Esu 6-7 sav. . Šiandien išgirdau, kad bent pirmus 3 nėštumo mėnesius vitamino C nerekomenduojama gerti. Ką jūs patartumėte? Gerti man toliau šiuos vitaminus, ar nusipirkti tik folinė rūgštį be jokių priedų?
Moksliniai tyrimais pagrįstų įrodymų, kad vit C kenktų tikrai nėra. Galite toliau gerti nusipirktą preparatą.
Gerb. Gydytoja,
As siandien pasidariau nestuma testa- jis teigiamas.
Geriu foline rugsti, ar reikia man siuo metu gerti kokius papildomus vitaminus?
Turiu nusipirkusi Materna.
Aciu uz atsakyma.
As siandien pasidariau nestuma testa- jis teigiamas.
Geriu foline rugsti, ar reikia man siuo metu gerti kokius papildomus vitaminus?
Turiu nusipirkusi Materna.
Aciu uz atsakyma.
Jei Jūsų mityba pilnavertė, būtinybės gerti vitaminus, kolkas nėra.
Laba diena,
Norėčiau pasitikslinti ar geriant vaitaminus MATERNA reikia papildomai gerti folio rūgštį. Aš geriu papildomai, bet sako kad to daryti nereikia, nes šiuose vitaminuose folio rūgšties yra dienos norma.
Norėčiau pasitikslinti ar geriant vaitaminus MATERNA reikia papildomai gerti folio rūgštį. Aš geriu papildomai, bet sako kad to daryti nereikia, nes šiuose vitaminuose folio rūgšties yra dienos norma.
Šiuose vitaminuose folio rūgšties kiekis yra pakankamas, papildomai galite nebegerti.
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 1500 mg Ca. Jei geriate tik profilaktiškai, užteks 1 tab.
Ne, vaikeliui tikrai nepakenksite.