Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 2

QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 15:10)
na. kaip čia pasakius  biggrin.gif šiaip ir ta nuotekynė gan paprasta sistema - vamzdis ir bačka... wink.gif
Jo, pas mane taip: vamzdis iš namo į bačką ir viskas. Tik niekaip nesugalvoju ką padaryti (kokį aparatą ar dar ką) kad pamatyčiau kiek pakilo vanduo bačkoj.. Žinau, kad 3 mėn užtenka, bet po to jau darinėju kas dvi savaites žiūrėt ar nelips per viršų.. Gal kaban ką pasiūlys?  blush2.gif
p.s. pas mus labai aukšti grundiniai + molis, tad net neapsiima nė viena firma rengti savo nuotekų valymo įrenginių.. Kaimynas investavo 10k ir palaidojo - neveikia...

parduodamos pludes atskirai apie 30 lt - ikisate, sujungiate ir kokia lempute namo viduje geriausia, kad ne visi kaiminai zinotu, kad pas jus backa pilna smile.gif karta maciau kai pro kaineli tokia veliavele kilo i virsu ant pludes biggrin.gif labai idomiai atrode biggrin.gif ekzotika..

o del gruntiniu vandenu - reikia kaubureli infiltracini padaryti - ir viskas smile.gif is zoles trest nereikes niekad smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 13:28)
Galiu pasakyti tik tiek, kad ką ir šneka visi, bet molyje niekas neveikia. Mano kaimynas - grynas pavyzdys. Nereikia net ir forumų skaitinėt (o kiek esu skaitęs)... Rangovai nuo savęs atsakomybę meta, gamintojai nuo savęs. o kas kalčiausias? klientas, nes pirko  smile.gif Esmė ta, kad jam pudrino smegenis, kad tipo pridėsim daugiau akmenų ir t.t. daugiau kainuos, tikrai veiks. Aha, figuški - neveikia. Pasinaudojo metus ir ate. pradėjom kasti, žiūrėti kame šaknys.. o kai gruntiniai aukštai, prisipildė tie akmenys (ale infiltracijos laukas) vandens, iš valymo įrenginių "išvalytam" vandeniui nėra kur išeiti ir basta. Tai dabar dar 3k investavo ir užkasė bačką kaip ir aš.
Jolana, dar ryt parašysiu į AŽ vieną niuansą, jei darysit bačką. Aš to nepadariau ir labai gailiuosi...  verysad.gif  Tik kaip čia padarius, kad neužmiršus?  g.gif

Nieko as prminsiu ax.gif Man jau stogas vaziuoja, nes is pradziu maniau tokias kaip ir juodgrindes dar padarysiu tai atkalbejo, nes tik pinigu svaistumas. Daryti reikia iskart ir viska. Toliau parase , kad vieni jungesi viska atskirai ( vandeni , nuotekyne ir elektra) tai gailisi dabar darytu viska vienu metu ir susivestu i nama. Vienu zodziu nebezinau...
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 15:22)
O  tai gal zinot kokios kainos apytiksliai ? Ir pasiskaicius cia tai normaliom tu bio nepavadinsi, nes visi tik raso apie vienokius ar kitikius ju gedimus, sutrikimus. Suprantu rangovu dabar visokiu privise, bet kaip issirinkti ta vieninteli, kad ir kitam paskui pasakytum -man tai ciki padare biggrin.gif
Dar pas mane molis grynas ir giliai, ar galima is viso tokiam grunte kazka panasaus daryti??? g.gif

jei pas jus grynas molis - tai nereikia namo, padarykyte karjera ir uzdirbsyte milijonus is savo sklypo.. o nama Bahamose statysyte smile.gif
as prie to - kad nebuna gryno molio.. o jei ir buna - tai nieko baisaus jame nera, aishq maziau jis infiltruoja negu smelis, bet infiltruoja.. nelaidus yra labai gerai sumindziotas molis, o pas jus 2m gylio tikriausiai nieks jo nemindziojo.. pas mano pazystama molys buvo toks kad ekskavatorius sulauze danti kauso, kai kase duobe - ir nieko, 7 metus dirba infiltracinis sulinis ir vargo nemato..
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 15:28)
Galiu pasakyti tik tiek, kad ką ir šneka visi, bet molyje niekas neveikia. Mano kaimynas - grynas pavyzdys. Nereikia net ir forumų skaitinėt (o kiek esu skaitęs)... Rangovai nuo savęs atsakomybę meta, gamintojai nuo savęs. o kas kalčiausias? klientas, nes pirko  smile.gif Esmė ta, kad jam pudrino smegenis, kad tipo pridėsim daugiau akmenų ir t.t. daugiau kainuos, tikrai veiks. Aha, figuški - neveikia. Pasinaudojo metus ir ate. pradėjom kasti, žiūrėti kame šaknys.. o kai gruntiniai aukštai, prisipildė tie akmenys (ale infiltracijos laukas) vandens, iš valymo įrenginių "išvalytam" vandeniui nėra kur išeiti ir basta. Tai dabar dar 3k investavo ir užkasė bačką kaip ir aš.
Jolana, dar ryt parašysiu į AŽ vieną niuansą, jei darysit bačką. Aš to nepadariau ir labai gailiuosi...  verysad.gif  Tik kaip čia padarius, kad neužmiršus?  g.gif

iskur gruntiniai molyje jei jis nelaidus?? arba laidus - arba nera gruntiniu smile.gif tiesiog infiltracija apskaiciota neteisingai pas jusu kaimina.. gal jam reikia 2 sulinius arba dydesnio sulinio.. arba isvis neteisigai irengta..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 14:39)
iskur gruntiniai molyje jei jis nelaidus?? arba laidus - arba nera gruntiniu smile.gif tiesiog infiltracija apskaiciota neteisingai pas jusu kaimina.. gal jam reikia 2 sulinius arba dydesnio sulinio.. arba isvis neteisigai irengta..

Gal galiu jus pakviesti pas save į sklypą? Pamatysite ko dar nesat matęs mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 14:34)
Nieko as prminsiu ax.gif  Man jau stogas vaziuoja, nes is pradziu maniau tokias kaip ir juodgrindes dar padarysiu tai atkalbejo, nes tik pinigu svaistumas. Daryti reikia iskart ir viska. Toliau parase , kad vieni jungesi viska atskirai ( vandeni , nuotekyne ir elektra) tai gailisi dabar darytu viska vienu metu ir susivestu i nama. Vienu zodziu nebezinau...

Juodgrindes dariau ir esu patenkintas. Keli šimtai litų dėl saugumo - menkas netekimas... Per juodgrindes pelės neprisikas iki polistirolo, kurį jos labai mėgsta... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 13:39)
jei pas jus grynas molis - tai nereikia namo, padarykyte karjera ir uzdirbsyte milijonus is savo sklypo.. o nama Bahamose statysyte smile.gif
as prie to - kad nebuna gryno molio.. o jei ir buna - tai nieko baisaus jame nera, aishq maziau jis infiltruoja negu smelis, bet infiltruoja.. nelaidus yra labai gerai sumindziotas molis, o pas jus 2m gylio tikriausiai nieks jo nemindziojo.. pas mano pazystama molys buvo toks kad ekskavatorius sulauze danti kauso, kai kase duobe - ir nieko, 7 metus dirba infiltracinis sulinis ir vargo nemato..
Papildyta:

Jei rimtai tai mes grunto tyrimu nedarem, nes pas kaimynus molis buvo ziurejau pats i grezinius pusantro metro greze, ir net nejo ten ekskovatoriui islyginti normaliai sklypo, spjove i ta reikala biggrin.gif Pas mus gi zemiau sklypas eina derlinga zeme kazkur puse metro paskuo smeliukas gal kokia 30-40cm. ir molis.Mes grezem 2 metrus apsidraudem, ir tien buvo molis sunkiai ejo nuo grazto nudauzyti su kastuvais, ir kas zino kaip giliai jis tesiasi. Tiesa buvo kai kur tokiu akmenuku pilku isimaisiusiu i moli bet santykis mazas.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 15:45)
Pamatysite ko dar nesat matęs  mirksiukas.gif

Oi patikekyte - visko buvau jau macius... visko smile.gif berods mes jau bendravome del jusu infiltracijos, tik nepamnu ar grezet skyle, bandet vandeni pilti ir matuoti?
Papildyta:
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 15:48)
Jei rimtai tai mes grunto tyrimu nedarem, nes pas kaimynus molis buvo ziurejau pats i grezinius pusantro metro greze, ir net nejo ten ekskovatoriui islyginti normaliai sklypo, spjove i ta reikala biggrin.gif Pas mus gi zemiau sklypas eina derlinga zeme kazkur puse metro paskuo smeliukas gal kokia 30-40cm. ir molis.Mes grezem 2 metrus apsidraudem, ir tien buvo molis sunkiai ejo nuo grazto nudauzyti su kastuvais, ir kas zino kaip giliai jis tesiasi. Tiesa buvo kai kur tokiu akmenuku pilku isimaisiusiu i moli bet santykis mazas.

grunto tyrimas - jamat sodo grazta - greziat skyle pvz 2m, ipilate tenai vandens iki virsaus - po paros ateinate, pamatuojate vandens lygi - isskaiciojate grunto laiduma litru per para kvadratiniam metrui - is to apskaiciojate infiltracinio sulinio dydi..

Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 14:53)
Oi patikekyte - visko buvau jau macius... visko smile.gif berods mes jau bendravome del jusu infiltracijos, tik nepamnu ar grezet skyle, bandet vandeni pilti ir matuoti?
Papildyta:
grunto tyrimas - jamat sodo grazta - greziat skyle pvz 2m, ipilate tenai vandens iki virsaus - po paros ateinate, pamatuojate vandens lygi - isskaiciojate grunto laiduma litru per para kvadratiniam metrui - is to apskaiciojate infiltracinio sulinio dydi..

pas mane tas variantas, kai išgręži skylę ir nereikia vandens pilti - pats prisipildo iki 0,5m nuo viršaus. Tiesa, vasarą mažiau wink.gif Bandžiau rudenį (pernai) kiek pripili, tiek ir yra... paviršutinis sluoksnis (juodžemio 15-20 cm) susigeria, visa kita - pilkas, baltas, raudonas molis, kuris smirda dumblu, pelke... vakar kasiau pamatus malkinei - pjauni kaip sviestą. Kaimynų berniukas lipdė kaip su plastelinu visokius niekelius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 15:56)
pas mane tas variantas, kai išgręži skylę ir nereikia vandens pilti - pats prisipildo iki 0,5m nuo viršaus. Tiesa, vasarą mažiau wink.gif Bandžiau rudenį (pernai) kiek pripili, tiek ir yra... paviršutinis sluoksnis (juodžemio 15-20 cm) susigeria, visa kita - pilkas, baltas, raudonas molis, kuris smirda dumblu, pelke... vakar kasiau pamatus malkinei - pjauni kaip sviestą. Kaimynų berniukas lipdė kaip su plastelinu visokius niekelius  mirksiukas.gif

ir kokiame gylije vanduo pasirode?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 15:12)
ir kokiame gylije vanduo pasirode?

nuo žemės paviršiaus ~70 cm gylyje. Dabar, vasarą. Rudenį/pavasarį kur kas prasčiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 16:23)
nuo žemės paviršiaus ~70 cm gylyje. Dabar, vasarą. Rudenį/pavasarį kur kas prasčiau  unsure.gif

cia ne gruntinis, cia pavirsutinis.. visur dabar prisotintas.. tai gerai - iskaskyte, ipilkyte vandens, paziurekyte, per kiek laiko atsistatys lygis - zinosyte kiek gruntas infiltruoja..
Atsakyti
Juokingiausia turbut yra tai, kad kuo daugiau gilinies i siuos reikalus tuo neaiskiau viskas darosi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gal visgi gali kas nors parasyti kiek gi kainuoja ta bio nuoteku sistema isivesti???
Negi ne vieno nera isivedusio ir tuo labai patenkinto, nes kiek skaiciau tai visi tik apie bedas raso blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 20:16)
Juokingiausia turbut yra tai, kad kuo daugiau gilinies i siuos reikalus tuo neaiskiau viskas darosi. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Gal visgi gali kas nors parasyti kiek gi kainuoja ta bio nuoteku sistema isivesti???
Negi ne vieno nera isivedusio ir tuo labai patenkinto, nes kiek skaiciau tai visi tik apie bedas raso blink.gif

iki 10k lt kainuoja. Yra patenkintų (mano pažįstami turi, kur smėlinga vietovė). Ten paprasti nuo šulinio ritiniai gali atstoti tą sistemą, tačiau jie norėjo prašmatniau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 15:28)
cia ne gruntinis, cia pavirsutinis.. visur dabar prisotintas.. tai gerai - iskaskyte, ipilkyte vandens, paziurekyte, per kiek laiko atsistatys  lygis - zinosyte kiek gruntas infiltruoja..

vakar pragręžiau 2m gylio. Kažkur po 5 min pradėjo šlapti duobės dugnas... Pripyliau vandens sulig viršum. Šįryt nuo žemės paviršiaus iki vandens - 50cm. Kokios išvados? g.gif
Atsakyti