Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 2

QUOTE(serzas @ 2009 07 27, 15:47)
O tai kaip del visokiu sertifikatu?  g.gif ar ju nereikia valymo irenginiams priduodant nama?  g.gif

o tai kaip del gruntinio vandens? sausa vasara nustatys gruntinius vandenis zemai, o pavasai/rudeni jie atsiras kazkur visai pavirsiuje  doh.gif

na is tikro 100 karta ta pati rasyti siek tiek ir nusibodo, gal galetumete perziureti visa nuoteku temas - ten daug prirasyta ir apie pridavimus ir sertifikatus ir gruntinius ir negruntinius vandenius..
Atsakyti
Kaban, gal jus galesite man padeti? Pries 2 m, atvaziavo meistriukai ir iskase 2 sulinius, padare vadinama kanalizacija. taciau, ateje gyventi tik siemet, susidurem su problema, suliniai pastoviai pilni...tik dabar patys issiaiskinom, kad gruntiniai vandenys aukstai, grintas- priemolis, suliniai 3 ir 2 bonios, kurioms niekas nadaryta...nesmaluota, netepta mastikom ir pan...tik is vieno ( didesnio) isbegti turetu i mazesni...vanduo, kaip minejau stovi tame paciame lygyje, vamzdis, per kuri iseina vanduo is namo, uzsemtas jau nuo ziemos...gyvenam su 6 men vaiku, tai ir skalbiu ir indus plaunu su baime, nes jau wc pradejo ir "kvapas" sklisti ir lyg vamzdyje burbuliuoti,bijau, kad nepradetu grizti vanduo....problema tame, kad sklypas nedidelis, suliniai nuo namo apie 4 m nutole...ir ka dabar daryti? Labai prasau patarkit, nes jau ziemos bijau, juk vamzdis su vandeniu turbut uzsals...lauksiu atsakymo, dekui
Atsakyti
QUOTE(Akcija @ 2009 07 30, 23:15)
Kaban, gal jus galesite man padeti? Pries 2 m, atvaziavo meistriukai ir iskase 2 sulinius, padare vadinama kanalizacija. taciau, ateje gyventi tik siemet, susidurem su problema, suliniai pastoviai pilni...tik dabar patys issiaiskinom, kad gruntiniai vandenys aukstai, grintas- priemolis, suliniai 3 ir 2 bonios, kurioms niekas nadaryta...nesmaluota, netepta mastikom ir pan...tik is vieno ( didesnio) isbegti turetu i mazesni...vanduo, kaip minejau stovi tame paciame lygyje, vamzdis, per kuri iseina vanduo is namo,  uzsemtas jau nuo ziemos...gyvenam su 6 men vaiku, tai ir skalbiu ir indus plaunu su baime, nes jau wc pradejo ir "kvapas" sklisti ir lyg vamzdyje burbuliuoti,bijau, kad nepradetu grizti vanduo....problema tame, kad sklypas nedidelis, suliniai nuo namo apie 4 m nutole...ir ka dabar daryti? Labai prasau patarkit, nes jau ziemos bijau, juk vamzdis su vandeniu turbut uzsals...lauksiu atsakymo, dekui

o dugnas pirmam yra? jei yra tai is bedos tai galima vadinti septiku su infiltracija.. jei nera - tai visu imanomu normu pazeidimas.. septikas turi buti sandarus.. dabar jis pas jus nesandarus - reishkia reikia uzsandarinti.. padaryti tai jusu salygom - jau veikianti kanalizacija, auksti gruntiniai vandenys - labai sunku.. faktiskai reikia iskasti aplink sulini griovi ili pat dugno - ir ji uzpilti betonu, apibetonuoti sulinius..arba bent ziedu sudurimus..bet jei vanduo aukstai - reishkia reikia salia iskasti drenazine duobe, kur rinktusi vanduo.. na ir be abejo issiurbti vandeni is paciu ziedu.. ir po viso to - garantijos kad neuzsipils niekas neduos.. kaip organizuotas ivadas ir perpilimas? ar yra trishakiai ant vamzdzio galu?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 07 31, 10:07)
o dugnas pirmam yra? jei yra tai is bedos tai galima vadinti septiku su infiltracija.. jei nera - tai visu imanomu normu pazeidimas.. septikas turi buti sandarus.. dabar jis pas jus nesandarus - reishkia reikia uzsandarinti.. padaryti tai jusu salygom - jau veikianti kanalizacija, auksti gruntiniai vandenys - labai sunku.. faktiskai reikia iskasti aplink sulini griovi ili pat dugno - ir ji uzpilti betonu, apibetonuoti sulinius..arba bent ziedu sudurimus..bet jei vanduo aukstai - reishkia reikia salia iskasti drenazine duobe, kur rinktusi vanduo.. na ir be abejo issiurbti vandeni is paciu ziedu.. ir po viso to - garantijos kad neuzsipils niekas neduos.. kaip organizuotas ivadas ir perpilimas? ar yra trishakiai ant vamzdzio galu?

Dugnas yra, betonuotas. trisakiai yra padaryti, kad is pirmo sulinio tik vanduo begtu i antra, o visas s... liktu pirmam.
Atsakyti
QUOTE(Akcija @ 2009 07 31, 10:14)
Dugnas yra, betonuotas. trisakiai yra padaryti, kad is  pirmo sulinio tik vanduo begtu i antra, o visas s... liktu pirmam.

na tas viskas gerai tada.. o kaip padarytas 2 sulinis? tiesiog ziedai zemeje?
Atsakyti
Sveikuciai Na ir man patarkit ax.gif Pas mus yra naujai suprojektuotas gyvenamuju namu kvartalas susideda is 6 gyvenamosios paskirties sklypu. Ten dar nera apsoliuciai jokiu komunikaciju. Toliau raso statinio rodikliuose, kad " buitinei nuotekynei kaip laikina priemone numatoma irengti buitiniu nuoteku rezervuara. Ateityje planuojama irengti biologinius valymo irenginius". Taigi kaip man aiskino, kad bus miesto kanalizacija ateityje.
Tai man pasakykit is patirties prasau, ar man apsimoka daryti su tais biovalymais ir moket turbut zenkliai daugiau- negu ikasti 12m.3 backa ir kuri laika ja naudotis kol bus pajungtos miesto komunikacijos??? g.gif Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 13:58)
Sveikuciai    Na ir man patarkit ax.gif  Pas mus yra naujai suprojektuotas gyvenamuju namu kvartalas susideda is 6 gyvenamosios paskirties sklypu. Ten dar nera apsoliuciai jokiu komunikaciju. Toliau raso statinio rodikliuose, kad " buitinei nuotekynei kaip laikina priemone numatoma irengti buitiniu nuoteku rezervuara. Ateityje planuojama irengti biologinius valymo irenginius". Taigi kaip man aiskino, kad bus miesto kanalizacija ateityje.
Tai man pasakykit is patirties prasau, ar man apsimoka daryti su tais biovalymais ir moket turbut zenkliai daugiau- negu ikasti 12m.3 backa ir kuri laika ja naudotis kol bus pajungtos miesto komunikacijos??? g.gif Aciukas 4u.gif

lotuliukas.gif ta pati problema pas mus soduose. Laikinam naudojimui (kažkur 10čiai metų) užkasiau 10m3 bačką. Lauksiu geresnių laikų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 03, 13:04)
lotuliukas.gif ta pati problema pas mus soduose. Laikinam naudojimui (kažkur 10čiai metų) užkasiau 10m3 bačką. Lauksiu geresnių laikų  ax.gif

Ten kaip suprantu turetu buti gana paprastas irengimo budas
Vamzdis is namo tiesiai i backa ir alsuoklis ar kaip kitaip???
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 14:06)
Ten kaip suprantu turetu buti gana paprastas irengimo budas
Vamzdis is namo tiesiai i backa ir alsuoklis ar kaip kitaip???

na. kaip čia pasakius biggrin.gif šiaip ir ta nuotekynė gan paprasta sistema - vamzdis ir bačka... wink.gif
Jo, pas mane taip: vamzdis iš namo į bačką ir viskas. Tik niekaip nesugalvoju ką padaryti (kokį aparatą ar dar ką) kad pamatyčiau kiek pakilo vanduo bačkoj.. Žinau, kad 3 mėn užtenka, bet po to jau darinėju kas dvi savaites žiūrėt ar nelips per viršų.. Gal kaban ką pasiūlys? blush2.gif
p.s. pas mus labai aukšti grundiniai + molis, tad net neapsiima nė viena firma rengti savo nuotekų valymo įrenginių.. Kaimynas investavo 10k ir palaidojo - neveikia...
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 14:58)
Sveikuciai    Na ir man patarkit ax.gif  Pas mus yra naujai suprojektuotas gyvenamuju namu kvartalas susideda is 6 gyvenamosios paskirties sklypu. Ten dar nera apsoliuciai jokiu komunikaciju. Toliau raso statinio rodikliuose, kad " buitinei nuotekynei kaip laikina priemone numatoma irengti buitiniu nuoteku rezervuara. Ateityje planuojama irengti biologinius valymo irenginius". Taigi kaip man aiskino, kad bus miesto kanalizacija ateityje.

na viskas priklauso nuo to, kiek tas kusris laikas.. Jei per menesi bus miesto kanalizacija - tai vienas, o jei po 10 metu - tai kitkas.. Akivaizdu, kad nieks nezino, kada bus ta kanalizacija.. todel manau visiems reikia irengti normalia vietine, ir pamirsti apie tas bedas..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 08 03, 13:12)
na viskas priklauso nuo to, kiek tas kusris laikas.. Jei per menesi bus miesto kanalizacija - tai vienas, o jei po 10 metu - tai kitkas.. Akivaizdu, kad nieks nezino, kada bus ta kanalizacija.. todel manau visiems reikia irengti normalia vietine, ir pamirsti apie tas bedas..

O tai gal zinot kokios kainos apytiksliai ? Ir pasiskaicius cia tai normaliom tu bio nepavadinsi, nes visi tik raso apie vienokius ar kitikius ju gedimus, sutrikimus. Suprantu rangovu dabar visokiu privise, bet kaip issirinkti ta vieninteli, kad ir kitam paskui pasakytum -man tai ciki padare biggrin.gif
Dar pas mane molis grynas ir giliai, ar galima is viso tokiam grunte kazka panasaus daryti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 08 03, 14:22)
O  tai gal zinot kokios kainos apytiksliai ? Ir pasiskaicius cia tai normaliom tu bio nepavadinsi, nes visi tik raso apie vienokius ar kitikius ju gedimus, sutrikimus. Suprantu rangovu dabar visokiu privise, bet kaip issirinkti ta vieninteli, kad ir kitam paskui pasakytum -man tai ciki padare biggrin.gif
Dar pas mane molis grynas ir giliai, ar galima is viso tokiam grunte kazka panasaus daryti??? g.gif

Galiu pasakyti tik tiek, kad ką ir šneka visi, bet molyje niekas neveikia. Mano kaimynas - grynas pavyzdys. Nereikia net ir forumų skaitinėt (o kiek esu skaitęs)... Rangovai nuo savęs atsakomybę meta, gamintojai nuo savęs. o kas kalčiausias? klientas, nes pirko smile.gif Esmė ta, kad jam pudrino smegenis, kad tipo pridėsim daugiau akmenų ir t.t. daugiau kainuos, tikrai veiks. Aha, figuški - neveikia. Pasinaudojo metus ir ate. pradėjom kasti, žiūrėti kame šaknys.. o kai gruntiniai aukštai, prisipildė tie akmenys (ale infiltracijos laukas) vandens, iš valymo įrenginių "išvalytam" vandeniui nėra kur išeiti ir basta. Tai dabar dar 3k investavo ir užkasė bačką kaip ir aš.
Jolana, dar ryt parašysiu į AŽ vieną niuansą, jei darysit bačką. Aš to nepadariau ir labai gailiuosi... verysad.gif Tik kaip čia padarius, kad neužmiršus? g.gif
Atsakyti