Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 2

QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 20, 16:16)
doh.gif komentarų pilna.. Pagrinde, tai neigiami atsiliepimai... Galbūt tie, pas kuriuos veikia gerai čia neužsuka, bet...  mirksiukas.gif

O tu velnias doh.gif o aš maniau, kad jau traidenis tai patikima ir gera firma blink.gif Einu ieškoti ir skaityti senesnes temas tadu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2009 08 20, 17:27)
O tu velnias  doh.gif o aš maniau, kad jau traidenis tai patikima ir gera firma  blink.gif Einu ieškoti ir skaityti senesnes temas tadu  g.gif

Nu nezinau, bet mes patenkinti tuo traideniu, trys metai kaip pajungtas, jokiu nusisjundimu pakolkas. biggrin.gif Nera jokio kvapo, nes is irengimo isbega ant zemes pavirsiaus, jei butukoks tai kvapas tai tikrai uzuostume.
Atsakyti
QUOTE(Viliomante @ 2009 08 20, 19:17)
Nu nezinau, bet mes patenkinti tuo traideniu, trys metai kaip pajungtas, jokiu nusisjundimu pakolkas.  biggrin.gif  Nera jokio kvapo, nes is irengimo isbega ant zemes pavirsiaus, jei butukoks tai kvapas tai tikrai uzuostume.

Na va perkalbėjau su draugais , kurie turi nuotekų sistemas, tai jie prieš traidenį nieko neturi g.gif Manau ir nuo pastatymo, bei sumontavimo priklauso ir nuo to kur statoma. Jamsim šitą variantą, nes kiti kai atsiuntė sąmatas, tai blink.gif nuo 10.000Lt doh.gif
Atsakyti
Na pas man Traidenis dar neveikia..nevalo, bet pats montavau, tai jokio lygumo, jokio sklandaus susinėrimo dangčių, kad būtų be tarpų...o jau tiek laiko gamina, na gal čia Lietuvoje tik tokius pardavinėja.
Atsakyti
QUOTE(algiswings @ 2009 08 21, 08:51)
Na pas man Traidenis dar neveikia..nevalo, bet pats montavau, tai jokio lygumo, jokio sklandaus susinėrimo dangčių, kad būtų be tarpų...o jau tiek laiko gamina, na gal čia Lietuvoje tik tokius pardavinėja.

Na aš manau, kad jei jie jau patys ir statys savo įrenginį, tai gal esant problemai, patys ir tvarkys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2009 08 21, 09:25)
Na aš manau, kad jei jie jau patys ir statys savo įrenginį, tai gal esant problemai, patys ir tvarkys  g.gif

tikiuosi jums pasiseks... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 21, 15:49)
tikiuosi jums pasiseks...  mirksiukas.gif

o kas pas jumi stovi? as tai traidenio niekaip neimciau, jo samaa mazesne buvo, bet ir is projektuotoju girdejau kad prasilenke traidenis kazkur su kokybe.
mano augustukas tyliai sau burzgia kieme ir anei kvapelio, anei nesvaraus vandenelio.
kaimynas sake buvo pas draugeli, pas kuri kazkoks eko.... stovi, sako pravere danti ir kad uzsmirdo visas kiemas..... mes su B vis uostinejam ziurinejam nu nieko
Atsakyti
Kaban, prasau pagalbos.

Nusipirkes as viena is BVI (kurios firmos, manau nesvarbu - vienos is cia daznai minimu wink.gif) ir daviau pasiziuret jiems grunto tyrimo popierius (tyrimai daryti pries darant namo pamatus, veliau ruosiant projekta greziniui). Jie sako, kad gruntas netinkamas darytis infiltracini sulini, kad labiau tiktu infiltracinis laukas ~ 30 m2 (3 vamzdziai po 10 metru).
BVI - 4 asmenu seimai.
Gruntas pas mane eina sluoksniais - priemolis, priesmėlis (su daug akmenu ir akmenuku) po ~ 40 - 60 cm kiekvienas sluoksnis.
Labai suabejojau ar sulinis netiktu. Nes mano lietaus nuvedimo sistema nuo viso namo (~ 400 m2 stogo) nueina i du fi100 vamzdzius ir pylasi toj vietoj kur as noreciau daryti infiltracini sulini / lauka ir niekada nebuvo problemu su igerimu - o ten gi kiekius ohoho kokius paduoda lietinga rudeni ir pavasari.

Please patark, ar vis dar imanoma man galvot apie infiltracini sulini (PS: jo irengimas man jau atrodo sudetingesnis nei lauko wink.gif)? Bet vat noriu paskaiciuot kas pigiau kainuos, bus paprasciau pasidaryt ir ilgiau tarnaus wink.gif)

Kitas klausimas - infiltracinio lauko pasidarymas, labai mazai radau info ankstesniuose postuose apie tai... T.y. beveik nieko nera.
Kiek pavyko rasti brieziniu, tai viskas ten mazdaug aisku (tik keli klausimai zemiau wink.gif): iskasama didele duobe, i kuria supylamas ~ 50 - 70 cm sluoksnis skaldos, dedama agro plevele, ant virsaus vamzdziai, dar viena plevele bet jau polietilenine (kad nepraleistu is virsaus lietaus ir viso kito) ir visa tai uzkasama motininiu gruntu.
Klausimai:
- agro plevele reikia padeti po vamzdziais ar virs ju? Jei virs, kokia jos funkcija tada ten?
- zvyras sitam "buterbrode" reikalingas kur nors ar ne?
- ir idomiausias klausimas - kaip "issiplepejo" vienos BVI siulanciu imoniu direktorius, visi BVI, kai yra perkraunami nuotekom, megsta ismesti infiltracijai beveik visai neisvalytas nuotekas. Kaip nuo sito apsisaugoti? Kaip suprantu, jei tokie atvejai naudojant bus dazni - infiltracinis laukas (sulinys) greitai uzsikyms ir reiks perdaryneti is naujo viska. Ko tikrai nesinoretu.

Labai dekingas uz visus atsakymus!
Papildyta:
Aha, ir dar. Butu super, jeigu atsakytum - kokie gi pliusai ir minusai abieju sprendimu (infiltracinio lauko ir sulinio). ACIU
Atsakyti
Na jei irengines visgi firma - tai garantija jinai duos tik savo variantui.. Jei irenginesyte patys - tai berods sulinis pas jus turetu veikti puikiai.. kodel firma nenori - nzn. Kuom gruntas blogas ju nuomone?

del paprastumo - sulinis visada bus paprastesnis del zemes darbu.. velgi remontas jo paprastesnis, kai yra smarkus vendens nuleidimas jis kaip buferis dirba.. vietos maziau uzima.. is esmes aishq kiekvienoj situacjoj reikia galvoti - bet pagal jusu aprasyma nemataukuomsulinis netinka..

visi infiltraciniai irenginiai dirba vienu principu - skleidzia nuotekas i kuo dydesni plota.. zvyras visur reikalingas - 30 cm is esmes pakanka - po vamzdziu, plevele dedasi tik is virsaus, kad virsutinis gruntas nelistu i zvyra... viduje agro tikrai nereikia - jinai greit uzsikims... geriausia utupradziai 10-15 cm stambaus smelio, poto zvyras, poti vamzdis su skylutem,poto plevele, poto gruntas..

jei bus isneshtas dumblas is BVI i infiltracija - tai infiltracijos mirtis, reikes valyti..sulini valyti palyginus lengva - pasalinti turini is uzpilti sviezio zvyro smile.gif lauka teks visa perkasti ir irengti is naujo.. o apsisaugoti galima tik 1 budu - nestatyti BVI o irengti paprasta septika ir nebus jokiu problemu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 25 rugpjūčio 2009 - 22:09
Ej, ej, ka tai reiskia? Please, kiek gali, atsakyk. Labai reikia sitos info, nes atostogos ipusejo ir labai norisi "susitvarkyti" iki ju pabaigos. 4u.gif 4u.gif

QUOTE(kaban @ 2009 08 25, 22:51)

Atsakyti
Nerealiai ACIU uz atsakymus!! 4u.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif

Irenginesim patys, tai vat ir tusijuos kad issiaiskint geriausia varianta smile.gif)

Eech, infiltraciniame lauke jau buvau issiaiskines kas ir kaip, bet nieko, pradedam ir su suliniu smile.gif))

4 asmenu seimai uzteks dvieju 2 metru skersmens ziedu ar deti 3? Sorry uz pasikartojancius klausimus blush2.gif

Labai logiska, kad sulinyje lengviau kontroliuoti kas ir kaip uzsinese, padejai agro plevele ant virsaus ir matysi kai kakuciu pripumpuos - galima isvalyti. O vat su lauku - nieko nezinai kada jis sugalvos uzsikymsti...

Dekui uz patarima del septiko, bet BVI jau nupirktas pas mane pries metus ir pasirinkimo neturiu doh.gif Reik montuot. Ir siaip apie septikus labai mazai info yra internete ... Labai jau BVI visa eteri uzeme...

Nu ka, pradedam nuo pradziu - skaitau toliau visas temas apie kanalizacijas ieskodamas info apie sulinio irengima wink.gif

QUOTE(kaban @ 2009 08 25, 22:51)
Na jei irengines visgi firma - tai garantija jinai duos tik savo variantui.. Jei  irenginesyte patys - tai berods sulinis pas jus turetu veikti puikiai.. kodel firma nenori - nzn. Kuom gruntas blogas ju  nuomone?

del paprastumo - sulinis visada bus paprastesnis del zemes darbu.. velgi remontas jo paprastesnis, kai yra smarkus vendens nuleidimas jis kaip buferis dirba.. vietos maziau uzima.. is esmes aishq kiekvienoj situacjoj reikia galvoti - bet pagal jusu aprasyma nemataukuomsulinis netinka..

visi infiltraciniai irenginiai dirba vienu principu - skleidzia nuotekas i kuo dydesni plota.. zvyras visur reikalingas - 30 cm is esmes pakanka - po vamzdziu, plevele dedasi tik is virsaus, kad virsutinis gruntas nelistu i zvyra... viduje agro tikrai nereikia - jinai greit uzsikims... geriausia utupradziai 10-15 cm stambaus smelio, poto zvyras, poti vamzdis su skylutem,poto plevele, poto gruntas..

jei bus isneshtas dumblas is BVI i infiltracija - tai infiltracijos mirtis, reikes valyti..sulini valyti palyginus lengva - pasalinti turini is uzpilti sviezio zvyro smile.gif lauka teks visa perkasti ir irengti is naujo.. o apsisaugoti galima tik 1 budu - nestatyti BVI o irengti paprasta septika ir nebus jokiu problemu.

Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 08 23, 11:37)
o kas pas jumi stovi? as tai traidenio niekaip neimciau, jo samaa mazesne buvo, bet ir is projektuotoju girdejau kad prasilenke traidenis kazkur su kokybe.
mano augustukas tyliai sau burzgia kieme ir anei kvapelio, anei nesvaraus vandenelio.
kaimynas sake buvo pas draugeli, pas kuri kazkoks eko.... stovi, sako pravere danti ir kad uzsmirdo visas kiemas..... mes su B vis uostinejam ziurinejam nu nieko

pas mane bačka pakasta smile.gif kitaip tariant, išsiurbimo duobė wink.gif
Atsakyti