Kaban, prasau pagalbos.
Nusipirkes as viena is BVI (kurios firmos, manau nesvarbu - vienos is cia daznai minimu
) ir daviau pasiziuret jiems grunto tyrimo popierius (tyrimai daryti pries darant namo pamatus, veliau ruosiant projekta greziniui). Jie sako, kad gruntas netinkamas darytis infiltracini sulini, kad labiau tiktu infiltracinis laukas ~ 30 m2 (3 vamzdziai po 10 metru).
BVI - 4 asmenu seimai.
Gruntas pas mane eina sluoksniais - priemolis, priesmėlis (su daug akmenu ir akmenuku) po ~ 40 - 60 cm kiekvienas sluoksnis.
Labai suabejojau ar sulinis netiktu. Nes mano lietaus nuvedimo sistema nuo viso namo (~ 400 m2 stogo) nueina i du fi100 vamzdzius ir pylasi toj vietoj kur as noreciau daryti infiltracini sulini / lauka ir niekada nebuvo problemu su igerimu - o ten gi kiekius ohoho kokius paduoda lietinga rudeni ir pavasari.
Please patark, ar vis dar imanoma man galvot apie infiltracini sulini (PS: jo irengimas man jau atrodo sudetingesnis nei lauko
)? Bet vat noriu paskaiciuot kas pigiau kainuos, bus paprasciau pasidaryt ir ilgiau tarnaus
)
Kitas klausimas - infiltracinio lauko pasidarymas, labai mazai radau info ankstesniuose postuose apie tai... T.y. beveik nieko nera.
Kiek pavyko rasti brieziniu, tai viskas ten mazdaug aisku (tik keli klausimai zemiau
): iskasama didele duobe, i kuria supylamas ~ 50 - 70 cm sluoksnis skaldos, dedama agro plevele, ant virsaus vamzdziai, dar viena plevele bet jau polietilenine (kad nepraleistu is virsaus lietaus ir viso kito) ir visa tai uzkasama motininiu gruntu.
Klausimai:
- agro plevele reikia padeti po vamzdziais ar virs ju? Jei virs, kokia jos funkcija tada ten?
- zvyras sitam "buterbrode" reikalingas kur nors ar ne?
- ir idomiausias klausimas - kaip "issiplepejo" vienos BVI siulanciu imoniu direktorius, visi BVI, kai yra perkraunami nuotekom, megsta ismesti infiltracijai beveik visai neisvalytas nuotekas. Kaip nuo sito apsisaugoti? Kaip suprantu, jei tokie atvejai naudojant bus dazni - infiltracinis laukas (sulinys) greitai uzsikyms ir reiks perdaryneti is naujo viska. Ko tikrai nesinoretu.
Labai dekingas uz visus atsakymus!
Papildyta:Aha, ir dar. Butu super, jeigu atsakytum - kokie gi pliusai ir minusai abieju sprendimu (infiltracinio lauko ir sulinio). ACIU