aš norėjau paklausti, galbūt dar yra kažkas - kas galėtų įtakoti baltą spalvą nustatinėjant VB rankiniu būdu? įsigijus fotoaparatą - jis perėjo per nemažai rankų, ir buvo prispaudyta visko ko reikia ir ko ne... galbūt tai yra priežastis... viską nustatinėju tikrai normaliai, negali būti taip pastoviai arba žalsva arba melsva balta spalva keičiu ir baltus daiktus ir vietą fotografuojant, bet vis tas pats...
QUOTE(Rasytce @ 2009 07 04, 00:28)
nu kad zinook labai fainos fotkes ir labai super kokybe vat beda, kad tu iskarto fotkinai su macro , delto tau taip nepraeina zoomas
nieko - iprask ir su zoomu - tau labai gerai gaunasi
nieko - iprask ir su zoomu - tau labai gerai gaunasi
bet supranti, as jas nupiesiau su ps.. sviesinau, kontrastinau, sharpinau, akis sviesinau kur reikejo, oda matine dariau del grudo... nu darbo gi kiek kazkaip nepratus vnz... pripratus toki vaizda is karto gauti nu arba nemoku juo naudotis... cia gal is serijos blogam sokejau... bet grysiu prie savo fixo... man maziausia f vakar leido 5.6 nu db galvoju arba as lb jau priekabi bet kiek paprasciau yra dirbt su astriu objektyvu..va jei butu astrus zoominis.. jamciau nemirktelejus juk tooooks palengvinimas! sakes. Tiesa, su spalvom nieko nedariau, myliu as ta wb filtra visgi zole zalia, ne salotine nu tik vienoje toje foto kazo gelsva ir dar galvoju nu kaip atviroje erdveje seselyje gauti fotografuojant seselius ant veido.. nu niekaip nepavyko man to gauti.. reik matyt visvien tuomet kazkur prie kazkokio kampo, namo, pavesines fotografuotis,kad is vienos puses butu siena kokia
QUOTE(ASTYT @ 2009 07 04, 01:00)
aš norėjau paklausti, galbūt dar yra kažkas - kas galėtų įtakoti baltą spalvą nustatinėjant VB rankiniu būdu? įsigijus fotoaparatą - jis perėjo per nemažai rankų, ir buvo prispaudyta visko ko reikia ir ko ne... galbūt tai yra priežastis... viską nustatinėju tikrai normaliai, negali būti taip pastoviai arba žalsva arba melsva balta spalva keičiu ir baltus daiktus ir vietą fotografuojant, bet vis tas pats...
su kuo nustatineji wb? kokiu baltu daiktu?
astyte gali but nustatyti pvz pas mane kai nustatai wb gali dar pastumdyt levelius kad ryskesne viena ar kita spalva butu (nzn ar aiskiai as cia )bet zodziu skaityk instrukcija ir ziurek kad spalvos butu ant 0
QUOTE(Edeva @ 2009 07 04, 09:46)
astyte gali but nustatyti pvz pas mane kai nustatai wb gali dar pastumdyt levelius kad ryskesne viena ar kita spalva butu (nzn ar aiskiai as cia )bet zodziu skaityk instrukcija ir ziurek kad spalvos butu ant 0
aš darau kaip edeva, nes man vien baltą lapą nufotkint nepakanka
zitlali, nu aš tai tokiom fotkėm didžiuočiaus
prašau nemiegot ir dėt fotkes į "ritmą" , o tai liksit man po pamokų
QUOTE(Teka @ 2009 07 04, 10:12)
prašau nemiegot ir dėt fotkes į "ritmą" , o tai liksit man po pamokų
Pala, kita savaite dar dedam, ane? Pamirsau jau
QUOTE(Tiny @ 2009 07 04, 10:23)
Pala, kita savaite dar dedam, ane? Pamirsau jau
pirmam šios temos psl arba pačiam albume yra info
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 04, 05:37)
bet supranti, ......................................
pilnai tave suprantu, kad tau neiprasta prie kiekvienos fotkes tiek laiko kuistis bet tu isivaizduok ir tikiu, kad tau tiek ir neidejus darbo - tavo fotkes klientui butu afygiennos teks manau atsirinkt, kada kokiam klientui kiek darbo idet ir bus tau daug paprastciau gyvent o kad 5.6 tai irgi man tai iprasta nori su mazu f zaisti ir dar zoominiu ane - paspurtyk avineli vadinasi - daug slamanciu reik.
vaje vaje - as jau matau savo ateiti, kai gausiu savo 100mm f2.8 macro , tirkiausiai vyrui sakysiu, kad susikistu i viena vieta visus kitus obj, na isskyrus jo pacio zinoma, kuriais neduoda naudotis. nors ateis laikas, kai pats pasiulys , mato gi kokius rezultatus gaunu
na bet mes ne apie tai bet va matai - su spalvom nieko nedarei - taigi cia toooks pliuuusas nerealiai - o dauguma gi kontrastina, astrina tas spalvas, kurios zinoma nuvaizuoja i pievas, o cia bac ir yra niugi ko ne stebuklas. va tuom ir dziaukis visa kita jau pati moki
ir aplamai - prie tavo sugebejimu prasom cia neverkslent - nepatikesim
Viskas, tyliu
Tiesa, kazkur uz poros sav, jau tiksliai varau i Klaipeda su drauge ir dviem reksniukais.. Tad jei kas noresit susimytint as visad uz tik va, kad pasifotkint, tai galeciau pafotkint kas kantrybes turesit.. bo vaikas mano puse demesio pajams per visa pyskinimo laika
Rasytce lb laukiu foto su tavo makriuku, ziauuuriai smalsu ka pavyks isgauti, nes atsiliepimai apie ji tikrai geri
Tiesa, kazkur uz poros sav, jau tiksliai varau i Klaipeda su drauge ir dviem reksniukais.. Tad jei kas noresit susimytint as visad uz tik va, kad pasifotkint, tai galeciau pafotkint kas kantrybes turesit.. bo vaikas mano puse demesio pajams per visa pyskinimo laika
Rasytce lb laukiu foto su tavo makriuku, ziauuuriai smalsu ka pavyks isgauti, nes atsiliepimai apie ji tikrai geri
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 04, 04:37)
su baltu popierium, baltais kamšteliais ir dangteliais, na dar kriauklėm, bet dabar nzn nei ką ,imti nei kur eit. vis žaliuoja man ta balta ar mėlynuoja
QUOTE(Teka @ 2009 07 04, 09:12)
nusistatau ir aš ant 0, nu bet šuo kažkur kitur pakastas.. eisiu vėl kankinti fotoaparatą. bet esmė tame, kad lauke atrodo lyg balta ta spalva išėjo - parsinešu į kompą - nė velnio.. nusistatysiu kur gamtoj taip baltą spalvą, ir parsinešiu kolekciją žalsvų ir melsvų nuotraukų. nebepasitikėsiu savo vb nustatymu
QUOTE(ASTYT @ 2009 07 04, 11:38)
su baltu popierium, baltais kamšteliais ir dangteliais, na dar kriauklėm, bet dabar nzn nei ką ,imti nei kur eit. vis žaliuoja man ta balta ar mėlynuoja
nusistatau ir aš ant 0, nu bet šuo kažkur kitur pakastas.. eisiu vėl kankinti fotoaparatą. bet esmė tame, kad lauke atrodo lyg balta ta spalva išėjo - parsinešu į kompą - nė velnio.. nusistatysiu kur gamtoj taip baltą spalvą, ir parsinešiu kolekciją žalsvų ir melsvų nuotraukų. nebepasitikėsiu savo vb nustatymu
tai mes ir sakom, kad mūsų fotkiuose neužtenka ant 0 pastatyt, mes tas kreives levelius ar kaip ten juos vadint, dar turim pastumdyt
tai gali gi tiesiog atstatyti gamintojo parametrus , jei nezinai kur kas prispaudyta, gal padetu kazkiek.