Mane irgi domina apsiaustelis, pas mane du bachuriukai bus apsirenge kostiumukais, kaip ir apsiausteliai visai nereikalingi, tik idomu ar juos visi deda
QUOTE(turbo sraige @ 2009 07 29, 09:12)
Sveikos
Čia gal ne visai į temą, bet ar būtinas krikštynom apsiaustėlis ? Nes žiūriu labai daug kas daro
Ir dar - ar batukus specialiai perkat krikštynom baltus? Kažkaip nesinori mokėt daug dėl vienos dienos(paskui vis tiek baltų batų nenešiosim) sakau gal išsinuomot kur būna ar ką
Čia gal ne visai į temą, bet ar būtinas krikštynom apsiaustėlis ? Nes žiūriu labai daug kas daro
Ir dar - ar batukus specialiai perkat krikštynom baltus? Kažkaip nesinori mokėt daug dėl vienos dienos(paskui vis tiek baltų batų nenešiosim) sakau gal išsinuomot kur būna ar ką
QUOTE(ridzis @ 2009 07 29, 09:25)
Mane irgi domina apsiaustelis, pas mane du bachuriukai bus apsirenge kostiumukais, kaip ir apsiausteliai visai nereikalingi, tik idomu ar juos visi deda
Sveikos, krikštynoms besiruošiančios mamytės . Jūsų vadinamas apsiaustėlis yra skraistė. Tai naujas krikšto rūbas, kuris turi būti baltas ir uždedamas bažnyčioje, kai tai liepia padaryti kunigas
QUOTE(jjuurrggaa @ 2009 07 29, 10:47)
Sveikos, krikštynoms besiruošiančios mamytės . Jūsų vadinamas apsiaustėlis yra skraistė. Tai naujas krikšto rūbas, kuris turi būti baltas ir uždedamas bažnyčioje, kai tai liepia padaryti kunigas
Sveiki o as norejau paklaust o ta skraiste butina Isanksto dekoju uz atsakyma
QUOTE(ŠANTEL @ 2009 07 29, 08:53)
Paskaitykit cia: http://www.viskaskri...noms.lt/aktualu
"Krikšto apeigoms turėti:
-krikšto žvakę;
-baltą krikšto drabužį;"
Nezinau ar baltas kriksto drabuzis, tai butinai turi buti skraiste, bet neseniai krikstijom savo dukryte, tai krikstijant kunigas sako kazkokius zodzius (tiksliai neprisimenu ) apie balta drabuzi, tai kriksto mama (musu atveju) turejo uzdeti skraiste, o kriksto tetis uzdege zvake.
Na, aš prie to pačio - dėl skraistės
Gal jau kažkur ir rašėt, bet nerandu - ar galima antram vaikiukui dėti krikšto skraistę, likusią nuo pirmojo krikštynų?
Kad žvakė turi būti kiekvienam atskira tai skaičiau, o kažin, kaip su skraiste?... Nes realiai tai ji tik bažnyčioj bus dedama, tai ar verta pirkti naują, kai spintoje turiu visai padorią?
Gal jau kažkur ir rašėt, bet nerandu - ar galima antram vaikiukui dėti krikšto skraistę, likusią nuo pirmojo krikštynų?
Kad žvakė turi būti kiekvienam atskira tai skaičiau, o kažin, kaip su skraiste?... Nes realiai tai ji tik bažnyčioj bus dedama, tai ar verta pirkti naują, kai spintoje turiu visai padorią?
QUOTE(ŠANTEL @ 2009 07 29, 09:53)
jei neturėsit savo krikšto rūbo paskykit prieš pačias apeigas kunigėliui, tada jie turi savo ir panaudoja krikšto apeigoms
Papildyta:
QUOTE(Leja @ 2009 07 29, 16:26)
Gal jau kažkur ir rašėt, bet nerandu - ar galima antram vaikiukui dėti krikšto skraistę, likusią nuo pirmojo rikštynų?
Gal jau kažkur ir rašėt, bet nerandu - ar galima antram vaikiukui dėti krikšto skraistę, likusią nuo pirmojo rikštynų?
nebūtinai nauja, o jei turte dar savo laikų likusią , tai net dar geriau, nes tai gali likti kaip relikvija
QUOTE(Leja @ 2009 07 29, 16:26)
Žinoma, kad naujos nereikia, dar simboliškiau ir gražiau kai tą pačią skraitę dedasi visi vaikai: broliai seserys
Mes savąją irgi laikysim sesutei (jeigu tik sesutė bus ), nes ji tokia mergaitiška
QUOTE(ŠANTEL @ 2009 07 29, 09:53)
Na kaip čia dabar pasakius Neturėsit nieko nenutiks, vis vien vaikiuką krikštys kunigėlis Kiek man teko susidurti su šiuo reikaliuku (jei taip galima pavadinti), tai mamytės gan dažnai pasiklausia kunigo dėl skraistės. Vieni nereikalauja, kiti - reikalauja, treti - dar pasako, kad būtų tokia skraistė, kuri dengtų petukus Tai va.
O nepamirškit to, kad su ta pačia skraiste galima krikštyti broliuką ir sesę, o ateityje - jūsų vaikiukas galės krikštyti ir savo atžalas
noriu labai padekoti ******* kad padejo papuosti dukryte krikstynoms:))
Pasimaivysim ir mes Kadangi viena šio forumo auksarankė mūsų užsakymo nebepriėmė, turėdama laiko rezervą, truputį nusižiūrėdama (bet tik viena akimi) krikšto rūbelius per porą mėnesių sumeistravau pati. Rankytėmis nuo A iki Z, nes netgi siuvimo mašinos neturiu Įkeliu tik pasirodyti - neparduodu ir apskritai nesuprantu, kodėl praėjus šventei žmonės taip nesaugoja šitų relikvijų
Erszebeth[COLOR=red] Jus tikrai saunuole, didziuojuos tokiomis mamytemis. Ir kaip mielai, kaip savo rankudarbo rubeliais puosiasi vaikuciais. Na as kai krikstysiu savo busima leliu, tai nzn kaip cia bus su tais rubeliais. Gal ir rysiuos pati