Sveikos mergytės
Aš esu apakusi, sužavėta, be žado ir visai kitaip labai maloniai šokiruota nuo jūsų kuriamų grožių Fantastika nėra net žodžių kaip tinkamai apibūdinti jus ir jūsų šedevrus
Kadangi esu toks žmogus, kad jei pamatau ką nors kas man be galo patinka, tuoj pat užsimanau pati mėginti padaryti tai va, mėginu kepiau du napaleonus, skonis gavosi geras bet su puošybos elementais nekas pirmasis ir antrasis tortai atrodė kaip sumaitoti dabar va esu išsikepusi trečiąjį, kuris laukia savo papuošimo vakar bandžiau daryti bezė... Aišku kad jis man nesigavo Dariau tris kartus, nesigavo, nusiplikiau pirštą, išoko pūslė, susinervinau ir nuėjau miegoti aišku vakar sakiau prižadėjau, kad nebedarysiu daugiau artimiausiu laiku to kremo, bet ką tu, dabar vėl rezgu mintį kaip grįžusi iš darbo bandysiu vėl
Manau, kad pirmą kartą sirupą perviriau, nes liko tik kristalizavęsis cukrus, antrą kartą jaučiu, kad nedaviriau, o trečią kartą nežinau kas blogai buvo, bet pati kremo konsistencija lyg ir gera buvo, beplakant įdėjau į šaltą vandenį ir tas kremas lyg pavandenijo, nežinau kaip išsireikšti, ir standžios putos nebesigavo, kad ir kiek beplakčiau Kremą plakiau moliniame inde, tai gal tas turi reikšmės žodžiu visai darbą apleidau ir visą dieną vis suku galvą, kas negerai buvo
Na geriausiai beze atšala ( kai įstatai į šaltą vandenį ) jei indas yra metalinis ( puodau toki būna ) nebūtinai Zepteriai ar Berghofai , metalas gerai traukia šaltį , ir beze greitai atvėsta , neimk indo storom sienelėm , aš darau nuo mikserio tame inde kur prie jo buvo kai pirkau , bet geriau kaip sakiau puode .
Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti
Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 12:36)
Na geriausiai beze atšala ( kai įstatai į šaltą vandenį ) jei indas yra metalinis ( puodau toki būna ) nebūtinai Zepteriai ar Berghofai , metalas gerai traukia šaltį , ir beze greitai atvėsta , neimk indo storom sienelėm , aš darau nuo mikserio tame inde kur prie jo buvo kai pirkau , bet geriau kaip sakiau puode .
Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti
Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti
Ačiū už patarimus
Na, kas belieka tik bandyti kol gausis, nes tokiems dalykams būnu užsispyrus kaip ožkytė tikiuosi MB neišvarys iš namų kai aš gadinsiu produktus vieną po kito
Dar klausimėlis, kai į kremą jau yra supiltas sirupas, kada maždaug reikia dėti į indą su šaltu vandeniu o gal pilant į baltymus sirupą indas jau turi stovėti šaltame vandenyje Atleiskit jei uždavinėju kvailus klausimus, bet kol kas šitoje srityje esu žalesnė už varlę
O kaip suprasti kada sirupas tinkamas tai niekaip neišsiaiškinu bandžiau tikrinti pagal aprašytus metodus, bet vistiek nesuprantu Suprantu, kad vanduo turi visiškai išgaruoti, kad nė lašo jo neliktų Ar aš klystu ?
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 12:47)
Ačiū už patarimus
Na, kas belieka tik bandyti kol gausis, nes tokiems dalykams būnu užsispyrus kaip ožkytė tikiuosi MB neišvarys iš namų kai aš gadinsiu produktus vieną po kito
Dar klausimėlis, kai į kremą jau yra supiltas sirupas, kada maždaug reikia dėti į indą su šaltu vandeniu o gal pilant į baltymus sirupą indas jau turi stovėti šaltame vandenyje Atleiskit jei uždavinėju kvailus klausimus, bet kol kas šitoje srityje esu žalesnė už varlę
O kaip suprasti kada sirupas tinkamas tai niekaip neišsiaiškinu bandžiau tikrinti pagal aprašytus metodus, bet vistiek nesuprantu Suprantu, kad vanduo turi visiškai išgaruoti, kad nė lašo jo neliktų Ar aš klystu ?
Na, kas belieka tik bandyti kol gausis, nes tokiems dalykams būnu užsispyrus kaip ožkytė tikiuosi MB neišvarys iš namų kai aš gadinsiu produktus vieną po kito
Dar klausimėlis, kai į kremą jau yra supiltas sirupas, kada maždaug reikia dėti į indą su šaltu vandeniu o gal pilant į baltymus sirupą indas jau turi stovėti šaltame vandenyje Atleiskit jei uždavinėju kvailus klausimus, bet kol kas šitoje srityje esu žalesnė už varlę
O kaip suprasti kada sirupas tinkamas tai niekaip neišsiaiškinu bandžiau tikrinti pagal aprašytus metodus, bet vistiek nesuprantu Suprantu, kad vanduo turi visiškai išgaruoti, kad nė lašo jo neliktų Ar aš klystu ?
Va taip ir turi būti , iki kol neliks nė lašo ...aš stoviu ir neatitraukiu nuo jo akių , pagaunu momentą , lyg jis ir rusti pradeda ( nors gal tik taip atrodo ) ir burbulai vos kunkuliuoja .
Kai tik supili sirupą iš karto istatai į šaltą vandenį ir plaki , imesk ledukų , bus dar šaltesnis .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 13:01)
Va taip ir turi būti , iki kol neliks nė lašo ...aš stoviu ir neatitraukiu nuo jo akių , pagaunu momentą , lyg jis ir rusti pradeda ( nors gal tik taip atrodo ) ir burbulai vos kunkuliuoja .
Kai tik supili sirupą iš karto istatai į šaltą vandenį ir plaki , imesk ledukų , bus dar šaltesnis .
Kai tik supili sirupą iš karto istatai į šaltą vandenį ir plaki , imesk ledukų , bus dar šaltesnis .
Man pirmą kartą darant buvo taip, kad sunkiai pradėjo kunkuliuoti ta visa masė, bet gavosi šnipštas, nes tos masės netgi į baltymus nėjo supilti, pasidarė toks kaip palydito cukraus gabalas galvoju, kad tą kartą per mažai vandens buvo, nes cukrus neištirpo
Pas mus dabar remontuoja šilumines trasas, tai nėra šilto vandens, todėl iš krano bėga ledinis vanduo
Norėjau dar paklausti, ar galima dėti į papuošimams skirtą masę (pagamintą iš marshmallow saldainių) kakavos, kad nusidažytų rudai
Va šito nedariusi , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 11:52)
................ bet tėveliai patenkinti liko
O tai ir yra svarbiausiai. Cia mes galim padiskutuot, paieskot nelygumu, dar ko nors , o gi taip ir ismoksim greiciau.
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 13:16)
Norėjau dar paklausti, ar galima dėti į papuošimams skirtą masę (pagamintą iš marshmallow saldainių) kakavos, kad nusidažytų rudai
Ujui , nedek kakavos, nebent tik labai mazai. Ziurint ka tu nori daryt. Nuo kakavos mase praranda elastinguma, bus paskui labai sunkiai dirbt. Geriau daryk sokoladine marchmelow teshla. Yra virsuje papuosimu temoje pirmame lape
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 14:12)
Va šito nedariusi , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
Cukrų tai aš Panevėžio naudojau O koks geriausias ?
Dar kartą labai labai ačiū už atsakymus ir patarimus
Nesitikėjau, kad padėsit taip iškarto nepažįstamai merginai labai draugiškos esat ačiū
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 14:12)
Va šito nedariusi , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju )
dabar paėmiau ir pagalvojau, gal visus penkis kartus man ir neišėjo beze, dėl to, kad būtent tas lenkiškas cukrus buvo, o dar plius patirties nulis, tai niekas ir nesigavo... bet užteko, kad įvarytų bezefobiją... prasikeikiau ir sakiau, kad aš dar kada ją bandyčiau gamint
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 14:25)
O tai ir yra svarbiausiai. Cia mes galim padiskutuot, paieskot nelygumu, dar ko nors , o gi taip ir ismoksim greiciau.
Ujui , nedek kakavos, nebent tik labai mazai. Ziurint ka tu nori daryt. Nuo kakavos mase praranda elastinguma, bus paskui labai sunkiai dirbt. Geriau daryk sokoladine marchmelow teshla. Yra virsuje papuosimu temoje pirmame lape
Ujui , nedek kakavos, nebent tik labai mazai. Ziurint ka tu nori daryt. Nuo kakavos mase praranda elastinguma, bus paskui labai sunkiai dirbt. Geriau daryk sokoladine marchmelow teshla. Yra virsuje papuosimu temoje pirmame lape
Ačiū už patarimą aš jau net nežinau kiek puslapių perskaičiau apie papuošimus per kelias dienas, tai man jau net galva apsisuko nuo informacijos gausos
QUOTE(rembiene @ 2009 07 01, 14:28)
dabar paėmiau ir pagalvojau, gal visus penkis kartus man ir neišėjo beze, dėl to, kad būtent tas lenkiškas cukrus buvo, o dar plius patirties nulis, tai niekas ir nesigavo... bet užteko, kad įvarytų bezefobiją... prasikeikiau ir sakiau, kad aš dar kada ją bandyčiau gamint
Bijau, kad ir manęs toks likimas neištiktų
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 14:36)
Ačiū už patarimą aš jau net nežinau kiek puslapių perskaičiau apie papuošimus per kelias dienas, tai man jau net galva apsisuko nuo informacijos gausos
Bijau, kad ir manęs toks likimas neištiktų
Bijau, kad ir manęs toks likimas neištiktų
nosi auksciau, man beze tik is 10 karto pavyko bet as tikra zemaite dariau kol padariau esu tikra tau irgi tikrai pavyks
QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 11:52)
ačiū, vat dėl pūslių ir sakiau taip, ir badžiau ir ką nedirbau, ir lyginau mases atkėlusi, vis tiek liko dar jų na bet tėveliai patenkinti liko
Olesta, labai mielas torciukas
o pusles as su adata praduriu ir jos dingsta, o mase graziai prilimpa prie tortuko