Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Sveikos mergytės 4u.gif

Aš esu apakusi, sužavėta, be žado ir visai kitaip labai maloniai šokiruota nuo jūsų kuriamų grožių mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif Fantastika wub.gif nėra net žodžių kaip tinkamai apibūdinti jus ir jūsų šedevrus wub.gif

Kadangi esu toks žmogus, kad jei pamatau ką nors kas man be galo patinka, tuoj pat užsimanau pati mėginti padaryti doh.gif tai va, mėginu blush2.gif kepiau du napaleonus, skonis gavosi geras thumbup.gif bet su puošybos elementais nekas unsure.gif pirmasis ir antrasis tortai atrodė kaip sumaitoti doh.gif biggrin.gif dabar va esu išsikepusi trečiąjį, kuris laukia savo papuošimo ax.gif vakar bandžiau daryti bezė... Aišku kad jis man nesigavo doh.gif Dariau tris kartus, nesigavo, nusiplikiau pirštą, išoko pūslė, susinervinau ir nuėjau miegoti biggrin.gif aišku vakar sakiau prižadėjau, kad nebedarysiu daugiau artimiausiu laiku to kremo, bet ką tu, dabar vėl rezgu mintį kaip grįžusi iš darbo bandysiu vėl biggrin.gif
Manau, kad pirmą kartą sirupą perviriau, nes liko tik kristalizavęsis cukrus, antrą kartą jaučiu, kad nedaviriau, o trečią kartą nežinau kas blogai buvo, bet pati kremo konsistencija lyg ir gera buvo, beplakant įdėjau į šaltą vandenį ir tas kremas lyg pavandenijo, nežinau kaip išsireikšti, ir standžios putos nebesigavo, kad ir kiek beplakčiau unsure.gif Kremą plakiau moliniame inde, tai gal tas turi reikšmės g.gif žodžiu visai darbą apleidau ir visą dieną vis suku galvą, kas negerai buvo doh.gif
Atsakyti
Na geriausiai beze atšala ( kai įstatai į šaltą vandenį ) jei indas yra metalinis ( puodau toki būna ) nebūtinai Zepteriai ar Berghofai , metalas gerai traukia šaltį , ir beze greitai atvėsta , neimk indo storom sienelėm schmoll.gif , aš darau nuo mikserio tame inde kur prie jo buvo kai pirkau , bet geriau kaip sakiau puode .

Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 12:36)
Na geriausiai beze atšala ( kai įstatai į šaltą vandenį ) jei indas yra metalinis ( puodau toki būna ) nebūtinai Zepteriai ar Berghofai , metalas  gerai traukia šaltį , ir beze greitai atvėsta , neimk indo storom sienelėm schmoll.gif  , aš darau nuo mikserio tame inde kur prie jo buvo kai pirkau , bet geriau kaip sakiau puode .

Bet vistik , ji betkur gerai išsiplaks jei ....gerai išvirtas sirupas , tai - pagrindas bezui , kol tu neišmoksi jo atitaikyti , beze gali nesigauti  smile.gif


Ačiū už patarimus 4u.gif
Na, kas belieka smile.gif tik bandyti kol gausis, nes tokiems dalykams būnu užsispyrus kaip ožkytė biggrin.gif tikiuosi MB neišvarys iš namų kai aš gadinsiu produktus vieną po kito biggrin.gif

Dar klausimėlis, kai į kremą jau yra supiltas sirupas, kada maždaug reikia dėti į indą su šaltu vandeniu g.gif o gal pilant į baltymus sirupą indas jau turi stovėti šaltame vandenyje g.gif Atleiskit jei uždavinėju kvailus klausimus, bet kol kas šitoje srityje esu žalesnė už varlę doh.gif

O kaip suprasti kada sirupas tinkamas tai niekaip neišsiaiškinu unsure.gif bandžiau tikrinti pagal aprašytus metodus, bet vistiek nesuprantu g.gif Suprantu, kad vanduo turi visiškai išgaruoti, kad nė lašo jo neliktų ax.gif Ar aš klystu blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 12:47)
Ačiū už patarimus  4u.gif
Na, kas belieka  smile.gif  tik bandyti kol gausis, nes tokiems dalykams būnu užsispyrus kaip ožkytė  biggrin.gif  tikiuosi MB neišvarys iš namų kai aš gadinsiu produktus vieną po kito  biggrin.gif

Dar klausimėlis, kai į kremą jau yra supiltas sirupas, kada maždaug reikia dėti į indą su šaltu vandeniu  g.gif  o gal pilant į baltymus sirupą indas jau turi stovėti šaltame vandenyje  g.gif  Atleiskit jei uždavinėju kvailus klausimus, bet kol kas šitoje srityje esu žalesnė už varlę  doh.gif

O kaip suprasti kada sirupas tinkamas tai niekaip neišsiaiškinu  unsure.gif  bandžiau tikrinti pagal aprašytus metodus, bet vistiek nesuprantu  g.gif  Suprantu, kad vanduo turi visiškai išgaruoti, kad nė lašo jo neliktų  ax.gif  Ar aš klystu  blush2.gif ?


Va taip ir turi būti , iki kol neliks nė lašo ...aš stoviu ir neatitraukiu nuo jo akių , pagaunu momentą , lyg jis ir rusti pradeda ( nors gal tik taip atrodo ) ir burbulai vos kunkuliuoja .

Kai tik supili sirupą iš karto istatai į šaltą vandenį ir plaki , imesk ledukų , bus dar šaltesnis .
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 13:01)
Va taip ir turi būti , iki kol neliks nė lašo ...aš stoviu ir neatitraukiu nuo jo akių , pagaunu momentą , lyg jis ir rusti pradeda ( nors gal tik taip atrodo ) ir burbulai vos kunkuliuoja .

Kai tik supili sirupą iš karto istatai į šaltą vandenį ir plaki , imesk ledukų , bus dar šaltesnis .


Man pirmą kartą darant buvo taip, kad sunkiai pradėjo kunkuliuoti ta visa masė, bet gavosi šnipštas, nes tos masės netgi į baltymus nėjo supilti, pasidarė toks kaip palydito cukraus gabalas biggrin.gif galvoju, kad tą kartą per mažai vandens buvo, nes cukrus neištirpo g.gif

Pas mus dabar remontuoja šilumines trasas, tai nėra šilto vandens, todėl iš krano bėga ledinis vanduo hihihi.gif

Norėjau dar paklausti, ar galima dėti į papuošimams skirtą masę (pagamintą iš marshmallow saldainių) kakavos, kad nusidažytų rudai g.gif
Atsakyti
Va šito nedariusi schmoll.gif , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas g.gif .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja blush2.gif

Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju schmoll.gif )



Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 11:52)
................ bet tėveliai patenkinti liko ax.gif

O tai ir yra svarbiausiai. Cia mes galim padiskutuot, paieskot nelygumu, dar ko nors lotuliukas.gif , o gi taip ir ismoksim greiciau.

QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 13:16)
Norėjau dar paklausti, ar galima dėti į papuošimams skirtą masę (pagamintą iš marshmallow saldainių) kakavos, kad nusidažytų rudai  g.gif


Ujui blink.gif blink.gif , nedek kakavos, nebent tik labai mazai. Ziurint ka tu nori daryt. Nuo kakavos mase praranda elastinguma, bus paskui labai sunkiai dirbt. Geriau daryk sokoladine marchmelow teshla. Yra virsuje papuosimu temoje pirmame lape
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 14:12)
Va šito nedariusi  schmoll.gif , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas  g.gif .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja  blush2.gif

Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju  schmoll.gif )


Cukrų tai aš Panevėžio naudojau ax.gif O koks geriausias smile.gif ?

Dar kartą labai labai ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nesitikėjau, kad padėsit taip iškarto nepažįstamai merginai blush2.gif labai draugiškos esat wub.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 14:12)
Va šito nedariusi  schmoll.gif , bet gal geriau tiktų ištirpintas juodas šokoladas  g.gif .....kakava gali išsausinti .....na kurios mėgsta su ja dirbti , gal tau patars , aš nesu jos gerbėja  blush2.gif

Kas dėl pirmo tavo beze , jei liko neištirpes cukrus , mažai vandens , arba vandens gal ir užteko , bet cukrus papuolė didelėm granulėm ( lenkiškas toks ...fui , bezei aš jo nenaudoju  schmoll.gif )

dabar paėmiau ir pagalvojau, gal visus penkis kartus man ir neišėjo beze, dėl to, kad būtent tas lenkiškas cukrus buvo, o dar plius patirties nulis, tai niekas ir nesigavo... bet užteko, kad įvarytų bezefobiją... prasikeikiau ir sakiau, kad aš dar kada ją bandyčiau gamint doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rembiene: 01 liepos 2009 - 13:29
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 14:25)
O tai ir yra svarbiausiai. Cia mes galim padiskutuot, paieskot nelygumu, dar ko nors  lotuliukas.gif , o gi taip ir ismoksim greiciau.
Ujui  blink.gif  blink.gif , nedek kakavos, nebent tik labai mazai. Ziurint ka tu nori daryt. Nuo kakavos mase praranda elastinguma, bus paskui labai sunkiai dirbt. Geriau daryk sokoladine marchmelow teshla. Yra virsuje papuosimu temoje pirmame lape


Ačiū už patarimą 4u.gif aš jau net nežinau kiek puslapių perskaičiau apie papuošimus per kelias dienas, tai man jau net galva apsisuko nuo informacijos gausos biggrin.gif

QUOTE(rembiene @ 2009 07 01, 14:28)
dabar paėmiau ir pagalvojau, gal visus penkis kartus man ir neišėjo beze, dėl to, kad būtent tas lenkiškas cukrus buvo, o dar plius patirties nulis, tai niekas ir nesigavo... bet užteko, kad įvarytų bezefobiją... prasikeikiau ir sakiau, kad aš dar kada ją bandyčiau gamint  doh.gif


Bijau, kad ir manęs toks likimas neištiktų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 01, 14:36)
Ačiū už patarimą  4u.gif  aš jau net nežinau kiek puslapių perskaičiau apie papuošimus per kelias dienas, tai man jau net galva apsisuko nuo informacijos gausos  biggrin.gif
Bijau, kad ir manęs toks likimas neištiktų  unsure.gif


nosi auksciau, man beze tik is 10 karto pavyko doh.gif bet as tikra zemaite dariau kol padariau biggrin.gif esu tikra tau irgi tikrai pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 11:52)
ačiū, vat dėl pūslių ir sakiau taip, ir badžiau ir ką nedirbau, ir lyginau mases atkėlusi, vis tiek liko dar jų doh.gif na bet tėveliai patenkinti liko ax.gif

Olesta, labai mielas torciukas smile.gif
o pusles as su adata praduriu ir jos dingsta, o mase graziai prilimpa prie tortuko wink.gif
Atsakyti