Olesta, pupainga, Inočka, ačiū.
Turiu dar klausimuką: kur Vilniuje galima nusipirkti šokoladinių "pinigų"?
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 30, 14:17)
Olesta, pupainga, Inočka, ačiū.
Turiu dar klausimuką: kur Vilniuje galima nusipirkti šokoladinių "pinigų"?
Turiu dar klausimuką: kur Vilniuje galima nusipirkti šokoladinių "pinigų"?
Saldus majai, universalineje parduotuveje ir Akropolyje, taip pat yra kioskeliuose ir Thomas Philipse
QUOTE(Meian @ 2009 06 30, 12:53)
Man tos gelytes nepakartojamai atrodo. Labai grazios spalvos, tiesiog aki dziugina. Is pradziu pamaniau, kad cia du tortai -- maisas bei tas gelynas. Ir turiu pasakut, mano galva nebutu nieko truke, jei jie ir butu like atskiri -- taip jau sauniai tas pirmas aukstas atrodo
Dziaugiuosi, kad komentaras del dengimo pasirode naudingas...
Dziaugiuosi, kad komentaras del dengimo pasirode naudingas...
ačiū. Man profo pasakytas geras žodis taiiip pastiprina pasitikėjimą..
žinai, aš būčiau taip ir dariusi - tik vieną patį "maišą". Bet apžiūrėjau Tavo maišo foto, ir pamačiau, kad jis ant pagrindo.. SUPER..
aš norėjau atsidėkoti savo vaiko darželio auklėtojoms už jų kantrybę, tai pamaniau, kad vienas tortukas, bet kuris iš jų, tai toks mažooookas.. o va du sudėjau.. antikrizinis vasariškas tortukas. Joms ten etatus apkarpė, taupymas atslenka..
QUOTE(Meian @ 2009 06 30, 12:53)
Idomumo delei galiu pasakyt, mano didziausias kol kas keptas tortas netoli 30 kg sudare, tai mases jam apdengti sunaudojau beveik 3,5 kg (nors dengiu tikrai laaabai plonu sluoksneliu)...... Su dideliais tortais tokia jau beda, kad didelis ju pavirsius... niekur nedingsi
dar norėčiau paklausti apie kočėlus didelio diametro masei kočioti. Gal yra kokie nors specialūs kočėlai? Ir gal yra kokie nors triukai?
pavyzdžiui, skaičiuoju: 45 cm diametro pirmo aukšto biskvitas. torto aukštis - 8 medaus torto lakštai. Tai gali būti kiek .. 8 - 12 cm aukštis.. tai kočioti reiktų apie 65 cm diametro masės "blyną"
kokiu kočėlu?
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 30, 13:23)
Aš irgi šiandien su tortuku. Dariau jį ne dabar, o prieš keletą mėnesių.
Kažkas nerealaus su tokiom mielom detalėm morkytės, moliūgėliai...
QUOTE(pupainga @ 2009 06 30, 14:41)
O nebandėt išplakti gerai baltymo?
Aš dariau su papratsa, cukraus pudra, tai gerai gavosi, o du kartus dariau su šokoladine (ruda), tai visiai nieko nesigavo, tokia masė košė, kieta bet dzibuoti neįmanoma, užtepti ir niekur negali, nes veliasi. Tai mąstau ar čia cukraus pudra, ar kiaušo išplakimas turėjo įtakos, nes išplakiau iki putų, tada dėjau pudra
Aš dariau su papratsa, cukraus pudra, tai gerai gavosi, o du kartus dariau su šokoladine (ruda), tai visiai nieko nesigavo, tokia masė košė, kieta bet dzibuoti neįmanoma, užtepti ir niekur negali, nes veliasi. Tai mąstau ar čia cukraus pudra, ar kiaušo išplakimas turėjo įtakos, nes išplakiau iki putų, tada dėjau pudra
o tikrai reikia plakti taip stipriai tą baltymą na aš tik grybukų kotelius esu daug kartų dažiusi.. tai tą baltymą permakaluoju šakute porą kartų giliam dubeny, prisipilu cukraus pudros, citrinos rūgšties ir maišau... iš akies po to žiūriu, kaip tas glajus "stovi" ar linkęs lašėti..
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 06 30, 15:20)
Saldus majai, universalineje parduotuveje ir Akropolyje, taip pat yra kioskeliuose ir Thomas Philipse
spaudos kioskeliuose? jau kaip seniai prie tokio buvau priėjus
Prekybos centruose tai nėra.. bent Kaune.. aš pirkau euro monetų maišelį Thomas Phillipse.. 4,30 LTL kainavo. Pakuotėj gal 30 "monetų".. bet man nominalas ten toks "gėdingas" beveik visos "monetos" tai po 50 euro centų ir labai didelio diametro visos.. o man taip reikėjo į neva atplyšusio lopo skylutę ką nors įkišti..
Vau kokie grazus jusu tortai truksta zodziu, idesiu ir as savo pirma puosta torta, na kaip sakant pirmas blynas prisvilo, tik labai skaniai gavosi Vidus vienas sokoladinis su riesutais, o kas sokoladinis biskvitas su grietinele ir braskem
Va toks mano darbas viena koja stumdant vezima pastoviai saugant torta nuo dukrytes, nes labai jau taikesi viska det ir tept
Va toks mano darbas viena koja stumdant vezima pastoviai saugant torta nuo dukrytes, nes labai jau taikesi viska det ir tept
naujas vardas su nauju tortu, oho-ho, o kurioj vietoj jis Tau prisvilęs nematau nieko prisvilusio, tegu tik man šiandien pavyksta vakare taip apdengt tortą, būsiu laimingiausia šaunus darbelis
QUOTE(skristyn @ 2009 06 30, 19:31)
idesiu ir as savo pirma puosta torta, na kaip sakant pirmas blynas prisvilo,
prašom įdėt nuorodą, kur ten kas prisvilę labai gražus torčiukas Gėlės tai kaip tikro profesionalo
tiesa, o kuo čia dengta? Cukraus pudros mase? įdomi faktūra tokia ir spalva..
Sveikos
Ir as sumaniau pasirodyti su savo jau antru blynu,lygtais neprisvilusiu
pirma karta pabandziau daryti gelytes,dariau is sokoladines marshmellow teslos,o receptukas pagal Cypciuka (labai skanus!):
''Medutis'' (sorry jei per dideles foto bus....)
Ir as sumaniau pasirodyti su savo jau antru blynu,lygtais neprisvilusiu
pirma karta pabandziau daryti gelytes,dariau is sokoladines marshmellow teslos,o receptukas pagal Cypciuka (labai skanus!):
''Medutis'' (sorry jei per dideles foto bus....)
Skristyn labai šaunus blynas ir tikrai neprisvilęs
Tą aš ir noriu išsiaiškinti Nes kai gerai išplakiau, tai nesigavo, o kaip pirmus kartus dariau nepamenu, tai visgi darau išvadą, kad nedaug reikia paplakt.
Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot ?
QUOTE(naitas @ 2009 06 30, 15:03)
o tikrai reikia plakti taip stipriai tą baltymą na aš tik grybukų kotelius esu daug kartų dažiusi.. tai tą baltymą permakaluoju šakute porą kartų giliam dubeny, prisipilu cukraus pudros, citrinos rūgšties ir maišau... iš akies po to žiūriu, kaip tas glajus "stovi" ar linkęs lašėti..
Tą aš ir noriu išsiaiškinti Nes kai gerai išplakiau, tai nesigavo, o kaip pirmus kartus dariau nepamenu, tai visgi darau išvadą, kad nedaug reikia paplakt.
Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot ?
oi koks grazus medutis,ir rozes kokios fainuoles ,kaip man reikia isdristi jas padaryti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 06 30, 20:52)
oi koks grazus medutis,ir rozes kokios fainuoles ,kaip man reikia isdristi jas padaryti
aciu
as irgi ilgai nedrysau bet seip netaip prisiverciau
del pacio torto tai butu viskas gerai,tik kad apvalusmas nesigauna niekaip,sitoj foto nesimato,bet labai netaisyklingos apvalios formos gaunasi,nesuprantu kaip taip lygiai kitoms gaunasi
na jau grozybiu sioj temelej
Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot ?
agam,tikrai labai skanus as per draugu vestuves ji valgiau
QUOTE(pupainga @ 2009 06 30, 21:47)
Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot ?
agam,tikrai labai skanus as per draugu vestuves ji valgiau
aš vis ateinu grožybių pasižiūrėt tortas gigantas tai pritrenkė mane
realiai vistik neįsivaizduoju dydžio..
inočkos kokios figūrėlės ant torto
naitai, klausei, apie kočėlus, tai aš galiu rekomenduot tikrai gerą kočėlą ir didelį (aš didesnio nemačius) iš Tupperwares, jo ilgis su rankenom 50cm diamtras 7,5cm, o jei naudosi kartu su tešlos kočiojimo paklotėliu tai išvis fantastika
realiai vistik neįsivaizduoju dydžio..
inočkos kokios figūrėlės ant torto
naitai, klausei, apie kočėlus, tai aš galiu rekomenduot tikrai gerą kočėlą ir didelį (aš didesnio nemačius) iš Tupperwares, jo ilgis su rankenom 50cm diamtras 7,5cm, o jei naudosi kartu su tešlos kočiojimo paklotėliu tai išvis fantastika