Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Olesta, pupainga, Inočka, ačiū.

Turiu dar klausimuką: kur Vilniuje galima nusipirkti šokoladinių "pinigų"?
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 30, 14:17)
Olesta, pupainga, Inočka, ačiū.

Turiu dar klausimuką: kur Vilniuje galima nusipirkti šokoladinių "pinigų"?

Saldus majai, universalineje parduotuveje ir Akropolyje, taip pat yra kioskeliuose ir Thomas Philipse
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 06 30, 12:53)
Man tos gelytes nepakartojamai atrodo. Labai grazios spalvos, tiesiog aki dziugina. Is pradziu pamaniau, kad cia du tortai -- maisas bei tas gelynas. Ir turiu pasakut, mano galva nebutu nieko truke, jei jie ir butu like atskiri -- taip jau sauniai tas pirmas aukstas atrodo mirksiukas.gif 

Dziaugiuosi, kad komentaras del dengimo pasirode naudingas...  blush2.gif

ačiū. Man profo pasakytas geras žodis taiiip pastiprina pasitikėjimą.. blush2.gif
žinai, aš būčiau taip ir dariusi - tik vieną patį "maišą". Bet apžiūrėjau Tavo maišo foto, ir pamačiau, kad jis ant pagrindo.. SUPER..
aš norėjau atsidėkoti savo vaiko darželio auklėtojoms už jų kantrybę, tai pamaniau, kad vienas tortukas, bet kuris iš jų, tai toks mažooookas.. o va du sudėjau.. antikrizinis vasariškas tortukas. Joms ten etatus apkarpė, taupymas atslenka..

QUOTE(Meian @ 2009 06 30, 12:53)
Idomumo delei galiu pasakyt, mano didziausias kol kas keptas tortas netoli 30 kg sudare, tai mases jam apdengti sunaudojau beveik 3,5 kg (nors dengiu tikrai laaabai plonu sluoksneliu)...... Su dideliais tortais tokia jau beda, kad didelis ju pavirsius... niekur nedingsi  doh.gif 

dar norėčiau paklausti apie kočėlus didelio diametro masei kočioti. Gal yra kokie nors specialūs kočėlai? Ir gal yra kokie nors triukai? mirksiukas.gif
pavyzdžiui, skaičiuoju: 45 cm diametro pirmo aukšto biskvitas. torto aukštis - 8 medaus torto lakštai. Tai gali būti kiek .. 8 - 12 cm aukštis.. tai kočioti reiktų apie 65 cm diametro masės "blyną" doh.gif
kokiu kočėlu? unsure.gif

QUOTE(Migle79 @ 2009 06 30, 13:23)
Aš irgi šiandien su tortuku. Dariau jį ne dabar, o prieš keletą mėnesių.

Kažkas nerealaus wub.gif su tokiom mielom detalėm wub.gif morkytės, moliūgėliai...

QUOTE(pupainga @ 2009 06 30, 14:41)
O nebandėt išplakti gerai baltymo?
Aš dariau su papratsa, cukraus pudra, tai gerai gavosi, o du kartus dariau su šokoladine (ruda), tai visiai nieko nesigavo, tokia masė košė, kieta bet dzibuoti neįmanoma, užtepti ir niekur negali, nes veliasi. Tai mąstau ar čia cukraus pudra, ar kiaušo išplakimas turėjo įtakos, nes išplakiau iki putų, tada dėjau pudra g.gif

o tikrai reikia plakti taip stipriai tą baltymą g.gif na aš tik grybukų kotelius esu daug kartų dažiusi.. tai tą baltymą permakaluoju šakute porą kartų giliam dubeny, prisipilu cukraus pudros, citrinos rūgšties ir maišau... iš akies po to žiūriu, kaip tas glajus "stovi" ar linkęs lašėti..

Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 06 30, 15:20)
Saldus majai, universalineje parduotuveje ir Akropolyje, taip pat yra kioskeliuose ir Thomas Philipse

spaudos kioskeliuose? blink.gif jau kaip seniai prie tokio buvau priėjus doh.gif
Prekybos centruose tai nėra.. bent Kaune.. aš pirkau euro monetų maišelį Thomas Phillipse.. 4,30 LTL kainavo. Pakuotėj gal 30 "monetų".. bet man nominalas ten toks "gėdingas" bigsmile.gif beveik visos "monetos" tai po 50 euro centų doh.gif ir labai didelio diametro visos.. o man taip reikėjo į neva atplyšusio lopo skylutę ką nors įkišti.. doh.gif
Atsakyti
Vau kokie grazus jusu tortai truksta zodziu, idesiu ir as savo pirma puosta torta, na kaip sakant pirmas blynas prisvilo, tik labai skaniai gavosi bigsmile.gif Vidus vienas sokoladinis su riesutais, o kas sokoladinis biskvitas su grietinele ir braskem mirksiukas.gif
user posted image

user posted image

Va toks mano darbas viena koja stumdant vezima ax.gif pastoviai saugant torta nuo dukrytes, nes labai jau taikesi viska det ir tept wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skristyn: 30 birželio 2009 - 17:32
bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif naujas vardas su nauju tortu, oho-ho, o kurioj vietoj jis Tau prisvilęs blink.gif nematau nieko prisvilusio, tegu tik man šiandien pavyksta vakare taip apdengt tortą, būsiu laimingiausia ax.gif šaunus darbelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2009 06 30, 19:31)
idesiu ir as savo pirma puosta torta, na kaip sakant pirmas blynas prisvilo,

prašom įdėt nuorodą, kur ten kas prisvilę lens.gif labai gražus torčiukas wub.gif Gėlės tai kaip tikro profesionalo thumbup.gif

tiesa, o kuo čia dengta? Cukraus pudros mase? įdomi faktūra tokia g.gif ir spalva..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 30 birželio 2009 - 18:35
Sveikos 4u.gif
Ir as sumaniau pasirodyti su savo jau antru blynu,lygtais neprisvilusiu biggrin.gif
pirma karta pabandziau daryti gelytes,dariau is sokoladines marshmellow teslos,o receptukas pagal Cypciuka (labai skanus!):

''Medutis'' (sorry jei per dideles foto bus....)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzokada: 30 birželio 2009 - 20:46
Skristyn labai šaunus blynas ir tikrai neprisvilęs thumbup.gif
QUOTE(naitas @ 2009 06 30, 15:03)
o tikrai reikia plakti taip stipriai tą baltymą  g.gif  na aš tik grybukų kotelius esu daug kartų dažiusi.. tai tą baltymą permakaluoju šakute porą kartų giliam dubeny, prisipilu cukraus pudros, citrinos rūgšties ir maišau... iš akies po to žiūriu, kaip tas glajus "stovi" ar linkęs lašėti..

Tą aš ir noriu išsiaiškinti ax.gif Nes kai gerai išplakiau, tai nesigavo, o kaip pirmus kartus dariau nepamenu, tai visgi darau išvadą, kad nedaug reikia paplakt.

Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot g.gif ?
Atsakyti
oi koks grazus medutis,ir rozes kokios fainuoles wub.gif ,kaip man reikia isdristi jas padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 06 30, 20:52)
oi koks grazus medutis,ir rozes kokios fainuoles wub.gif ,kaip man reikia isdristi jas padaryti g.gif

aciu 4u.gif

as irgi ilgai nedrysau bet seip netaip prisiverciau hihihi.gif
del pacio torto tai butu viskas gerai,tik kad apvalusmas nesigauna niekaip,sitoj foto nesimato,bet labai netaisyklingos apvalios formos gaunasi,nesuprantu kaip taip lygiai kitoms gaunasi g.gif
Atsakyti
na jau grozybiu sioj temelej wub.gif

QUOTE(pupainga @ 2009 06 30, 21:47)

Dar norėjau paklaust gal kas susidūrėt su tortu ,,Voveraitė". Kaune kepa Undinė, neseniai valgiau, tai man nerealiai patiko. Gal kas receptuką žinot g.gif ?

agam,tikrai labai skanus as per draugu vestuves ji valgiau
Atsakyti
aš vis ateinu grožybių pasižiūrėt bigsmile.gif tortas gigantas tai pritrenkė mane bis.gif
realiai vistik neįsivaizduoju dydžio..
inočkos kokios figūrėlės ant torto bigsmile.gif

naitai, klausei, apie kočėlus, tai aš galiu rekomenduot tikrai gerą kočėlą ir didelį (aš didesnio nemačius) iš Tupperwares, jo ilgis su rankenom 50cm diamtras 7,5cm, o jei naudosi kartu su tešlos kočiojimo paklotėliu tai išvis fantastika bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti