QUOTE(mmergyte @ 2009 07 15, 09:36)
prasom kas nors atsakyti i mano klausima del sokoladooooo
matyt, niekas nepuola atsakinėt, nes mažai, kas tokius dalykus daro... Ne iš piktos valios gi
Šiaip jei šokoladas buvo gerai užgrūdintas ir paruoštas liejimui, tai neturėjo ištežti. Kita vertus, aišku, svarbu nepamiršti, kad kakavos sviestas pradeda tirpti jau prie ~32 laipsnių temperatūros. Tad karštą dieną su grynu šokoladu visko gali būt, nebent į krepšelius dėtum kažką, kas planuojama labai gerai atšaldyt
Bet kodėl gi nepabandžius krepšeliui pasinaudoti tais pačiais receptais, kaip šokoladinių gėlių lipdymui -- tik ne lipdyti, o išlieti šiltą masę į krepšelius?
QUOTE(naitas @ 2009 07 15, 10:47)
Vakar su sūnum vaikščiojom po Akropolį, ir užmatė vaikas kažkokios kepyklėlės tortus - mašinas. Kiek susižavėjimo buvo jo akytėse. O maaaano akytėse tai siaubas buvo tortadienis po dviejų savaičių
Įsivaizduoju tą vaizdelį
Mamos mašiniukas VISADA geresnis, nei "kažkokios tai kepyklėlės". Aš jau nekalbu apie tai, kad ta mama -- oho kokia kepėjėlė net jei ji konstruotų mašiniuką iš makaronų su padažu, tai vis tiek būtų tiesa.
QUOTE(rekaliuke @ 2009 07 15, 10:55)
Nagi, kai vardas "Rėkaliukė", tai tiesiog privalu laiks nuo laiko riktelt (na, atleiskit už juokelį, betgi iš tiesų dar niekam nepakenkė žmonių džiaugsmas ir optimistiškos žinutės... ypač šiais niūriais laikais )
QUOTE(eglejk @ 2009 07 15, 11:46)
bet gal Meian pasakis kodel man ta mase galejo kociojama trukineti ir plysti? viska dariau, kaip visada, isminkyta ji buvo tokia svelni, lyg aksomas, palaikiau ja 12val. ir tik tada kociojau, nu patyriau visiska fiasko, tai atskirom dalim dengiau (kapota, stoga ir pan.).
Na, apie panašias situacijas nemažai jau buvo kalbėta... ir kaskart jei trūkinėja, tai pirmiausia kyla įtarimas, kad per sausa masė -- želatinos, aliejaus ar glicerino trūkumas ar cukraus pudros padauginta, ar nekokybiška želatina / cukraus pudra naudota... Kartu gali būti ir taip, kad verdant sirupėlį trūko vandens cukraus atžvilgiu (vanduo cukrų turi apsemt, ne tik sudrėkit, kad vėsdamas sirupas nesikristalizuotų).