Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(ingriduska @ 2009 07 13, 13:00)
Mergiukai, gal kam pravers..
Čia mano pirmas darbas teminis.
BORUŽĖLĖ
Viduje tinginio masė sukrėsta buvo į dubenį, galvytės masė į mažiuką dubeniuką.
PAskui viskas išversta ir sujungta.
Apdengimas MŪSŲ CIPCIUKO masė, nėra lygi žinoma, bet pirmas kartas:)))
user posted image
user posted image

OHO, kokia grazi ir ideja labai gera- is tinginio bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
NU MEDUOLYTEE ko nerodai savuju vestuviniu kepiniu???????????? blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Slapuke g.gif g.gif g.gif g.gif



Is tikruju -tai aciu didelis, isgelbejai is keblios padeties
Atsakyti
SOS! SOS! SOS!!!!! GELBEKIT!!! SKUBUS ATVEJIS!!!!

gi varna as tai varna fool.gif neapsiziurejau ir vietoj grietineles Cipciuko medaus tortui nusipirkau GRIETINES!!!! scare.gif
Ar tiktu grietine pertepti, ar reikia pirkti grietineles? unsure.gif
jeigu tinka ir grietine, gal galetumet pasakyti kiek i ja reikia deti cukraus ir panasiai? kaip su ta grietine elgtis? ji pas mane Saules pieno 30% riebumo.
Atsakyti
aš prisimenu, kad cipciukas sakė, jei vien grietine naudot, tai tik 40procentų, o jei darysi iš šios turi dadėt želatinos, nes kai pradėsi ją plakt ji labai išskys ax.gif aš net buvau nustojus medutį daryt, nes jau dėl tos skystos grietinės nervų nebeturėjau, o su šita 40procentine gavos super, tik, kad jau baisiai riebu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 13 liepos 2009 - 19:57
QUOTE(eglejk @ 2009 07 13, 20:48)
SOS! SOS! SOS!!!!! GELBEKIT!!! SKUBUS ATVEJIS!!!!

gi varna as tai varna fool.gif neapsiziurejau ir vietoj grietineles Cipciuko medaus tortui nusipirkau GRIETINES!!!!  scare.gif
Ar tiktu grietine pertepti, ar reikia pirkti grietineles?  unsure.gif
jeigu tinka ir grietine, gal galetumet pasakyti kiek i ja reikia deti cukraus ir panasiai? kaip su ta grietine elgtis? ji pas mane Saules pieno 30% riebumo.


Va tokį variantą turiu nusikopinus medučio kremo ax.gif nepamenu kurios čia, bet iš medučio temos tongue.gif

1 litras grietinės
1,5 šaukšto želatinos
cukraus pudros

paplakiau grietinę kol puri tokia pasidarė, įpyliau išbrinkintos ir ištirpdytos 1,5 šaukšto želatinos ir įplakiau lėčiausiu greičiu į plaktą grietinę, dar truputį paplakiau, įsipyliau ten kvapelių pagal skonį ir tik cukraus pudros, nes grietinė pati iš savęs rūgšti, ir nepadaugint cukraus pudros, nepamirštant, kad lakšteliai saldūs


O šiaip tai seniau tik su grietine ir darydavom medutį, tik va tų proporcijų nelabai pamenu ... mano senajam recepte parašyta taip -
5 indeliai grietinės
1st cukraus
2 šaukštai želatinos
citrinos rugšties


Indeliai tai tie tarybiniai stikliniai (nepamenu kiek ten gramų, gal 200 g.gif ) ... Na bet daug maž gali orientuotis ko kiek dėt mirksiukas.gif


Atsakyti
oi DIDELIAUSIAS ACIUUUU!!!
jau galvojau teks lekti iki pardes grietineles pirkti doh.gif
bandysiu su grietine, tikiuosi viskas bus gerai unsure.gif

o ar galima butu vietoje cukraus pudros cukru deti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglejk: 13 liepos 2009 - 20:03
QUOTE(eglejk @ 2009 07 13, 20:01)
oi DIDELIAUSIAS ACIUUUU!!!
jau galvojau teks lekti iki pardes grietineles pirkti  doh.gif
bandysiu su grietine, tikiuosi viskas bus gerai  unsure.gif

o ar galima butu vietoje cukraus pudros cukru deti?

as darau visada su grietine ji pradeda stinkti ir tada pertepu ,o skonis man labiau patinka ,nei su grietinele ,o i grietine dedu cukru ,siek tiek rugsteles ir cukrus issisuka
Atsakyti
QUOTE(rikke @ 2009 07 13, 21:05)
as darau visada su grietine ji pradeda stinkti ir tada pertepu ,o skonis man labiau patinka ,nei su grietinele ,o i grietine dedu cukru ,siek tiek rugsteles ir cukrus issisuka


o ar tinka ta Saules pieno 30% grietine? zelatinos reikia deti? gal galima butu isamiau vis gamyba? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 07 13, 21:13)
o ar tinka ta Saules pieno 30% grietine? zelatinos reikia deti? gal galima butu isamiau vis gamyba?  blush2.gif

man asmeniškai su grietine dar net skaniau, aš šiaip miksuoju 40ir 30 proc. grietinę, bet puikiai gausis ir su 30-ine, pamatysi. Litrui grietinės imi litrui skysčio skirtą želatinos kiekį, užmerki su keliais šaukštais vandens. Grietinę išplaki - pageidautina su cukraus pudra, nes geriau tirpsta, kai tųūris padidėja, o cukrus ištirpsta, gali susipilti pašildytą, ištirpintą želatiną ir dar kiek paplakti ar pamaišyti, tada blynelis, kremelis, blynelis, kremelis ir dedi stingti į šaldytuvą, o paskui puoši po kelių valandų 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif , ir as nedrasiai prisijungiu su savo boružėle prie boružėlių būrio ax.gif , tik raudonu dažų neturėjau, tai rožinė ji pas mane smile.gif
Atsakyti
vai vai kokia linksma boruzele, tokia nuotaika kelianti thumbup.gif wub.gif
kaip tik, man po tokios nesekmiu dienos ir reikejo toki miela vaizdeli pamatyti, nu saunus darbelis ka cia ir bepridursi smile.gif

-------------------------------------

gavosi man ta grietine, aciu jums visoms uz operatyvu atsakyma 4u.gif
as dejau 3 indelius grietines, siek tiek citrinos rugsteles ir vos daugiau kaip puse stiklines cukraus(is kameros), gavosi puikiai ax.gif
as visa Alytu aplekiau ir kaip apsidziaugiau, kad radau grietineles nors vienoj parduotuvej, tai griebiau tris "grietineles" indelius ir grizus ikisau i saldytuva, kad atsaltu, prie pat sieneles. kai atejo laikas plakti krema, isiimu "grietinele" atidarau indeli...ogi ziuriu...ji man kazkokia kitokia - tirsta g.gif tik dirst i uzrasa, ogi raso GRIETINE!!! scare.gif nu galvoju nusisausiu, o vyrui pasigyriau, kad kieeek daaag grietineles radau pirkti, kaip niekada doh.gif nu varna o varna, gi negalejau paskaityti ka raso fool.gif fool.gif
o dar kai maisiau lakstus medaus tortam, tai gi pasidariau dviguba mase ir ka jus manot... idejau per daug miltu ir mase gavosi neiveikiama kocelui!!! doh.gif teko ismesti ja ir gamintis nauja bet si karta gaminau du kartus po viena norma.
nu dienele pasitaike,kaip tycia, tikiuosi rytoj bus viskas gerai su torto puosyba rolleyes.gif
Atsakyti
ingriduska, ikristute, Sveikinu istojus i boruzeliu kluba.

eglejk, svarbu, kad viskas gerai baigiesi, tik veltui tu ismetei ta meducio tesla. As, kai kepu medaus torta, man nuo kiekvieno blyno lieka atraizos, jos i kepimo pabaiga taip sukieteja, kad net vyras negali ju suminkyti. As surenku juos i viena gabala ir trumpam i mikruske. Suminksteja ir kocioju blyna. Dabar net trupiniams beveik nieko nelieka, gal tik koks mazas gabaliukas. Viskas kuo puikiausiai.
Atsakyti