Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Aciu, mergaites, aciu.
Bandau tobulinti savo sugebejimus, kuriu, kaip ir niekad neturejau g.gif , net negalvojai, kad kaz ka sugebu sulipdyt unsure.gif

QUOTE(Migle79 @ 2009 06 30, 11:06)
O kaip laikosi žemuogės, gal kokią vielutę į vidų dėjai?


Ne, nera jokios vielutes schmoll.gif , viskas pritvirtinta sokoladu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 30 birželio 2009 - 10:29
Kuom tokiame karštyje apdengti juodąjį mišką krikštynoms??????? unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 30, 11:40)
Kuom tokiame karštyje apdengti juodąjį mišką krikštynoms??????? unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

šokoladiniais trupiniais g.gif nors pas mano mažę per krikštynas buvo ta masė užkočiotas tortas-tai į stalą padavėm tik prieš pjaustimą-buvo viskas gerai-o karštis kieme buvo 30 doh.gif
man liepos 6 krikšto mamai reik kept-tai labai tikiuos kad pravės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 06 30, 11:43)
šokoladiniais trupiniais g.gif nors pas mano mažę per krikštynas buvo ta masė užkočiotas tortas-tai į stalą padavėm tik prieš pjaustimą-buvo viskas gerai-o karštis kieme buvo 30 doh.gif
man liepos 6 krikšto mamai reik kept-tai labai tikiuos kad pravės ax.gif

ta masė tai Meian masė??? man iki vakaro reikia apsispręsti kuo padengti, Dieve brangus kokia dilema. Grietinėlė tai garantas kad patiš, o jei ja tepsiu tortą prieš dengimą, sviestas gi irgi nesilaikys, nu vienu žodžiu rebusas didžiausias g.gif o dfar kažkur į kaimelį turės nusivežti tą tortą, kol pas mane šaldytuve bus tai tikiu, kad jam nič nieko nenutiks, bet paskui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 30, 11:47)
ta masė tai Meian masė??? man iki vakaro reikia apsispręsti kuo padengti, Dieve brangus kokia dilema. Grietinėlė tai garantas kad patiš, o jei ja tepsiu tortą prieš dengimą, sviestas gi irgi nesilaikys, nu vienu žodžiu rebusas didžiausias g.gif o dfar kažkur į kaimelį turės nusivežti tą tortą, kol pas mane šaldytuve bus tai tikiu, kad jam nič nieko nenutiks, bet paskui unsure.gif

man tą tortą vežė iš vilniaus krikšto tėvai-tai nieko jam nenutiko,o paskuj mes vežėmės į baliavojimo vietą-ir ten jis tupėjo šaldytuve-tai kuo puikiausiai atlaikė g.gif grietinėle tai net nerizikuok
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 29, 21:12)
ačiū merginos, man ir reikėjo krikštynų batelių 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Atsiprasau tada uz savo komentara ir bereikalinga sumaisti... ne taip buvau supratusi klausima blush2.gif

QUOTE(Inočka @ 2009 06 30, 10:31)
O as cia su nelabai planuotu torciuku.

Inocka, labai mielas darbelis -- kaip ir visada mirksiukas.gif Dailininkas - Arlekinas toks meniskas, aiskiai ikvepimo pagautas hihihi.gif O liuksiskiausia, kad gimtadienio sveikinimas ant molberto uzrasytas, nagi tiesiog super.

As nuo sia sav. irgi turiu dziaugsma toki, vos ne masiniu zmogiuku gaminimu uzsiemus... tai isivaizduoju, kaip reikejo suktis, kad viska "ot i do" spet per viena diena doh.gif


QUOTE(naitas @ 2009 06 30, 11:03)
ačiū.. dėl to originalumo, tai nežinau.. nieko daugiau nesugalvojau, kaip tik gėlytes..
ir jau dėkui dėl lygumo. štai mano pirmas dengimas, kuris, galiu sakyt, pavyko. Mat Meian gerokai pakritikavo mano "techniką" praeitoj temoj, tai man akys atsivėrė, ir supratau savo klaidą  doh.gif

Man tos gelytes nepakartojamai atrodo. Labai grazios spalvos, tiesiog aki dziugina. Is pradziu pamaniau, kad cia du tortai -- maisas bei tas gelynas. Ir turiu pasakut, mano galva nebutu nieko truke, jei jie ir butu like atskiri -- taip jau sauniai tas pirmas aukstas atrodo mirksiukas.gif

Dziaugiuosi, kad komentaras del dengimo pasirode naudingas... blush2.gif


QUOTE(naitas @ 2009 06 30, 11:03)
Cipciukas.. ai, aš čia guinesso rekordų knygai renku duomenis hihihi.gif

jeigu bezui reikėjo 28 kiaušinių, vieno garantinio mikserio hihihi.gif , tai mane dar domintų, kiek viedrų grietinėlės sunaudojot?


Tikrai gelezine Cipciuko kantrybe, vien zavetis belieka, kad zmogui pakanka atkaklumo ir pasiryzimo net tris kartus toki torta perdengt wub.gif

Idomumo delei galiu pasakyt, mano didziausias kol kas keptas tortas netoli 30 kg sudare, tai mases jam apdengti sunaudojau beveik 3,5 kg (nors dengiu tikrai laaabai plonu sluoksneliu)...... Su dideliais tortais tokia jau beda, kad didelis ju pavirsius... niekur nedingsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 30, 11:40)
Kuom tokiame karštyje apdengti juodąjį mišką krikštynoms??????? unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif


As net ir karstyje, jei reikia, dengiu mase... paprastai mane labiau jaudina ne tai, ka veiks mase del silumos (ji pati tai apdziuna ir normaliai laikosi), bet kaip jausis torto viduje esantys kremai. Nes butent ju "deka" torto viduje ima skirtis skysciai, tezti pradeda, o tada jau ir masei nebera kur dingt, kai susiduria su sirupais ir kt. (na, bent jau tokie mano pastebejimai, galbut as ir klystu).

Todel kai silta, darau toki eksperimenta... imu du mazus batono gabalelius, aptepu juos pasiruostu torto pertepimo sluoksneliu, kur diena saule atsisuka, o kita ant akvariumo dangcio (turim toki dideli akvariuma, kuris visada pavesyje buna, bet virs jo is principo visada labai silta ir dregmes koncentracija didesne -- akvariume palaikoma nuolatine 28 laipsniu t-ra, plius dangtis visada ikaites nuo garu). Palieku bent parai, ir ziuriu, kas su mase nutiko... Jei viskas gerai, tada saugu ir tortui naudoti unsure.gif

Gal cia ir kiek keistai skamba tokie "tyrimo metodai", bet... blush2.gif

Taip pat kai silta, kepu dregnesnius biskvitus, ir stengiuosi juos kuo maziau sulaistyt arba isvis nelaistyt (jei tortui teks ilgai stoveti karstyje, tas sirupas tikrai atliks savo "juoda darba"). Kad biskvitas butu dregnesnis pats is saves, pirmiausia reikia jo neperkept, o taip pat gerai butu naudot recepta, i kuri ieina sviestas. Jei naudojate recepta su kelimo milteliais, galima idet siek tiek vaisiu ar uogu dzemo (skonis bus turtingesnis, be to, ir pats biskvitas sodresnis, aromatingesnis, minkstas, ne taip lenvai dziustantis). I sviesius biskvitus labai tinka abrikosu, obuoliu, rabarbaru dzemai, i tamsius -- vysniu, slyvu, juoduju serbentu... na, cia jau reikia ziuret pagal torta ir pagal turimas atsargas... ax.gif

Olesta, sakei, juodaji miska kepsi, ar ne? Del paties torto pertepimu -- jei tai bus gryna grietinele, ji turi potencialo tirpti ne ka maziau, nei grietineles dzibukai ant torto (tikrai nezinau ir cia tik drasus spejimas, bet kazin, ar ne tame buvo Cipciuko grazuolio tirpimo priezastis?.. apdengimo masei nedaug reikia... verysad.gif ). Saugumo labui, grietinele sutvirtinti galima zelatina. Taipogi, jei tas pertepimas turtingas vaisiu (siuo atveju vysniu) sirupo, velgi nutikt gali tas pats -- vysniu dzemas butu patikimiau.

Na, bet visa tai -- tik mano kukli nuomone; galbut merginos tures dar geresniu pasiulymu, kaip issisukt siuo atveju su butent tokiu tortu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 30 birželio 2009 - 11:16
Inočka, ačiū. O dėl lipdymo sugebėjimų neturėjimo, tai nusišnekėjai. Vien iš tavo nulipdytų figūrėlių matosi, kad jų turi. Tiesiog esi sau pernelyg kritiška mirksiukas.gif
Visuomet su nekantrumu laukiu tavo naujų kūrinių, nes žinau, kad jie bus originalūs, gražūs, mieli bei dailūs.

Aš irgi šiandien su tortuku. Dariau jį ne dabar, o prieš keletą mėnesių. Tada turėjau tik kelių spalvų dažus, todėl torte trūksta įvairesnės spalvinės gamos.
Taigi, tema - sodas. Viduje - Cipciuko ananasinis, papuošimai iš saldainių masės, šokolado, kokoso drožlių, viduje namuko - "bulvytė".

user posted image

Arčiau torto detales galima pažiūrėti čia.

Atsakyti
koks fainuolis bigsmile.gif Tavo tortai visada išskirtiniai irgi bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Mergaites, gal kuri turit issisaugojus nuoroda i cipciuko gaminta masinyte? blush2.gif Labai noriu iskepti krikstasuniui ax.gif blush2.gif 4u.gif Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Aš su jumis jau gal kokios 5 temos, bet vis tyliai, nors jaciuoasi kaip sava blush2.gif
Cipciuk blink.gif eina sau koks tortas blink.gif Nu ir darbelio. Tai kaip ten jį išsivilko bigsmile.gif Net visiems rodžiau, kas namie buvo biggrin.gif
Naito ir labaio gražūs abu tortai thumbup.gif Aš ir atskirai bučiau vartojus 4u.gif
Inočka, tai tikra lipdytoja, jau taip gražiai wub.gif
Migle79 ačiū 4u.gif Ir laabai gražus daržas, taip ir norisi paragauti 4u.gif

QUOTE(eglejk @ 2009 06 30, 07:44)
proporciju tai as nepasakysiu, tiesiog reikia siek tiek paplakti kiausinio baltyma(paprastai su sakute) ideti ant galo saukstelio(galima kiek daugiau, cia jau skonio reikalas) citrinos rugsteles ir deti cukraus pudros tiek, kad is mases padarytas dziubukas nesubliukstu. vienam baltymui susinaudoja mazdaug puse ir daugiau cukraus pudros, cia priklauso ir nuo kiausinio dydzio.
As pirmiausia pasidarau siek tiek skystesni ta aisinga ir aptepu torta, kai apdziusta tada jau su normaliu aisingu dziubuoju torta. Jis dregmes nebijo, nieko jam nenutinka, puikiai laiko smile.gif

O nebandėt išplakti gerai baltymo?
Aš dariau su papratsa, cukraus pudra, tai gerai gavosi, o du kartus dariau su šokoladine (ruda), tai visiai nieko nesigavo, tokia masė košė, kieta bet dzibuoti neįmanoma, užtepti ir niekur negali, nes veliasi. Tai mąstau ar čia cukraus pudra, ar kiaušo išplakimas turėjo įtakos, nes išplakiau iki putų, tada dėjau pudra g.gif
Atsakyti
Migle79, tavo tortukas superinis, as daznai uzeinu pas tave i svecius paziuret, ka naujo turi. Ale pasislepus tiek grozio ir niekam nerodai, niu niu niu

Olesta, galiu pasidalinti kaip as darau, gal pravers. As net gi taip elgiuos su jogurtiniais tortais, net zelatinos i krema nededu. As sutepu torta, labai gerai duodu jaum atsalti, per nakti, paskui apipjaunu koki 0,5 cm per krastus, sulyginu, ir tuos likucius sutrinu iki vientisos koses, sumaisau su minkstu sviestu ir gaunasi labai geras "špaklius". Tada tuo "špakliu" aptepu visa torta, tiek virsu, tiek sonus, uzšpakliuja visus nelygumus, atsaldau ir ant virsaus aptepu labai plonai sviestiniu kremu, tada viska labai gerai laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 30 birželio 2009 - 13:06