QUOTE(Olesta @ 2009 06 30, 11:40)
As net ir karstyje, jei reikia, dengiu mase... paprastai mane labiau jaudina ne tai, ka veiks mase del silumos (ji pati tai apdziuna ir normaliai laikosi), bet kaip jausis torto viduje esantys kremai. Nes butent ju "deka" torto viduje ima skirtis skysciai, tezti pradeda, o tada jau ir masei nebera kur dingt, kai susiduria su sirupais ir kt. (na, bent jau tokie mano pastebejimai, galbut as ir klystu).
Todel kai silta, darau toki eksperimenta... imu du mazus batono gabalelius, aptepu juos pasiruostu torto pertepimo sluoksneliu, kur diena saule atsisuka, o kita ant akvariumo dangcio (turim toki dideli akvariuma, kuris visada pavesyje buna, bet virs jo is principo visada labai silta ir dregmes koncentracija didesne -- akvariume palaikoma nuolatine 28 laipsniu t-ra, plius dangtis visada ikaites nuo garu). Palieku bent parai, ir ziuriu, kas su mase nutiko... Jei viskas gerai, tada saugu ir tortui naudoti
Gal cia ir kiek keistai skamba tokie "tyrimo metodai", bet...
Taip pat kai silta, kepu dregnesnius biskvitus, ir stengiuosi juos kuo maziau sulaistyt arba isvis nelaistyt (jei tortui teks ilgai stoveti karstyje, tas sirupas tikrai atliks savo "juoda darba"). Kad biskvitas butu dregnesnis pats is saves, pirmiausia reikia jo neperkept, o taip pat gerai butu naudot recepta, i kuri ieina sviestas. Jei naudojate recepta su kelimo milteliais, galima idet siek tiek vaisiu ar uogu dzemo (skonis bus turtingesnis, be to, ir pats biskvitas sodresnis, aromatingesnis, minkstas, ne taip lenvai dziustantis). I sviesius biskvitus labai tinka abrikosu, obuoliu, rabarbaru dzemai, i tamsius -- vysniu, slyvu, juoduju serbentu... na, cia jau reikia ziuret pagal torta ir pagal turimas atsargas...
Olesta, sakei, juodaji miska kepsi, ar ne? Del paties torto pertepimu -- jei tai bus gryna grietinele, ji turi potencialo tirpti ne ka maziau, nei grietineles dzibukai ant torto (tikrai nezinau ir cia tik drasus spejimas, bet kazin, ar ne tame buvo Cipciuko grazuolio tirpimo priezastis?.. apdengimo masei nedaug reikia...
). Saugumo labui, grietinele sutvirtinti galima zelatina. Taipogi, jei tas pertepimas turtingas vaisiu (siuo atveju vysniu) sirupo, velgi nutikt gali tas pats -- vysniu dzemas butu patikimiau.
Na, bet visa tai -- tik mano kukli nuomone; galbut merginos tures dar geresniu pasiulymu, kaip issisukt siuo atveju su butent tokiu tortu.