Niu va, mano trečiasis bandymas
Vakar vakare vis dėl to tortą papuošiau su MARSHMALLOW saldainių mase, nors jis ir buvo apteptas grietinėle per naktį tortas stovėjo šaldytuve, o nuotraukos čia darytos šiandien ryte papuošimai nenukrito, nors ir aptirpo šiek tiek. Pjaunant tortą pynelė kartais atšokdavo nuo torto, bet čia nieko tokio baisaus nes atšokdavo tik keli maži gabaliukai ties pjūvio vieta
Sugadinau vieną papuošimų gėlytę su raudonais dažais ir neužteko masės padaryti pynelę ties torto kraščiuku dabar taip netvarkingai kraštas atrodo, bet jau vakar jėgų nebebuvo iš naujo užsiminkyti tos masės, laukti dar valandą laiko kol ji subręs ir pinti juostelę Labai jau miego norėjau
Man iš visų trijų bandymų šis, nors ir su klaidom, bet mieliausias
QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 22:33)
visada dėk ketvirtadalį grietinėlės svorio ir bus liuks šiuo atveju 50 gramukų cukriuko ir trupučio citrinos rūgštelės ant peilio galiuko
Aciu
*monikute*labai jau vykes tas trecias bandymas o koks cia tortas,pjuvis taip skaniai atrodo.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 19:45)
.....sveikos , viskas apie šį tortą čia ( jei sudomino
Nerealu Super duper!!!!!
QUOTE(salexa @ 2009 07 01, 19:46)
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai
Grazios rozes,tik turbut nelaikei saldytuve.AS pasidarau ir ikisu saldytuvan,tada jos apstingsta
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 02, 07:06)
Puikus bandymas,o tortas cia Napoleonas Kuris?Labai jau skaniai atrodo,taip uzsimaniau,MB gimtadieniui kepsiu Nors jis labiausiai megsta zele tortus,bet niekas cia jo neklaus
super torčiukas
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 07 02, 10:24)
*monikute*labai jau vykes tas trecias bandymas o koks cia tortas,pjuvis taip skaniai atrodo.
QUOTE(daividija @ 2009 07 02, 10:38)
Puikus bandymas,o tortas cia Napoleonas Kuris?Labai jau skaniai atrodo,taip uzsimaniau,MB gimtadieniui kepsiu Nors jis labiausiai megsta zele tortus,bet niekas cia jo neklaus
Ačiū
Čia napaleonas pagal Inočka (atrodo, kad taip ) su plikytu ir sviestiniu kremu, spanguolėmis ir lazdyno riešutais tikrai labai skanus tik aš dariau iš pusės produktų normos ir tai man jau gavosi didelis normalus tortas tik nepasvėriau, nes mano svarstyklės sveria tik iki 2 ar 3 kg Bent jau kaip recepte rašė, tai iš visos produktų normos gaunasi 5,5 kg tortas bet neįsivaizduoju kokio dydžio jis turi būti, jei jau ir šitas iš pusės kiekio gavosi didelis
QUOTE(Wild Flower @ 2009 07 02, 00:22)
Jau vienąkart dengiau Meian mase, tai ir šįkart dengsiu ja - čia viskas gerai, jei ir antrąkart ji man gausis. Bet papuošimų iš jos daryt, skaičiau, nepatariama, tai šiandien nusprendžiau palipdyt pagal Cipciuko gėlių masę. Ir man nesigavo
tiek čia tos mano praktikos dar... dar nesu dariusi Cipciuko cukrinės gėlių masės. Meian cukraaus pudros torto dengimo masę esu naudojusi gėlytėms, ir didesniems elementams išpjauti. Labai gerai laikosi. Turiu formeles, tai išpjautą gėlytę įdedu į džiovinimo formelę, kad šiek tiek pasilankstytų žiedlapiai ir išdžiūtų, kad nebūtų plokšti. Arba ant mažos kempinėlės tokiu apvaliu rutuliuku paspaudau žiedelį - irgi "atgyja". Paprastai gėlytėms naudoju būtent tokią masę, kuria nepasiseka tortą padengti..
QUOTE(Wild Flower @ 2009 07 02, 00:22)
, kalbant apie tuos tortus, kur su sausainių formelėm išspaudžiu, tarkim, širdutę, ir jom torto šonus apklijuoju, tai gal jas reik būtinai iš tos pačios Meian masės daryt ir tuo pat metu šviežiai klijuot? Nes kažkaip įsivaizduoju, kad paskui man ten nieks neprilips, kraštai atsilapos tų širdelių, žodžiu :
aš praeitą sekmadienį dengiau tortą šia mase ir "pinigų maišą". Iš karto dažiau baltos masės gabaliukus ir pjausčiau formelėmis gėlytes. Kai apdengiau tortą, įdėjau į šaldytuvą. O kai jau pasiruošiau gėlytes, išėmiau iš šaldytuvo. Tai man torto paviršius taip "suprakaitavo" - visą išmušė rasa. Tai žinai.. prie tų natūraliai susiformavusių rasos lašiukų prispaudžiau gėlytes, ir jos kuo puikiausiai laikėsi net ant šonų. Nevilgiau niekuo..
Tas širdeles tai vietoj kirpčiau ir iš karto klijuočiau ant šviežiai padengtos masės. Jei bijai dėl kraštų, tai tada patepk būtent kraštus. Jeigu dar baisu, tai patepk tiesiog kiaušinio baltymu, švelniai švelniai teptuku. Garantuota.
monikute grazus trecias bandymas
QUOTE(*monikute* @ 2009 07 02, 11:06)
Labai graži rožė. Ir kaip ten tą "krepšiuką" padarei? Neįkertu.
Rankytemis pynei?