Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Meian - buk gerute, paaiskink,prasau, is ko padarei bures gintarines 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nes kaip tik dariau laiva vakar, tai su burem buvo visiskas fiasko doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
taip ir liko ne laivas, o valtis....................... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2009 07 01, 22:00)
Merginos patarkit,kiek reikia gramu cukraus i 200g 35%grietinele tortui papuosti.Tik nesakykit kad pagal skoni,nes bijau kad nepavandenytu.Reikia rytoj papuosti tortuka,bet ir rytoj bus suvartotas.O gal geriau dar zelatinos kiek ideti?

visada dėk ketvirtadalį grietinėlės svorio ir bus liuks mirksiukas.gif šiuo atveju 50 gramukų cukriuko ir trupučio citrinos rūgštelės ant peilio galiuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 23:17)
g.gif Nezinau, ar cia aiskiai parasiau

man tai aišku.. teisiog reikia išradingai spręsti problemą..

QUOTE(meduolytee @ 2009 07 01, 23:20)
Meian - buk gerute, paaiskink,prasau, is ko padarei bures gintarines  4u.gif  4u.gif  4u.gif
nes kaip tik dariau laiva vakar, tai su burem buvo  visiskas fiasko  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
taip ir liko ne laivas, o valtis.......................  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

gal Meian ateis vėliau.. kiek aš atsimenu iš jos pasakojimų, tai ji bures darė iš karamelės. Buitiškai kalbant, tai virė virė cukraus sirupą, kol šis karamelizavosi ir ant kepimo popieriaus ( ar kokio kito tam reikalui pritaikyto paviršiaus) piešė tas bures. Kai sustengo kūrinys, nukrapštė ir susmeigė į tortą.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 22:17)
Beze irgi nesilaikys ant grietineles.

O kaip tu tas gelytes nori det? Ant sono ar ant virsaus? Jeigu siendien aptepei, tai tu papuuosimu nedek, tegu grietinele pastovi nakti saldytuve, ji sustandes, nebus tokia slapia. Ryt galesi padeti papuosimus. Gali bandyti papuosimus valanda, dvi pries pateikiant ant stalo, tai cia vienas variantas.
Jeigu nori kaz kur vezti ar nesti ta tortuka, tai, aisku, ziurint, kokie ten papuosimai, gali statyti gelytes ant sokolado. T.y. islydai sokolado, balto, jis susilies su grietinele, nieko nesimatys, jeigu spalvota grietinele, tai idek ir i sokoladu spalvu, ar tokiu kaip grietinele, ar kaip papuosimai. Ir tada siek tiek sokolado palasink ant grietineles o ant virsaus is kart tvirtink ta saldainini papuosima.

g.gif Nezinau, ar cia aiskiai parasiau


Aišku 4u.gif Grietinėlę užtepiau jau vakar, o dabar dedu tuos papuošimus blush2.gif ai kas gausis tas irnesakyk.gif kitą kartą žinosiu rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
ax.gif .....sveikos , viskas apie šį tortą čia ( jei sudomino )...RECEPTAS ...ir burbulo darymas .

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai hihihi.gif aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo smile.gif

user posted image
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Cipciuk!

superinis thumbup.gif
Atsakyti
Apie tortus - trūksta žodžių... blink.gif Talentų forumas, didžiulių super talentų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O aš vėl su klausimais.. dėl tų nelemtų (man) papuošimų doh.gif

Turiu vargą padaryt krikštynų tortą. Darysiu dviaukštį medutį pagal Cipciuką (man jis toks patvariausias, labiausiai atlaikantis kelionę ir tvirčiausias atrodo, ar ne?). Jau vienąkart dengiau Meian mase, tai ir šįkart dengsiu ja - čia viskas gerai, jei ir antrąkart ji man gausis. Bet papuošimų iš jos daryt, skaičiau, nepatariama, tai šiandien nusprendžiau palipdyt pagal Cipciuko gėlių masę. Ir man nesigavo verysad.gif Viską dariau tiksliai pagal instrukcijas, tačiau apie rožes - jokios kalbos, per trapi tešla, lūžta, nesilaiko, lapeliai nelimpa visiškai doh.gif Dariau dar viena baiboką iš nevilties, ala zuikį, nu niekas nelimpa, ausis sau, ranka sau, uodega sau... su mediniais smeigtukais susmaigsčiau, bet aišku, kad į šiukšliadėzę keliaus, visas aptrupėjęs doh.gif Tai galiausiai iškočiojau plonai ir su sausainių formelėm visokių fogūryčių prištampavau (su kokiu gėriu man jas, jei kas, reiks prie Meian masės priklijuot, kad gradžiai gražiai tvarkingai priliptų? Jos toookios trapios, palenki truputį - lūžta.. Darysiu vis tiek kitas dar, tai patarkit, iš ko? Gal iš tų kempininių saldainių masės? Ar su ja lengviau dirbti? g.gif Kiek laiko iš jos nulipdytas gėlytes galima laikyt? Sausai, šaldytuve? O gal kažkokia kitokia masė pradedantiesiems geresnė? blush2.gif

Ir dar dabar galvoju, toks techninis klausimas, kalbant apie tuos tortus, kur su sausainių formelėm išspaudžiu, tarkim, širdutę, ir jom torto šonus apklijuoju, tai gal jas reik būtinai iš tos pačios Meian masės daryt ir tuo pat metu šviežiai klijuot? g.gif Nes kažkaip įsivaizduoju, kad paskui man ten nieks neprilips, kraštai atsilapos tų širdelių, žodžiu doh.gif Va, noriu daryt panašų kaip šitas torčiukas smile.gif

Būsiu labai labai laaaaabai dėkinga už atsakymus, pagalbą, patarimus ir paaiškinimus, be galo dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Nepykit, kad tokį romaną prirašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 01 liepos 2009 - 22:22
o kodėl nepatariama g.gif aš kaip tik patarčiau mirksiukas.gif pažiūrėk į mano krikštynoms darytą tortuką kur vakar įdėjau, visos detalės darytos iš tos pačios Meian dengimo masės ir priklijuota su tos pačios masės mažu gumulėliu užpylus šiek tiek karšto vandens, trini, trini ir gaunasi toks sirupėlis lipnus, viskas puikiausiai laikosi, dar puikiau pjaustosi bigsmile.gif tik dar aš nebandžius klijuoti su dgetine, nes man iki galo tas neaišku, kaip prisilygina pėdutės, einu paieškosiu kitu rakursu foto, kad matytųsi, ko pridirbau iš tos masės ax.gif seilinukas, seilinuko gėlytės, pėdutės, pirštukai ir širdutės, viskas iš tos masės mirksiukas.gif jinai lanksti, paklusni ir netrupa 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Wild Flower , kiekviena turi savo mėgstamą receptą ( dengimo ) aš nesusidraugauju su saldainine schmoll.gif , dievinu beze wub.gif , pirktinę firminę masę wub.gif , Meian dengimo masę bet su medumi wub.gif ......sunku patarti kokią rinktis .

Detales išspausk ir klijuok tuo pačiu metu , kaip apdenginėsi tortą , man užtenka jas suvilgyti ( vos vos !!!!!!!!!!!!!!!!) vandeniu - sudrėkinti , detalės baibokam lipinamos aisingu ( garantas 100 procentinis thumbup.gif ) , rožės ( jei masė išėjo prasta , tu nesulipinsi nei super moment klijais , jei ji gera - tereikia vos sudrėkinti degtine ( netgi vandeniu ) .

Jei matote , kad gėlių masė trapi , idėkite ją į celofaną , užsimerkite dar želatinos , išbrinkusią ištirpinkite ir įmaišykite į masę ....jei ji trupa - trūksta želatinos .....jei kočiojate ir ji grįžta atgal ( kaip guma ) - padauginta želatinos , va šitas variantas jau prastesnis , labai sunku atstatyti norimą tamprumą , greičiausia ji skris į šiukšlinę rolleyes.gif .


Papildyta:

Noriu pagirti salexa , man labai gražios jos rožytės wub.gif ....tiksliau visa puokštės kompozicija . smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 01 liepos 2009 - 23:25
Labas rytas mergytės 4u.gif pagaliau vakar užbaigiau savo torčiuką ax.gif vėliau foto įkelsiu su komentarais smile.gif


QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 22:45)
ax.gif .....sveikos , viskas apie šį tortą čia ( jei sudomino )...

user posted image


Nerealiai gražiai atrodo wub.gif be žodžių wub.gif

QUOTE(salexa @ 2009 07 01, 22:46)
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai  hihihi.gif  aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo  smile.gif

user posted image


Mano manymu puikus pirmas blynas thumbup.gif šaunuolė wub.gif

O kodėl tos rožytės ir lapeliai atrodo lyg aptirpę g.gif Ta šokolado masė nesustingsta g.gif aš kaip tik sekantį kartą norėjau mėginti daryti tokį papuošimą tai dėl to man įdomu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 02 liepos 2009 - 07:48
QUOTE(naitas @ 2009 07 01, 21:52)

aš jau įsivariau  doh.gif  dar nė karto nebandžiau, bet pasiskaitau ir jau nebenoriu bandyt..  ax.gif


as irgi nedristu bandyti tos beze, nemanau, kad as dar iki jos uzaugau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(salexa @ 2009 07 01, 22:46)
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai  hihihi.gif  aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo  smile.gif



tortukas saunus, toks lygutelis virsus bigsmile.gif ir rozytes tikrai sauniai gavosi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 22:45)
ax.gif .....sveikos , viskas apie šį tortą čia ( jei sudomino )...RECEPTAS ...ir burbulo darymas .



cia tai klase tortas, toks originalus auksinis tortas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti