Meian - buk gerute, paaiskink,prasau, is ko padarei bures gintarines
nes kaip tik dariau laiva vakar, tai su burem buvo visiskas fiasko
taip ir liko ne laivas, o valtis.......................
QUOTE(*AMRI* @ 2009 07 01, 22:00)
Merginos patarkit,kiek reikia gramu cukraus i 200g 35%grietinele tortui papuosti.Tik nesakykit kad pagal skoni,nes bijau kad nepavandenytu.Reikia rytoj papuosti tortuka,bet ir rytoj bus suvartotas.O gal geriau dar zelatinos kiek ideti?
visada dėk ketvirtadalį grietinėlės svorio ir bus liuks šiuo atveju 50 gramukų cukriuko ir trupučio citrinos rūgštelės ant peilio galiuko
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 23:17)
Nezinau, ar cia aiskiai parasiau
man tai aišku.. teisiog reikia išradingai spręsti problemą..
QUOTE(meduolytee @ 2009 07 01, 23:20)
Meian - buk gerute, paaiskink,prasau, is ko padarei bures gintarines
nes kaip tik dariau laiva vakar, tai su burem buvo visiskas fiasko
taip ir liko ne laivas, o valtis.......................
nes kaip tik dariau laiva vakar, tai su burem buvo visiskas fiasko
taip ir liko ne laivas, o valtis.......................
gal Meian ateis vėliau.. kiek aš atsimenu iš jos pasakojimų, tai ji bures darė iš karamelės. Buitiškai kalbant, tai virė virė cukraus sirupą, kol šis karamelizavosi ir ant kepimo popieriaus ( ar kokio kito tam reikalui pritaikyto paviršiaus) piešė tas bures. Kai sustengo kūrinys, nukrapštė ir susmeigė į tortą.
QUOTE(Inočka @ 2009 07 01, 22:17)
Beze irgi nesilaikys ant grietineles.
O kaip tu tas gelytes nori det? Ant sono ar ant virsaus? Jeigu siendien aptepei, tai tu papuuosimu nedek, tegu grietinele pastovi nakti saldytuve, ji sustandes, nebus tokia slapia. Ryt galesi padeti papuosimus. Gali bandyti papuosimus valanda, dvi pries pateikiant ant stalo, tai cia vienas variantas.
Jeigu nori kaz kur vezti ar nesti ta tortuka, tai, aisku, ziurint, kokie ten papuosimai, gali statyti gelytes ant sokolado. T.y. islydai sokolado, balto, jis susilies su grietinele, nieko nesimatys, jeigu spalvota grietinele, tai idek ir i sokoladu spalvu, ar tokiu kaip grietinele, ar kaip papuosimai. Ir tada siek tiek sokolado palasink ant grietineles o ant virsaus is kart tvirtink ta saldainini papuosima.
Nezinau, ar cia aiskiai parasiau
O kaip tu tas gelytes nori det? Ant sono ar ant virsaus? Jeigu siendien aptepei, tai tu papuuosimu nedek, tegu grietinele pastovi nakti saldytuve, ji sustandes, nebus tokia slapia. Ryt galesi padeti papuosimus. Gali bandyti papuosimus valanda, dvi pries pateikiant ant stalo, tai cia vienas variantas.
Jeigu nori kaz kur vezti ar nesti ta tortuka, tai, aisku, ziurint, kokie ten papuosimai, gali statyti gelytes ant sokolado. T.y. islydai sokolado, balto, jis susilies su grietinele, nieko nesimatys, jeigu spalvota grietinele, tai idek ir i sokoladu spalvu, ar tokiu kaip grietinele, ar kaip papuosimai. Ir tada siek tiek sokolado palasink ant grietineles o ant virsaus is kart tvirtink ta saldainini papuosima.
Nezinau, ar cia aiskiai parasiau
Aišku Grietinėlę užtepiau jau vakar, o dabar dedu tuos papuošimus ai kas gausis tas kitą kartą žinosiu
Ačiū
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo
Cipciuk!
superinis
superinis
Apie tortus - trūksta žodžių... Talentų forumas, didžiulių super talentų
O aš vėl su klausimais.. dėl tų nelemtų (man) papuošimų
Turiu vargą padaryt krikštynų tortą. Darysiu dviaukštį medutį pagal Cipciuką (man jis toks patvariausias, labiausiai atlaikantis kelionę ir tvirčiausias atrodo, ar ne?). Jau vienąkart dengiau Meian mase, tai ir šįkart dengsiu ja - čia viskas gerai, jei ir antrąkart ji man gausis. Bet papuošimų iš jos daryt, skaičiau, nepatariama, tai šiandien nusprendžiau palipdyt pagal Cipciuko gėlių masę. Ir man nesigavo Viską dariau tiksliai pagal instrukcijas, tačiau apie rožes - jokios kalbos, per trapi tešla, lūžta, nesilaiko, lapeliai nelimpa visiškai Dariau dar viena baiboką iš nevilties, ala zuikį, nu niekas nelimpa, ausis sau, ranka sau, uodega sau... su mediniais smeigtukais susmaigsčiau, bet aišku, kad į šiukšliadėzę keliaus, visas aptrupėjęs Tai galiausiai iškočiojau plonai ir su sausainių formelėm visokių fogūryčių prištampavau (su kokiu gėriu man jas, jei kas, reiks prie Meian masės priklijuot, kad gradžiai gražiai tvarkingai priliptų? Jos toookios trapios, palenki truputį - lūžta.. Darysiu vis tiek kitas dar, tai patarkit, iš ko? Gal iš tų kempininių saldainių masės? Ar su ja lengviau dirbti? Kiek laiko iš jos nulipdytas gėlytes galima laikyt? Sausai, šaldytuve? O gal kažkokia kitokia masė pradedantiesiems geresnė?
Ir dar dabar galvoju, toks techninis klausimas, kalbant apie tuos tortus, kur su sausainių formelėm išspaudžiu, tarkim, širdutę, ir jom torto šonus apklijuoju, tai gal jas reik būtinai iš tos pačios Meian masės daryt ir tuo pat metu šviežiai klijuot? Nes kažkaip įsivaizduoju, kad paskui man ten nieks neprilips, kraštai atsilapos tų širdelių, žodžiu Va, noriu daryt panašų kaip šitas torčiukas
Būsiu labai labai laaaaabai dėkinga už atsakymus, pagalbą, patarimus ir paaiškinimus, be galo dėkinga
Nepykit, kad tokį romaną prirašiau
O aš vėl su klausimais.. dėl tų nelemtų (man) papuošimų
Turiu vargą padaryt krikštynų tortą. Darysiu dviaukštį medutį pagal Cipciuką (man jis toks patvariausias, labiausiai atlaikantis kelionę ir tvirčiausias atrodo, ar ne?). Jau vienąkart dengiau Meian mase, tai ir šįkart dengsiu ja - čia viskas gerai, jei ir antrąkart ji man gausis. Bet papuošimų iš jos daryt, skaičiau, nepatariama, tai šiandien nusprendžiau palipdyt pagal Cipciuko gėlių masę. Ir man nesigavo Viską dariau tiksliai pagal instrukcijas, tačiau apie rožes - jokios kalbos, per trapi tešla, lūžta, nesilaiko, lapeliai nelimpa visiškai Dariau dar viena baiboką iš nevilties, ala zuikį, nu niekas nelimpa, ausis sau, ranka sau, uodega sau... su mediniais smeigtukais susmaigsčiau, bet aišku, kad į šiukšliadėzę keliaus, visas aptrupėjęs Tai galiausiai iškočiojau plonai ir su sausainių formelėm visokių fogūryčių prištampavau (su kokiu gėriu man jas, jei kas, reiks prie Meian masės priklijuot, kad gradžiai gražiai tvarkingai priliptų? Jos toookios trapios, palenki truputį - lūžta.. Darysiu vis tiek kitas dar, tai patarkit, iš ko? Gal iš tų kempininių saldainių masės? Ar su ja lengviau dirbti? Kiek laiko iš jos nulipdytas gėlytes galima laikyt? Sausai, šaldytuve? O gal kažkokia kitokia masė pradedantiesiems geresnė?
Ir dar dabar galvoju, toks techninis klausimas, kalbant apie tuos tortus, kur su sausainių formelėm išspaudžiu, tarkim, širdutę, ir jom torto šonus apklijuoju, tai gal jas reik būtinai iš tos pačios Meian masės daryt ir tuo pat metu šviežiai klijuot? Nes kažkaip įsivaizduoju, kad paskui man ten nieks neprilips, kraštai atsilapos tų širdelių, žodžiu Va, noriu daryt panašų kaip šitas torčiukas
Būsiu labai labai laaaaabai dėkinga už atsakymus, pagalbą, patarimus ir paaiškinimus, be galo dėkinga
Nepykit, kad tokį romaną prirašiau
o kodėl nepatariama aš kaip tik patarčiau pažiūrėk į mano krikštynoms darytą tortuką kur vakar įdėjau, visos detalės darytos iš tos pačios Meian dengimo masės ir priklijuota su tos pačios masės mažu gumulėliu užpylus šiek tiek karšto vandens, trini, trini ir gaunasi toks sirupėlis lipnus, viskas puikiausiai laikosi, dar puikiau pjaustosi tik dar aš nebandžius klijuoti su dgetine, nes man iki galo tas neaišku, kaip prisilygina pėdutės, einu paieškosiu kitu rakursu foto, kad matytųsi, ko pridirbau iš tos masės seilinukas, seilinuko gėlytės, pėdutės, pirštukai ir širdutės, viskas iš tos masės jinai lanksti, paklusni ir netrupa
Wild Flower , kiekviena turi savo mėgstamą receptą ( dengimo ) aš nesusidraugauju su saldainine , dievinu beze , pirktinę firminę masę , Meian dengimo masę bet su medumi ......sunku patarti kokią rinktis .
Detales išspausk ir klijuok tuo pačiu metu , kaip apdenginėsi tortą , man užtenka jas suvilgyti ( vos vos !!!!!!!!!!!!!!!!) vandeniu - sudrėkinti , detalės baibokam lipinamos aisingu ( garantas 100 procentinis ) , rožės ( jei masė išėjo prasta , tu nesulipinsi nei super moment klijais , jei ji gera - tereikia vos sudrėkinti degtine ( netgi vandeniu ) .
Jei matote , kad gėlių masė trapi , idėkite ją į celofaną , užsimerkite dar želatinos , išbrinkusią ištirpinkite ir įmaišykite į masę ....jei ji trupa - trūksta želatinos .....jei kočiojate ir ji grįžta atgal ( kaip guma ) - padauginta želatinos , va šitas variantas jau prastesnis , labai sunku atstatyti norimą tamprumą , greičiausia ji skris į šiukšlinę .
Papildyta:
Noriu pagirti salexa , man labai gražios jos rožytės ....tiksliau visa puokštės kompozicija .
Detales išspausk ir klijuok tuo pačiu metu , kaip apdenginėsi tortą , man užtenka jas suvilgyti ( vos vos !!!!!!!!!!!!!!!!) vandeniu - sudrėkinti , detalės baibokam lipinamos aisingu ( garantas 100 procentinis ) , rožės ( jei masė išėjo prasta , tu nesulipinsi nei super moment klijais , jei ji gera - tereikia vos sudrėkinti degtine ( netgi vandeniu ) .
Jei matote , kad gėlių masė trapi , idėkite ją į celofaną , užsimerkite dar želatinos , išbrinkusią ištirpinkite ir įmaišykite į masę ....jei ji trupa - trūksta želatinos .....jei kočiojate ir ji grįžta atgal ( kaip guma ) - padauginta želatinos , va šitas variantas jau prastesnis , labai sunku atstatyti norimą tamprumą , greičiausia ji skris į šiukšlinę .
Papildyta:
Noriu pagirti salexa , man labai gražios jos rožytės ....tiksliau visa puokštės kompozicija .
Labas rytas mergytės pagaliau vakar užbaigiau savo torčiuką vėliau foto įkelsiu su komentarais
Nerealiai gražiai atrodo be žodžių
Mano manymu puikus pirmas blynas šaunuolė
O kodėl tos rožytės ir lapeliai atrodo lyg aptirpę Ta šokolado masė nesustingsta aš kaip tik sekantį kartą norėjau mėginti daryti tokį papuošimą tai dėl to man įdomu
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 22:45)
Nerealiai gražiai atrodo be žodžių
QUOTE(salexa @ 2009 07 01, 22:46)
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo
Mano manymu puikus pirmas blynas šaunuolė
O kodėl tos rožytės ir lapeliai atrodo lyg aptirpę Ta šokolado masė nesustingsta aš kaip tik sekantį kartą norėjau mėginti daryti tokį papuošimą tai dėl to man įdomu
QUOTE(naitas @ 2009 07 01, 21:52)
aš jau įsivariau dar nė karto nebandžiau, bet pasiskaitau ir jau nebenoriu bandyt..
as irgi nedristu bandyti tos beze, nemanau, kad as dar iki jos uzaugau
Papildyta:
QUOTE(salexa @ 2009 07 01, 22:46)
Sveikutes, skaitineju sita tema jau senai ir pagaliau ryzausi padayti rozes is sokolado ir medaus. Nu kaip pirmam kartui tai normaliai aisku pries kitu tai maniskes nublanksta. Bet pasirodysiu, tai buvo pagal misheles trigubo sokoladini torta. O dabar ieskausi kaip padaryti tortuka krikstynoms. Norisi kazko idomesnio ir grazesnio, bet kad vat as nelabai susidraugavusi su puosimu. Tai iki liepos 25 turiu grazaus planavimo
tortukas saunus, toks lygutelis virsus ir rozytes tikrai sauniai gavosi
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2009 07 01, 22:45)
cia tai klase tortas, toks originalus auksinis tortas