Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos taryba, tėvų komitetas

QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 02, 11:29)
Tema gi ne apie vaišes darželyje smile.gif O ką darželyje veikia tėvų komitetas- žinom: renka pinigus auklėtojų dovanoms smile.gif

hi.gif Aš nesutinku,kad daržely tik renka pinigus auklėtojų dovanom. schmoll.gif Pas mus darže dar ir grupės gerbuviu rūpinsi.O ką galime padaryt be pinigėlių?Juk viskam ir visur jų reikia,tai ir tenka kažkam ir tuo nelemtu pingų rinkimu užsiimt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liudmilka @ 2009 11 02, 14:27)
hi.gif Aš nesutinku,kad daržely tik renka pinigus auklėtojų dovanom. schmoll.gif Pas mus darže dar ir grupės gerbuviu rūpinsi.O ką galime padaryt be pinigėlių?Juk viskam ir visur jų reikia,tai ir tenka kažkam ir tuo nelemtu pingų rinkimu užsiimt. 4u.gif

Na taip, atsiprašau, kad užmiršau- ne tik dovanom pinigus renka, bet ir kitam darželio gerbūviui biggrin.gif Trečią vaiką darželin leidžiu, visą tą virtuvę gerai žinau.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 11 02, 10:33)
mokykloje tendencijos yra panasios - susirinkimai ir renginiai didziaja dalimi yra vykdomi tevu darbo metu, o po to stebimasi, kodel tiek mazai tevu dalyvavo ar pabuvo trumpai.
Ir pas mus mokykloje tevu komitetas daro ta pati - renka pinigus dovanoms, na dar klases einamosios reikmems.
Beje, Vaizgante, kaip buvusi mokytoja gal galetumei pasakyti, kiek max vaiku gali lydeti vienas suauges zmogus ( kalba eina apie pradinukus)?

Pas mus 10, jei važiuoja pvz 12 vaikų turėtų lydėt du mokytojai. Net įsakymo nerašo direktorė, jei vienas žmogus važiuoja su kokiais 20. Aišku, kartais susitariama tik, kad kažkas prisirašys, ir važiuoja vienas žmogus su visa klase. be to mokytojai turi turėti pažymėjimus, kad gali lydėti mokinių grupę. Bent vienas iš lydinčiųjų. Šita taisyklė kol kas 2 metai galioja.

Pradinukus dažniausiai lydi dvi mokytojos.

Nežinau, kaip kitur, bet pas mus tėvų susirinkimai, renginiai arba 18 val arba savaitgalį. Būtent derinama prie to, kad tėvai dirba. Nebent koks renginys tik vaikams, tada po pamokų daroma.
Atsakyti
pas mus 15 mokinių vienas mokytojas, (pažymėjimai irgi būtini) dėl pradinukų tiksliai nežinau. o tėvų susirinkimai taip pat tik 18 val. ir jei atsiranda tėvų, norinčių pabendrauti po susirinkimo, tai namo gryžtu ir 8 ir 9 val...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 17:56)
Ne tik kad lėšų jam jokių nereikia, vienas iš tikslų- surinkti pinigų mokyklai.
Kadangi reikėtų organizuoti šeštadienį, pasipriešino mokytojų profsąjunga smile.gif Ir t.t. Trumpai tariant- klausėm, kuo mes galėtume padėti mokyklai, bet atsakymo neišgirdome...

Kaip supratau renginio nebus? Nepakeitėte nuomonės?
Aš pabandžiau pamąstyti kaip mokytoja. Jei renginys šeštadienį, tai į jį mokytojams ateiti neprivaloma, eina kas nori ir gali. Valytojoms laisva diena. Kas tada turi atsakyti už mokyklos koridorius, klases ir kas turės prižiūrėti vaikus? Faktas, kad didesnė dalis tėvų vaikus į renginį išleistų, bet patys neitų.
Ir ar tikrai viską suorganizuotų tik tėvai? Sakote, kad į tą reikalą turėtų būti įtrauktos net mokytojų šeimos. Na, aš į jokį darbą savo šeimos nesivedu...
Atsakyti
Mano abu tėvai mane vedėsi į pramogas savo darbe ir nematė problemos biggrin.gif
Pasakysiu tiek, kad TK nieko nebedirba. Nes niekam to nereikia...
Atsakyti
QUOTE(giedreci @ 2010 06 11, 13:53)
Ugymo plėtotės centras 2010-06-19 dieną Vilniuje,  rengia apskritojo stalo diskusiją su aktyviais tėveliais, mokyklų tarybų nariais,
kuriems rūpi jų vaikų mokymas(-is). Diskusijoje bus aptariami mokymo programų atnaujinimo reikalai, mokyklos ir tėvų bendradarbiavimas.

Daugiau informacijos ir išankstinė registracija www.upc.smm.lt/naujienos/tevai/

Dėkui, pasidomėsiu.
Atsakyti
įdomi tema, gaila kad apmirė... būtų aktuali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 10 15, 22:28)
įdomi tema, gaila kad apmirė... būtų aktuali  4u.gif

Kas aktualu?
Atsakyti
na aš irgi esu ten.
Susidariau ne blogą, bet manau, kad realistinę nuomonę apie Mokyklos Tėvų komitetą ar tarybą, kaip ji ten vadinasi.. Kad tai daugiau simbolinė struktūra, ir gali suveikti tik ypatingais atvejais. O šiaip tai tik įrankis parinkti pinigų mokyklos ar darželio reikmėms.. kas aišku būtų daugiau steigėjo - savivaldybės - prievolė: tinkamai finansuoti ugdymo įstaigas.

Skaičiau Vaižgante apie Jūsų norimą įgyvendinti projektą. Tai man atrodo, Jūs be reikalo įsižeidėte ar nusivylėte.
Kodėl? todėl kad atsistojus į mokyklos vadovo, visos administracijos ir aptarnaujančio personalo pusę, mokytojų pusę, tai tėvai daugiau mažiau yra tik na tokie pakeleiviai tame ugdymo ir ūkiniame mokyklos procese. Vienas trumpiau pabūna mokykloj, kitas ilgiau. Ir be jokios atsakomybės, atskaitomybės. Nepatiko, trink durim ir išėjo.. o rezultatus reikia srėbti tiems, kas ten dirba.

Na bent aš, kai ką nors siūlau, tai apie tai galvoju. Kiek ir kam reiktų prisiimti atsakomybės už tėvo/mamos organizuotą renginį ir kokia rizika.

Manau, kad kiekviena mokykla turi geresnius ar blogesnius, ne tokius išradingus, renginius. Kurie suplanuoti rudeniui gal jau pavasarį. Pamokų tvarkaraštis taip pat atitinkamai pritrauktas.. tai tikrai sunku įsiterpti su naujove.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 10 16, 09:28)
na aš irgi esu ten.
Susidariau ne blogą, bet manau, kad realistinę nuomonę apie Mokyklos Tėvų komitetą ar tarybą, kaip ji ten vadinasi.. Kad tai daugiau simbolinė struktūra, ir gali suveikti tik ypatingais atvejais.  O šiaip tai tik įrankis parinkti pinigų mokyklos ar darželio reikmėms.. kas aišku būtų daugiau steigėjo - savivaldybės - prievolė: tinkamai finansuoti ugdymo įstaigas.

Skaičiau Vaižgante apie Jūsų norimą įgyvendinti projektą. Tai man atrodo, Jūs be reikalo įsižeidėte ar nusivylėte.
Kodėl? todėl kad atsistojus į mokyklos vadovo, visos administracijos ir aptarnaujančio personalo pusę, mokytojų pusę, tai tėvai daugiau mažiau yra tik na tokie  pakeleiviai tame ugdymo ir ūkiniame mokyklos procese.  Vienas trumpiau pabūna mokykloj, kitas ilgiau. Ir be jokios atsakomybės, atskaitomybės. Nepatiko, trink durim ir išėjo.. o rezultatus reikia srėbti tiems, kas ten dirba.

Na bent aš, kai ką nors siūlau, tai apie tai galvoju. Kiek ir kam reiktų prisiimti atsakomybės už tėvo/mamos organizuotą renginį ir kokia rizika.

Manau, kad kiekviena mokykla turi geresnius ar blogesnius, ne tokius išradingus, renginius. Kurie suplanuoti rudeniui gal jau pavasarį. Pamokų tvarkaraštis taip pat atitinkamai pritrauktas.. tai tikrai sunku įsiterpti su naujove.

Naitai, renginį pasiūliau dar pavasarį.
Matau, kad kaip naujokas neskiri terminų: yra mokyklos tėvų komitetas ir yra mokyklos taryba, kurią sudaro 5 mokytojai, 5 tėvai ir 5 mokiniai.
Kadangi mano pedagoginis stažas 11 m., žinau, kaip ir kas yra mokykloje ne tik kaip mama...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 10 16, 14:39)
Naitai, renginį pasiūliau dar pavasarį.
Matau, kad kaip naujokas neskiri terminų: yra mokyklos tėvų komitetas ir yra mokyklos taryba, kurią sudaro 5 mokytojai, 5 tėvai ir 5 mokiniai.
Kadangi mano pedagoginis stažas 11 m., žinau, kaip ir kas yra mokykloje ne tik kaip mama...

aš visai nenoriu įžeisti. Ir tikrai suprantu, kad dar nieko nežinau. Todėl ir atėjau į šią temą 4u.gif
Atsakyti