Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos taryba, tėvų komitetas

QUOTE(Liudmilka @ 2009 10 13, 09:47)
O kaip jums sekasi,ar davė žalią šviesą jūsų renginiui?

Yra taip: tėvai renginio nori, mokytojai nenori, direktorius nori, dvi iš trijų pavaduotojų nenori...Pasijutau lyg tarp dviejų ugnių. Nors renginį į planą įtraukė (2010 m gegužės mėn, kai visiems jau nebe renginiai galvoje), apsisprendžiau jo neorganizuoti...Pamačiau, kad per daug nervų man tai kainuotų, nes kabinėtųsi prie kiekvienos smulkmenos, užuot džiaugęsi tėvelių iniciatyva...Vakar skambino man tėvų komiteto pirmininkė ir su skausmu balse skundėsi, kad mokyklai mūsų nereikia...
Atsakyti
Jei į renginių planą įtraukė, tai turėtų būti. O jei nebus, tai pirmiausiai dėl organizatorės(t.y. pačios) atsisakymo. Organizuoti yra pats "juodžiausias" darbas.
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2009 10 14, 13:57)
Jei į renginių planą įtraukė, tai turėtų būti. O jei nebus, tai pirmiausiai dėl organizatorės(t.y. pačios) atsisakymo. Organizuoti yra pats "juodžiausias" darbas.

Va būtent. Vienintelis kelias tokiais atvejais- eiti į kompromisus, ir suvienyti priešingas nuomones. O jau po to pats renginys atrodo kaip malonus pasivaikščiojimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2009 10 15, 07:13)
Va būtent. Vienintelis kelias tokiais atvejais- eiti į kompromisus, ir suvienyti priešingas nuomones. O jau po to pats renginys atrodo kaip malonus pasivaikščiojimas thumbup.gif

Ne kiekvienas gali būti motina terese.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 10, 11:30)
Mokyklos pačios atstumia tėvus, o paskui stebisi, kodėl jie neateina. Kalbėjau apie tai su mokyklos administracija. Be to, tėvai šiuo metu yra taip panirę į materialius reikalus, kad daugumai giliai dzin mokyklos...

Tai aš nesupratau ar mokykla tuos tėvus atstumia ar visdelto jiems patiems dzin ta mokykla? Labai prieštaringai pasakyta. g.gif
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 10, 17:26)
Kaip naudotis? Tėvai posėdžio metu nusprendė, kad reikia suremontuoti vieną tualetą ir apie tą sprendimą informavę administraciją pradėjo pinigų rinkimą, pasirūpino sąmata ir t.t. Ar administracija gali pasipriešinti ryžtingiems tėvams? Ne.

O čia tik tėvų taryba taip nusprendė. Bet šiaip manau reikėjo kažkokios apklausos visų tėvų, o ne tai kad susėdo ir nusprendė, man sakykim labai nepatinka,kai kažkas nuspręndžia mano piniginius reikalus , be mano žinios. Jūs nusprendėte, o pinigėlius tai palies visų mokinių tėvų. Jūs galėtumete nuspręsti ir eiti prašyti savivaldybės, pasikviesti san. tarnybas ir parodyti apverktiną būklę tualeto, ir kad būtini pinigėliai iš biudžeto, susėsti ir nutarti rinkti iš tėvų manau lengviausiais kelias, ryžtingumo čia nematau, ryžtingi būtumete jei mintumete tų slenkstį, kuriems priklauso tą mokyklą remontuoti.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 28, 08:51)
O čia tik tėvų taryba taip nusprendė. Bet šiaip manau reikėjo kažkokios apklausos visų tėvų, o ne tai kad susėdo ir nusprendė, man sakykim labai nepatinka,kai kažkas nuspręndžia mano piniginius reikalus , be mano žinios. Jūs nusprendėte, o pinigėlius tai palies visų mokinių tėvų. Jūs galėtumete nuspręsti ir eiti prašyti savivaldybės, pasikviesti san. tarnybas ir parodyti apverktiną būklę tualeto, ir kad būtini pinigėliai iš biudžeto, susėsti ir nutarti rinkti iš tėvų manau lengviausiais kelias, ryžtingumo čia nematau, ryžtingi būtumete jei mintumete tų slenkstį, kuriems priklauso tą mokyklą remontuoti.

Jeigu tavo vaikas gamtinių reikalų bėgiotų atlikti į namus, tikrai nelauktum, kol po 10 m tualetai bus suremontuoti. Vilniuje yra šimtai mokyklų, yra su dar apverktinesne būkle (turbūt skaitėt delfyje apie Kristoforo mokyklos bėdas), o šiuo metu apie kažkokius pinigų skyrimus iš savivaldybės būtų juokinga ir kalbėti. Direktorius skundėsi, kad algoms mokėti pinigų trūksta, kur ten dar kažkokie remontai...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 13:35)
1,Jeigu tavo vaikas gamtinių reikalų bėgiotų atlikti į namus, tikrai nelauktum, kol po 10 m tualetai bus suremontuoti.
2,Vilniuje yra šimtai mokyklų, yra su dar apverktinesne būkle (turbūt skaitėt delfyje apie Kristoforo mokyklos bėdas), o šiuo metu apie kažkokius pinigų skyrimus iš savivaldybės būtų juokinga ir kalbėti.
3,Direktorius skundėsi, kad algoms mokėti pinigų trūksta, kur ten dar kažkokie remontai...

1,Aš kalbėjau apie tai ar teisinga , kad taryba nuspręndžia rinkliavą, nepasitarusi su kitais vaikų tėvais, na galima daryt visuotinį tėvų susirinkimą, aišku visi neateis, bet ateis didesnė dauguma. Gal anketeles vaikams duoti namo parnešti, su klausimu, kaip jie galvoja apie problemos sprendimą. Tik apie tai. Aš niekada nieko nespręndžiu už kitus ,kai liečia jų piniginę, savo nuomonę ir savo pasirinkimą galiu išsakyti, bet ne kitų. Taip aš gal nuspręsčiau prisidėti, bet ar turėčiau teisę nuspręsti , kad visi turim remontuoti.
2, Skaičiau ir negaliu atsistebėti tėvais tų mokinių, nu kame problema, jei ji buvo laikoma prestižine, tai manau šiemet ji turėtų būti prasčiausiai vertinama mokykla Vilniuje, ir atsiimčiau vaiką iš ten, visi skundžiasi, bet vistiek tuos vaikus leidžia ten. Visi atsiimtų nereiktų ir tos mokyklos.
3, O tu manai, kad vaikų tėvai tai milijonieriai, kad algų tai tūkstančius gauna ir gali remontuoti, jie gal visiški vargšai bedarbiai ir 10 litų jiems savaitės pragyvenimo šaltinis.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 28, 15:24)
1,Aš kalbėjau apie tai ar teisinga , kad taryba nuspręndžia rinkliavą, nepasitarusi su kitais vaikų tėvais, na galima daryt visuotinį tėvų susirinkimą, aišku visi neateis, bet ateis didesnė dauguma. Gal anketeles vaikams duoti namo parnešti, su klausimu, kaip jie galvoja apie problemos sprendimą. Tik apie tai. Aš niekada nieko nespręndžiu už kitus ,kai liečia jų piniginę, savo nuomonę ir savo pasirinkimą galiu išsakyti, bet ne kitų. Taip aš gal nuspręsčiau prisidėti, bet ar turėčiau teisę nuspręsti , kad visi turim remontuoti.

Tai buvo nuspręsta daryti birželio mėnesį. Kas birželio mėnesį kviečia tėvus į visuotinį susirinkimą? Kokiu būdu juos sukviesti? Remontą organizavo, medžiagas pirko, darbininkus samdė ir jų darbą prižiūrėjo tėvų komitetas. Argi tai blogai? Kai per pirmą visuotinį susirinkimą apie tai tėvai buvo informuoti, nepatenkintų nebuvo.
Bet daugiau neturim noro ką nors daryti, nes mokykla nėra psichologiškai pasiruošusi bendradarbiauti su tėvais. Gaila, kad nesu psichiatrė- pasiūlyčiau nemokamas konsultacijas mokytojams...Jiems dabar to labiausiai reikia...Kur ten dar kažkoks bendradarbiavimas su tėvais...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 15:42)
Gaila, kad nesu psichiatrė- pasiūlyčiau nemokamas konsultacijas mokytojams...Jiems dabar to labiausiai reikia...

Galit pasiūlyti nemokamus masažus. smile.gif Kartais tai geriau, nei psichologinė konsultacija.

Vis tik nelabai suprantu, ką reiškia psichologiškai nepasiruošus mokykla bendradarbiavimui su tėvais.
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2009 10 28, 15:59)
Galit pasiūlyti nemokamus masažus. smile.gif Kartais tai geriau, nei psichologinė konsultacija.

Vis tik nelabai suprantu, ką reiškia psichologiškai nepasiruošus mokykla bendradarbiavimui su tėvais.

Nemokamus masažus? smile.gif

O tai, kad ateini su pasiūlymais, o jie šoka kaip kokie pamišėliai į akis ir pradeda mojuoti savo metiniais planais ir aiškinti, kad jie visko turi, jiems viskas puikiai sekasi ir t.t. Po tokių patirčių nesinori ten kojos kelti...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 16:42)
Tai buvo nuspręsta daryti birželio mėnesį. Kas birželio mėnesį kviečia tėvus į visuotinį susirinkimą? Kokiu būdu juos sukviesti? Remontą organizavo, medžiagas pirko, darbininkus samdė ir jų darbą prižiūrėjo tėvų komitetas. Argi tai blogai? Kai per pirmą visuotinį susirinkimą apie tai tėvai buvo informuoti, nepatenkintų nebuvo.
Bet daugiau neturim noro ką nors daryti, nes mokykla nėra psichologiškai pasiruošusi bendradarbiauti su tėvais. Gaila, kad nesu psichiatrė- pasiūlyčiau nemokamas konsultacijas mokytojams...Jiems dabar to labiausiai reikia...Kur ten dar kažkoks bendradarbiavimas su tėvais...

Aš tai niekaip nesuprantu kaip tu buvusi 13 m. mokytoja šiki ant mokyklos, mokytojų, jų darbo. Tokia tu ten ir mokytoja buvai. Niekaip nesuprantu kaip galima taip daryti. Ar tu čia nori pasakyti, kad tu tai mokytojos idealas ir nėra tokios mokyklos kuri tau būtų tinkama dirbti?

Visos mano kelyje pasitaikę mokyklos geros, mokytojos geros, auklėtojos geros, jei jau kažkas labai nepatinktų nu pakeisčiau mokyklą, eina ir sūnus į mokyklą ir dukra į darželį noriai, abu patenkinti, smulkmenų pasitaiko, bet kad jau taip galėčiau varyt tai neisivaizduoju. Nu pati esi priešiškai nusiteikusi, tai taip ir gaunasi.
Na tai reikėjo nuspręsti remontuoti tą tuliką gegužės mėn. argi tada dar jis nebuvo baisus.

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 28, 17:03)

O tai, kad ateini su pasiūlymais, o jie šoka kaip kokie pamišėliai į akis ir pradeda mojuoti savo metiniais planais ir aiškinti, kad jie visko turi, jiems viskas puikiai sekasi ir t.t. Po tokių patirčių nesinori ten kojos kelti...

Tai gerai, reikia tik pasidžiaugti, kad visko turi, ir kad viskas sekasi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 28, 16:10)
Na tai reikėjo nuspręsti remontuoti tą tuliką gegužės mėn. argi tada dar jis nebuvo baisus.

Kuo čia tas tulikas dabar užkliuvo? Darbas padarytas ir viskas. Mano vaikas nebelaksto namo per pertraukas į tuliką.
O varau todėl, kad ir pati iš mokyklos išėjau, nes negalėjau pakęsti tos kvailos sistemos, kai turi dirbti tik tam, kad paruoštum mokinius egzaminui. Ir dabar aktyviai dalyvauju savo vaikų mokyklos veikloje, nes man yra žinoma ta visa virtuvė. Vieno sūnaus auklėtoja yra atvira bendradarbiavimui, tai mielai jai padedu, o kita to nepageidauja, tai tik pasidejuojam kartu su kitais tėvais ir nieko nedarom...

Visgi norėtųsi, kad šioje temoje diskutuotų tie, kurie priklauso mokyklos tarybai ar tėvų komitetui, nes lengviausiai pliurpti, kai nieko nedarai. Būtų įdomu sužinoti, kaip kitiems tėvams sekasi bendradarbiauti ar kariauti su mokykla.
Atsakyti