Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos taryba, tėvų komitetas

Norėčiau užvesti temą tėvams, kurie priklauso klasės/mokyklos tėvų komitetams, mokyklos tarybai. Galbūt mums būtų apie ką pasikalbėti, jei jau aktyvistai esam smile.gif
Atsakyti
hi.gif
Labai gera tema,man irgi būtų įdomu pabendraut su aktyviais tėveliais ir pasidalynt patirtimi.Tuolab,kad šią vasarą iškilo daug klausimų susijusiu su tėvų komiteto veikla. g.gif
Aš esu antroko,oi jau trečioko mama ir esu klasės tėvų komiteto narė(patirtis dar nedidelė).Ir labai norėtusi sužinot kaip ir kokias prblemas tėveliai sprendžia ir ar padeda mokytoja(a)i ir mokyklos administracija?
Atsakyti
QUOTE(Liudmilka @ 2009 08 06, 15:11)
hi.gif
Labai gera tema,man irgi būtų įdomu pabendraut su aktyviais tėveliais ir pasidalynt patirtimi.Tuolab,kad šią vasarą iškilo daug klausimų susijusiu su tėvų komiteto veikla. g.gif
Aš esu antroko,oi jau trečioko mama ir esu klasės tėvų komiteto narė(patirtis dar nedidelė).Ir labai norėtusi sužinot kaip ir kokias prblemas tėveliai sprendžia  ir ar padeda mokytoja(a)i ir mokyklos administracija?

Na, aš esu aštuntoko ir šeštoko mama. Priklausau mokyklos tėvų komitetui ir mokyklos tarybai.
Šiais mokslo metais mūsų mokykloje susirinko gana aktyvus tėvų komitetas, todėl tikiuosi, kad šį tą nuveiksim. Pirmiausiai tėvai inicijavo tualeto remontą, nes tualetai mokykloje tragiški- vaikai parlekia namo atlikinėti gamtinius reikalus. Organizuojamas pinigų rinkimas remontui. Toliau esam numatę vesti keletą renginių mokykloje, aktyvinti tėvus, kad dalyvautų mokyklos gyvenime.
Atsakyti
Laba,o kurią mokyklą jūsų vaikučiai lanko?Mano A.Vienuolio pagrindinę m.
Man labai įdomu kaip vyksta rinkimai į mokyklos tarybą(jūsų mok.) ir ką konkrečiai veikia tėveliai toj taryboj.Kaip bendraujate su mokyklos administracija.
O remontą organizavote tik iš tėvelių pinigėlių ar ir mokykla kažkiek prisidėjo,o gal savivaldybė?Juk mokykloje ne vienas tualetas ir manau visi jie baisūs.
Ai ir dar,ar mokyklos tarybos tėvelių pavardės ir tel.nr.prieinami kitiems tėveliams?
Mat mes susidurėme su šia problema- negalėjome rasti tėvelių iš mokyklos tarybos...Na gal šiais metais jau busime labiau patyrę ax.gif
Iš tikro tai tėvelių dalyvavimas mokyklos gyvenime silpnai jaučiasi(švelniai tariant) schmoll.gif ,bent jau mūsų mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Liudmilka @ 2009 08 10, 10:24)
Laba,o kurią mokyklą jūsų vaikučiai lanko?Mano A.Vienuolio pagrindinę m.
Man labai įdomu kaip vyksta rinkimai į mokyklos tarybą(jūsų mok.) ir ką konkrečiai veikia tėveliai toj taryboj.Kaip bendraujate su mokyklos administracija.
O remontą organizavote tik iš tėvelių pinigėlių ar ir mokykla kažkiek prisidėjo,o gal savivaldybė?Juk mokykloje ne vienas tualetas ir manau visi jie baisūs.
Ai ir dar,ar mokyklos tarybos tėvelių pavardės ir tel.nr.prieinami kitiems tėveliams?
Mat mes susidurėme su šia problema- negalėjome rasti tėvelių iš mokyklos tarybos...Na gal šiais metais jau busime labiau patyrę ax.gif
Iš tikro tai tėvelių dalyvavimas mokyklos gyvenime silpnai jaučiasi(švelniai tariant) schmoll.gif ,bent jau mūsų mokykloje.

Na, šiame reikale aš dar naujokė, bet kadangi pati 13 m dirbau mokytoja, tai daug kas man žinoma iš kitos pusės smile.gif
Remontas iš tėvelių piniginių, nes savivaldybei giliai dzin padėtis mokyklose.
Tėvus į mokyklos tarybą išrinko iš mokyklos tėvų komiteto. Jų telefonų nr tikrai nėra valstybinė paslaptis biggrin.gif
Man nenuostabu, kad tėvų dalyvavimas mokyklos gyvenime menkai jaučiasi. Mokyklos pačios atstumia tėvus, o paskui stebisi, kodėl jie neateina. Kalbėjau apie tai su mokyklos administracija. Be to, tėvai šiuo metu yra taip panirę į materialius reikalus, kad daugumai giliai dzin mokyklos...
Aš pati nuėjus pas pavaduotoją užklasiniam darbui pažėriau daugybę idėjų, pasiūlymų, bet mačiau, kad jos tai nesužavėjo- gi jei tai darys, dirbti reikės smile.gif Noriu organizuoti labai didelį renginį ir jei man nepadės, eisiu skųsti pas direktorių ir skandalą padarysiu.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 10, 11:30)
Na, šiame reikale aš dar naujokė, bet kadangi pati 13 m dirbau mokytoja, tai daug kas man žinoma iš kitos pusės smile.gif
Remontas iš tėvelių piniginių, nes savivaldybei giliai dzin padėtis mokyklose.
Tėvus į mokyklos tarybą išrinko iš mokyklos tėvų komiteto. Jų telefonų nr tikrai nėra valstybinė paslaptis biggrin.gif
Man nenuostabu, kad tėvų dalyvavimas mokyklos gyvenime menkai jaučiasi. Mokyklos pačios atstumia tėvus, o paskui stebisi, kodėl jie neateina. Kalbėjau apie tai su mokyklos administracija. Be to, tėvai šiuo metu yra taip panirę į materialius reikalus, kad daugumai giliai dzin mokyklos...
Aš pati nuėjus pas pavaduotoją užklasiniam darbui pažėriau daugybę idėjų, pasiūlymų, bet mačiau, kad jos tai nesužavėjo- gi jei tai darys, dirbti reikės smile.gif Noriu organizuoti labai didelį renginį ir jei man nepadės, eisiu skųsti pas direktorių ir skandalą padarysiu.

Matai, tu pati žinai, kas ir kaip mokykloj, pati sugebi kažką organizuot, bet yra tokių tarybos narių, kurie net į tarybos posėdžius neateina, kokios ten iniciatyvos. O jeigu dar pradėtų kalbėt apie rinkliavą remontui, didesnė dalis tėvų pareikštų, kad mokyklai ir taip skiria 2% ir pan. Bent mūsų mokykloj. Gerai, kad yra keli tėvai, kurie vis paremia mokyklą iš savo verslo pajamų. Daug ką reiškia mokyklos bendruomenė, ypač tėvų požiūris. Organizavo susitikimą mokykla su psichologe apie vaikų ir tėvų santykius, dalyvauti norėjo keli, ir tai ne tie, kuriems gal ir reikėtų. Jeigu daromas koks renginys, ateina pradinukų tėvai, o kitiem... "Darbai, neįdomu, turim kitų planų..." verysad.gif
Atsakyti
Zinule, kai aš susidūriau su mokytojais kaip mama, o ne kaip mokytoja, turėjau daug nemalonių patirčių, todėl man visai nenuostabu, kad po tokių patirčių tėvams praeina noras lankytis mokykloje...
Atsakyti
Va va,sutinku su vaižgantė drinks_cheers.gif .Mūsų atveju mokytoja tiesiog kaip retas thumbup.gif ,o mokyklos vadovė .... doh.gif .Į jokias kalbas nesileidžia schmoll.gif ,po pokalbio su direktore paaiškėjo,kad mūsų vaikai yra našta mokyklai ;sokas: ,o tėvai tik nervus gadina ir atema labai brangu jos laiką ir t.t. Atseit mes neisivaizduojam kaip sunku dirbti tokį darbą ir kiek mokykla turi problemų,o kai pradedi konkrečiai klausti kas ir kaip tai jokio aiškaus ats.nesulaukiam.Išeina taip,kad dėl akių sakoma,kad labai laukia tėvelių dalyvavimo mokyklos gyvenime,o realiai "eikit jus...".
Teisi ir zinulė,tikrai nedaug tėvelių,kurie aktyviai domėtusi mokyklos gyvenimu.Atsibunda iš žiemos miego tik kai koks intcidentas įvyksta blink.gif .Tik tuo labiau man nesuprantama mokyklos administracijos pozicija...jei tėveliai rodo susidomėjimą,tai bendradarbiauk bendrauk.Juk bendruomenė daug gali padėti,kad ir išreikalaut pinigėlių iš savivaldybės tiem baisiem tualetam smile.gif ,ar panašiai.
Atsakyti
Tėvai gali išties daug. Bet jie nesinaudoja tuo.
Atsakyti
O kaip tuo naudotis g.gif jei mokyklos administracija priešinasi bet kokiai tėvų iniciatyvai mastau.gif
Gal vaižgantė galėtumėt patart,kaip žmogus žinantis ir vieną ir kitą barikados pusę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudmilka: 10 rugpjūčio 2009 - 16:07
QUOTE(Liudmilka @ 2009 08 10, 16:03)
O kaip tuo naudotis g.gif jei mokyklos administracija priešinasi bet kokiai tėvų iniciatyvai mastau.gif
Gal vaižgantė galėtumėt patart,kaip žmogus žinantis ir vieną ir kitą barikados pusę

Įdomu būtų sužinoti, kokiai konkrečiai iniciatyvai priešinasi mokyklos administracija?

Kaip naudotis? Tėvai posėdžio metu nusprendė, kad reikia suremontuoti vieną tualetą ir apie tą sprendimą informavę administraciją pradėjo pinigų rinkimą, pasirūpino sąmata ir t.t. Ar administracija gali pasipriešinti ryžtingiems tėvams? Ne.
Kai mums pasiūlė patvirtinti parengtas mokinio taisykles, vienas iš tėvų komiteto, teisininkas, direktoriui pareiškė: kol neperžiūrėsiu aš, patvirtinta nebus. Po to pasisakiau ir aš: kadangi tekste yra daugybė klaidų, po teisininko tekstą paredaguosiu aš, tik tada tvirtinsim galutinį variantą. Va taip.
Mėnesio gale eisiu su savo siūlomo renginio smulkiu planu. Jeigu pavaduotoja nebus palankiai nusiteikus, eisiu pas direktorių ir pastatysiu ant blakstienų. Tas renginys svarbus tuo, kad jo metu mokyklai būtų galima surinkti nemažą pinigų sumą besilinksminant ir bepramogaujant. Bet reikalinga smulkmeniška organizacija.
Atsakyti
Na problema tokia,kad vien atėjus pas direktorę susiduri su didžiuliu nepasitenkinimu(tai apsunkina bendravimą).
Pvz.:Mus labai nustebino mokyklos vadovė. Mes(klasės tėvų komiteto nariai)atėjome išreikšti padėką savo klasės mokytojai,pasidžiaugti jos darbu ir t.t.,direktorė pasipiktino ko mes čia vaikštom, pas ją visi mokytojai nuostabūs ir t.t ir t.t.Toliau...mėginom išsiderėti geresnių sąlygų savo vaikams(mat mūsų klasė visiškai neatitinka higijienos normų),va čia ir prasidėjoo blink.gif ... Suprantama,kad visokių problemų būna ir ne visada lengvai jos sprendžiamos,bet....Mes juk ir atėjom kalbėtis,tartis ir ieškoti išeičių.Tai tu budamas geras vadovas paaiškink situaciją,papasakok ką ir kaip darai,kad pataisyt situaciją,paprašyk tėvų pagalbos,papasakok kuo galime padėti,kur kreiptis... Čia ne!
O į mokyklos tarybą buvo tie tėveliai renkami,kuriuos nurodė pati direktorė.
Bet manau,kad šiais metais jau bus kitaip mirksiukas.gif

"Mėnesio gale eisiu su savo siūlomo renginio smulkiu planu. Jeigu pavaduotoja nebus palankiai nusiteikus, eisiu pas direktorių ir pastatysiu ant blakstienų. Tas renginys svarbus tuo, kad jo metu mokyklai būtų galima surinkti nemažą pinigų sumą besilinksminant ir bepramogaujant. Bet reikalinga smulkmeniška organizacija."

Koks tai renginys?
Atsakyti