Įkraunama...
Įkraunama...

IEŠKINYS DĖL MOTINYSTĖS PAŠALPOS MAŽINIMO - 2

QUOTE(ieva2 @ 2010 01 22, 18:02)
Gal skaitet komentarus? 100 procentu ''pries'' komentatoriai del kompensaciju reikalavimo

komentarai mažų mažiausiai domina 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kodel manote, akd dvynukai ir pametinukai ne tas pats?
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 01 22, 17:51)
Jei tamstai asmeniškai į paštą neatsiuntė, kaip paskirstoma VSD įmoka, tai dar nereiškia, kad nėra atskaičiuojamas konkretus procentas motinystės (tėvystės) draudimui. Pasidomėkite, prieš sublizgėdama išmintimi.

Kaip dirbančioms pagal DS, nežinau, bet mano, savarankiškai dirbančio asmens, VSD tarifas yra 28,5 proc. Iš jų 26,3 proc. - pensijų draudimui, 2,2 proc. - motinystei.

Palaikau mamytes, nusprendusias išsireikalauti kompensacijos. Jeigu ketinama kompensuoti pensininkams, jums priklauso tuo labiau. Šaunuolės, nenuleiskit rankų.

Aha, gaila kad asmeniskai neatsiuncia, nereiktu jums cia nervintis del mano isminties tongue.gif
O as nepalaikau. Viena diena baigsis tie mokejimai is vis ir bus kaip visoj ES tik vaiko pinigai visiem vienodai ir nieko daugiau. Nereiks tada pestis.
Atsakyti
QUOTE(rimgai @ 2010 01 22, 15:47)

to del kad taip yra smile.gif dvynukai gimsta vienu metu ir jiems apskaiciuojama viena ismoka, o su pametukais juk du kartus einate ir dekretiniu ir vaiko prieziuros atostogu, todel uz kiekviena vaika gaunate atskira ismoka.
Atsakyti
Man si tema labai aktuali, kadangi jei tikrai nuo liepos 1 d. dienos bus tik viena ismoka (kuri ir taip zenkliai sumazejusi) as privalau su darbdaviu tartis del gryzimo i darba, kadangi mano gaunamas atlygis yra zymiai didesnis, o dabar kaip ir visus jaunus zmones "kankina" paskolos, todel likti namuose netureciau galimybiu.
Atsakyti
QUOTE(rimgai @ 2010 01 22, 19:36)
Man si tema labai aktuali, kadangi jei tikrai nuo liepos 1 d. dienos bus tik viena ismoka (kuri ir taip zenkliai sumazejusi) as privalau su darbdaviu tartis del gryzimo i darba, kadangi mano gaunamas atlygis yra zymiai didesnis, o dabar kaip ir visus jaunus zmones "kankina" paskolos, todel likti namuose netureciau galimybiu.

pikčiausiai, kad niekas negalvoja apie vaikus. Kas išaugins vaika geriau, nei mama? Kodel mamа turi arti dirbe, o varkšelius vaikus, kuriems labai jos reikia, turi auginti kažkas kitas!
Atsakyti
QUOTE(ElenaLukas @ 2010 01 22, 18:49)
pikčiausiai, kad niekas negalvoja apie vaikus. Kas išaugins vaika geriau, nei mama? Kodel mamа turi arti dirbe, o varkšelius vaikus, kuriems labai jos reikia, turi auginti kažkas kitas!

o kam idomu? valdziai? nejuokint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*lile* @ 2010 01 22, 18:26)
komentarai mažų mažiausiai domina 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

komentarus dazniausiai raso tos kurio jau uzaugino,o dabar pavydas jama.
Atsakyti
QUOTE(ieva2 @ 2010 01 22, 19:01)
Viena diena baigsis tie mokejimai is vis ir bus kaip visoj ES tik vaiko pinigai visiem vienodai ir nieko daugiau. Nereiks tada pestis.

Duok dieve, kad tie vaiko pinigai butu proporcigi kaip ES - kiek zinau Uk gauna apie 300 svaru, o airijoj apie 500 euru uz kiekviena vaika iki 18 metu, tai ne cia 52 ar 97 lt, kurie tik juokina g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimgai @ 2010 01 22, 17:47)

jums tikrai toks klausimas kilo? galima pabandyti paaiškinti kaip mažam vaikui :
dvynukai - du vaikai gimę vieno gimdymo metu, išnešioti vieno nėštumo metu
pametinukai - du vaikai, išnešioti dviejų nėštumų metu, gimę skirtingų gimdymų metu
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 22, 22:51)
jums tikrai toks klausimas kilo? galima pabandyti paaiškinti kaip mažam vaikui :
dvynukai - du vaikai gimę vieno gimdymo metu, išnešioti vieno nėštumo metu
pametinukai - du vaikai, išnešioti dviejų nėštumų metu, gimę skirtingų gimdymų metu

Bet tiek dvynuku, tiek pametinuku atveju tu prarandi tas pacias darbines pajamas, tai kazin kodel traktuojama skirtingai ir kompensuojama skirtingai g.gif
Atsakyti
QUOTE(yolitux @ 2010 01 22, 21:57)
Bet tiek dvynuku, tiek pametinuku atveju tu prarandi tas pacias darbines pajamas, tai kazin kodel traktuojama skirtingai ir kompensuojama skirtingai  g.gif

čia jau man nesuvokiama. kadangi nesu girdėjusi apie darbdavį, kuris gimus dvyniams darbuotojui dvigubai padidintų atlyginimą net teoriškai atsakyti negaliu.
Atsakyti