QUOTE(*slapuke @ 2009 10 27, 16:02)
Na net nezinau ka reiktu daryt jei nebemoketu ismoku viena grazia diena...na laikykis, papasakok kaip sekesi
Gaila kad dirbu darbovietei kuri su mokesciu slepimu nesutiks...bet siaip tai pirma mintis ir buvo, kad reikes pradet taip dirbti...
savo maziuko jokiai auklei nenoriu patiket(noriu matyt pati kaip mano vaikas auga) vadinas sedesiu namie su sumazejusia pasalpa
tik nz kaip reikes paskola ismoket ir dar pragyvent..
galiu pasakyti kad gyvenime negalvojau kad busiu isdurta valstybes, imdama paskola ivertinau kad netekusi darbo, galesiu issidarbint kitur(sukaupiau rezerva keliems menesiams pragyvenimui), na bet kad atsidursiu tokioj situacijoj, dirbt negaliu - neleidzia, o kas priklause pagal istatyma nebemoka - krize....tikrai neivertinau.
mano nuomone yra tokia: ka valstybe zadejo pastojimo metu, ta ir turi teseti. Jei nori mazinti ismokas, tai tada mazima visiems po lygiai, t.y. visi, kas gauna is valstybinio biudzeto atlyginimus, pasalpas ir pan visiems mazinti po lygiai pvx po 10% sumazinti, tada visi zinos, kad visiems po lygiai ir ramu visiems bus, be jokiu "grindu" ir pan. nes sumazinus 10% nuo 1000Lt tai sudaro 100Lt, bet nuo 5000 lt tai susidaro GEROKAI didesne suma - 500lt, tai visiems busu vienodai skausmingai - proporcingai.
O pasalpa, mano nuomone, yra mokama NE uz vaiko pagimdyma, o todel, kad vienas is teveliu nedirba ir jam yra kompensuojamos jo prarastos pajamos. Todel nesuprantu tokiu istatyma ar kalbu kur siulo leisti dirbti mamoms/teciams priziurintiems vaikus. Uz vaiko pagimdyma mokama vienkartine pasalpa, o uz tai kad sedi ir augini leliuka tau kompensuoja tavo prarastas pajamas. O ismoku lubu drastiskas mazinimas, tai tikrai visus lukescius kurie buvo pastojimo metu uzkasa po zeme