Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Kreta (graikiškai Κρήτη), didžiausia Graikijos sala ir penkiolikta pagal dydį Viduržemio jūroje, ji taip pat yra arčiausia prie Afrikos žemyno esanti sala.
Tai jau mūsų su vyrų ne pirmoji tolima kelionė, bet labai laukta, nes tai buvo mūsų medaus menėsiukas. Šią sala išrinkom pagal nuostabius atsiliepimus, kaip meilės sala, ir svarbiausiai dalykas pagal kurį rinkomės, tai kad ten nėra arabų ( kurių mums po egipto pakako ).



Atsakyti
Kreta yra vienas iš 13 Graikijos regionų. Tai yra didžiausia Graikijos sala ir antra pagal dydį (po Kipro) rytinėje Viduržemio jūros dalyje.
Prie mūsų viešbučio pliažas, aišku smėliuko nėra kuo lyginti su mūsų Smiltynės smėlių, bet nemažai kur Kretoj išvis žvyras.
Atsakyti
Nors ir ne Meksiką, bet įvairiausių kaktusų aplinkui netrūksta
Atsakyti
Viduržemio jūra be galo šilta, be labai surį ir dėl to mes labiau pamegom mūsų viešbučio baseiną, kuris beveik visada buvo tuščias, nors vanduo irgi labai geras. Nes valomas biologiniais įrenginiais, ir vanduo atitinka žmogaus kūno pH. Tai po to baseino oda buvo minkštutelė.
Atsakyti
Antras pagal dydį salos miestas Chania. Kadaise jis buvo vienu didžiausių prekybos uostų Balkanuose. Ir buvusi salos sostinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 15 rugsėjo 2005 - 16:10
Naktinė Chanija irgi nuostabaus grožio, ypač kada pagal pakrantės prieplaukoj išsidestė bariukai uždega šviesas
Atsakyti
Žmonės ten nuostabus, visada šypsuosi, šimtą kartą padėkuos, padės jei reikia, niekas nenori taves apgauti, su Egipto gyventuojais tai nėra ką lyginti. Maistas irgi labai skanus, ypač man patiko tatziki, tai nugriebtas jogurtas su agurkais ir įvairiais prieskoniais pagamintas, vietiniai tepa ant duonos, bet man jis buvo skanus su bet viskuom, nauduojau kaip padažą. Jūrų gerybės irgi skanumėlis, pasirinkimas ir tavernuose ir parduotuvėse didelis, tik turėk pinigėlių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 15 rugsėjo 2005 - 16:07
Nemažai pamatėm kip auga egzotinii vaisiai, bananai pačiam centre, granatai, avokadai, laimai, apelsinai viešbučio teritorioj. Ir daug, daug nuostabių gėlių.
Atsakyti
Sakoma, kad, jei pabandysite išvykti iš Kretos, nepamatę Knoso rūmų, Jūsų paprasčiausiai neišleis. Šio amžiaus pradžioje lordo Arturas Evanso vadovaujama ekspedicija atkasė Mino civilizaciją menančius Knoso rūmus, šiandien bene gausiausiai turistų lankomą Kretos vietą. Kadaise buvę net penkių aukštų rūmai, savo išsidėstymu primenantys labirintą, turėjo apie 1400 freskomis išpuoštų menių ir kambarių. Pasak legendos, čia gyveno mitologinė būtybė Minotauras – pusiau žmogus, pusiau jautis. Prieš 4000 metų Knosas buvo administracinis, religinis ir ekonominis Kretos centras. Herakliono archeologijos muziejuje saugomos Knoso rūmų freskų originalai, o taip pat gausybė unikalių pasaulinės reikšmės archeologinių radinių nuo neolito iki Romos imperijos laikų.
Mums tikrai paliko nemažą įspūdį Knoso rūmai, tikrai verta ten nuvykti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 15 rugsėjo 2005 - 16:22
Kaino aišku Kretoj europietiškos: salotos tavernuose nuo 4-7eur, karštų patekalų 6 iki .... eur, parduotuvėse panašiai kaip pas mus tik eurais, tik benzinas kaip pas mus 1 Eur. Kiekviena eskursija minimum 40eur žmogui, tuomet mes nutarėm išsinamuoti mašinytę ir truputį pakeliauti savarankiškai, mašinos nuoma nuo 35 Eur/ dienai.
Kadangi saloj labai daug vienuolynų, tai mes nors porą iš jų nutarėm aplankyti. Kaip ne keista dauguma vienuolynų randasi aukštai kalnuose, ir prevažiavimas prie jų nekoks, bet vaizdai aplinkui nuostabus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 16 rugsėjo 2005 - 08:10
Sekantis mūsų tikslas buvo Elafonissi, nuostabaus grožio pliažas kurio krantus skalauja Libijos jūra. sakoma, kad tai vietiniai Maldyvai.v Pakrantės yra net ružavo atspalvio.

Besimaudant jūroj mus užklūpo smėlio sukūrys, kuris trūko 1 min.
Atsakyti
Kitą dieną mes nutarėm atsipalaiduoti po kelionės, nes visvien serpartininia kalnai šiek tiek vargina, ir nuvykom linksmojų traukinuku į Limnuopolis akvaparką po atvirų dangum, esantis 7km nuo mūsų viešbučio. Kadangi mes jau esam buve 5 Europos akvaparkuose, tai šis mums jau didelio įspūdžio nepadarė, bet poislio ir pramogom visai neblogai.
Atsakyti