Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (IV dalis)

,i egipta griztu kiekvienais metais vien del juros.Teisingai pastebeta,dalinai del pinigu.Mes ten vykstam tik del nardymo.Tokiu koralu ir zuvyciu,uz tokia kaina vargu kur ir pamatysi.
Del siukslynu-kazkaip nejauciu jokio diskomforto.Jau antrus metus vaziuojam i Dahaba,kur siukslyno zyyymiai daugiau,nei Hurgadoj ir Sharme.Siaip idomu ir i ju gyvenima paziureti,kai grizti namo,viskas kaip saldainiukas i grazu popieriuka suvyniotas atrodo,grazi ta musu Lietuvele wub.gif

Na mes grizom pirmadieni is Dahabo.Oro t. buvo iki +36,vanduo iki +29
Jokio vejo,jura kaip ezeras(per 15 dienu trys tik buvo vejuotos),vakare karsta taipogi.
Kainos(daugmaz):I Jeruzale-120 dol.,I spalvotaji kanjona-40 dol., 2 Pasinerimai -50 eu.,ir nuoma visos atributikos ,kas neturi.,Vakariene pas beduinus(mes su vietiniais taremes tiesiogiai,buvom vieni,9 zmones,sedejom,kiek norejom,kepem zuvi is karto vietoj,labai skani buvo)- 20 dol.,zvejyba-superine thumbup.gif thumbup.gif
po 25 do.,+ emem pietus(ziauriai skani zuviene,tiksliau is juros gerybiu sriuba,zuvis ,vista,na meniu mes patys sudarinejom,jachtoj buvom vieni,be pasaliniu)Uz pietus po 10 dol.damokejom.
Su kupranugariais pirmyn-atgal iki melynos skyles(na nuo musu viesbucio visai netoli pusvalandis joti)-po 10 dol.
Mes buvo mazam viesbutuke,as asmeniskai didelio nesirinkciau,nors cia tik mano nuomone,ziurint kam ko reikia

Turiu nuotrauku is pasinerimu,is naktinio nardymo,tik ne visos dar sukeltos.Jei idomu bus,galesiu kelias ikelti cia.

Niekaip negaliu adaptuotis ,salta,vejuota,o sianakt dar ir pasnigo smile.gif
Tiesa,del vaistuku nuo viduriavimo,vietiniai labai neblogi-antinalis.Kainyte pakuotes apie 15 litu musu pinigais(mazdaug)

Na,del keliones ilgumo,is savo varpines pasakysiu,savaitei vaziuoti tikrai nenoreciau.2 dienas atmetu is karto(isikurimas,isvaziavimas)dar dienele kokia, maziausiai, adaptacijai,lieka 4 dienos.O jei norim viska suorganizuoti sklandziai,issirinkti geriausius variantus,dar laiko uztrunka.Nors i Egipta vaziuojam n-taji karta,kasmet pokyciu vis vien yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 09 lapkričio 2009 - 10:50
Aš renkuosi Egiptą todėl, kad ten galima nukeliauti žiemą už mažiausią kainą iš Lietuvos. Jei noriu pakeliauti kelis kartus per metus, tenka ieškoti, kur pigiau.
Manęs šiukšlynai visiškai nejaudina, į viską žiūriu objektyviai ir iš šalies, galiu ramiausiai eit per šiukšlynus, na ir kas? Egiptas galima sakyti labiausiai nepatiko iš visų aplankytų šalių. Patiko pvz., Tunise daug labiau, bet Tunise lapkritį juk šalta, tad ir vyksim į Egiptą pasišildyti.
Atsakyti
labai jau daug visko buvo issakyta apie egipta,turbut tikrai kiekvienam savo smile.gif vienas gali i egipta vaziuoti n-taji karta o kt, viena karta buves jau gali sakyti kad niekada ten kojos nekels.. mirksiukas.gif
man asmeniskai jau buvau 3-a karta ir tik nesenai grizau is egipto..o buvau menesi,,bet tas menuo praleke kaip viena dien...
tai salis kur nesinori is jos grizti i sia niuria salta lt..o ten silta jura, pastovi saule... bigsmile.gif
kazkas pasake kad patinka lt moterims arabu demesys...taip o kam jis nepatinka 4u.gif blush2.gif
o kad musu vyrams reiketu pasimokyti sakyti komplimentus tai jau tikrai.... smile.gif
ir ten is zmoniu jauti siluma, visi gatveje su tavimi pasisveikins, paklaus kaip sekasi..ir pas juos tai yra naturalu..
norisi ir vel pajusti egipto zeme... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 09 lapkričio 2009 - 11:06
QUOTE(adia3 @ 2009 11 05, 15:20)
6. Turiu ten gyvenančius draugus (šeimą), jaučiuosi saugi.

Del saugumo,tai turbut niekur taip saugu nera,nors draugu ten gyvenanciu neturim,bet tikrai jauciames saugiai thumbup.gif
Vietiniai gali apknisti nepatyrusi pirkeja del kainu(ta prasme jas uzlauziant),bet niekada nepavogs,nepaims svetimo.
Papildyta:
QUOTE(Aistiene @ 2009 11 05, 15:22)
QUOTE(zikas1970 @ 2009 11 05, 15:10)

Zikai1970, gal galie nuotraukų įkelti su Raudonosios jūros povandeniniu pasauliu?

Galiu,tik ne visos ikeltos,veliau galesiu ideti dar(savo mylimiausius klounus-Nemo smile.gif ,matem marlyna,tik nezinau,kas fotkej gausis,arti neprisileido,vezli)
Kelios foto is naktinio pasinerimo(sie augalai prasiskleidzia tik nakti,diena ju nepamatysi)

Nelabai supratau,kodel is cia neduoda fotkiu ikelti
blink.gif
Idedu nuoroda i sfinksu tema,buvau
http://www.supermama...?...8802&st=144
Atsakyti
[quote=zikas1970,2009 11 05, 15:33]
Del saugumo,tai turbut niekur taip saugu nera,nors draugu ten gyvenanciu neturim,bet tikrai jauciames saugiai thumbup.gif
Vietiniai gali apknisti nepatyrusi pirkeja del kainu(ta prasme jas uzlauziant),bet niekada nepavogs,nepaims svetimo.

Nu, čia gal kaip kam nuskyla. Žinau dvi moteriškės (vyresnio amžiaus) iš Lietuvos, kaip ir apvogtos buvo, nes savystoviai nusprendė į dykumą nuvažiuot (su vietiniu), tai tas jas nuvežė, o paskui paprašė visų pinigų esančių piniginėje, nes grąsino jas palikti dykumoje vienas. Nu, kai tos pinigėlius atidavė, tai išlipant kiekvienai davė po 2 kaljanus.
Atsakyti
[quote=+777+,2009 11 05, 15:41]
[quote=zikas1970,2009 11 05, 15:33]
Nu, čia gal kaip kam nuskyla. Žinau dvi moteriškės (vyresnio amžiaus) iš Lietuvos, kaip ir apvogtos buvo, nes savystoviai nusprendė į dykumą nuvažiuot (su vietiniu), tai tas jas nuvežė, o paskui paprašė visų pinigų esančių piniginėje, nes grąsino jas palikti dykumoje vienas. Nu, kai tos pinigėlius atidavė, tai išlipant kiekvienai davė po 2 kaljanus.
[/quote]

Pirma karta girdziu blink.gif O mes visada su vietiniais del ekskursiju tariames,nu toookiu bajeriu net sapnuose neregejau doh.gif
[quote=Adade,2009 11 05, 15:42]
oho grozis thumbup.gif su kokiu fotoaparatu fotografavot ?
[/quote]

Su paprasciausiu Lumix(Panasonic),idetu i specialu boksa smile.gif
[quote=+777+,2009 11 05, 15:45]
Nuotraukos tikrai superinės. Aš tokių grožybių nardydama nemačiau unsure.gif
[/quote]
Diena visi sie augaliukai susivynioje buna,ju ir nepamatysi.Naktinis pasinerimas tuo ir yra idomus,spalvos visai kitos,su proziku kai uzsvieti,visi eziai islenda,turiu net nuotrauka su istrauktu eziu,bet kad neleidzia ikelti man fotkiu cia blink.gif (po fotosesijos jis buvo is karto paleistas biggrin.gif ),bandem gaudyti langustus biggrin.gif ,taip pat paleidom,nors su vietiniu povaru issisnekejom,sake butu pagamines uz papildoma bagsisa.Beje viska fotkinom plaukiodami prie viesbucio su vamzdeliu.
Atsakyti
QUOTE(Austrada @ 2009 11 05, 10:52)
Norėjau paklausti, ar verta rinktis labai didelį viešbutį su 750 ar panašiai kambarių?

vienam verta, kitam neverta smile.gif nuo noru ir poziurio priklauso.
as gyvenau viesbutyje, kuriame 800 kambariu, neturiu jokiu nusiskundimu. mums patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sama @ 2009 11 04, 14:37)
mes kaip tik vykstame i toki Jaz Mirabel Beach resort , visi tai laiko didziausiu viesbucio minusu, kad smeliukas ir reikia brist  ax.gif o siaip apie pati viesbuti atsiliepimai labai geri  ax.gif

Labai lauksiu atsiliepimu, nes norime issrinkti viesbuti, kuris turetu papludimi, tinkanti man (galiu plaukti tik ten, kur kojomis siekiu dugna blush2.gif ) ir vyrui (jis gali ir giliau plaukti ir nardyti).
Atsakyti

As esu buvusi ir Sharm'e ir Hurgadoje. Sharm'e buvom pernai metais gruodzio menesi, o Hurgadoje siais metais liepos- rugpjucio menesi.
Man ir mano draugui labiau patiko Hurgada, nors daug kas rekia, kad Hurgadoje didesnis siukslynas nei Sharm'e, bet visiskai nesutinku. Tame paciame Sharm'e yra siukslynai, tik ten viskas labiau " suturistinta ", viesbuciai sviecia ivairiausiu spalvu sviesomis ir mes apakinti tu lempuciu grazumo, dazniausiai, nepastebime tu paciu siukslynu kaip ir Hurgadoje ( zinoma, nekalbant apie Kaira ).
Na, o Hurgadoje, kaip ir turi buti, dideli siukslynai, kaciu tuntai, ikyriausiu prekeiviu begales, bet tai ir yra ta Egipto puse, kurios nepamacius, nesuprasi, kas yra Egiptas, ka ten zmones randa, kodel jie ten gryzta. Zinoma, as ten gryztu ir del juros, nes ji graziausia. Povandeninis pasaulis dar manes nepatrauke, bet mano drauga suzavejo ir jis kiauras dienas leisdavo tik juroje, o as galiu istisas atostogas guleti ir ziureti i jos tolius ir kaifuoti 4u.gif
Egiptas zavi savo kontrastais, todel man ten gera nuvaziuoti ir traukia, ir ateinanti menesi ten vel vaziuosiu, ir tikrai ne todel, kad neturiu pinigu kelionei i Kuba ar Maljorka, bet todel, kad jau esu ten buvusi, turiu draugu, kurie laukia, zinau, kur apsipirkti, kur mane sutiks isskestomis rankomis ne del mano pinigines storio, o todel, kad tiems zmonems, kaip ir man, smagu bus susitikti dar karta cool.gif
Aisku, Egiptas nera is tu saliu, kur gali rasti tik pliusus ir juos vardinti. Tikrai ne, bet manau, kad kiekviena salis savaip traukia, savaip zavi, turi savu pliusu ir minusu. Juk daug kas priklauso ir nuo zmogaus poziurio, poreikiu ir t.t. Galbut vienas nori, kad aplink skraidytu graziausi pauksteliai, kvepetu tik kava ir butu tyla, o kitam reikia aktyvesnio poilsio, triuksmingesniu vakaru.
Kazkuri mamyte klause apie viesbuti, ar verta rinktis dideli. Sharm'e musu viesbutis buvo vidutinis- su 227 kambariais, o Hurgadoje- 608 kambariais, todel Hurgadoje norint nueiti prie juros, reikedavo apsisarvuoti kantrybe smile.gif ( juokauju, zinoma ), na, bet atstumas buvo. Nusiskundimu turiu tik neiskepusiu ir iki galo neisvirusiu maistu, o siaip, mums patiko. Tik antra karta ten nenoreciau gryzti smile.gif Vien del ivairoves, nes noriu pamatyti ir kitus ju viesbucius.
Zinoma, visada renkames tik 5* viesbucius, nes kaip dauguma zino, kad arabu 5*, nevisada atitinka lietuviu 5*, dazniausiai viesbuti galima vertinti 4 ar net 3*. Todel apsidraudimui renkames aukstesnio lygio viesbuti, bet taip darome tik mes smile.gif nors zinau zmoniu, kurie buvo kartu su mumis Hurgadoje ir sake, kad sis viesbutis, prastesnis uz 3* viesbuti, kuriame jie gyveno praeitu atostogu metu. Suprantama, kiekvienas zmogus yra individualybe ir kiekvieno nuomones skiriasi.
Del ekskursiju, tai mes visada vaziuojame su tez tour gidais ( nes dazniausiai keliones perkame per tez tour ). Draugo brolis pirko pas vietinius ir liko patenkintas, nes ir kaina mazesne ir laisvesne ekskursija, o mes pas vietinius neperkame tik todel, kad nenorime nesusipratimu, kuriu turejome kai buvome Maroke.
Del saugumo. Jei reiketu man vienai iseiti i gatve, tai tikrai nesijausciau saugi. Nors buvo situaciju, kai ejau kartu su savo MB ir dar viena porele ir jauciausi visiskai nesaugi, norejau greiciau isnykti is tos gatves. Dazniausiai nesaugumo jausma sukelia tie patys prekiautojai, kurie ikyriai lenda i akis, eina is paskos ir snypscia siulydami savo " firmines " prekes smile.gif
O del oro, tai jei norit paatostogauti nealpdami nuo karscio, tai geriau rinktis rudeni- ziema, o jei jums norisi ekstremalumo, tai vaziuokit liepos menesi, kaip kad vaziavome mes ir kepeme prie +55 doh.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 09 lapkričio 2009 - 11:07
Sveiki.
Na o mes antrus metus iš eilės buvom Egipte Makadi (netoli Hurgados)Solymar Club Makadi viešbutyje. Ir nesigailim- butu galimybe tai važiuotume dar . thumbup.gif
Pailsejom klasiškai, aptarnavimas ir maistas puikus. Oi , jau pasiilgau....

www.youtube.com/watch?v=6t7cfQhJLes
Atsakyti
Sveiki ax.gif
norim 12d isvykti i egipta - nusiziurejom paskutine minute, ir is viesbuciu kuriuos siulo tai ir mum atrodo priimtiniausias ir agentura siulo LOTUS BAY SAFAGA 4*.... ka zinot apie si viesbuti? gal kam teko pabuvoti? tik niekaip neapsisprendziam ar imti su HB ar AI? kai buvom pries 1.5m emem AI - likom patenkinti thumbup.gif sikart vaziuojam grynai ilsetis, nesiruosiam niekur keliauti.... bet jei imtume HB tai sutaupytume 500Lt, tai gal imanoma uz ta kaina nusipirkti tu gerimu? (vandens, limonado), buteliuka galima savo nusivezti (su laipsniais) lotuliukas.gif galima koki skilanduka isimesti... nu nzn... ka jus manot? g.gif niekaip neapsisprendziam, o jau siandien popiet norim uzsakyti.... mum labai viskas remiasi i pinigelius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Astija @ 2009 11 06, 08:22)
Sveiki  ax.gif
norim 12d isvykti i egipta - nusiziurejom paskutine minute, ir is viesbuciu kuriuos siulo tai ir mum atrodo priimtiniausias ir agentura siulo LOTUS BAY SAFAGA 4*.... ka zinot apie si viesbuti? gal kam teko pabuvoti? tik niekaip neapsisprendziam ar imti su HB ar AI? kai buvom pries 1.5m emem AI - likom patenkinti  thumbup.gif  sikart vaziuojam grynai ilsetis, nesiruosiam niekur keliauti.... bet jei imtume HB tai sutaupytume 500Lt, tai gal imanoma uz ta kaina nusipirkti tu gerimu? (vandens, limonado), buteliuka galima savo nusivezti (su laipsniais)  lotuliukas.gif  galima koki skilanduka isimesti... nu nzn... ka jus manot? g.gif  niekaip neapsisprendziam, o jau siandien popiet norim uzsakyti.... mum labai viskas remiasi i pinigelius  unsure.gif

As asmeniskai, nemanau, kad jei imsit HB, sutaupysit tuos 500 LT. Visgi, jei nesiruosiat keliauti, tik ilsetis ir didziaja laiko dali praleisti viesbutyje, patarciau imti AI. Juk vistiek noresis ir atsigerti ir uzkasti, ir kazko stipresnio paragauti. Zinoma, galima veztis savo, is Lietuvos, bet juk neprisivesi tiek, kad uztektu visam keliones laikui.
Na, cia tik mano nuomone, renkates ir mokate jus smile.gif
Geru atostogu ir gero poilsio thumbup.gif
Atsakyti