Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (IV dalis)

QUOTE(Laume2 @ 2009 10 08, 09:36)

tik vat kadangi planuojam kelione i Kaira ir Aleksandrija, su nakvyne ten - tai galvoju, ar cia reikia tu siltesniu drabuziu isideti - juk lagamino netempsi i tokia kelione smile.gif bet jauciu reikia megztukus paimti...

siūlyčiau labai pagalvoti ar verta vykti į šią ekskursiją. Pas mane labai daug neigiamų emocijų iš Aleksandrijos. Gal tikėjausi per daug... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2009 10 08, 11:31)
siūlyčiau labai pagalvoti ar verta vykti į šią ekskursiją. Pas mane labai daug neigiamų emocijų iš Aleksandrijos. Gal tikėjausi per daug...  verysad.gif

o kodel neigiamos emocijos??
As kaip tik kiek girdejau - tai vien gerus atsiliepimus is sios keliones...
Jus su vietiniais vaziavot ar su musu ganeturom?
Atsakyti
Norejau paklausti, gal kas galetumete rekomentuodi nardymo instruktoriu, jei nori sertifikata gauti?
Mes busim Dahab'e... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laume2 @ 2009 10 08, 11:37)

mes važiavos su rusų kelionių agentūra, nes lietuviai tuo metu dar nevežė. Nors paskui kiek domėjausi, pas visus kelionė buvo tokia pati.

Tarkim viešbučio (4žv.) Kaire "smulkmenėlės", kaip kad svetimi plaukai lovoje, vonia, kurioj maudžiausi tik kai vyras šalia stovėjo, tikrai nuotaikos nepagadino. Tiesiog supratom, kaip adaptuoti mūsų poreikiams yra viešbučiai turistinėse zonose. Bet buvo išties liūdna, kai nuvažiavus į pačią Aleksandriją vietoj to, kad nuvestų į fortą, išleido į šalia jo esantį turgelį, soduose pabuvom 20 min, prie Aleksandrijos bibliotekos irgi 20 min. (nors aš tikrai tikėjausi nors 30 min užeitį į vidų). Koks įdomumas žiūrėti "modernų" pastatą ir žioti, jog už jo sienų sudėtas neįkainojamas turtas verysad.gif Bet užtat nuo pat ryto buvo primenama, kad valgysim 5 žv. restorane ir mus nuveš į didžiausią Aleksandrijoj akvariumą, į kurį užėjus galvojau apsižliumbsiu (smiradnti, nušiurusi patalpa, kurioje gal 40 žuvyčių antisanitarinėse sąlygose). Maža to, sustojama būdavo tik tam skirtose vietose. Į antros dienos pabaigą visas autobusas liko be vandens ir visi prašė sustoti, gavom atsakymą, ok, tuoj. Ar gali įsivaizduoti, kokie mes buvom įsiutę, kai sustojom prie parduotuvės, kur parduoda maikes bigsmile.gif ir čia atseit paslauga mums, nes labai geros kainos, apsiperka patys egiptiečiai (Hurgadoj jos lygiai 2k. mažesnės lotuliukas.gif ), o vandens tuoj bus... buvo už 1,5 valandos kolonėlėje su labai įdomia kainodaros sistema, vos tik užsuka turistai lotuliukas.gif kainų aišku niekur nerašo, pateiksiu pvz rinkinuko sausainiukų pakelis, snikeris ir Cola 20 dol blink.gif lotuliukas.gif tuo tarpu vairuotojai iš tos kavinės gavo "lauknešėlį" karštus pietus cool.gif

kiekvienas žingsnis buvo ant tiek sukomercintas, stengiantis max išplėšt iš turisto. Kai tuo tarpu istorinės įdomybės buvo nustumtos į antrą planą. Mes padarėm išvadą, jog tokios ekskursijos suorganizuotos taip, jog turistas turėtų nuotrauką, jog buvo tarkim prie bibliotekos, o vietiniai pasidaryti pinigėlio.
Atsakyti
QUOTE(Laume2 @ 2009 10 08, 12:37)

įkišiu trigrašį ir aš - šį rugsėjį taip pat buvau Kairo-Aleksandrijos ekskursijoje. Ėmėm ne per savus, o per rusus vietinius kažkokius. Kokybė kelionės buvo nieko, ankstesnėj temoj rašiau keletą smulkmenų, kuom skiriasi iš kelionių or-riaus ir vietinių perkamos ekskursijos, nu bet čia nesigilinsim.
Iš tiesų tai Aleksandrijos programa gana skurdi... Viskas vyko taip kaip aprašė Alina, tik aš gal taip neigiamai nesureagavau, nors norėjosi ir ilgiau po sodą pavaikščioti. Mums žadėjo, kad ten nusileidus prie jūros galėsim išsimaudyti, bet ten nuėjus prie vandens nemandagiai išvarė mus kiti gidai, pasijautėm kaip antrarūšiai kažkokie, matyt mūsų gidai ten arba nelegaliai bandė, arba nebuvo sutarę nžn. Į biblioteką taip pat neužėjom, į fortą ar tą švyturį taip pat neužėjom, tik pavaikščiojom aplinkui ir suvenyrus apžiūrėjom. Akvariumas, tai iš viso patyliu... Pačio miesto irgi nelabai pamatėm, palei krantine tokio afrikietiško nušiurimo daugiaaukščiai, ant kurių kur ne kur užrašyta Hotel.. Jezus maryte, pastatai vaiduokliai ir dar hotel.. smile.gif Ir dar gidas liaupsino, kad Aleksandrija tai jų Pyteris.. Nu nežinau nežinau smile.gif Visos lankytinos vietos aplankomos kažkur iki 12 h, papietaujama ir atgal į Hurgada ilga ilga kelionė. Tiesiog norėtųsi ilgiau pabūti mieste.
Beeet, jei neimt Kairo su Aleksandrija, nepamatomas vakarinis Kairas.. Vakarienė plaukiančiame laive, nuo kurios visiems vėliau suktelėjo smile.gif)) Bet neesmė, gražu buvo labai.. Tokia prabanga miesto pasimatė.
Tai vat nuo žmonių priklauso.. Nors buvo daug kas nepatiko ir daug kas galėjo būti geriau, bet aš blogas emocijas palikau ten kur jos kilo, o parsivežiau tik gražius prisiminimus. To linkiu ir kitiems keliaujantiems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltapuke: 08 spalio 2009 - 12:51
QUOTE(baltapuke @ 2009 10 08, 12:49)
aš blogas emocijas palikau ten kur jos kilo, o parsivežiau tik gražius prisiminimus. To linkiu ir kitiems keliaujantiems  4u.gif

žinai, mano blogas emocijas ko gero sustiprino tai, jog mes turėjom proto į šią ekskursiją vežtis 5 ir 7 metų vaikus umn.gif maža to, mažąją pykino (nors LT niekad nesikųsdavo, jog pykina važiuojant), nuolat prašiau vadovo, kad sustotumėm prie vaistinės, deja, bet sustot galėjom tik prie maikių parduotuvės verysad.gif suprantu, jog yra dalis ir mano kaltės, tačiau grįžus į Hurgadą, net organizatoriai nuleidę akis pripažino, jog elementaraus žmogiškumo šioje kelionėje trūko.
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2009 10 08, 14:15)
žinai, mano blogas emocijas ko gero sustiprino tai, jog mes turėjom proto į šią ekskursiją vežtis 5 ir 7 metų vaikus  umn.gif  maža to, mažąją pykino (nors LT niekad nesikųsdavo, jog pykina važiuojant), nuolat prašiau vadovo, kad sustotumėm prie vaistinės, deja, bet sustot galėjom tik prie maikių parduotuvės  verysad.gif  suprantu, jog yra dalis ir mano kaltės, tačiau grįžus į Hurgadą, net organizatoriai nuleidę akis pripažino, jog elementaraus žmogiškumo šioje kelionėje trūko.

žinoma, su vaikais tikiu, kad buvo sunku! Ir kas be ko, sustot turėjo, jei prašėt. Pas mus tai vienai rusei buvo su vieta prastai, tipo kėdė ant rato, vietos mažai, tai gidas(firmos savininkas!) vietoj to, kad pasiūlytų prie gidų atsisėst,prieky, kur visad vietos buvo, jai pusvalandį įrodinėjo, kad ten sėdėt gerai, ir kad neišsigalvotų nesąmonių. Man pasisekė sėdėti patogiai, todėl nepatogumų nepatyriau.. O jų tuos išsidirbinėjimus nurašiau afrikietiškam charakteriui... Kažkodėl manau, kad su tezais ar novaturu užsakant ekskursijas tokių nesąmonių gausiai mažiau būtų, bet kad kaina labai skyrėsi...
Atsakyti
QUOTE(Rania @ 2009 10 08, 12:40)
Norejau paklausti, gal kas galetumete rekomentuodi nardymo instruktoriu, jei nori sertifikata gauti?
Mes busim Dahab'e...  ax.gif

Galiu!
Instruktorius pats is Latvijos,mes su juo jau susiskambinom,per ji nersim.Pernai susipazinom thumbup.gif Tikrai superinis vyras,grieztas,bet saziningas.Jei neriam su vietiniais,tai jie neziuri,liko oro,ar neliko,visa grupe po viena liniuote stato.Pas mane,pvz.,dar buvo like 120 oro,pas viena seni(nepazistu as jo),-oras i pabaiga,apsuka visus ir i kranta.Sakyk jam nesakius,visa grupe pagal; viena taip iseina.O tas musu ,tai thumbup.gif Pas ji galima ir mokslus praeiti,po to sertifikata gauti.Kai mes su juo nardem,jis mums ir nuotrauku diskeli dave,nes fotkino po vandeniu,pinigu neprase.,Po to filma irase apie titanika,ir siaip visokiu filmuku po vandeniu.I AZ atsiusiu jo koordinates,nes cia manau negalima,kad nesigautu kaip reklama.Siaip mes patys busim iki lapkricio 1d.Gal net ir susitiksim bigsmile.gif
Dabar tik pagalvojau,kita savaitgali gi jau islekiam doh.gif Mamamija,kaip laikas bega,reikia pradeti gyventi atostogom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baltapuke @ 2009 10 08, 14:35)
žinoma, su vaikais tikiu, kad buvo sunku! Ir kas be ko, sustot turėjo, jei prašėt. Pas mus tai vienai rusei buvo su vieta prastai, tipo kėdė ant rato, vietos mažai, tai gidas(firmos savininkas!) vietoj to, kad pasiūlytų prie gidų atsisėst,prieky, kur visad vietos buvo, jai pusvalandį įrodinėjo, kad ten sėdėt gerai, ir kad neišsigalvotų nesąmonių. Man pasisekė sėdėti patogiai, todėl nepatogumų nepatyriau.. O jų tuos išsidirbinėjimus nurašiau afrikietiškam charakteriui... Kažkodėl manau, kad su tezais ar novaturu užsakant ekskursijas tokių nesąmonių gausiai mažiau būtų, bet kad kaina labai skyrėsi...

Pernai gruodį buvau Egipte, ėmėm visas ekskursijas iš vietinių. Vienos moteriškės mus iškvailino, kad mes labai rizikuojam, jos visas keliones pirkosi iš Novaturo, rezultate į dvi keliones važiavom tam pačiam autobuse, tik kaina skyrėsi.
Atsakyti
Gal yra čia jau atostogavusiu Taba Heights kurorte. Kaip teigiama informacijoje nuo ten žymiai arčiau ir pigiau yra apsilankyti Petroje ir Jeruzalėje. Tai norėčiau sužinot kiek teisybės yra tame g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 10 08, 16:51)
Pernai gruodį buvau Egipte, ėmėm visas ekskursijas iš vietinių. Vienos moteriškės mus iškvailino, kad mes labai rizikuojam, jos visas keliones pirkosi iš Novaturo, rezultate į dvi keliones važiavom tam pačiam autobuse, tik kaina skyrėsi.

tai vat man toks įtarimas dėl KairoAleks kilo, nes kai pirkom kelionę, mūsų labai prašė nesakyti tezams kad važiuojam būtent per juos smile.gif
bet į luksorą tai tezų autobusas buvo... Na nežinau vienos teisybės nėra. Mes išbandėm abu būdus, padarėm išvadą, kad į istorines ir nardymą geriau su organizatorium, o į visas kitas - su vietiniais smile.gif bet čia tik mūsų nuomonė taip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agne.za @ 2009 10 08, 10:46)
na kad ten labai draudziama jas fotkinti, reikia arba ju paprasyti arba bandyti slapcia  ax.gif  ne karta teko matyti kaip jas tokias apsirengusias isnesa is juros leisgyves..vasara, karstis apie 40 o jos su juodais rubais, dzinsais po apacia eina maudytis  doh.gif
siaip nuo tevu priklauso kada mergaites pradedamos rengti, tikrai nera nustato amziaus..yra ir penkiameciu skarom papuostu..

as tai nesuprantu kam dar tie dzinsai, juk po tom anklodem visvien nieko nesimato biggrin.gif .
o siaip mums gide pasakojo, kad siuolaikines jaunos musulmones jau nebesivynioja taip grieztai i tas paklodes, rengiasi dzinsais, sviesiai ryskiomis bliuzelemis, svarbu kad butu uzdengtos kojos iki ciurnu, rankos iki riesu ir plaukai skarom apvynioti.
Papildyta:
QUOTE(agne.za @ 2009 10 07, 14:40)
drinks_cheers.gif , o kalba labai aiskiai, jiems europietes ar rusaites=lengvas seksas  biggrin.gif  todel ir bando .. lotuliukas.gif

nori palyginimui isbandyt visas tautas matyt lotuliukas.gif na bet is dalies paklausius ju "burtu knygu" manau ne viena susileidzia zinant musu vyru "komplimentu gausa" biggrin.gif
as tai gryzus is egipto vis pagalvodavau, kaip jiems nepabosta taip saldziai kiekvienai s..a malt ir is viso, ar jie moka istikruju mylet. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MONRO: 09 spalio 2009 - 14:07