labaas vakaras
noreciau suzinot kiek kelioniu agenturoj ir kiek pas vietinius kainuoja kelione y jeruzale? ir su kuom keliavote lektuvu ar autobusu?
zadam keliauti is sarm el sheiho
+2009 10 06, 22:37-->
Su autobusu.Nera ten didelis atstumas iki sienos,kad su lektuvu skristi.
Nezinau,kaip agenturoj,mes niekada is ju kelioniu neimam,pas vietinius mokejom 90 dol.(aisku,derejomes,prase 115).bet vaziavom is Dahabo, iki sienos arciau,(nuo sharmo iki dahabo apie 100 km.)Kiek girdejau ,is pacio sharmo,pigiausia- 100 dol.
Dar vienas pastebejimas,cia viena forumiete pernai parasius buvo,kas vaziuoja i jeruzale,ekskursijos metu,gide veda i parduotuvyte,ten zvakutes parsiduoda,plonytes tokios,suristos i viena glebi,po to jas sventinam.Liuksusine dovanele padalinti jas artimiesiems.pagrinde tik jas ir pirkom.Tai va...sitoj parduotuvytej nieko nereikia pirkti,nes tos pacios zvakutes po 4-5 dol.(gide gauna % is parduotuves,nuo turistu )O tik is jos isejus,kol eini iki baznycios,pilna vietiniu,kurie pribege jas siulo,tokias pacias,po 1 dol. Aisku,mes kai nuvaziavom,gide mums is karto pasake,nieko is vietiniu nepirkit,neprasidekit,zodziu vos negazdinti pradejo.Tipo,net nestokit prie ju,nera laiko,grafikas sustumtas,bla bla bla,...As pati jau galvojau pirkti nors viena rysuleli tu zvakuciu,maza ka,galvoju,gal nebus tu pardavinetoju,nes aplink tikrai ju nesimate.Neuzkibkit ant to kabliuko,nors,aisku,nera siaubingai dideli pinigai,bet kodel as turiu permoketi ketvuris kartus.Tai puse autiko apsiprekino toj parduotuvytej,o po to spjaudesi
QUOTE(mazulka @ 2009 10 06, 22:37)
labaas vakaras
noreciau suzinot kiek kelioniu agenturoj ir kiek pas vietinius kainuoja kelione y jeruzale? ir su kuom keliavote lektuvu ar autobusu?
Su autobusu.Nera ten didelis atstumas iki sienos,kad su lektuvu skristi.
Nezinau,kaip agenturoj,mes niekada is ju kelioniu neimam,pas vietinius mokejom 90 dol.(aisku,derejomes,prase 115).bet vaziavom is Dahabo, iki sienos arciau,(nuo sharmo iki dahabo apie 100 km.)Kiek girdejau ,is pacio sharmo,pigiausia- 100 dol.
Dar vienas pastebejimas,cia viena forumiete pernai parasius buvo,kas vaziuoja i jeruzale,ekskursijos metu,gide veda i parduotuvyte,ten zvakutes parsiduoda,plonytes tokios,suristos i viena glebi,po to jas sventinam.Liuksusine dovanele padalinti jas artimiesiems.pagrinde tik jas ir pirkom.Tai va...sitoj parduotuvytej nieko nereikia pirkti,nes tos pacios zvakutes po 4-5 dol.(gide gauna % is parduotuves,nuo turistu )O tik is jos isejus,kol eini iki baznycios,pilna vietiniu,kurie pribege jas siulo,tokias pacias,po 1 dol. Aisku,mes kai nuvaziavom,gide mums is karto pasake,nieko is vietiniu nepirkit,neprasidekit,zodziu vos negazdinti pradejo.Tipo,net nestokit prie ju,nera laiko,grafikas sustumtas,bla bla bla,...As pati jau galvojau pirkti nors viena rysuleli tu zvakuciu,maza ka,galvoju,gal nebus tu pardavinetoju,nes aplink tikrai ju nesimate.Neuzkibkit ant to kabliuko,nors,aisku,nera siaubingai dideli pinigai,bet kodel as turiu permoketi ketvuris kartus.Tai puse autiko apsiprekino toj parduotuvytej,o po to spjaudesi
Nu parasysiu cirka su gera pabaiga. Mama su sese 10.05 nuskrido i Hurgada su novaturu, Waves resort HB, pirma karta, nu pusetinai mane, kad bus. Taciau negavo viesbucio iki 15 val. o po to pasirodo jiems vietos nerezervuotos... tada jas i 5* su All perkele sunrise lygtai vadinasi. Gal kas buvote jame, kokie atsiliepimai. Bet manau cia jas aplanke naujoku sekme, manau vis vien geriau nei Waves bus
QUOTE(giletaite @ 2009 10 06, 22:56)
Nu parasysiu cirka su gera pabaiga. Mama su sese 10.05 nuskrido i Hurgada su novaturu, Waves resort HB, pirma karta, nu pusetinai mane, kad bus. Taciau negavo viesbucio iki 15 val. o po to pasirodo jiems vietos nerezervuotos... tada jas i 5* su All perkele sunrise lygtai vadinasi. Gal kas buvote jame, kokie atsiliepimai. Bet manau cia jas aplanke naujoku sekme, manau vis vien geriau nei Waves bus
Pas mus irgi buvo toks bajeris,musu vaziavo i Hurgada 8,o i kita viezbuti skrido vienu musu draugu,kurie buvo su mumis),tevai.Tai irgi nebuvo vietos iki rytdienos.Perkele i Hiltona,5 *(pries tai turejo buti 4*) Bet pareiske,kad rytoj vel atves juos i ta pirmaji.Tai tie zmones grieztai pasake,jokiu lakstymu nebus,arba pasilieka hiltone,arba tegul skraidina namo Pasiseke lygiai taip pat
QUOTE(Laume2 @ 2009 10 07, 08:18)
Sveiki,
noreciau paklausti neseniai buvusiu Egipte, kokia temperatura ten vakarais SIUO METU? T.y. ar vakare reikia megztinio? Ar salta vakarais Kaire arba dykumoj?
Galvoju, kiek cia pasiimti siltu rubu
noreciau paklausti neseniai buvusiu Egipte, kokia temperatura ten vakarais SIUO METU? T.y. ar vakare reikia megztinio? Ar salta vakarais Kaire arba dykumoj?
Vakare panasiai buvo apie +28 tikrai, grizome 09-29 d. Abejoju, kad reikes siltu rubu.
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2009 10 06, 16:03)
Jus biski ramiau su svaidymaisis "nesamone" ir panasiai. Rusu yra visur, bet ne visur vienodai daug ju buna.
Jei zmogus sako, kad taip buvo, reiskia - buvo. Kodel turetu fantazuoti? Ji neteige, kad kabinesis prie visu ir visur, tik parase savo ispudzius. Beje, oro uoste radau daug pigesniu suvenyru nei mieste.
Plaukiau i Paradise sala su tais sokiais - idomiai. Sokejai vis bande uzvesti publika, bet visi rusai pervarge buvo po dienos ispudziu, sedejo be reakcijos nosis nukabine. Bet kad ir tie sokiai buvo siaip sau, mane vis vienas is personalo baksnojo ir ragino ploti, kol neistverus stumtelejau ji salin, nu davede...
Jei zmogus sako, kad taip buvo, reiskia - buvo. Kodel turetu fantazuoti? Ji neteige, kad kabinesis prie visu ir visur, tik parase savo ispudzius. Beje, oro uoste radau daug pigesniu suvenyru nei mieste.
Plaukiau i Paradise sala su tais sokiais - idomiai. Sokejai vis bande uzvesti publika, bet visi rusai pervarge buvo po dienos ispudziu, sedejo be reakcijos nosis nukabine. Bet kad ir tie sokiai buvo siaip sau, mane vis vienas is personalo baksnojo ir ragino ploti, kol neistverus stumtelejau ji salin, nu davede...
Rami, kap belge. Tik juokinga daros perskaicius tokias grynas nesamones. Matos zmogaus perdetas jautrumas ir laki fantazija.
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2009 10 06, 16:15)
Turbut kad ne, nors panasiau buvo ne i diskusija, o puolima. Whatever...
nieko nesiruosiu pulti. O kam? kiekviena paraso savo ispudzius....na nepasiseke autorei: kelione nepateisino jos lukesciu ir tiek. Tad savo visa nepasitenkinima ir sudejo cionainas.
O kadangi mums buvo viskas kitaip, tad nenorejau, kad kitos Mamkos varytu atostogaut su tokia isankstine nuostata.
Perskaičiau audringas diskusijas ir turiu keletą pastebėjimų, nes į Egiptą važiuojame jau 10 metų ir kartais po kelis kartus per metus. Tik vasarą neteko būti - bijau karščio.
Kas ruošiasi pirkti daug ekskursijų ir keliaut - neverta imti AI ir išmest pinigus į balą, bei gaišt laiką viešbučio pasirinkimui. Vis tiek ten grįšit tik permiegot ir papusryčiaut.
Kas ruošiasi gulėti ir degintis - rinkitės AI, kuo daugiau * pagal kišenę, geriau ant jūros kranto.
Kam reikia prabangos, švaros - Šarm Šeiką arba El Gouna
Kam egzotikos ir natūralaus pigesnio Egipto - Hurgadą
Hurgadoj didesni vėjai, prireiks megztukų, pakrantėje nėra gražių koralų, teks pavažiuot į šoną.
Patarimas - yra ekskursijų kaip pvz naktinis Mozės kalnas kur reikia ištvermės. Todel silpnesniems ir su mažiukais vaikais tikrai neverta. Kažkas rašė, kad ta ekskursija jam siaubas, o man tai buvo pati įdomiausia ekskursija po Izraelio
Svarbu į ekskursijas tinkamai apsirengti ir apsiauti. O tai kai per Kanjoną ar dykumą damutės klapsi su aukštakulniais ir siaurais sijonukais tai , negana kad nepasivelka, dar visą grupę stabdo.
Dėl kabinėjimosi ...
Jie labai komunikabilūs, bet užtenka mandagiai nusišypsoti, pasakyt kad "aš su vyru" arba "neturiu pingų" ir jie pradeda juoktis ir atšoka.
Mane tiesiog juokas ir pyktis ima kai lietuvaitės (ypač rusaitės) prieš juos maivosi, stengiasi atkreipt dėmesį, o paskui skundžiasi ... "kabinėjasi". Pačios kaltos -kaip šauksi, taip ir atsilieps.
Girdėtumėt kaip jie apie tokias sekso turistes kalba - sudegtumėt iš gėdos
Kas ruošiasi pirkti daug ekskursijų ir keliaut - neverta imti AI ir išmest pinigus į balą, bei gaišt laiką viešbučio pasirinkimui. Vis tiek ten grįšit tik permiegot ir papusryčiaut.
Kas ruošiasi gulėti ir degintis - rinkitės AI, kuo daugiau * pagal kišenę, geriau ant jūros kranto.
Kam reikia prabangos, švaros - Šarm Šeiką arba El Gouna
Kam egzotikos ir natūralaus pigesnio Egipto - Hurgadą
Hurgadoj didesni vėjai, prireiks megztukų, pakrantėje nėra gražių koralų, teks pavažiuot į šoną.
Patarimas - yra ekskursijų kaip pvz naktinis Mozės kalnas kur reikia ištvermės. Todel silpnesniems ir su mažiukais vaikais tikrai neverta. Kažkas rašė, kad ta ekskursija jam siaubas, o man tai buvo pati įdomiausia ekskursija po Izraelio
Svarbu į ekskursijas tinkamai apsirengti ir apsiauti. O tai kai per Kanjoną ar dykumą damutės klapsi su aukštakulniais ir siaurais sijonukais tai , negana kad nepasivelka, dar visą grupę stabdo.
Dėl kabinėjimosi ...
Jie labai komunikabilūs, bet užtenka mandagiai nusišypsoti, pasakyt kad "aš su vyru" arba "neturiu pingų" ir jie pradeda juoktis ir atšoka.
Mane tiesiog juokas ir pyktis ima kai lietuvaitės (ypač rusaitės) prieš juos maivosi, stengiasi atkreipt dėmesį, o paskui skundžiasi ... "kabinėjasi". Pačios kaltos -kaip šauksi, taip ir atsilieps.
Girdėtumėt kaip jie apie tokias sekso turistes kalba - sudegtumėt iš gėdos
QUOTE(Garmina @ 2009 10 07, 09:48)
Taip taip,as rasiau Kiekvienam savo,man Egiptas vilioja tik del juros,nors apkeliavom jau viska,didziausias ispudis -zuvytes ir koralai,del ko mes pastoviai ten griztam
Isvermes kaip ir uztenka,bet jauciausi ,kaip kalnu ozka O dar musu kompanijoj viena moteriske pargriuvo ir nusivarte,tai jai is vis linksma buvo,kai veida visa susimuse
QUOTE(ginga @ 2009 10 07, 11:16)
Gal galit pasakyti, kiek laiko trunka skrydis iš Vilniaus į Hurgadą? Būčiau labai dėkinga
Apie 4,5 valandos.
Sveiki,
Sveikute,pirmadieni grizau is Hurgados.Buvau 2 savaites -siltu rubu nereikia,jauti palengvejima,kai nusileidzia saule.Vakare prie juros silta,o mieste,kur nera vejelio tvanku-sortai ir maikute pats tas.Gero poilsio
Sveikos ,keliautojos!Nezinau,ar i tema mano romanas,bet gal kam pravers?Ka tik grizom is Egipto,ilsejomes viesbutyje Sahara resort Hurgadoje Kadangi vaziavau nusiteikusi pozytiviai tai galiu pasakyti,kad pailsejau.Pernai buvau sitame viesbutyje-ramus,jaukus,nedidelis-atitiko mano reikalavimus[buvau nustebusi,kai viesbutyje radau apie 90% lietuviu,jauciausi,kaip palangoje].Siemet,paskaiciusi atsiliepimus,nutariau vaziuoti ten pat,nes ispudziai liko geri,neskaitant monotonisko maisto[kadanga nesu labai inoringa-tai manes nejaudino]Na tikrai nezinau,kas taip paveike- krize,ar siaip ispindejo-bet per 2 savaites ne karta pasigailejau pasirinkusi si viesbuti.kambariai tvarkomi gerai-bet tai turbut vienintelis dalykas,kas ten daroma gerai.Personalas maloniai sypsosi-tol,kol sypsaisi tu,vos PAPRASIUS[nepareikalavus] to,kas tau tureu priklausyti sypsena dingdavo,keliom dienom.Pvz.paklausius,kur mums priklausantys uzkandziai,kodel alus atskiestas vandeniu[naujas alaus butelys atsidaro pirstais]sugedusi tv distancini taise 2savaites,daugiau jo nematem,kada issiregistravom is viesbucio ilgai aiskinosi ,kur jis dingo?Kadangi viesbucio papludymy svartuojasi 2 laivai,kartas nuo karto pluduriuodavo mazuto demes.Restorane-maistas toks pats,kaip ir pernai[atrodo,kad ir isvaziaves nebuvai],tik ,jei vyrai nueidavo antra karta mesos -IMESDAVO viena gabaleli ir demonstratyviai nusisukdavo,na mes labai stengemes islaikyti savitvarda,pasijuokti is situacijos,bet,kai zinai ,kad uz visa tai tu jiems dar ir sumokejai-tai kazkaip nejuokinga budavo.Teritorijoje lakste tarakonai-mutantai,kartais uzeidavo i terasa,kambary[tualete gyveno skruzdeles]Nezinau,dar daug ka galeciau parasyti,bet norisi,kad viskas greiciau uzsimirstu.Tiesa siuo metu viesbutyje ilsejosi daug rusu,gal todel viskas taip prastai???Na liudnai cia man viskas pasirode.Na o jums gero ir linksmo poilsio!
QUOTE(giletaite @ 2009 10 06, 22:56)
wow tikrai pasiseke Waves mano nuomone vienas is prasciausiu Hurgadoje, o Sunrise liuks..daug grazesnej vietoj, ramesnej siek tiek..beto jei nepasikeite tai animation super dirba
Papildyta:
Sveiki,
nuo 28 iki 30 laipsniu, as visgi siulyciau koki megztuka lengva isimesti vakarui nes vejelis lengvas kartais buna..