QUOTE(Jolea @ 2009 09 24, 09:49)
aciu
o vyras tai jau sake, kad kokio konjakelio tai butinai imsim
o to rekomenduojamo alaus tada butinai paragausim.
tiesa, kas esate buve, ka geriau rinktis, Luxora, ar piramides, nes siu dvieju imti tai tikiu nelabai butina, ka manot?
nebutina, bet jei norisi - galima
man sunku patarti, as emiau abi ekskursijas, o piramides dar ir su aleksandrija - 2d. kelione(vat cia tikrai jau klausimas ar verta
), bet nesigailejau, nuvaziavus i kita sali man gera ja pazinti, kokia ji bebutu ir kuo daugiau jos pamatyti.
Kelionės i Kaira (piramides) ir į Luksorą labai skiriasi... Važiuojant į Kairą, mačiau vien smėlį ir pan. Aišku, piramidės ir pats Kairas paliko įspūdį. Bet Luxoras patiko labiau
Kaire aplankomos tik piramides, na dar Kairo muziejus ir visokie papirusai/kvepalai ir pan kur faktiškai apsipirkt veža(mes pamatėm ir vakarinį Kairą, kuris paliko didelį įspūdį, bet čia tik kai 2d. ekskursiją renkiesi). O kuo arčiau Luksoro, tuo kelias darėsi žalesnis, dirbami laukai šalia kelio, na jų buitis ir pan. Buvo labai įdomu vien tai pamatyt. Luksore aplankoma Karnako, Hetčepsutės šventyklos, kolosai, mirusių miestas(ar karalių slėnis, nepamenu jau
- nusileidžiama į kelias kapavietes). Taip kad istorijos tikrai daugiau Luksore o ir važiuoti į jį arčiau. Kelionė ne tokia varginanti kaip į Kairą, į kurį dažniausiai ižvažiuojama apie 1h nakties! Aš poto muziejui miegojau vos ne
Tiesa, rugsėjo pradžioje Luksore buvo siaubingai nerealiai karšta
Faktiškai supratau, ką reikštų numirt dykumoj iš karščio ir troškulio
Kaip čia kažkas pasakė, rekomendavimas reikalas subtilus toks...
Jeigu yra noras pažinti šalį, rekomenduoju abi ekskursijas, nes jos skirtingos totaliai. O jeigu pasirinkimas toks, kad tik vieną imt norit, tada aš rinkčiausi Luksorą. Dabar kai jau pamačiau, ir buvau abiejose, tai manau, kad nenuvačiavusi į Luksorą, nebučiau pamačiusi tikro Egipto
tiesa, kai pirmą kartą važiavau, tai kai kur liapsusų pridariau, ir ne tik aš
pvz į tuliką ekskursijos metu už 1$ nuėjau, o va viena rusė man rodos 5 ar 10 davė, gražos tikėdamasi
(realiai 1 jų svaro per akis.)
mano patarimas, - turėti smulkių dolerių(taksiukam ir pan.) ir
smulkių jų pinigų, na po 1 svarą pvz, labai praverčia ekskursijų metu, nes tualetai dažnai mokami būna arba tipo nemokami, kur vynioja tūlikinį arabės išsišiepusios ir kaulija $.
tai va gal kam pravers patarimas
beje, čia apie gėrimus kalba ėjo, tai Hurgadoj, duty free parduotuvėj(ne oro uoste, o mieste, kur galima apsilankyt po atvykimo 2d. berods) litras tekilos tik 20$. Šeip būtų gaila dezinfekcijai naudot, bet kaip už tokią kainą ir pritrūkus lietuviškos, suėjo gerai