Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (IV dalis)

QUOTE(agne.za @ 2009 09 16, 11:17)
kaip supratau kalbat apie 'basbusa'' ir kt ju tradicinius saldumynus..nemanau kad uz 50 poundu nupirktas padeklas yra pasisekimas.bet kuriame markete prie sausainiu bandeliu yra supakuoti ju padekliukai i kuri viena ieina 5 skirtingi populiariausi ju ''pyragiukai'', kaina ju 6 poundai.. smile.gif

Pirkau ir supermarkete supakuotus saldumynus, tiesa, jie neatrodė tokie patys, kaip toje kepykloje, bet kažkokie nevalgomi buvo, vieni kieti - kokosiniai, kiti riešutiniai - keisto skonio... Anyways, dideliam padėkle buvo ne 5, o mažne 50 pyragiukų smile.gif Sunku papasakot, padėklas kaip tortas atrodė, nufotografuotų irgi neturiu, nes ėmiau mažesnius. Man patiko, kad parduotuvėje galėjau paragauti, + jie švieži, nes vietoj kepami ir gali imti kokius nori(tiesa, jei iš anksto suderi kainą, tai kai kurių neleis prisidėti pusės padėklo, nes jų kainos įvairios, buvo ir 20 už kilą, buvo ir 160)
Aš gi neverčiu pirkti, tiesiog dalinuosi patirtimi, man rekomendavo gidė, aš nenusivyliau, kiti lietuviai tų "tortų" prisipirko po tris ir buvo labai patenkinti smile.gif Todėl ir parašiau. Galima nueiti, pažiūrėti kas ten yra ir jei nepatiks, nepirkti.
Atsakyti
QUOTE(baltapuke @ 2009 09 16, 11:51)
Pirkau ir supermarkete supakuotus saldumynus, tiesa, jie neatrodė tokie patys, kaip toje kepykloje, bet kažkokie nevalgomi buvo, vieni kieti - kokosiniai, kiti riešutiniai - keisto skonio... Anyways, dideliam padėkle buvo ne 5, o mažne 50 pyragiukų smile.gif Sunku papasakot, padėklas kaip tortas atrodė, nufotografuotų irgi neturiu, nes ėmiau mažesnius. Man patiko, kad parduotuvėje galėjau paragauti, + jie švieži, nes vietoj kepami ir gali imti kokius nori(tiesa, jei iš anksto suderi kainą, tai kai kurių neleis prisidėti pusės padėklo, nes jų kainos įvairios, buvo ir 20 už kilą, buvo ir 160)
Aš gi neverčiu pirkti, tiesiog dalinuosi patirtimi, man rekomendavo gidė, aš nenusivyliau, kiti lietuviai tų "tortų" prisipirko po tris ir buvo labai patenkinti smile.gif Todėl ir parašiau. Galima nueiti, pažiūrėti kas ten yra ir jei nepatiks, nepirkti.

na as turejau omeny ne kokosinius ar riesutinius, o ju tradicinius is manu kruopu, sojos makaroniuku, figu.. smile.gif
Atsakyti
sveikos, as ir prisijungsiu, jei galima ax.gif
ka tik uzsisakem kelione i Egipta, Dahaboje wub.gif visa tem perskaiciau, tai tik viena komentara radau, akd ten nardytojams thumbup.gif
gal kas daugiau zino?

QUOTE(jolie @ 2009 09 15, 18:30)
Aisku gaila,nes tada tas atostogas planavau apie 2 menesius,ir gan pigiai buvau nusipirkus kelione,apie 1000 svaru 2 zmonems,pinigai kaip i bala...Na ilga ir graudi istorija,i kuria jau nenoriu gilintis. Taip nuo uk taip 1 val. skiriasi.

mes irgi is UK skrendame... gal gali daugiau apie jusu planuota kelione parasyti? blush2.gif
man ypac del vizu neramu... blush2.gif
Atsakyti
As buvau dahabe vienai dienai,tai toks mazas miestukas,jura banguota,ten netoli Sv.katerinos vienuolynas yra.Tai kad net nezinau ka rasyti.Doleriu nesikeiskit tik uk,geriau vestis svarus ir ten keistis.Pvz.uz kelis ten suvenyrus manes prase 65 doleriu,kai paklausiau kiek svarais paeme tik 30.Ypac jei is uk vaziuojat,visos eskursijos turbut bus svarais...As apie koki 100 svaru praradau pirkdama uk dolerius ir poundus,o viesbuty man atgal verte juos i svarus mad.gif Vizos nereik,jei neplanuoji niekur keliaut,jei norit pakeliaut viza 15 doleriu vienam,ten bus tokie kaip langeliai,kur galesit nusipirkt,po to ta viza uzklijuosit pase,nes ji lipdukas,ir einant per migracine,uzdes anspauda ant jos...Jei reik ko konkreciau,parasyk,atsakysiu:)smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolie: 16 rugsėjo 2009 - 15:31
QUOTE(jolie @ 2009 09 16, 14:30)
As buvau dahabe vienai dienai,tai toks mazas miestukas,jura banguota,ten netoli Sv.katerinos vienuolynas yra.Tai kad net nezinau ka rasyti.Doleriu nesikeiskit tik uk,geriau vestis svarus ir ten keistis.Pvz.uz kelis ten suvenyrus manes prase 65 doleriu,kai paklausiau kiek svarais paeme tik 30.Ypac jei is uk vaziuojat,visos eskursijos turbut bus svarais...As apie koki 100 svaru praradau pirkdama uk dolerius ir poundus,o viesbuty man atgal verte juos i svarus mad.gif Vizos nereik,jei neplanuoji niekur keliaut,jei norit pakeliaut viza 15 doleriu vienam,ten bus tokie kaip langeliai,kur galesit nusipirkt,po to ta viza uzklijuosit pase,nes ji lipdukas,ir einant per migracine,uzdes anspauda ant jos...Jei reik ko konkreciau,parasyk,atsakysiu:)smile.gif

Aciu uz patarimus! Del $ kaip tik sukuu galva ax.gif
O ten viza visiems lengva nusipirkti (kvailas klausimas gal blush2.gif )? Mano pasa LT, o vyro Ekvadoro...
Dar del ekskursiju nezinau, nes tik vakar nusprendem, kad i Egipta vaziuojam, o siandien uzsakiau... Gal ka patart galetum?
Atsakyti
QUOTE(Rania @ 2009 09 16, 17:01)
O ten viza visiems lengva nusipirkti (kvailas klausimas gal  blush2.gif )? Mano pasa LT, o vyro Ekvadoro...
Dar del ekskursiju nezinau, nes tik vakar nusprendem, kad i Egipta vaziuojam, o siandien uzsakiau... Gal ka patart galetum?

sveiki, kas liecia kokia valiuta veztis ar keistis ar ne...tai veztis dolerius o juos keistis i svarus, taip visur bus paparasciau atsiskaityti.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutis @ 2009 09 16, 18:37)
sveiki, kas liecia kokia valiuta veztis ar keistis ar ne...tai veztis dolerius o juos keistis i svarus, taip visur bus paparasciau atsiskaityti.... smile.gif

Cia buvo kalbama kas vaziuoja is uk,tai tikrai nesiulau pirktis doleriu,geriau vestis svarus,daviau pavyzdi pries tai.
Papildyta:
QUOTE(Rania @ 2009 09 16, 18:01)
O ten viza visiems lengva nusipirkti (kvailas klausimas gal  blush2.gif )? Mano pasa LT, o vyro Ekvadoro...

As asmeniskai labai pasigailejau keitusis visus dolerius ir ju poundus,bet cia kaip kiekvienam...Pergyvent nera ko,ten nera tvarkos dideles,viza bet kam parduoda,paso jie net neziuri,o tie kur jau migracinej sedi tipo,uzdeda anspauda ir viskas.Isivaziduok jeigu iki tokio lygio,ruko jie tuose savo kioskeliuose stampus bededami smile.gif Jiems gi turistai -pagrindinis gyvenimo saltinis!
As nevaziavau i safari ir su keturaciais,bet su kuo kalbejau,tai nerealiai geros buvo...
As pati vaziavau i Kaira,sv.Katerinos vienuolyna,Tirano sala, Povandenis laivas ir Beduinu vakariene su star gazing.Man visos patiko,nors pora eskursiju pasiimkit,nes pamatysit tikresni Egypto gyvenima!
Atsakyti
QUOTE(jolie @ 2009 09 16, 16:14)
Cia buvo kalbama kas vaziuoja is uk,tai tikrai nesiulau pirktis doleriu,geriau vestis svarus,daviau pavyzdi pries tai.
Papildyta:

As asmeniskai labai pasigailejau keitusis visus dolerius ir ju poundus,bet cia kaip kiekvienam...Pergyvent nera ko,ten nera tvarkos dideles,viza bet kam parduoda,paso jie net neziuri,o tie kur jau migracinej sedi tipo,uzdeda anspauda ir viskas.Isivaziduok jeigu iki tokio lygio,ruko jie tuose savo kioskeliuose stampus bededami smile.gif Jiems gi turistai -pagrindinis gyvenimo saltinis!
As nevaziavau i safari ir su keturaciais,bet su kuo kalbejau,tai nerealiai geros buvo...
As pati vaziavau i Kaira,sv.Katerinos vienuolyna,Tirano sala, Povandenis laivas ir Beduinu vakariene su star gazing.Man visos patiko,nors pora eskursiju pasiimkit,nes pamatysit tikresni Egypto gyvenima!

nu va, ka tik paziurejau normaliau. tikrai su svarais gali kilti nesusipratimu, kai taip netiksliai pasakiau... Nezinojau, kad Egiptas turi savo svarus... blush2.gif nieko, greit taisomes mirksiukas.gif
del vizu tada aisku smile.gif mano pasas galios 6men su kapeikom, bet per ambasada keitimas truks laaaabai ilgai....

aciu del ekskursiju, as nemegeja guleti papludimy smile.gif MB juokiasi, kad noriu idegti, o neisguliu nei 30 min doh.gif
per kur ekskursijas uzsisaket? vietoj ar is UK?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rania: 16 rugsėjo 2009 - 17:29
QUOTE(Rania @ 2009 09 16, 19:26)
nu va, ka tik paziurejau normaliau. tikrai su svarais gali kilti nesusipratimu, kai taip netiksliai pasakiau... Nezinojau, kad Egiptas turi savo svarus... blush2.gif nieko, greit taisomes mirksiukas.gif
del vizu tada aisku smile.gif mano pasas galios 6men su kapeikom, bet per ambasada keitimas truks laaaabai ilgai....

aciu del ekskursiju, as nemegeja guleti papludimy smile.gif MB juokiasi, kad noriu idegti, o neisguliu nei 30 min doh.gif
per kur ekskursijas uzsisaket? vietoj ar is UK?

As turejau omeny angliskus svarus, bet taip,jie turi savo egyptietiskus svarus,man paprasciausiai angliskais apsimokejo labiausiai,nei doleriais,plius kas vaziuoja is anglijos,kainos dazniausiai nurodytos angliskais svarais(eskursiju).
Priklauso per ka tu bukinaisi,as bukinausi per kazkokia bookable.com,tai kita diena turejau susitikima su ju atstovu,kuris atstovauja tai agenturai,dave visa sarasa eskursiju ir as pasirinkau,siaip dar eskursijas gali nusipirkti per lastminute.com arba mieste,bet as ten nejau,nes is tikruju neimanoma praeiti-visi vyrais but siulosi smile.gif Is kur tu pirkai kelione?
Atsakyti
QUOTE(jolie @ 2009 09 16, 17:14)
Papildyta:

Kaip jums povendinis laivas pasirode, ar daug koralu ir zuvyciu pamatete, ar viskas gerai buvo matyti pro langus, ir kaip tame laive turbut sedima prie lango ir ziurima i povandenini pasauli, na kazkaip domiuosi ir sia ekskursija tai galvoju uzklausiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikuciai, as ir vel su klausimuku....apie viesbuti Minamark blush2.gif
Gal kas ilsejotes? Kaip tenainas?

ACIU. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 17, 08:37)
Sveikuciai, as ir vel su klausimuku....apie viesbuti Minamark blush2.gif
Gal kas ilsejotes? Kaip tenainas?
ACIU. 4u.gif

Nu zinok pasiziurejau rusu saite http://www.tury.ru/responses.php tai sakyciau visai neblogi atsiliepimai. Nes reikia nepamirsti, kad dazniausiai rusam kazkodel viskas blogai 4u.gif
Atsakyti