Įkraunama...
Įkraunama...

Dujinis šildymas

uz dujas moka ~1lt/kv.m. priklauso kiek reikia silumos.
Atsakyti
QUOTE(vietinis @ 2007 01 14, 12:07)
uz dujas moka ~1lt/kv.m. priklauso kiek reikia silumos.

nesuprantu tokio atsakymo tongue.gif . na tarkim siluma abiejose patalpose vienoda 20 ir 20. tai norit pasakyti, kad jei viena patalpa bus 2,5m aukscio, o kita 3,2, tai vis tiek mokesim 1lt/kv.m. o jei dar padarysim skirtuma tarp sienu silumines varzos, tai vis tiek tas pats. atsakymas tai g.gif sakyciau
Atsakyti
QUOTE(Mikute @ 2007 01 14, 20:25)
nesuprantu tokio atsakymo  tongue.gif . na tarkim siluma abiejose patalpose vienoda 20 ir 20. tai norit pasakyti, kad jei viena patalpa bus 2,5m aukscio, o kita 3,2, tai vis tiek mokesim 1lt/kv.m. o jei dar padarysim skirtuma tarp sienu silumines varzos, tai vis tiek tas pats. atsakymas tai  g.gif  sakyciau

ar sis (~) nieko jums nereiskia?atvirai pasakius mane pati labai nustebino,kai zmones turintys susimontave "Buderus" dujinius sildymo katilus taip prakalbo... g.gif 1 is 5 "Buderusas" palaiko ~24C vidaus temperatura(zmogus megsta siluma),uz dujas moka ~300lt/men. kiti likusieji ~150-200lt.namai lyg ir kokybiski ir brangus.pats katilas ir jo kaina kalba uz save,mano nuomuone sie katilai yra patikimi ir verti demesio.

Mikute biggrin.gif ,nepyk ant sienu... lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vietinis @ 2007 01 14, 20:02)
ar sis (~) nieko jums nereiskia?atvirai pasakius mane pati labai nustebino,kai zmones turintys susimontave "Buderus" dujinius sildymo katilus taip prakalbo... g.gif 1 is 5 "Buderusas" palaiko ~24C vidaus temperatura(zmogus megsta siluma),uz dujas moka ~300lt/men. kiti likusieji ~150-200lt.namai lyg ir kokybiski ir brangus.pats katilas ir jo kaina kalba uz save,mano nuomuone sie katilai yra patikimi ir verti demesio.

Mikute biggrin.gif ,nepyk ant sienu... lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif

speju buderus katilus atstovauji biggrin.gif jei nuo katilo vardo kaina uz sildyma priklausyti tai butu thumbup.gif . statytumem dabar visi buderus ir moketumem po 1lt/kv, langus laikytumem su 3mm viengubu stiklu, sienas murytumeme plytos storio, stoga uzdengtumem skarda ir viskas. juk buderus katilas apsildys biggrin.gif ir dar taip pigiai

p.s. nepykstu nei ant sienu, nei ant buderus... o bandau realiai pamastyti kokie faktoriai ir veiksniai itakoja kaina uz sildyma.
Papildyta:
ir dar pvz.: plastikiniai langai, sienu varza apie 1,5, stogo apie 2. vidutine sildymo sezono kaina i menesi 250-300lt. cia 100 kv namas. isvada: siltinti namo sienas, stoga, modernizuoti ir automatizuoi sildymo sistema.

aisku geriausia butu pasistatyti buderus katila, bet cia kaip kam... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mikute: 15 sausio 2007 - 17:33
Mikute 4u.gif .jums galiu garantuoti,neatstovauju "Buderus",galbut tai siokia tokia reklama,bet ji nemokama...
o apie varza as tiesiog nutyliu,nes tai yra savaime suprantama,lygiai taip pat kaip ir sildymo sistemos vamzdynu silumine izoliacija.
nereklamuoju!tiesiog perteikiau ta informacija kuria gavau tiesiogiai.

Mikutis?ne Mikute? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vietinis: 15 sausio 2007 - 18:04
QUOTE(Giga* @ 2007 01 03, 11:21)
keliu tema i virsu, reikai skubios info !!!!

esu kazka girdejusi apie tokisu dujinisu katilus, kuriems nereikai dumtraukio, o priverstine trauka daroma kazkaip per seina i lauka. taciau taip pat girdejau kad ne visose vietovese tai yra leidziama, gal zinote kur kreiptis ?

Mano vyras uzsiima dujiniais katilais gali jam paskambinti
861682242. Tikrai pades kuo gales.
O kiek jis cia pakalbejo, tai per siena isvestas katilas vadinasi "turbo" smile.gif
timona
Atsakyti
Dujiniam sildymui mokama suma priklauso nuo katilo tipo (o ne markes), namo silumines varzos, ploto ir to koks silumos poreikis.
katilo tipai:
paprastas dujinis 1 kwh kaina 0,0907 lt
kondensacinis 1 kwh kaina 0,0749 lt apie 15 % maziau.
taigi, jei uz sildyma mokate 200 lt su kondensaciniu katilu mokesite 170lt
ir tt su viskuo sienu varza, langais silumos poreikiu ir aisku lauko temperatura.

tai tiek
didis.gif
Atsakyti
QUOTE(timona @ 2007 01 15, 20:05)
Dujiniam sildymui mokama suma priklauso nuo katilo tipo (o ne markes), namo silumines varzos, ploto ir to koks silumos poreikis.
katilo tipai:
paprastas dujinis 1 kwh kaina 0,0907 lt
kondensacinis    1 kwh kaina 0,0749 lt apie 15 % maziau.
taigi, jei uz sildyma mokate 200 lt su kondensaciniu katilu mokesite 170lt
ir tt su viskuo sienu varza, langais silumos poreikiu ir aisku lauko temperatura.
tai tiek
didis.gif

teisingas atsakymas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vietinis @ 2007 01 15, 17:52)
Mikute 4u.gif .jums galiu garantuoti,neatstovauju "Buderus",galbut tai siokia tokia reklama,bet ji nemokama...
o apie varza as tiesiog nutyliu,nes tai yra savaime suprantama,lygiai taip pat kaip ir sildymo sistemos vamzdynu silumine izoliacija.
nereklamuoju!tiesiog perteikiau ta informacija kuria gavau tiesiogiai.

Mikutis?ne Mikute? blink.gif

mano antra puse mikute, as galiu buti mikutis smile.gif, o seimyniskai turbut reiktu ussivadint mikuciai biggrin.gif.

tai ta informacija nebutinai teisinga. yra daug aukstos kokybes katilu, ir tikrai geresniu uz buderus
Atsakyti
Na, pasidarė aktualu, tad susiradau šią temą.
Naujai pastatytų namų šildytojai - kiek kubų yra normalu sunaudoti?...
Mes per pirmą mėnesį sugebėjom 400 kubų prisukt, o mėnuo šiltas gi buvo... Į tai įeina kasdien valanda karšto vandens leidimo duše - kol visi išsibudina taip laiką leidžia doh.gif name (~170 kv.m.) nuolat ~24 šilumos, išskyrus pirmą parą įjungus dujas - palikom ne ant minimumo katilą, tai ryte radom 29 blink.gif
Atsakyti
Sveikos
Nu musu namo kv tikrai nemaza naudojamo ir sildomo ploto apie300 kv,mes i salciausia ziema mokejom 1000lt,bet kaip bus siemet po nauju metu tai nezinau ax.gif juk net 70proc pakilo kaina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2008 01 03, 17:04)
Na, pasidarė aktualu, tad susiradau šią temą.
Naujai pastatytų namų šildytojai - kiek kubų yra normalu sunaudoti?...
Mes per pirmą mėnesį sugebėjom 400 kubų prisukt, o mėnuo šiltas gi buvo... Į tai įeina kasdien valanda karšto vandens leidimo duše - kol visi išsibudina taip laiką leidžia doh.gif name (~170 kv.m.) nuolat ~24 šilumos, išskyrus pirmą parą įjungus dujas - palikom ne ant minimumo katilą, tai ryte radom 29 blink.gif

aš moku už vieno namo paslaugas, tai buvau nemokėjusi tris mėnesius, vakar užrašiau skaitliukus ir pamačiau, kad per tuos tris mėnesius prisukta 1250 kūbų dujų, o spalį tai tik nuo pusė mėnesio šildosi

dar norėjau paklausti, jei aš buvau nesumokėjusi už dujas iki sausio, tai jau man brangesniu tarifu skaičiuoti unsure.gif nu būtų žiauru, nes per savo žioplumą, tiksliau per neturėjimą laiko dėl leliau gimimo, dabar reikės mokėti vos nedvigubai
o gal galima dar iki kažkelintos dienos pigesniu tarifu sumokėti??
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2008 01 04, 19:30)
aš moku už vieno namo paslaugas, tai buvau nemokėjusi tris mėnesius, vakar užrašiau skaitliukus ir pamačiau, kad per tuos tris mėnesius prisukta 1250 kūbų dujų, o spalį tai tik nuo pusė mėnesio šildosi

dar norėjau paklausti, jei aš buvau nesumokėjusi už dujas iki sausio, tai jau man brangesniu tarifu skaičiuoti  unsure.gif nu būtų žiauru, nes per savo žioplumą, tiksliau per neturėjimą laiko dėl leliau gimimo, dabar reikės mokėti vos nedvigubai
o gal galima dar iki kažkelintos dienos pigesniu tarifu sumokėti??

ojei, mes tai ir susimokėjom paskutinėm dienom, nes manėm jog nuo 1 dienos teks už viską brangiau jau... Pasidomėk Lietuvos dujose, ar galima senu tarifu...
Baisokas tas naujas tarifas - šąlant vis pažiūrim, kiek per parą prisukam - kartais net iki 20 kubų būna doh.gif tuoj į butą grįžt užsimanysim... nors ir ten gal brangs... vadinasi išeitis viena - kraustytis į afriką - ten kūrent nereikia biggrin.gif
Atsakyti