Sveiki,
Kiek pastebėjau, dauguma parduodamų dujinių katilų - kondensaciniai. Turbūt dauguma statosi tik tokius. Tačiau mano name pagrindinis šildymas - radiatoriai (100 m2 - radiatoriai, 40 m2 - grindys). Mano atveju turbūt lieka rinktis paprastą katilą, ar klystu? Ačiū.
Pagal EU reguliavimus ne kondensacinius uždrausta tiesiog pardavinėti, tokie tik ir liko. Na dar yra rinkoje primityvūs atmosferiniai visokioms 'retro' instaliacijoms/renovacijoms. Šiaip jūsų atveju dėčiaus aš tą kondensacinį ir galvos nesukčiau.
Su kondensaciniu katilu nebereikia kamino ( kuris kainuoja nemažus pinigus) užtenka dumtraukio kuris tiesio kerta sieną.
Kondensaciniai katilai laisvai gali šildyti ir radiatorius, bet didžiausias jų efektyvumas pasiekiamas prie žemesnių temperatūrų.
Jei kelias naujas minimum 5 metus neleidzia ardyti kelio dangos,o senam keliui perkasti imanoma leidima gauti.
Bet cia dar nuo vietoves priklauso.
Va šito tai nežinojau, dėkui. Tada kaip ir pasirinkimas aiškus.
Kondensaciniai katilai laisvai gali šildyti ir radiatorius, bet didžiausias jų efektyvumas pasiekiamas prie žemesnių temperatūrų.
Dėl kamino - pas mane jau stovi schiedel absolut, tad turbūt jungsiu tiesiai į šį kaminą, kad nereikėtų sienose skylių. Gal žinot, ar bus būtinas plastikinis vamzdis, ar galima apseiti be jo?
Dėl kamino - pas mane jau stovi schiedel absolut, tad turbūt jungsiu tiesiai į šį kaminą, kad nereikėtų sienose skylių. Gal žinot, ar bus būtinas plastikinis vamzdis, ar galima apseiti be jo?
Šiek tiek sumaišytos sąvokos. Kondensacinis - čia šilumokaičio tipas. O plastikinis vamzdis - čia jau katilai su uždara degimo kamera, kai oras degimui imamas iš lauko per vamzdį ventiliatoriaus pagalba ir degimo produktai priverstinai šalinami į lauką to pačio ventiliatoriaus pagalba.
Jūsų atveju degimo produktus galima išmetinėti į kaminą, bet orą degimui reiktų paduoti kažkaip kitaip (vamzdis per skylę sienoje, pvz.).
Jūsų atveju degimo produktus galima išmetinėti į kaminą, bet orą degimui reiktų paduoti kažkaip kitaip (vamzdis per skylę sienoje, pvz.).
o per ventiliacijos šachtą (katilinėje, nes pagal reikalavimus lyg ir tokia būtina) galima orą imt?
o gal į tą patį kaminą galima "vamzdį vamzdyje" padaryt (vienas paėmimui oro, kitas - išmetimui degimo produktų)?
o gal į tą patį kaminą galima "vamzdį vamzdyje" padaryt (vienas paėmimui oro, kitas - išmetimui degimo produktų)?
Sveiki, gal galite rekomenduoti dujininku imone.
Eso daves iki sklypo ribos, dabar ieskom kas nuves iki namo.
Susidaro apie 30 metru - nemazai , tad ieskom nebrangininku.
Sveiki, gal galite rekomenduoti dujininku imone.
Eso daves iki sklypo ribos, dabar ieskom kas nuves iki namo.
Susidaro apie 30 metru - nemazai , tad ieskom nebrangininku.
Pas mane analogiška situacija. Kokiam mieste ieškote? Eso sakosi galintys viską patys sutvarkyti, bet nori berods 60€/m + fiksuota suma. Brangoka. Įdomu, ar darant patiems su privatininkais pavyktų ženkliai sutaupyti.