Įkraunama...
Įkraunama...

Dujinis šildymas

QUOTE(dia10 @ 2012 06 26, 22:41)
paziurejau, tai is viso sunaudojome 1504 kubus per 9 menesius  mirksiukas.gif
pas mus vanduo irgi dujiniu sildosi  4u.gif

aciu labai....
Atsakyti
QUOTE(Jurmita @ 2012 06 27, 16:10)
aciu labai....

panika del galios baigesi? smile.gif
Atsakyti
O man patiko vienos firmos siūloma dujų tiekimo sistema - spinta, kur dedasi 33kg talpos balionai, juose suskystintos dujos. Pati įmonė atvažiuoja, pasikeičia iš tuščių į pilnus.
Atsakyti
QUOTE(delaine @ 2014 05 27, 13:10)
O man patiko vienos firmos siūloma dujų tiekimo sistema - spinta, kur dedasi 33kg talpos balionai, juose suskystintos dujos. Pati įmonė atvažiuoja, pasikeičia iš tuščių į pilnus.

Taip šildytis gaunasi beveik kaip ir dyzeliu. Žiauriai brangu.
Atsakyti
Man pasiūlė 6 balionų spintą, pagal įmonės ir mano mb paskaičiavimus sunaudotume apie 4-5 balionus per didesnius šalčius, katiliuką siūlo dvigubo degimo. Dujos viename balione kainuoja 110lt gryno propano. Namas bus 120 kv.m.
Atsakyti
Labukas visiems. Mums įvedė dujinį šildymą balionais. Viską pajungė , viskas puikiai veikia. Tik kūrenant, lauke iš to kaminėlio (kur dujiniam šildymui išveda) jaučiasi dujų kvapas. Toks jausmas, kad išmeta ne visai sudegintas dujas. Gal kas susidūrėte su tuo, ar visiems taip? g.gif
Atsakyti
gal kas naudoja duijini sildyma su katilu? 4u.gif ir pasidalintu kiek atsieina sildymas.
Atsakyti
QUOTE(OOrchideja @ 2015 10 27, 22:58)
gal kas naudoja duijini sildyma su katilu? 4u.gif  ir pasidalintu kiek atsieina sildymas.

Niekas neatsakys jums i si klausima tiksliai, nes priklauso nuo namo/buto kvadraturos, apsiltinimo, katilo galingumo, sildymo sistemos ir pan.
Preliminariai: mano namo sildomas plotas 150kv, gerai apsiltintas, pakeistas dujinis katilas bei radiatoriai. Nuo sausio 1 iki sios dienos suskaiciavau, kad sumokejau uz dujas 483 eurus. Duju kubais isleista taip:
sausis-400 kubu
vasaris-kovas-300
balandis-100
geguze-birzelis-100
liepa-rugpjutis-50
rugsejis-spalis-110 kubu.
Cia ne tik sildymas, bet ir karsto vandens ruosimas, o vasara ypatingai megom leisti silta vandeni i baseina.
Atsakyti
Kolektorius
[IMG]http:// http://host-photo.co...?f=DSC_0003.jpg[/

Kaip sureguliuoti sita kolektoriu. Tas balansinis voztuvas is desines, kiek turi buti prisuktas? Atsukus ji 1/4,tai syla radiatoriai(garaze) su gyvatuku,bet tada nekaista grindys. Atsukus daugiau,syla po truputi ta ir tas.
Katilas wiessmann 111w
Gal kas galetu paaiskinti kolektoriaus veikimo principa. Konturu debitai sureguliuoti,nepagaunu kokiu greiciu turetu suktis pamasymo siurbliukas. Yra kambario davilkis. Antrame aukste tokspat kolektorius.
Aisku tai statybu eiga,bet dabar patstas issiaiskinti kiek ryja duju per para ir visus imanomus susukiojimus kol negyvenama ir neruosiamas karstas vanduo.
Siuo metu sunaudojama min.7m3/parai ir daugiau palaikoma temperatura 21. Ziurint kaip pasukiosi kolektoriu.
Noriu rasti optimaliausia sireguliavimo varianta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adass: 26 vasario 2016 - 09:02
QUOTE(OOrchideja @ 2015 10 27, 22:58)
gal kas naudoja duijini sildyma su katilu? 4u.gif  ir pasidalintu kiek atsieina sildymas.

eurais--nepasakysiu--o--litais--150lt---per--menesi,--siluma--21-23laipsniu,nakciai--dažnai--sildyma--isjungiam,--megstam--vesiau--miegoti,--ryte--vel--ijungiam.,jokiu--reguliavimu--termostatu--neturim--9Okvadraturos
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2014 05 27, 15:33)
Taip šildytis gaunasi beveik kaip ir dyzeliu. Žiauriai brangu.

Pas mus yra toks šildymas. Mokame 80 eur/mėn. už 120 kv.m namo šildymą.
Atsakyti
Gal kas patars, del dujinio katilo kamino, atejo likas dengti plokscia stoga, bet reikia sumontoti pries tai kamina, koki variantai? Daug kas siulo, is ventiliaciniu blokeliu sumontuoti kamina ir poto i vidu ideti plastikini vamzdi. Kaip pas jus?
Atsakyti