Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės (4 tema)

QUOTE(Margareta @ 2009 08 15, 17:41)
o ka valgai ir kokie tie skaiciai? beja judejimas turi didele reiksme.  mirksiukas.gif

QUOTE(lauruciuxs @ 2009 08 15, 17:41)
o kokie cukriukai? g.gif

cukriukai vakar po pusryciu buvo 7,7, po pietu 7,4 o po vakarienes 7,0. Siandien po pusryciu 7,3...o po pietu 9,2...nesupratau kodel taip uzkilo, gal kad susinervinau..nes tikrai kazkaip viduje susinervinau kai suzinojau akd jie visi virsija normas..

o maistas..bandziau ieskot kokio skyrelio su meniukais kas ka valgo, kad cukriukai nekiltu bet neradau..bandau pati sugalvot...pusryciams valgiau juodos duonos sumustinuka su baltu varskes suriu. vakar pietums suvalgiau virtu varsketuku, o siandien makaronu virtu su siek tiek grietines vietoj padaziuko.

kad as net ensugalvoju ka valgyti..atrodo sumastau, o stai to negalima tai to negalima..aj tiesa vakar pusryciams virta kiausini valgiau..bet su majonezu..tai turbut majonezas egalimas dalykas... g.gif zodziu nezinau, nusiminus esu..

o judejimas tikrai itakos turi? nes tikrai vakar ir siandien sedziu namie ir mazai judu...o smarki itakoja judesys...reikes tada imtis vaiksciojimo, daugiau kokio tai sporto neprigalvosi juk bunant nestuke.gif

o ryt dar laukia balius restorane..ten gimines tokia svente..tai net nezinau kaip ten reikes maitintis... unsure.gif
Atsakyti
Daisiuke, aukstoki skaiciuki..

duona rinkis su grudais. as asmeniskai nevalgau makaronu schmoll.gif nebent labai nedaug. pietums valgau sriuba arba mesytes/ zuvies koks gabaliukas garnyrui bulve su lupena arba naturalus tie rudieji ryziai, ir daug darzoviu apvirtu arba zaliu. majonezas cukraus nekelia mirksiukas.gif tiesiog paruotuveje ziurek etiketes buna parasytas angliavandeniu kiekis mirksiukas.gif

judejimas turi didelia itaka, jei nieko neveiki tik sedi tai ir energijos tau mazai reikia. eik bant jau pasivaikscioti ar po namus kuistis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 08 15, 18:23)
Daisiuke, aukstoki skaiciuki..

duona rinkis su grudais. as asmeniskai nevalgau makaronu  schmoll.gif nebent labai nedaug. pietums valgau sriuba arba mesytes/ zuvies koks gabaliukas garnyrui bulve su lupena arba naturalus tie rudieji ryziai, ir daug darzoviu apvirtu arba zaliu. majonezas cukraus nekelia  mirksiukas.gif tiesiog paruotuveje ziurek etiketes buna parasytas angliavandeniu kiekis  mirksiukas.gif 

judejimas turi didelia itaka, jei nieko neveiki tik sedi tai ir energijos tau mazai reikia. eik bant jau pasivaikscioti ar po namus kuistis  biggrin.gif

matyt makaronu ir as nebevalgysiu..tiesiog kazkur paskaiciau kad jie tinkamas maistas, tik be riebasu padazo, tai galvoju tiks..bet panasu akd nelabai..na ka, reikes mestis gal ant grudu...megstu koses, tai manau jas teks valgyti..o kazin kaip manu kruopos tinka ar nelabai.. g.gif kiek suprantu mesyte tinka pietums su darzovemis...bet kad man per nestuma baisiai nesinori mesos..nu bet reieks prisiverst..pirm trimestra tai visai nuo mesos pykindavo tragiskai...dabar irgi nelabai kaip norisi, ebt nepykina..tai teks kazkaip valgyti... unsure.gif
Atsakyti
manai maistiniu poziuriu is vis mazai vertingi schmoll.gif geriau ieskok kitokiu kruopu ir dar geriau jei nepadorotos butu o su luobele joje daug vitaminu ir skaiduliniu medziagu.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 08 15, 18:40)
manai maistiniu poziuriu is vis mazai vertingi  schmoll.gif geriau ieskok kitokiu kruopu ir dar geriau jei nepadorotos butu o su luobele joje daug vitaminu ir skaiduliniu medziagu.

manu nesu didele gerbeja, tieisog siaip kazkodel prisiminiau nesenai smile.gif siaip grikius megstu ir avizinius dribsnius...ziuresim ar jie tinkami..
Atsakyti
labas visoms, man nestumo diabetas, insulino neprireike, nevalgant paparstuju angliavandeniu, nekyla auksciau 6.8.
Daisiuke, tu pavarai, juk rasiau miltiniu negalima, o tu makaronu privalgei. ir prie ko cia riebus padazai, juk tau ne cholesterolis kyla, o gliukoze.
man per 1.5 menesio kiek kontroliuojuosi, tai tik 6 kartus buvo sukile virs normos.
merginos, tai visos su nestumo diebaetu perinataliniuose centruose gimdote? nes mane is klaipedos i kauna siuncia,m taip nesinori dvi savaites iki termino guleti.
kaip gaila, kad anksciau neradau sios temeles
dar norejau paklausti, kaip del leliaus vystymosi, taip neramu ant sirdies, bet jei echoskopu 19 ir 25 savaiiciu matesi kaip ir visi normalus organai - tai gal viskas gerai? lelius sake bus virs 4 kg. kaip jusu leliai?
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2009 08 15, 20:08)
labas visoms, man nestumo diabetas, insulino neprireike, nevalgant paparstuju angliavandeniu, nekyla auksciau 6.8.
Daisiuke, tu pavarai, juk rasiau miltiniu negalima, o tu makaronu privalgei. ir prie ko cia riebus padazai, juk tau ne cholesterolis kyla, o gliukoze.
man per 1.5 menesio kiek kontroliuojuosi, tai tik 6 kartus buvo sukile virs normos.
merginos, tai visos su nestumo diebaetu perinataliniuose centruose gimdote? nes mane is klaipedos i kauna siuncia,m taip nesinori dvi savaites iki termino guleti.
kaip gaila, kad anksciau neradau sios temeles
dar norejau paklausti, kaip del leliaus vystymosi, taip neramu ant sirdies, bet jei echoskopu 19 ir 25 savaiiciu matesi kaip ir visi normalus organai - tai gal viskas gerai? lelius sake bus virs 4 kg. kaip jusu leliai?

tai vat kad pavariau doh.gif maciau kazkur, kad tipo makaronus galima...galvoju tai gerai...ir pavalgiau...jau dabar aciu tikrai nevalgysiu...dabar jau prisiieskojau internete informacijos apie angliavandeniu skaiciavimus, duonos vienetus ir panasiai...tai dabar zinosiu gal kaip valgyti...

Zivilka, o tau neechoskopavo po gestacinio debeto nustatymo? g.gif as nzn kaip tiksliai turi but, bet va pvz kai nueju i klinikas pas ginekologa kuris dirba butent su cukrinukem, tai jis mane nusiunte pas endokrinologa ir sake, kad pas ji ateisiu 34 savaite ir tada echoskopuos ir ziures i vaikuti ar viskas ten gerai...ka jis ten matys nzn, bet butent pabreze kad tuo metu ziures... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2009 08 15, 20:14)
tai vat kad pavariau  doh.gif maciau kazkur, kad tipo makaronus galima...galvoju tai gerai...ir pavalgiau...jau dabar aciu tikrai nevalgysiu...dabar jau prisiieskojau internete informacijos apie angliavandeniu skaiciavimus, duonos vienetus ir panasiai...tai dabar zinosiu gal kaip valgyti...

Zivilka, o tau neechoskopavo po gestacinio debeto nustatymo?  g.gif as nzn kaip tiksliai turi but, bet va pvz kai nueju i klinikas pas ginekologa kuris dirba butent su cukrinukem, tai jis mane nusiunte pas endokrinologa ir sake, kad pas ji ateisiu 34 savaite ir tada echoskopuos ir ziures i vaikuti ar viskas ten gerai...ka jis ten matys nzn, bet butent pabreze kad tuo metu ziures... g.gif

man dare echo mano gydytoja, bet tik tam, kad paziuretu ar jis ne per didelis, buvo 33 savaites. o as labai negaliu ant nugaros guleti, man pasidare labai bloga, as vis turejau verstis ant sono. o kai ant sono, negali tu matavimu atlikti, tai vis asiguldavau, ji skubedama matuodavo, taip vargingai apdare. nu nieko nesake, del organu, bet nelabai idemiai juos ir apziurejo, tik va dydi matavo, tai sake galva didele, sakau kaip nenormaliai didele? ne ,sako kazkaip ne i ploti o i ilgi, ar atvirksciai ten sussake, tip okad uzaugo , o ne kad kazkas jai negerai, sake rodo nepilna savaite didesni vaika, bet labiau pagal galva. nu bet jei kas blogai butu, gal dar siustu kur nors ziureti, nznz. tik va tada jis svere 2.4 kg, tai sake 40 savaiciu jis jau bus virs 4 kg. o sia savaite ejau pas ja ir dar pas viena giniu (skyriaus vedeja GN) tai abu apciupineje sake, kad lelius didelis. o toliau jau vyksmas kaune as taip suprantu, tie visi echo.
Papildyta:
ai, ir tie varsketukai tavo su miltais buvo, bent man miltai prastai eikia. pvz bulviu galiu valgyti, nekyla, o issikepiau bulviniu blynu - nu ten miltu gi kiek tesideda, tai ir pakilo virs 7
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2009 08 15, 20:21)
man dare echo mano gydytoja, bet tik tam, kad paziuretu ar jis ne per didelis, buvo 33 savaites. o as labai negaliu ant nugaros guleti, man pasidare labai bloga, as vis turejau verstis ant sono. o kai ant sono, negali tu matavimu atlikti, tai vis asiguldavau, ji skubedama matuodavo, taip vargingai apdare. nu nieko nesake, del organu, bet nelabai idemiai juos ir apziurejo, tik va dydi matavo, tai sake galva didele, sakau kaip nenormaliai didele? ne ,sako kazkaip ne i ploti o i ilgi, ar atvirksciai ten sussake, tip okad uzaugo , o ne kad kazkas jai negerai, sake rodo nepilna savaite didesni vaika, bet labiau pagal galva. nu bet jei kas blogai butu, gal dar siustu kur nors ziureti, nznz. tik va tada jis svere 2.4 kg, tai sake 40 savaiciu jis jau bus virs 4 kg. o sia savaite ejau pas ja ir dar pas viena giniu (skyriaus vedeja GN) tai abu apciupineje sake, kad lelius didelis. o toliau jau vyksmas kaune as taip suprantu, tie visi echo.
Papildyta:
ai, ir tie varsketukai tavo su miltais buvo, bent man miltai prastai eikia. pvz bulviu galiu valgyti, nekyla, o issikepiau bulviniu blynu - nu ten miltu gi kiek tesideda, tai ir pakilo virs 7

aj tai echo dare, tik nezinai ar atidziai..manau viskas bus gerai..tk kad lelius dickis bus...o kaune manau kai gulesi dar gl pasiziures..nesinervuok, manau viskas bus gerai.. 4u.gif o kda tave jau guldo? unsure.gif
Atsakyti
jau rugpjucio 24 d. guluosi. terminas rugsejo 4 . manau, ziures ten su echo. nu jei sakys labai didelis, gal prasytis CP. nors mano seses antra dukra 4.5 kg puikiausiai pagimde net be plysimu, nors su pirmuoju ziauriai plyso, o jos klubai uz mano siauresni, bent vizualiai ziurint. nu mano tokie nei platus nei siauri. nzn.
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2009 08 15, 20:59)
jau rugpjucio 24 d. guluosi. terminas rugsejo 4 . manau, ziures ten su echo. nu jei sakys labai didelis, gal prasytis CP. nors mano seses antra dukra 4.5 kg puikiausiai pagimde net be plysimu, nors su pirmuoju ziauriai plyso, o jos klubai uz mano siauresni, bent vizualiai ziurint. nu mano tokie nei platus nei siauri. nzn.

oj situose reikaluose as jau nieko nepatarsiu...matysi..pasitarsi su gydytojais, manau jie kai susidure su dideliais leliukais tai pasakys kas geriau.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2009 08 15, 21:03)
oj situose reikaluose as jau nieko nepatarsiu...matysi..pasitarsi su gydytojais, manau jie kai susidure su dideliais leliukais tai pasakys kas geriau.. unsure.gif

tai aisku cia jau ne mums spresti.
Atsakyti