tai taip, toks jau musu cukrinukiu planas, o ko dar pageidaujat
QUOTE(Ruciukas @ 2009 07 20, 17:17)
Sveikos cukrinukės.
Na ir vėl atėjo laikas pagalvoti apie nėštumą. Kažkada buvau pradininkė šios temelės, bet mūsų nedauk buvo. Dabar matau pilnas būrelis
Nežinau mielosios apie ką šnekat, tad nepykit jei paklausiu ar čia yra mamyčių sergančiu II tipo diabetu (geriančios tik vaistus) ir planuojančios ar jau esat nėštukės? Norėčiau prisijungti prie jūsų
Na ir vėl atėjo laikas pagalvoti apie nėštumą. Kažkada buvau pradininkė šios temelės, bet mūsų nedauk buvo. Dabar matau pilnas būrelis
Nežinau mielosios apie ką šnekat, tad nepykit jei paklausiu ar čia yra mamyčių sergančiu II tipo diabetu (geriančios tik vaistus) ir planuojančios ar jau esat nėštukės? Norėčiau prisijungti prie jūsų
Sveika,
mano diagnozė - II tipo diabetas, nustatė prieš 4 mėn, skyrė tabletes, bet aš jas numečiau, kadangi tik labai griežtai laikantis dietos mano cukrus būna bent kiek arčiau normų, o tabletės visai nieko nepadėjo, todėl ir nutariau jų nebegerti. Tačiau apsilankius pas kitą gydytoją (juo pasitikiu labiau negu pirmuoju, nustačiusiu man II tipą) išgirdau, kad visiškai neaišku, kas man yra, ir išaiškės nežinia kada - gal po keletodienų, mėnesių ar metų, gal po kokios infekcijos, nėštumo metu ir pan. ir greičiausiai man išlįs taip vadinamas LADA diabetas. Taigi laukiu, t. y. nelaukiu ir planuojam jau antras ciklas, kadangi gydytojas labai palaimino tokią mano mintį Žiūrėsim, kaip greit pavyks.
O tu pirmojo vaikelio gerdama tabletes laukeisi?
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 07 20, 19:03)
o keliu savaiciu guldo i ligonine pries gimdima(ta prasme paskutini karta gimdymui)?
Mane gulde 38 sav.
sveikos
o, kaip malonu tuomet sveika sugrįžus
taip anksti? 34 savaičių? man buvo parašyta 38 sav., bet Biržietis sakė, kad pažiūrės, kokia situacija ir tikriausiai paleis iki pat termino (bet neprireikė ). Tai galvojau, kad cukrinukes tik nuo 38 sav. stacionarizuoja
QUOTE(Ruciukas @ 2009 07 20, 17:17)
Sveikos cukrinukės.
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 07 20, 21:17)
Man tai Birzietis klinikose toki plana surase: stacionarizuoti i endokrinologijos skyriu 25 sav., akuserijos skyriu 34 sav. ir cia jau iki galo, taip parasyta, ka as zinau. Eisiu rugpjucio viduri kazkur pas ji, tai pasitikslinsiu .
QUOTE(aitiii @ 2009 07 20, 23:04)
tai taip, toks jau musu cukrinukiu planas, o ko dar pageidaujat
taip anksti? 34 savaičių? man buvo parašyta 38 sav., bet Biržietis sakė, kad pažiūrės, kokia situacija ir tikriausiai paleis iki pat termino (bet neprireikė ). Tai galvojau, kad cukrinukes tik nuo 38 sav. stacionarizuoja
QUOTE(Gvile @ 2009 07 21, 11:42)
sveikos
Tai va, as ir galvoju, kad ankstoka, todel ir reikes pasitikslinti
34 savaiciu paguldo savaitei, cukriukus stebi, o pries gimdyma 38.sav.
QUOTE(aitiii @ 2009 07 21, 12:01)
34 savaiciu paguldo savaitei, cukriukus stebi, o pries gimdyma 38.sav.
Aciu, aitiii, paaiskinai mums neziniukems
sveikos mamytes siandien gavau liudns zinia t.y. gliukozes tolerancijos rezultus ir gyd. diagnozavo nesciuju diabeta rezultatai 5.6 pries gliukoze ir 8.4 po
gavau siuntima i klinikas..tai kas dabar bus? net nebezinau ka valgyti..saldumynu ir siaip nesu megeja...
gavau siuntima i klinikas..tai kas dabar bus? net nebezinau ka valgyti..saldumynu ir siaip nesu megeja...
QUOTE(Margareta @ 2009 07 21, 13:27)
sveikos mamytes siandien gavau liudns zinia t.y. gliukozes tolerancijos rezultus ir gyd. diagnozavo nesciuju diabeta rezultatai 5.6 pries gliukoze ir 8.4 po
Sveika,
manau pradžiai - tiesiog nusiraminti ir nepergyventi taip jau labai. Suprantu, kad baisu, kai nieko nežinai, bet paskaityk šią temą nuo pirmųjų temelių ir po truputį viskas susidėlios į vietas.
Dėl maisto - reikia griežtai kontroliuoti angliavandenius, t. y. bulves, kruopas, miltinius patiekalus (duona, makaronai, kepiniai), taip pat vaisius, ypač bananai, vynuogės, melionai, kriaušės turi daug angliavandenių. Dienos maistą reikėtų paskirstyti į 5 dalis - 3 rimtesni valgymai ir pora užkandžių. Taip par reikia riboti suvalgomo maisto kiekį, kuiame yra gausu angliavandenių, pvz. jei pietums valgai keptą mėsytę, tai geiau tegu ji būna virta, kepra be riebalų, nevoliota miltuose, jei prie mėsytės makaronai, tai tik kokie 2 šaukštai, jeigu bulvė, tai tik viena, na o daržovių - pomidorų, agurkų, kopūstų - manau, gali valgyti kiek nori.
Na čia kaip pavyzdys pradžiai, po to, manau, pati surasi daug informacijos ir atsirinksi tai, kas tau skanu ir ką valgyti.
Taip pat gal ir kitos merginos parašys daugiau ar mane pataisys.
Sėkmės.
Tikrai kažkuri iš jūsų teisi, kad guldo 34 savaičių į ginekologinį. Mane pralaikė visą savaitę, nes Baliutavičienė pasakė, kad anksčiau neišleis nors ir cukrai normalūs buvo. Atseit jie mažiau kaip savaitę nelaiko. Ir tada liepė labai atidžiai stebėti vaiko judesius, jeigu kas iš kart važiuoti į ligoninę bei išleido iki 38 savaičių, o po to liepė atvažiuot gult ir jau iki vaiko gimimo niekas namo neišleis. Man Biržietis sakė, kad jei nebūtų išėjęs atostogų, tai galėčiau pas jį kelis kart per savaitę atvažiuoti pasitikrint viską ir leistų iki vaiko gimimo būti namie jei būtų viskas gerai. Bet kaip dabar vasara ir jis bei Baliutavičienė šiuo laikotarpiu atostogauja, tai reikia gultis, kad galėtų stebėti vaiko savijautą. Niekas nenori tokios atsakomybės apsiimt. Na vienu žodžiu viskas dėl mūsų pačių ir vaiko labo.
pasiskambijau i klinikas del registracijos konsultacijai tai uzrase tik rugpjucio 17d. as nesuprantu tai cia normalu? tipo gyd. atostogauja... tai ka man daryti visa menesi
dar klausimas o jus guldo i ligonine nes jus sergat cukriniu diabetu ar tuo nesciuju (gestaciniu) diabetu ar cia visas be isimties guldo ir man teks?
dar klausimas o jus guldo i ligonine nes jus sergat cukriniu diabetu ar tuo nesciuju (gestaciniu) diabetu ar cia visas be isimties guldo ir man teks?