QUOTE(el_teide @ 2010 01 27, 20:42)
as susirinkus pasiulymus ir paskaiciavimus is visu rimtesniu firmu,kurios irengineja geo. ir pagal mano nama ir sklypa kaina sukosi apie 50 t. pilnas irengimas ir garantija 10 metu. skaiciavimai atlikti uzpernai. gal atpigo, bet man tada buvo aktualu. o be garantiju as tokio dalyko nenorejau daryti. o problemu pasitaiko visokiose sildymo sistemose, bet jeigu teisingai viska irengus ir "su galva" eksploatuojant problemu galima isvengti. tiesiog viskam reikia ziniu. o pagyrimus zerti geo yra ankstoka. LT dar geo palyginti naujove. ir labai brangus malonumas. jei pasiteisins dar po 10 metu(kai baigsis firmu duotos garantijos) ir pigs tokiais tempais gal ir as isirengsiu
.kai geo atsirado ir pradejau juo dometis jis 70 t. kainavo. tad nieko negali zinoti kas bus ateityje. bet kol kas pagal visus skaiciavimus geo prilygsta elektriniam sildymui. tik uz elektra moketum palaipsniui, o cia investuoji daug iskart ir po to moki maziau nei uz elektrini sildyma. o sumoje gausis panasiai. ir dar blogai, kad radiatoriai yra l.dideli ir negrazus arba vien grindinis sildymas, reiskia jokiu mediniu grindu. o miegamosiose patalpose grindinis sildymas nera gerai, nes dulkiu sluoksnis laikosi 80 cm aukstyje nuo zemes, tad tas dulkes ir kvepuosi...beto jei po garantinio suges siurblys ir vel ji reiks keisti, vel nauja investicija. tai priezastys del kuriu as nesirengiau sio sildymo.
gal galit konkreciai ivardint kokios tos "rimtesnes firmos"?
man vienintele firma, siuliusi sistema uz 54 gabalus buvo Vilpra
neturejau ka su jais ir kalbet. Visumoj legaliai (yra ir dusmanu, kurie ta sistema gali irengti gerokai pigiau) tuo uzsimia LT gal koks 20 firmu> mazdaug tiek buvau issiuntusi uzklausimu. Sumos sukosi apie 31-35 t. taciau gerai pamascius, susigrazinus dali mokesciu viskas gaunasi apie 22-24t. Cia su katilu, lauko kolektorium ir katilines aprisimu. Ta prasme su visais boileriais, pletimosi indais ir kitais pribumbasais. Jei irenginet normalia kieto kuro katiline- kaimuoja plius minus panasiai.
Apie dulkiu sluoksni, kabanti ore ,jau kalbeta...Absoliutus briedas. Nes per zema temperatura tas dulkes pakelti. Su naujagyme miegojau ant zemes ant ciuzinio, nes visa dar miegamasis neirengtas, tai ir lovos neperku. miegam ir dabar . ANT ZEMES> jau senai abi padususios butume...
Esu alergiska dulkems. Bet ju deja ner... jei butu- laaabai greit pajausciau...
Nesakau, kad sita sistema ideali. Man pagrindinis minusas- kad esu priklausomas nuo el.tiekeju...
Po 10 metu tokios sistemos nesidarysite jau. Ateitis priklauso sildymui nuo vandenilio kaseciu...