Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 6

QUOTE(kungaryte @ 2011 02 09, 10:51)
laba diena ,esu visikas naujokas siame puslapyje  ,norejau paklausti kodel neatsidaro drakosos nuorodos i senesnes geoterminio sildymo temas tik i paskutune? ka darau ne taip?

eikit ne per nuorodas, o i statybu temu paskutinius puslapius - ten turetumet rast uzdarytas temas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 02 09, 00:40)
Tikrai ne oras-oras, ta tai jau gerai zinau. Kazkodel netikiu, kad tik tiek mazai sumokejot tongue.gif

Jūsų tikėjimas - jūsų reikalas.

O aš džiaugiuosi, kad mažai moku smile.gif
Atsakyti
Labas,
anksciau rasiau,kad zadame sildytis silumos siurbliu (geoterminiu),todel noriu paprasyt visu turinciu toki sildyma,gal galit trumpai aprasyt pagrindinius duomenis.Tai butu: sildomas plotas,sienos sudetis (koks blokelis ir kiek apsiltinta),grindininis sildymas ar radiatoriai,silumos siurblio galia ir koks konturas lauke (horizontalus,vertikalus ir kiek metru).Labai aciu visiems,manau butu idomu palyginti salygas ir kastus sildymo.
Papildyta:
QUOTE(Sevilija @ 2011 02 13, 00:36)
Labas,
anksciau rasiau,kad zadame sildytis silumos siurbliu (geoterminiu),todel noriu paprasyt visu turinciu toki sildyma,gal galit trumpai aprasyt pagrindinius duomenis.Tai butu: sildomas plotas,sienos sudetis (koks blokelis ir kiek apsiltinta),grindininis sildymas ar radiatoriai,silumos siurblio galia ir koks konturas lauke (horizontalus,vertikalus ir kiek metru).Labai aciu visiems,manau butu idomu palyginti salygas ir kastus sildymo.

Ir dar prie to pacio,gal kas turite ar draugai yra isirenge SVEO silumos siurbli,kokie atsiliepimai? Aciu.
Atsakyti
Pirmą žiemą naudojom SVEO 10Kw šilumos siurblį. Kolektorius vertikalūs grežiniai 2*70 m.
Namas 150 m2 šildomo ploto. sienos apšiltintos 10cm, stogas atrodo 25cm, langų plotas 40m2. Temperatūra palaikoma apie 20C. 100 m2 šildomų grindų ir 50m2 šildoma radiatoriais. Čia ir yra problema, nes dėl radiatorių sistemoje palaikau vidutiniškai 13C didesnę temperatūrą nei reiktų grindims. Mano atveju COP dėl to krenta ~30 % (0.975^13).
Glikolio temperatūra iš kolektoriaus grįžtama ~+1 +2C.
Sąnaudos (kompresorius, cirkuliacija ir karšto vandens gamyba):
2010 12 mėn.1-31d. 1798 kwh arba 670 Lt (52%naktinė el)
2011 01 mėn. 1328 kwh, 494 Lt (52% naktinė el.).

Vasarą vietoj radiatorių reikės montuot fankoilus, be to juos vasarą galėsiu naudoti vėsinimui (sąnaudos tik cirkuliacijai).
Iš esmės esu patenkintas, grežinius padarė nesugadinę žolytės(bet čia reik specialiai tartis). Yra problemų su aptarnavimu - prisiėmę per daug užsakymų ir nebespėja.
Kainavo 30 tūkst. (su grežiniais, desuperheateriu, vėsinimo funkcija, vienu fankoilu, be boilerio).
Aurimas
Atsakyti
QUOTE(vida2 @ 2011 01 12, 15:53)
turime šilumos siurblį CTC Ecoheat 12 su karšto vandens paruošimu.
Kol kas šildomas plotas 120 m2, pirmas aukštas grindinis šildymas, antrame - kambariuose radiatoriai, vonioje grindinis šildymas. Už gruodžio mėnesį sumokėta už elektrą 500 lt už visas paslaugas (maisto gaminimas, skalbimas, apšvietimas ir t.t.)Temperatūra nustatyta 20 laipsnių, namas šildomas antrą sezoną.

Ir dar informacija tiems, kuriuos domina geoterminio šildymo išlaidos .
Už sausio mėn. - 460 Lt
Už vasario mėn. - 420 Lt
Atsakyti
QUOTE(saurimas @ 2011 03 03, 11:21)
Pirmą žiemą naudojom SVEO 10Kw šilumos siurblį. Kolektorius vertikalūs grežiniai 2*70 m.
Namas 150 m2 šildomo ploto. sienos apšiltintos 10cm, stogas atrodo 25cm, langų plotas 40m2. Temperatūra palaikoma apie 20C. 100 m2 šildomų grindų ir 50m2 šildoma radiatoriais. Čia  ir yra problema, nes dėl radiatorių sistemoje palaikau vidutiniškai 13C didesnę temperatūrą nei reiktų grindims. Mano atveju COP dėl to krenta ~30 % (0.975^13).
Glikolio temperatūra iš kolektoriaus grįžtama ~+1 +2C.
Sąnaudos (kompresorius, cirkuliacija ir karšto vandens gamyba):
2010 12 mėn.1-31d. 1798 kwh arba 670 Lt (52%naktinė el)
2011 01 mėn. 1328 kwh, 494 Lt (52% naktinė el.).

Vasarą vietoj radiatorių reikės montuot fankoilus, be to juos vasarą galėsiu naudoti vėsinimui (sąnaudos tik cirkuliacijai).
Iš esmės esu patenkintas, grežinius padarė nesugadinę žolytės(bet čia reik specialiai tartis). Yra problemų su aptarnavimu - prisiėmę per daug užsakymų ir nebespėja.
Kainavo 30 tūkst. (su grežiniais, desuperheateriu, vėsinimo funkcija, vienu fankoilu, be boilerio).
Aurimas

Sveiki,labai aciu uz informacija.Ar jusu 150 kv.m sildomas plotas yra tik gyvenamas plotas ir visose patalpose palaikote +20C ? Ar namas vieno auksto?
Rasote,kad yra problemu su aptarnavimu.Jei tik pirma ziema naudojat,tai jau buvo problemu kokiu?
O jei SVEO nespeja del didelio klientu skaiciaus,gal tai reiskia,kad ju produktas populiareja?smile.gif Sakyciau,tai neblogai,zmones patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(vida2 @ 2011 03 03, 14:39)
Ir dar informacija tiems, kuriuos domina geoterminio šildymo išlaidos .
Už sausio mėn.  - 460 Lt
Už vasario mėn. - 420 Lt

domina tai domina...bet va, kad sumos visai nežavi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sevilija @ 2011 03 03, 19:50)
Sveiki,labai aciu uz informacija.Ar jusu 150 kv.m sildomas plotas yra tik gyvenamas plotas ir visose patalpose palaikote +20C ? Ar namas vieno auksto?
Rasote,kad yra problemu su aptarnavimu.Jei tik pirma ziema naudojat,tai jau buvo problemu kokiu?
O jei SVEO nespeja del didelio klientu skaiciaus,gal tai reiskia,kad ju produktas populiareja?smile.gif Sakyciau,tai neblogai,zmones patenkinti.

Namas per du aukštus + pusrūsis, garažo nėra, visas plotas 150 ir visas vienodai šildomas. Esminių problemų nebuvo, smulkmenas suderinau telefonu.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2011 03 04, 09:48)
domina tai domina...bet va, kad sumos visai nežavi  g.gif

Tai kodel nezavi tos sumos? Taigi cia visi mokesciai susieje su namu, daugiau juk nereikia uz nieka moketi. Mano sildomas pl. 210 kv. tai man brangiau gaunasi. Per salcius tai net iki 800 lt., bet gal ir mes buiciai daugiau tos elektros sunaudojam ziema, einam i pirti kur irgi ir telikas veikia ir silta vandeni papildomai naudojam ir t.t. Na bent jau mano seimyna tai tikrai netaupiai gyvenam, o metinis mokesciu vidurkis mums gaunasi kazkur 450 lt. Cia zinoma tik apytiksliai.
Tai kad butuose zmonem vien uz sildyma apie 400 lt., o kur dar visi kiti mokesciai.
Zodziu manau, kad kaina tikrai nedidele.
Atsakyti
QUOTE(Danačka @ 2011 03 04, 13:20)
Tai kodel nezavi tos sumos? Taigi cia visi mokesciai susieje su namu, daugiau juk nereikia uz nieka moketi. Mano sildomas pl. 210 kv. tai man brangiau gaunasi. Per salcius tai net iki 800 lt., bet gal ir mes buiciai daugiau tos elektros sunaudojam ziema, einam i pirti kur irgi ir telikas veikia ir silta vandeni papildomai naudojam ir t.t. Na bent jau mano seimyna tai tikrai netaupiai gyvenam, o metinis mokesciu vidurkis mums gaunasi kazkur 450 lt. Cia zinoma tik apytiksliai.
Tai kad butuose zmonem vien uz sildyma apie 400 lt., o kur dar visi kiti mokesciai.
Zodziu manau, kad kaina tikrai nedidele.

Is po 30-40 000 investicijos kaina visgi didele gaunasi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 03 04, 13:34)
Is po 30-40 000 investicijos kaina visgi didele gaunasi...  mirksiukas.gif

Na turint omeny komforta, tai kaina protinga, beje normali pusaiu komforti6ka KK kuro sistema man pasi8lyta buvo tik apie 6 tukst pigaiu negu pilnai automatizuota ŠS gruntas vanduo ir tai todėl, kad nėra kur horizontalaus kolektoriaus padaryt...
Atsakyti
laukiu kada salda pagamins savo silumos siurbli,paziuresim kas per daiktas,kokia kaina
Atsakyti