Vyniotinis BERZO SAKA (idejo talija)
Šakai:
4 kiaušinių tryniai,
2/3 puoduko (110 g) cukraus,
2 šaukštai šilto vandens,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
1 puodukas (100 g) miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštas citrinos sulčių,
truputis druskos.
Įdarui:
250 g džiovintų slyvų,
14 g sviesto,
1/3 puoduko (65 g) cukraus,
1 šaukštas kakavos miltelių,
1 šaukštelis vanilės esencijos (ar vanilinio cukraus).
Baltai glazūrai:
100 g miltinio cukraus,
1 kiaušinio baltymas,
1/2 šaukštelio sodos.
Kiaušinių trynius su dviem šaukštais šilto vandens sumaišyti ir gerai išsukti elektriniu plakikliu, po truputį pilant cukrų. Supilti citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Į kiaušinių masę po truputį pilant miltus mediniu šaukštu maišyti.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti ir palengva įmaišyti į tešlą.
38x25 cm skardą iškloti vaškiniu popieriumi. Supilti paruoštą tešlą, išlyginti ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepus išversti ant cukrumi pabarstytos servetėlės. Vaškinį popierių nuimti ir kepinį su servetėle vynioti į volą. Padėjus ant tinklelio, atvėsinti.
Atvėsus išvynioti ir ištepti džiovintų slyvų įdaru, vėl suvynioti į volelį.
Trečdalį vyniotinio atpjauti ir įstrižai perpjauti per pusę. Šias dalis pridėti prie pagrindinės dalies taip, kad būtų panašu į šaką. Paviršių aptepti balta glazūra ir plonais tirpinto šokolado brūkšneliais, kad atrodytų kaip beržo tošis.
Įdaras
Slyvas išvirti, nukošti ir sutrinti. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sumaišyti su slyvomis. Sudėti kakavą, vanilės esenciją ir gerai išsukti.
Balta glazūra
Kiaušinio baltymus su soda išplakti, po truputį beriant persijotą miltinį cukrų. Subėrus viską plakti apie 4 minutes.
Cia nukopinau recepta pagal autore, tik manau, kad suklysta del sviesto dejimo i pertepima, todel, as parasysiu, kaip as dariau, nes man truko kazko, todel sviesto dejau 200gr. vietoj 14gr. ir i slyvu mase pyliau 150gr. panevezio 30%rugscios grietines, paskui viska issukau mikseriu, manau, kad si pertepima naudosiu ir kai kuriems tortams, toks saldrugsciai gaivus ir labai geras standumas, kadangi as padidinau pertepimo normas, tai jo gavosi ryskiai per daug, uztektu puses normos.Biskvitas labai fainas, gerai susilankste, dar nepjoviau, palauksiu rytojaus.
Papuostas aisku ant greiciaus- sakar makar
QUOTE(Srove @ 2009 08 27, 13:01)
Vyniotinis BERZO SAKA (idejo talija)
Nugis tikra berzo saka,o jei dar "sula" uzgerus tai isvis palauksiu rytojaus kol prapjausi,tada ateisiu...
mano megstamiausias vaisius yra MANGO
uztikau parduotuveje pigiu mango tai ir iskepiau torciuka.Tortas gavosi gaivus ir skanus,kaip tik mangu myletojams.
MANGU TORTAS
Sviesus biskvitas perpjautas i 3 dalis( as daznai kepu pagal si recepta.Biskvitas gaunasi didelis ir purus,kepu 23cm skersmes formoje.
12g zelatinos,
0,5 kg varskes(naudojau liesa),
100g cukraus,
200g mango minkstimo,(piure)
400g grietineles,
200g mango minkstimo supjaustyto kubiukais,
keli v.s.abrikosu uogienes.
Zelatina ismirkinti.
varske sumaisyti su cukrumi ir trintais mangais.Is leto supilti zelatina.kai kremas truputi apstings imaisyti 200g isplaktos grietinele ir mango kubiukus.
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sultimis ar cukraus sirupu,aptepti abrikosu uogiene,pilti trecdali kremo,deti antra biskvita,vel aptepti abrikosu uogiene,pilti kremo,deti trecia biskvita-pilti likusi krema.Deti keliom val,kad sustingtu,puosti likusia plakta grietinele(200g) ar kaip sirdis pageidauja.
As turejau passion fruit(nezinau kaip sitie vaisiai verciasi i lietuviu kalba),juos pertryniau per sieteli,sutryniau dar puse mango ir uzpyliau trupuciu istirpintos zelatinos ir uzpyliau ant virsaus,gele is mango vaisiaus.Skanaus!!(is viso sunaudojau 3 didelius mango vaisius).
uztikau parduotuveje pigiu mango tai ir iskepiau torciuka.Tortas gavosi gaivus ir skanus,kaip tik mangu myletojams.
MANGU TORTAS
Sviesus biskvitas perpjautas i 3 dalis( as daznai kepu pagal si recepta.Biskvitas gaunasi didelis ir purus,kepu 23cm skersmes formoje.
12g zelatinos,
0,5 kg varskes(naudojau liesa),
100g cukraus,
200g mango minkstimo,(piure)
400g grietineles,
200g mango minkstimo supjaustyto kubiukais,
keli v.s.abrikosu uogienes.
Zelatina ismirkinti.
varske sumaisyti su cukrumi ir trintais mangais.Is leto supilti zelatina.kai kremas truputi apstings imaisyti 200g isplaktos grietinele ir mango kubiukus.
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sultimis ar cukraus sirupu,aptepti abrikosu uogiene,pilti trecdali kremo,deti antra biskvita,vel aptepti abrikosu uogiene,pilti kremo,deti trecia biskvita-pilti likusi krema.Deti keliom val,kad sustingtu,puosti likusia plakta grietinele(200g) ar kaip sirdis pageidauja.
As turejau passion fruit(nezinau kaip sitie vaisiai verciasi i lietuviu kalba),juos pertryniau per sieteli,sutryniau dar puse mango ir uzpyliau trupuciu istirpintos zelatinos ir uzpyliau ant virsaus,gele is mango vaisiaus.Skanaus!!(is viso sunaudojau 3 didelius mango vaisius).
tortas ir vyniotinis
Darbstuoles jus..Per jus as kazko saldaus uzimaniau
QUOTE(daividija @ 2009 08 27, 17:38)
Net priguliau prie ekrano , jau kaip skaniai ir apetitnai atrodo , o dar su varske mmmmm.......eisim mangu zvejoti
O as prapjoviau ta saka ir galiu drasiai pasakyti, kad sikart ji keliaus tiesiai i siuksline , buvau pagalvojus, kad kam ta soda i glazura, bet jei kazkam skanu, reiskia reikia, nu ir idejau ir dar perpus sumazinau, nu ir slykstus skonis jos dar su tuo baltymu , o siaip pertepimas nieko, kam patinka saldi sriuba su dziovintom slyvom, tai skonis man labai ja primena Be to noretus siek tiek dregnesnio biskvito.Zodziu prie sio vyniotinio dar reikia padirbeti, o gal dar koks yra geresnis sios sakos receptas, as radau tik toki, bet man pasakojo, kad tai labai skanus vyniotinis, primenantis limonado tarhun skoni.Sitas jokio tokio ir panasaus skonio neturi
QUOTE(daividija @ 2009 08 27, 17:38)
mano megstamiausias vaisius yra MANGO
uztikau parduotuveje pigiu mango tai ir iskepiau torciuka.Tortas gavosi gaivus ir skanus,kaip tik mangu myletojams.
12g zelatinos,
uztikau parduotuveje pigiu mango tai ir iskepiau torciuka.Tortas gavosi gaivus ir skanus,kaip tik mangu myletojams.
12g zelatinos,
Daividija, jau koks skonis to kremo , trecdali be zeliuko nukabinau dar rugstoka obuoliuka itarkavau, jis jau guli pas mane saldytuve, tik dabar sove i galva mintis, Cipciukas juk minejo, kad zeliaus stiprumas nevienodas, o as kruopsciai 12 gr. atmatavau, dabar bijau, kad gali nesustingti, gal reiks su saukstu kabinti
QUOTE(Srove @ 2009 08 28, 16:22)
Daividija, jau koks skonis to kremo , trecdali be zeliuko nukabinau dar rugstoka obuoliuka itarkavau, jis jau guli pas mane saldytuve, tik dabar sove i galva mintis, Cipciukas juk minejo, kad zeliaus stiprumas nevienodas, o as kruopsciai 12 gr. atmatavau, dabar bijau, kad gali nesustingti, gal reiks su saukstu kabinti
tai jei be zeliuko nukabinai,tai gal uzteks AS niekada nematuoju gramais,visada ziuriu ant zele pakelio kokiam kiekiui parasyta,jei pvz 500ml,tai darau 450(just in case),tada primetu koks kiekis gausis viso turio ir idedu tiek zelatino.
Tavo vyniotinis tai atrodo skaniai,bet jei nusivylei,tai gal reikia bandyti koki kitoki daryt,juk saka gali padaryti is bet kokio vyniotojo.
QUOTE(daividija @ 2009 08 28, 20:05)
tai jei be zeliuko nukabinai,tai gal uzteks AS niekada nematuoju gramais,visada ziuriu ant zele pakelio kokiam kiekiui parasyta,jei pvz 500ml,tai darau 450(just in case),tada primetu koks kiekis gausis viso turio ir idedu tiek zelatino.
Tavo vyniotinis tai atrodo skaniai,bet jei nusivylei,tai gal reikia bandyti koki kitoki daryt,juk saka gali padaryti is bet kokio vyniotojo.
Tavo vyniotinis tai atrodo skaniai,bet jei nusivylei,tai gal reikia bandyti koki kitoki daryt,juk saka gali padaryti is bet kokio vyniotojo.
Zinok nesustings, truputi apstingo, sekanti kart reiks dvigubinti zelatina, turiu nusipirkus tokios smulkios ir rupios, tai dejau rupia, bet jau su saukstu iki dugno nukeliavau, mmmmm..., koks skonis-raiskoje naslazdenija
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.