Aš kepiau Sausainius su baltymais, čia vieni iš mūsų skaniausių
4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto
Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
Oooo, kaip viskas skanu...
Braškiniai skanėstai fantastiški
O sausainiai su baltymais taip nerealiai skaniai atrodo, mmm
Pulsim gaminti kai grįšim iš atostogų
Braškiniai skanėstai fantastiški
O sausainiai su baltymais taip nerealiai skaniai atrodo, mmm
Pulsim gaminti kai grįšim iš atostogų
Siandien dar biski greit kepiau Siandienos kepinys:
Traskus aviziniai sausainiai:
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE , tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.
Mano pastebejimai : Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami Zodziu, tik kepk ir valgyk O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s. Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius
Papildyta:
Beje, gi vakar keptas "Vysniu pyragas" visiems taip patiko, o manes kaskodel nesuzavejo , bet 1 pries 8 ...
Traskus aviziniai sausainiai:
Ingridientai:
1. 100 ml tirpinto sviesto;
2. 250 ml avižinių dribsnių;
3. 80 ml cukraus;
4. 1 kiaušinis;
5. 3 š. miltų;
6. 0,5-1 a.š. vanilinio cukraus;
7. žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
( As darau taip: ) Pirmiausiais susimalu avizinius dribsnius su KOKTEILINE , tik ne per daug smulkei. Manau, galima ir su kavamale. Tada issitirpiname sviesta kartu su cukrumi. I inda sudedame maltus aviznius dribsnius, vanilini cukru, druska, miltus ir uzpilame siltu tirpintu sviestu, gerai ismaisome. Isplakame kiausini iki putu, supilame i inda ir dar karta gerai ismaisome. Skarda isklojame kepimo popieriumi, formuojame kokia norime sausainiu forma ir dedame ant skardos, graziai paskleidziame.
Kepame ikaitintoje orkaiteje, 180-200C temperaturoje, apie 10-15 min. Isemus palikti apie 10 min, kad atvestu ir sukietetu.
Mano pastebejimai : Sausainiai gaunasi labai skanus ir labai greit paruosiami Zodziu, tik kepk ir valgyk O siaip si karta pamirsau istirpint kartu cukru su sviestu, tai dar galit pastebet cukraus kruopelyciu nu bet nieko. Ai, dar iberiau kokosu drozliu, kokius 2 v.s. Reikes kada susimalt avizinius dribsnius ir vien tik is ju pabandyt issikept tikrus avizinius sausainius
Papildyta:
Beje, gi vakar keptas "Vysniu pyragas" visiems taip patiko, o manes kaskodel nesuzavejo , bet 1 pries 8 ...
QUOTE(Masculine @ 2009 07 03, 19:57)
Vysniu pyragas
paprasta ir skanu aš taip kepu su braškėmis ir puse tešlos sumaišau su kakava
QUOTE(aslin @ 2009 07 04, 14:14)
Aš kepiau Sausainius su baltymais, čia vieni iš mūsų skaniausių
idomus receptukas reiktu išbandyti
gal įdėtumėt receptuką prie sausainukų temos
QUOTE(Masculine @ 2009 07 04, 18:22)
Traskus aviziniai sausainiai:
vat šiuos senokai noriu išbandyti
gal jūs irgi pridėtumėt receptuką sausainių temukėje
Su kakava ? Va cia kaskas idomiau reiks kita karta taip pabandyt
Sausainiu temoje? O kuri cia temele butu, gal galima butu nuorodele bo baisiai daug tu sausainiu temu, kaip pasiziurejau
O del avizniniu sausainiu - tikrai verta Labai skanus
Sausainiu temoje? O kuri cia temele butu, gal galima butu nuorodele bo baisiai daug tu sausainiu temu, kaip pasiziurejau
O del avizniniu sausainiu - tikrai verta Labai skanus
Sveikos superines mamos. As noriu mamai gimtadienio proga iskepti arba sustingtyti koki nors torta arba pyraga (labai skaniai atrodo tie su braskemis, bet geriau kanors mandriau ), todel ir klausiu jusu mamu kokie tortai ar pyragai jums skaniausi ?
QUOTE(GaiLina @ 2009 07 04, 18:57)
Sveikos superines mamos. As noriu mamai gimtadienio proga iskepti arba sustingtyti koki nors torta arba pyraga (labai skaniai atrodo tie su braskemis, bet geriau kanors mandriau ), todel ir klausiu jusu mamu kokie tortai ar pyragai jums skaniausi ?
sunku tau ka ir patarti,nes kiekvienas turi savo skoni ir savo megstama torta,o jai istikruju tai tortukas bus mamai gimtadieniui,tai gal ziurek ka mama megsta...jai megsta riesutus kepk morengini,gal jai patinka jogurtinis....ideju cia labai daug,tik reikia issirinkti pagal savo skoni.... sekmes
Kepiau siandien ta pyraga "Super skanus varskes pyragas", RECEPTAS dejau melyniu dar, zinot skanu, ir paskui pussesere sugunde su "Draugystes" pyragu, tai teks kuria diena kepti, noriu isbandyti, kas ten per stebuklas, nes pussesere ji dievina
Tik as pagrinda dariau is visos normos, o idara is puses, ir kepiau 22 cm skersmens formoj. Ir i pagrinda maziau cukraus dejau. Ir isbandziau grietineles skonio pudinga, tinka ir toks toks
Tik as pagrinda dariau is visos normos, o idara is puses, ir kepiau 22 cm skersmens formoj. Ir i pagrinda maziau cukraus dejau. Ir isbandziau grietineles skonio pudinga, tinka ir toks toks
žiūrėkit kokį puslapį radau
nors gal jau jis jums žinomas
va čia sausainukų temukė
nors gal jau jis jums žinomas
QUOTE(Masculine @ 2009 07 04, 18:59)
Su kakava ? Va cia kaskas idomiau reiks kita karta taip pabandyt
Sausainiu temoje? O kuri cia temele butu, gal galima butu nuorodele bo baisiai daug tu sausainiu temu, kaip pasiziurejau
O del avizniniu sausainiu - tikrai verta Labai skanus
Sausainiu temoje? O kuri cia temele butu, gal galima butu nuorodele bo baisiai daug tu sausainiu temu, kaip pasiziurejau
O del avizniniu sausainiu - tikrai verta Labai skanus
va čia sausainukų temukė
Skanulis:
2 pakeliai vaniliniu sausainiu selga
200 gr.pjaustytu mandelu
130gr.sviesto
Sausainius smulkiai sublenderiuoti, riesutus maziau, viska suminkyti ir iskolojus forma, padeti i saldytuva valandai.
0,5 kg. filadelfijos surio
6 kiausiniai
riesutiniai kvapai
nutarkuota citrinos zievele
2 arb saukst pudros
Pora sauju melyniu
Suri issukti su tryniais, isplakti baltymus iki standumo, viska sumaisyti ir supilti i sausainiu mase isklota forma, kepti ikaitintoje orkaiteje 180 temp. 30 min.
150 gr. dvaro grietines suplakti su trimis sauksciukais cukraus pudros, uztepti ant karsto pyrago ir dar kepti 10 min.Atvesinti.
2 pakeliai vaniliniu sausainiu selga
200 gr.pjaustytu mandelu
130gr.sviesto
Sausainius smulkiai sublenderiuoti, riesutus maziau, viska suminkyti ir iskolojus forma, padeti i saldytuva valandai.
0,5 kg. filadelfijos surio
6 kiausiniai
riesutiniai kvapai
nutarkuota citrinos zievele
2 arb saukst pudros
Pora sauju melyniu
Suri issukti su tryniais, isplakti baltymus iki standumo, viska sumaisyti ir supilti i sausainiu mase isklota forma, kepti ikaitintoje orkaiteje 180 temp. 30 min.
150 gr. dvaro grietines suplakti su trimis sauksciukais cukraus pudros, uztepti ant karsto pyrago ir dar kepti 10 min.Atvesinti.
jurguliux --->
Papildyta:
Mergaites, as turiu klausimeli del tu visu svirkstu . Gal zinot, kur gauti, daug maz, kazkoki svirksta sausainiams formuoti ir kiek daug maz kainuotu, taip pat gal zinot kuom tarkim reikia pripyldyti keksiuku ar plikytu sausainiu viduri? Taip suprantu, kad irgi kaskokio svirksto reikia, gal koki is vaistines, ale toki dideli dideli reikia pirkt, nu zodziu - nesigaudau
Papildyta:
Mergaites, as turiu klausimeli del tu visu svirkstu . Gal zinot, kur gauti, daug maz, kazkoki svirksta sausainiams formuoti ir kiek daug maz kainuotu, taip pat gal zinot kuom tarkim reikia pripyldyti keksiuku ar plikytu sausainiu viduri? Taip suprantu, kad irgi kaskokio svirksto reikia, gal koki is vaistines, ale toki dideli dideli reikia pirkt, nu zodziu - nesigaudau
QUOTE(Masculine @ 2009 07 06, 11:44)
jurguliux --->
Papildyta:
Mergaites, as turiu klausimeli del tu visu svirkstu . Gal zinot, kur gauti, daug maz, kazkoki svirksta sausainiams formuoti ir kiek daug maz kainuotu, taip pat gal zinot kuom tarkim reikia pripyldyti keksiuku ar plikytu sausainiu viduri? Taip suprantu, kad irgi kaskokio svirksto reikia, gal koki is vaistines, ale toki dideli dideli reikia pirkt, nu zodziu - nesigaudau
Papildyta:
Mergaites, as turiu klausimeli del tu visu svirkstu . Gal zinot, kur gauti, daug maz, kazkoki svirksta sausainiams formuoti ir kiek daug maz kainuotu, taip pat gal zinot kuom tarkim reikia pripyldyti keksiuku ar plikytu sausainiu viduri? Taip suprantu, kad irgi kaskokio svirksto reikia, gal koki is vaistines, ale toki dideli dideli reikia pirkt, nu zodziu - nesigaudau
Jei tikrai svirksto nori as galeciau perleisti, manasis parveze man is Italijos(bet as jau turiu 2 svirkstus ), ten yra 6 antgaliai tortams puosti ir sausainiams formeles, eisiu nufotkint, jei idomu?Kainavo atrodo 28lt.