Sveikutes.Nusprendziau ir as imesti keleta torciuku nuotraukyciu
Cia paprastas biskvitas perteptas grietininiu kremu su zele ir vaisiais
Papildyta:
Cia dar vienas gaivus torciukas, paprastas, pirktinis biskvitas kremas is varskes, grietines, zele ir virtu obuoliu.Super gaivus Papuosimas pirma karta darytos gelytes is marsmallow teslos, nesiderina, bet fotkinau is karto kai uzdejau tai dar normaliai atrodo, po kiek laiko aptirpo gelytes.
Papildyta:
Cia "juodasis miskas" recepta siame forume radau.Kitam kartui truputi kitaip daryciau, klaidas jau zinau.Bet skonis liuks
QUOTE(jurida28 @ 2009 08 23, 12:53)
Sveikutes.Nusprendziau ir as imesti keleta torciuku nuotraukyciu
Cia paprastas biskvitas perteptas grietininiu kremu su zele ir vaisiais
Papildyta:
Cia dar vienas gaivus torciukas, paprastas, pirktinis biskvitas kremas is varskes, grietines, zele ir virtu obuoliu.Super gaivus Papuosimas pirma karta darytos gelytes is marsmallow teslos, nesiderina, bet fotkinau is karto kai uzdejau tai dar normaliai atrodo, po kiek laiko aptirpo gelytes.
Papildyta:
Cia "juodasis miskas" recepta siame forume radau.Kitam kartui truputi kitaip daryciau, klaidas jau zinau.Bet skonis liuks
Cia paprastas biskvitas perteptas grietininiu kremu su zele ir vaisiais
Papildyta:
Cia dar vienas gaivus torciukas, paprastas, pirktinis biskvitas kremas is varskes, grietines, zele ir virtu obuoliu.Super gaivus Papuosimas pirma karta darytos gelytes is marsmallow teslos, nesiderina, bet fotkinau is karto kai uzdejau tai dar normaliai atrodo, po kiek laiko aptirpo gelytes.
Papildyta:
Cia "juodasis miskas" recepta siame forume radau.Kitam kartui truputi kitaip daryciau, klaidas jau zinau.Bet skonis liuks
Noriu pirmojo ir trečiojo tikslių receptų! Kaip darėt, kuo pertepėt, kiek tirpinot, ką dėjot... Labai reikia.
QUOTE(Šiandien @ 2009 08 23, 14:20)
Noriu pirmojo ir trečiojo tikslių receptų! Kaip darėt, kuo pertepėt, kiek tirpinot, ką dėjot... Labai reikia.
Pirmo receptas:
biskvita pirkau, o kremas toks: grietines 30% vienas pokelis, gali buti ir daugiau, pusantro.2 pakeliai zele kokios nori, as dejau citrinine ir ivairiausiu vaisiu konservuotu ar svieziu, as dejau konservuotus persikus, kriauses ir vynuoges(tik puosimui).grietine isplakti, zele istirpdyti taip, jei du pakeliai, tai vandens pilti kaip vienam pakeliui, arba maziau, kad geriau sustingtu.Zele atvesinus truputi sumaisyti su grietine ir ideti i saldytuva, kad truputi sustingtu, pertepti biskvita ir vel i saldytuva.Tikiuosi aiskiai parasiau, jei ne tai rasyk.
O to trecio receptas cia http://www.supermama...?...2 Viska dariau kaip cia parasyta.
Labas vakaras, lietingą besibaigiančios vasaros vakarą kepiau kaimišką
"Kavos ir kriaušių" pyragą. Skanus ir sultingas, jis visada tiks prie kavos
Papločiui: 1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
50g sviesto
žiubsnis druskos
2 šaukštai vandens
Įdarui:
1/4 stiklinės stiprios kavos
1/4 stiklinės kavos grietinėlės
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
3-4 šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
1/4 arb. š. cinamono
3 kriaušės
50g. lazdyno riešutų
Suminkyti tešlą iki vientisos mąsės, jei reikia, vandens pilti šiek tiek daugiau. Padėti šaltai valandai. Kriaušes nulupti, supjaustyti, sumaišyti su kapotais riešutais.
Kavą sumaišyt su grietinėle, mušt kiaušinius, trynį, sudėt pudingą, cukrų, cinamoną. Riebalais ištepti 24cm skersmens formą, tešlą iškočioti, iškloti formos dugną ir šonus. Kepti 180 laipsn. įkaitintoj orkaitėj 10min. Atvėsinti. Sudėlioti ant tešlos kriaušes su riešutais, pilti kavos mišinį ir dar kepti 30min.
Aš kepiau iš dvigubos porcijos.
"Kavos ir kriaušių" pyragą. Skanus ir sultingas, jis visada tiks prie kavos
Papločiui: 1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
50g sviesto
žiubsnis druskos
2 šaukštai vandens
Įdarui:
1/4 stiklinės stiprios kavos
1/4 stiklinės kavos grietinėlės
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
3-4 šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
1/4 arb. š. cinamono
3 kriaušės
50g. lazdyno riešutų
Suminkyti tešlą iki vientisos mąsės, jei reikia, vandens pilti šiek tiek daugiau. Padėti šaltai valandai. Kriaušes nulupti, supjaustyti, sumaišyti su kapotais riešutais.
Kavą sumaišyt su grietinėle, mušt kiaušinius, trynį, sudėt pudingą, cukrų, cinamoną. Riebalais ištepti 24cm skersmens formą, tešlą iškočioti, iškloti formos dugną ir šonus. Kepti 180 laipsn. įkaitintoj orkaitėj 10min. Atvėsinti. Sudėlioti ant tešlos kriaušes su riešutais, pilti kavos mišinį ir dar kepti 30min.
Aš kepiau iš dvigubos porcijos.
Šiandien susiruošiau visus ingridientus Slyvinukui kurį rytoj kepsiu, o čia dar vienas ir dar su KAVA!
Kaip noriu slyvu...
Rūgščios, neskanios, bet pyragiukui bus kaip tik
mergaites gal kas patars kiek reikia zelatinos deti i 500g grietines kad gautisi ne per skystas grietininis pertepimas?
Man iskilo klausymas, kuo galeciau pakeisti ta vyno akmeni? Neisivaizduoju kur butu galima tokio daikto rasti UK? Ir kaip ji vadintusi angliskai - Wine stone?
QUOTE(dzokada @ 2009 08 24, 15:10)
Man iskilo klausymas, kuo galeciau pakeisti ta vyno akmeni? Neisivaizduoju kur butu galima tokio daikto rasti UK? Ir kaip ji vadintusi angliskai - Wine stone?
mišelės receptų pačiame pirmame puslapyje man regis parašyta, kad lyg ir citrinos rūgštele keičiamas tas reikalas
cituoju: Vyno akmuo:
"Tai rūgštis, parduodama baltų miltelių pavidalu, padedanti plakant stabilizuoti baltymus. Ją galima pakeisti bet kokia kita natūralia rūgštimi. Pvz., citrinų sulčių aš dėčiau ~1 a. š. ant 4 baltymų".
QUOTE(dzokada @ 2009 08 24, 13:10)
Man iskilo klausymas, kuo galeciau pakeisti ta vyno akmeni? Neisivaizduoju kur butu galima tokio daikto rasti UK? Ir kaip ji vadintusi angliskai - Wine stone?
Vyno akmuo = cream of tartar. O sito gerio tu rasi bet kurioj beveik maisto prekiu parduotuvej (Tesco, Asda ir tt) prie visu dalykeliu tortu puosimui
Va, pavyzdys tau, kaip atrodo
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 21, 16:05)
As cia seniai turiu toki klausimeli, bet nedrystu klausti zodziu drauge ura ragavusi sampaninio torto pas mane, kur Daividija buvo idejusi recepta su buteliu sampano. Jai labai patiko, ir ji rezga minti, kad as jai padaryciau toki pati torta, tik su zagares likeriu sakau, tai reikia kazkokia proporcija alkoholio pilt, na viso butelio sakau nesupilsi, juk stipresnis nei sampanas. O ji sako varyk visa buteli tai kas ten bus per tortas - gabaliukas ir apsvaigimas?
Mano interpretacija tokia:
Biskvitui
4 kiausiniai plakami su 4 saukstais karsto vandens 2 min
Pilam 200 gr cukraus su vaniliniu cukrumi ir plakam kol cukrus istirps
beriam 120 gr miltu 100 gr krakmolo ir 2 saukstelius kepimo milteliu ir ismaisom.
Pilam i skarda ir kepam gal koki 20 min g.gif Tikrinu pagaliuku mirksiukas.gif
kremas
is 500 ml pieno, 2 saukstu cukraus ir pakelio pudingo milteliu isverdu vanilini pudinga.
Kai atvesta, sumaisau ( ismikseriuoju) su 500 ml sampano ( as pyliau vermuta) ir 3 saukstais isbrinkintos, istirpintos zelatinos. Pastatau i saldytuva pastingti, o tuo tarpu isplaku 400 ml grietineles su 150 gr cukraus .
Apstingusi sampanini krema sumaisau su plakta grietinele ir gausiai pertepu i tris dalis padalinta biskvita.
Skanaus
Bet tikrai suvalgai gabaleli ir trenkia per pakausi