Vakar kepiau nerealiai skanu pyraga pagal Sonatina
Receptas:
Kriaušių pyragas su migdolais
175 g minkšto kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
220 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
1 a. š. tarkuoto muskato riešuto
140 ml grietinės
tarkuota vienos citrinos žievelė
50 g maltų migdolų
2 kietos kriaušės
šiek tiek citrinos sulčių
Migdoliniam viršui
50 g sviesto
50 g cukraus
2 v. š. riebios grietinėlės
75 g migdolų plokštelių
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vanile iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Miltus persijoti su druska, kepimo milteliais, soda ir muskatu. Įmaišyti pusę miltų į sviesto masę. Įmaišyti grietinę, citrinos žievelę ir migdolus. Tuomet įmaišyti likusius miltus.
Kriaušes nulupti, supjaustyti riekėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens išardomą torto formą. Ant viršaus paskleisti kriaušes ir sukrėsti likusią tešlą bei išlyginti paviršių.
Kepti pyragą iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Tuo metu paruošti migdolinį viršų - puode ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų bei grietinėlę, tada įmaišyti migdolus.
Pyragą išimti iš orkaitės ir lygiu sluoksniu užpilti migdolų masę. Kepti dar 20 - 25 min., kol viršus bus karamelinės spalvos, o pyragą patikrinus mediniu pagaliuku, tešla prie jo nebelips. Patiekti šiltą ar atvėsintą.
P. S. nepaprastai skanus pyragas, o ypač skanus migdolinis viršus. Kriaušes dėjau konservuotas, todėl mažinau cukraus kiekį tešloje...
Ir cia rezultatas :
Tikrai dar kepsiu Ypac skani migdolu plutele ant virsaus, turi vos karameles skoni, mmm noreciau dabar.
Daividija, issisaugojau receptuka, megstu vyna
Daividija, o koki vyna tu pylei? Sausa ar saldu?
[quote=gitule,2009 08 18, 01:04]
Vakar kepiau nerealiai skanu pyraga pagal Sonatina
aš šeštadienį irgi kepiau,o vakar kepiau tai pagal tą patį receptą,tik vietoj kriaušių naudojau obuolius,o vietoj migdolų plokštelių-kokosų drožles,ir citrinos neturėjau,tai imbiero įtarkavau,irgi skanus gavosi
Vakar kepiau nerealiai skanu pyraga pagal Sonatina
aš šeštadienį irgi kepiau,o vakar kepiau tai pagal tą patį receptą,tik vietoj kriaušių naudojau obuolius,o vietoj migdolų plokštelių-kokosų drožles,ir citrinos neturėjau,tai imbiero įtarkavau,irgi skanus gavosi
QUOTE(Srove @ 2009 08 17, 19:24)
Kas cia dabar yra , nei viena vyno nemegsta?Ir nereikia, man daugiau liks, as viska megstu Daividija, prasau man didziausia gabala
Sulindusios visos i papuosimus , jau skonis nesvarbu , svarbu grozis
Sulindusios visos i papuosimus , jau skonis nesvarbu , svarbu grozis
QUOTE(ikristute @ 2009 08 17, 19:36)
Mėgstam, mėgstam vyną, net seilė nutyso pamačius tokį torčiuką, toks gaivus atrodo
Prasom prasom,tortas gavosi didziulis,tai mums su MB kaip tik,vaikai vistiek negavo
QUOTE(gitule @ 2009 08 17, 22:04)
Vakar kepiau nerealiai skanu pyraga pagal Sonatina
Receptas:
Kriaušių pyragas su migdolais
Daividija, issisaugojau receptuka, megstu vyna
Receptas:
Kriaušių pyragas su migdolais
Daividija, issisaugojau receptuka, megstu vyna
Kepiau ir as ta pyraga,man irgi labiausiai patiko migdolinis virsus
QUOTE(gitule @ 2009 08 17, 22:27)
Daividija, o koki vyna tu pylei? Sausa ar saldu?
Vyna pyliau sausa,nuo saldaus jau butu per saldu.
Asseni irgi yra aprasiusi sio torto skoni,tikrai labai skanus,suaugusiuju vakareliui kaip tik.
QUOTE(daividija @ 2009 08 18, 08:59)
Vyna pyliau sausa,nuo saldaus jau butu per saldu.
Asseni irgi yra aprasiusi sio torto skoni,tikrai labai skanus,suaugusiuju vakareliui kaip tik.
Asseni irgi yra aprasiusi sio torto skoni,tikrai labai skanus,suaugusiuju vakareliui kaip tik.
Tai reiks nusipirkt sauso, nes megstu bent jau pusiau saldzius
labuks. noriu paklausti cipciuko, arba davidijos apie tortuka ,,Nevezis,, ar jis skaniai valgosi pastovejes jei iskepciau tarkim pries 2 dienas ? nieko jam nenutiks?
QUOTE(Vaidullka @ 2009 08 15, 16:49)
Dar vienas skanus pyragas
Aš dariau su kriaušėm, nes turiu jų per daug
Reikės:
kriaušių
200g lydyto sviesto
270g cukraus
vanilinio cukraus
2 kiaušinių
360 g miltų
kepimo miltelių
Aš dariau su kriaušėm, nes turiu jų per daug
Reikės:
kriaušių
200g lydyto sviesto
270g cukraus
vanilinio cukraus
2 kiaušinių
360 g miltų
kepimo miltelių
siandien kepiau si pyraga. Na miltu dejau tik 250g, nes jeigu daugiau buciau dejus tai buciau neismaisius, o cukraus buvo per daug ryskiai, nors obuoliai rugstus buvo, bet cukraus gal divgubai maziau reikejo deti..
QUOTE(pandora2006 @ 2009 08 18, 08:23)
labuks. noriu paklausti cipciuko, arba davidijos apie tortuka ,,Nevezis,, ar jis skaniai valgosi pastovejes jei iskepciau tarkim pries 2 dienas ? nieko jam nenutiks?
Nieko jam nenutiks,kremas sviestinis,as po dvieju dienu nezinau ar skaniai,nes jau buvo seniausiai suvalgytas.
QUOTE(daividija @ 2009 08 18, 11:42)
Nieko jam nenutiks,kremas sviestinis,as po dvieju dienu nezinau ar skaniai,nes jau buvo seniausiai suvalgytas.
aciukas bandysiu kept
QUOTE(daividija @ 2009 08 10, 21:19)
parasysiu labai skanaus(bent jau man 0
475ml pieno,
100g cukraus,
25g kukuruzu krakmolo,
2g druskos,
5ml vaniles ekstrakto,
15g sviesto.
Ant vidutines ugnies puode kaitinti piena kol prades kilti burbulai prie krasto.Inde sumaisyti cukru,krakmola ir druska.Supilti i karsta piena,po truputi,maisant,kad istirptu.maisyti,kol sutirstes.Neuzvirinti.Nuimti nuo ugnies ir imaisyti vanile ir sviesta.Atsaldyti.Viskas.
jurginėlis,toks vyniotinis man atrodo buvo Miseles receptuose.
475ml pieno,
100g cukraus,
25g kukuruzu krakmolo,
2g druskos,
5ml vaniles ekstrakto,
15g sviesto.
Ant vidutines ugnies puode kaitinti piena kol prades kilti burbulai prie krasto.Inde sumaisyti cukru,krakmola ir druska.Supilti i karsta piena,po truputi,maisant,kad istirptu.maisyti,kol sutirstes.Neuzvirinti.Nuimti nuo ugnies ir imaisyti vanile ir sviesta.Atsaldyti.Viskas.
jurginėlis,toks vyniotinis man atrodo buvo Miseles receptuose.
aciu Daividija- butinai bus isbandytas
Klausykit, gal kuri galetumet mane paprotinti su sio recepto kiekiais?
INGREDIENTS:
DOUGH:
4 eggs
7 dkg sugar
1 dcl milk
1 dcl oil
18 dkg flour
1 vanilla sugar
1 baking powder
FILLING:
1 l milk
20 dkg sugar
18 dkg gustin (corn starch)
15 dkg coconut flour
1 vanilla sugar
25 dkg margarine
Ka reiskia dkg, dcl
Odar geriau butu, jei imtumet ir isverstumet
Man vertejas kai paverte oil i nafta(kazin benzino, ar dyzelio reikia? )
INGREDIENTS:
DOUGH:
4 eggs
7 dkg sugar
1 dcl milk
1 dcl oil
18 dkg flour
1 vanilla sugar
1 baking powder
FILLING:
1 l milk
20 dkg sugar
18 dkg gustin (corn starch)
15 dkg coconut flour
1 vanilla sugar
25 dkg margarine
Ka reiskia dkg, dcl
Odar geriau butu, jei imtumet ir isverstumet
Man vertejas kai paverte oil i nafta(kazin benzino, ar dyzelio reikia? )
QUOTE(Srove @ 2009 08 18, 14:10)
Ka reiskia dkg, dcl
Odar geriau butu, jei imtumet ir isverstumet
Man vertejas kai paverte oil i nafta(kazin benzino, ar dyzelio reikia? )
kad 1 dkd yra 10 gramu, tai zinau, o va del dcl - 1 cdl yra viena desimtoji litro, vadinasi, 100 ml:
teslai:
4 kiausiniai
7 dkg cukraus - kaip suprantu 70 gramu....
100 ml pieno
100 ml aliejaus
180 gramu miltu
1 vanilla sugar 1 (ko?) vanilinio cukraus
1 baking powder 1 kepimo milteliu
Idaras:
1 l pieno
200 g cukraus
180 g krakmolo
150 g kokoso miltu
1 vanilinio cukraus
250 g margarino
svedijoje labai su tai dcl ir dkd matuoja...