TORTAS SU BRAŠKĖM
Reikalingi produktai:
Papločiui:
250 g miltų;
150 g cukraus;
80 g cukraus;
kiaušinis;
kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.
Kremui:
30 g želatinos;
450 g riebesnio jogurto;
150 g cukraus;
žalioji citrina;
200 g braškių.
Paruošimas:
Kiaušinį ir kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti miltus, žiupsnelį druskos ir suminkyti tešlą. Valandai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti lakštą ir įkloti į kepimo formą, kad kraštai užsilenktų į viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Atvėsusį išimti iš formos.
Želatiną išbrinkyti su keliais šaukštais vandens. Jogurtą sumaišyti su cukrumi, žaliosios citrinos žievelėmis bei sultimis. Nuplautas braškes sutrinti šakute.
Išbrinkusią želatiną išlydyti karšto vandens vonelėje. Kai ims vėsti, ipilti šiek tiek jogurto kremo ir išsukti. Tada sumaišyti su likusiu jogurto kremu. Sudėti trintas braškes ir dar sykį atsargiai išmaišyti. Pradėjusi stingti kremą sukrėsti ant biskvito ir kelioms valandoms pastatyti jį į šaldytuvą.
Labai skanus, gaivus "torčiukas".Puikiai dera braškės ir citrina. Beje,dėjau natūralų jogurtą, tačiau esu tikra, kad tiktų ir bet koks vaisinis.
QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 10:24)
Mergaites,smagu kam patiko tortas,ten braskes ir yra visas torto geris
Recptukas 10 balu Buvau niekad nebandzius daryti plikytios teslos, bet viskas pavyko na zodziu rezultatas pranoko lukescius Manau, kad verta bandyti su avietem, gal net melynem
Visuotinė braškomanija
Braškių želė ištirpinau, gerai išmaišiau, įpyliau į formą, ir įdėjau į šaldytuvą kad sustingtu.
Tada ištirpinau želatiną (pirma ją užpyliau šaltu virintu vandeniu ir palakiau 40 min), po to ant mažos ugnies maišydama laikiau kol visiškai ištirps.Palikau atvėsti.Paėmiau litrą šaltibarščių kefyro, išplakiau su cukraus pudra, supyliau želatiną ir gerai išmaišiau.Į formą kur buvo žėlė pridėjau braškių, ant viršaus užpyliau plaktą kefyrą.Vėl į šaldytuvą kad sustingtu.Papuošiau mėtomis.
Braškių želė ištirpinau, gerai išmaišiau, įpyliau į formą, ir įdėjau į šaldytuvą kad sustingtu.
Tada ištirpinau želatiną (pirma ją užpyliau šaltu virintu vandeniu ir palakiau 40 min), po to ant mažos ugnies maišydama laikiau kol visiškai ištirps.Palikau atvėsti.Paėmiau litrą šaltibarščių kefyro, išplakiau su cukraus pudra, supyliau želatiną ir gerai išmaišiau.Į formą kur buvo žėlė pridėjau braškių, ant viršaus užpyliau plaktą kefyrą.Vėl į šaldytuvą kad sustingtu.Papuošiau mėtomis.
QUOTE(Elena @ 2009 06 29, 09:42)
Visuotinė braškomanija
o jau kaip gaiviai atrodo ir labai gražiai pateikta
QUOTE(Elena @ 2009 06 29, 08:42)
Tokiai vasariškai karštai dienai kaip ši - tobulas desertas Ir labai gražus, kas be ko, kaip ir visi Elenos patiekaliukai
pyragas ,,kai nieko neturi tai ir nereikia nieko...''
sudejau ka radau namie taigi:
dedame koki norit laksta biskvito apacioje formos(pas mane buvo20cm)
prideliojat pjaustytu braskiu kiek tik norisi,
uzpilui: grietines(kad ir pacios pigiausios as naudojau norfos)400g
pagal skoni idejau vanilinio cukraus ir cukraus pudros
dar dejau trintu braskiu
imam kaupina sauksta zelatinos(as dejau tos stipriosios dr.otker)isbrinkinau paskui i mikrobangu krosnele,kai atveso supyliau i grietines mase ir gerai ismaisiau.
viska supyliau ant biskvito ir i saldytuva,ir ka gi skanaus,tiesiog gaivuma!!!
sudejau ka radau namie taigi:
dedame koki norit laksta biskvito apacioje formos(pas mane buvo20cm)
prideliojat pjaustytu braskiu kiek tik norisi,
uzpilui: grietines(kad ir pacios pigiausios as naudojau norfos)400g
pagal skoni idejau vanilinio cukraus ir cukraus pudros
dar dejau trintu braskiu
imam kaupina sauksta zelatinos(as dejau tos stipriosios dr.otker)isbrinkinau paskui i mikrobangu krosnele,kai atveso supyliau i grietines mase ir gerai ismaisiau.
viska supyliau ant biskvito ir i saldytuva,ir ka gi skanaus,tiesiog gaivuma!!!
QUOTE(padima @ 2009 06 30, 13:11)
pasaka
pas mane is tos pacios serijos norejos kazko skanaus ir gaivaus
pakelis agrastu zeles
indelis naturalaus jogurto 360g
braskes
grietinele
agrastu zele istirpinau 140ml vandens,sumaisiau su jogurtu,padejau stingt,kai apstingo,paplakiau mixeriu ir supyliau i dubenelius,papuosiau braskem ir plakta grietinele
skanaus!!!!!
eikit sau su tokiais gaivėsiais man dabar taip ne pro šalį būtų kokio gabalėlio popietei
tokia karsta diena tokie gaivinantys skanestai
rugiagele26, dekui uz operatyviai suteikta pagalba.
deja, mergaites, foto nebus...Nespejau benufotkinti, labai skubejau suspeti pagaminti. Pasipraktikavus gavos visai liuks - ir figuringi + puosiau sokoladu ir vyniojau i celofana su kaspinais. Tiesa, kai kepiau, pataike sveciai atvaziuoti, tai mire visi is juoko...
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 26, 21:46)
būtų įdomu pamatyt galutinį rezultatą... įmesk foto, jei neišgraibstys mergvakario dalyvės
labai įdomu, kaip tu suformuosi tą daiktą...
labai įdomu, kaip tu suformuosi tą daiktą...
QUOTE(Vilmoshka @ 2009 06 28, 02:15)
deja, mergaites, foto nebus...Nespejau benufotkinti, labai skubejau suspeti pagaminti. Pasipraktikavus gavos visai liuks - ir figuringi + puosiau sokoladu ir vyniojau i celofana su kaspinais. Tiesa, kai kepiau, pataike sveciai atvaziuoti, tai mire visi is juoko...
BRAŠKIŲ IR RABARBARŲ CRUMBLE
Pasakiškai skanus "apkepas". Tiesą pasakius, lietuviškai jis turbūt skambėtų kaip "trupininis braškių ir rabarbarų apkepas", nes angliškam žodžiui crumble mes lyg ir neturim lygiaverčio atitikmens savo kalboje.
Reikalingi produktai:
1/4 puodelio cukraus;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
1/2 šaukštelio cinamono;
3 puodeliai braškių (nuvalytų ir padalytų į keturias dalis);
2 puodeliai rabarbarų (supjaustytų 2cm dydžio kubeliais);
2/3 puodelio miltų;
2/3 puodelio avižinių dribsnių;
2/3 puodelio rudojo cukraus;
1 šaukštelis cinamono;
1/3 puodelio tirpinto sviesto.
Paruošimas:
Sumaišyti cukrų, krakmolą ir cinamoną dideliame dubenyje. Sudėti braškes ir rabarbarus ir gerai išmaišyti.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir sviestą.
Sudėti braškių ir rabarbarų masę į kepimo indą. Ant viršaus supilti antrąjį mišinį.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje,kol pradės burbuliuoti ir paviršius pasidarys auksinės spalvos (apie 45 min).
Labai skanu valgyti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Pasakiškai skanus "apkepas". Tiesą pasakius, lietuviškai jis turbūt skambėtų kaip "trupininis braškių ir rabarbarų apkepas", nes angliškam žodžiui crumble mes lyg ir neturim lygiaverčio atitikmens savo kalboje.
Reikalingi produktai:
1/4 puodelio cukraus;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
1/2 šaukštelio cinamono;
3 puodeliai braškių (nuvalytų ir padalytų į keturias dalis);
2 puodeliai rabarbarų (supjaustytų 2cm dydžio kubeliais);
2/3 puodelio miltų;
2/3 puodelio avižinių dribsnių;
2/3 puodelio rudojo cukraus;
1 šaukštelis cinamono;
1/3 puodelio tirpinto sviesto.
Paruošimas:
Sumaišyti cukrų, krakmolą ir cinamoną dideliame dubenyje. Sudėti braškes ir rabarbarus ir gerai išmaišyti.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir sviestą.
Sudėti braškių ir rabarbarų masę į kepimo indą. Ant viršaus supilti antrąjį mišinį.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje,kol pradės burbuliuoti ir paviršius pasidarys auksinės spalvos (apie 45 min).
Labai skanu valgyti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Sveikos mergaites Nu kadangi ilga laika jau nuo pat pirmos temos pradejau skaitinet recepciukus visokiu ir uzsirasinet i sasiuvinuka ( prisirasiau tai gyva bala jau ) tai ir as apsireiksiu sioje temoje, siandien kaip tik kepiau ir isbandziau si recepta, kaskur kazkada radus buvau Taigi:
Vysniu pyragas
Ingridientai:
1. 400g vysniu ( be kauliuku ),
2. 200g miltu,
3. 180 sviesto,
4. 140g cukraus pudros,
5.4 kiausiniu,
6. 1 a.s. kepimo milteliu,
7. 1 a.s. vanilinio cukraus,
8. Ziupsnelio druskos.
Gaminimas:
Kambario temperaturos sviesta isplakite su cukraus pudra ir vaniles esencija. Po 1 imuskite kiausinius ir gerai ismaisykite po kiekvieno. Miltus sumaisykite su druska ir kepimo milteliais. Po truputi berkite miltus i sviesto mase ir maisykite. Kepimo forma istepkite sviestu ir sukratykite tesla i kepimo forma. Ant teslos suberkite vysnias, lengvai visas spustelkite i tesla.
Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C temperaturoje, apie 30 min. Iskepus apibarstyti cukraus pudra.
Na, o dabar mano pastebejimai Pyragas gavosi skanus, seip kaip koks keksas sakyciau. Kadangi as dariau is padidintos 1/2 normomis, tai kepti gavau 1h 10 min Su vysniom, tai puse teslos mases supyliau i kepimo forma ir puse vysniu sudejau i vidu ir uzpyliau likusia teslos mase, o kitas jau kaip pagal recepta, ant virsaus ( jei nebuciau puse i vidu sukisusi nezinau kaip jas butu reikeja ant virsaus sutalpint). Cukraus pudra pamirsau pabarstyt Seip visumoj skanus pyragas gavosi, vysnios toki rugstuma duoda ( nu gal del to kad pirmosios kaip ir ). Tik niekaip nesuprantu, nu kodel, kai kepu viskas issikelia, o poto viskas, nu tiesiog viskas pasmenga
Vysniu pyragas
Ingridientai:
1. 400g vysniu ( be kauliuku ),
2. 200g miltu,
3. 180 sviesto,
4. 140g cukraus pudros,
5.4 kiausiniu,
6. 1 a.s. kepimo milteliu,
7. 1 a.s. vanilinio cukraus,
8. Ziupsnelio druskos.
Gaminimas:
Kambario temperaturos sviesta isplakite su cukraus pudra ir vaniles esencija. Po 1 imuskite kiausinius ir gerai ismaisykite po kiekvieno. Miltus sumaisykite su druska ir kepimo milteliais. Po truputi berkite miltus i sviesto mase ir maisykite. Kepimo forma istepkite sviestu ir sukratykite tesla i kepimo forma. Ant teslos suberkite vysnias, lengvai visas spustelkite i tesla.
Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C temperaturoje, apie 30 min. Iskepus apibarstyti cukraus pudra.
Na, o dabar mano pastebejimai Pyragas gavosi skanus, seip kaip koks keksas sakyciau. Kadangi as dariau is padidintos 1/2 normomis, tai kepti gavau 1h 10 min Su vysniom, tai puse teslos mases supyliau i kepimo forma ir puse vysniu sudejau i vidu ir uzpyliau likusia teslos mase, o kitas jau kaip pagal recepta, ant virsaus ( jei nebuciau puse i vidu sukisusi nezinau kaip jas butu reikeja ant virsaus sutalpint). Cukraus pudra pamirsau pabarstyt Seip visumoj skanus pyragas gavosi, vysnios toki rugstuma duoda ( nu gal del to kad pirmosios kaip ir ). Tik niekaip nesuprantu, nu kodel, kai kepu viskas issikelia, o poto viskas, nu tiesiog viskas pasmenga