Sveikos,
Kadangi braškių metas,o jas trintas nebeįdomu vagyti, sugalvojau išsikepti pyragą. Ilgai galvojau kokį čia kepti, kad ilgai neužtrūkti, nes prisiruošiau tik vėlų vakarą. Šaldytuve neturėjau nei grietinėlės, nei varškės, dažniausiai receptuose naudojamų produktų, tai pasiskaičius keletą receptų ir atkeliavus naktinei kūrybos mūzai, štai ką prikūriau.
Receptas:
pagrindui sluoksniuota tešla, kurią dar pakočiojau, kad gautųsi plonesnė.
Įdarui:
Braškės sutrintos su cukrumi. Naudojau blenderį, tačiau iki visiškos tyrės nereikia trinti, reik palikti tirštą su didesniais braškių gabaliukais.
Viršutinė tešla:
avižiniai dribsniai, smulkinti riešutai (geriausiai tinka lazdyno, graikiški, migdolai, bet tinka ir kiti. aš dėjau žemės riešutus ir migdolus),nedidelis gabaliukas sviesto.
Gamyba:
Iškočiojau pirktą sluoksniuotą tešlą. Įkaitinau orkaitę ir indą, kuriame ketinama kepti. Stambiai sutryniau braškes su cukrumi. Viršutiniam sluoksniui sumaišiau penkių grūdų avižinius dribsnius+turėjau sausu pusryčius, kuriuose yra visko ir šokolado gabaliukų ir razinų ir pan., tai įbėriau ir šitų. Į dribsnius su riešutais įdėjau gabaliuką sviesto ir sutryniau viską pirkštais, kad gautųsi trupiniai.
Į įkaitintą indą ir pateptą sviestu klojau kočiotą tešlą, palikau aukštus kraštus. Ant viršaus trintas braškes, o ant braškių - dribsnių trupinių mišinį. Ir į orkaitę. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra.
Jei tešlą norite palikti storesnę ir nekočiosite, reikia ją subadyti šakute ir atskirai trumpai pakept.Tada dėti braškes ir trupinius ir vėl kepti.
Pyragas labai skanus gavos, gal labiau tiktų trupininio pyrago pagrindas, bet kadangi mėgstu sluoksniuotą tešlą, tai man pats tas
kepiau sau,tad nesistengiau padaryti labai gražius lygius tešlos kraštus. Dbar skanauju su kava