Pas drauge valgiau ir labai patiko
Trupininis varškės pyragas
Įdarui
300 g maltų graikinių riešutų, (arba razinu, slyvu ir kt., dziovintu vaisiu)
325 g cukraus,
3-4 valg. šaukštų romo, (nebutinai, jeigu megstat)
750 g varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų.
Tešlai ir trupiniams
530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2 valg.šaukštų grietinės,
1-2 valg.šaukštų cukraus pudros, (jeigu megstat saldziau)
4 kiaušinių trynių.
Įdarui skirtus maltus graikinius riešutus (ar kitus dziovintus vaisiukus) suberkite į dubenį ir sumaišykite su romu bei 125 g cukraus.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę. Ant paruoštos tešlos sluoksnio išdėkite graikinių riešutų masės sluoksnį, o ant jo iškrėskite varškės įdarą ir išlyginkite.
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltų ir 30 g cukraus, sutarkuokite per burokine tarka ant įdaro. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!