Įkraunama...
Įkraunama...

•Saldūs receptai su nuotraukomis•

QUOTE(Koxamte @ 2009 08 02, 22:44)
I sveikatele  mirksiukas.gif

Butu idomu veliau ir Jusu nuomone suzinoti apie si skanesta wink.gif


Jau užkibau ant šito receptuko blush2.gif atidžiau pastudjavus iškilo klausimukų blush2.gif kaip supratau 2 tryniai lieka nepanaudoti g.gif ir kiek gramų 1 pak. kepimo miltelių g.gif čia tubūt tas mažas kur 15 g g.gif Rezultatus prisiduosiu už kokių poros dienų lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 08 02, 21:55)
Kaip supratau 2 tryniai lieka nepanaudoti  g.gif ir kiek gramų 1 pak. kepimo miltelių  g.gif čia tubūt tas mažas kur  15 g 

Nea, ten parasyta kad ideti trynius wink.gif apie kieki,kad butent 2 nera parasyta wink.gif
O del milteliu tai taip, tas maziukas smile.gif
Lauksim prisistatymo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Koxamte @ 2009 08 02, 21:06)
Pas drauge valgiau ir labai patiko  wub.gif
Trupininis varškės pyragas  4u.gif

Įdarui –

300 g maltų graikinių riešutų, (arba razinu, slyvu ir kt., dziovintu vaisiu)
325 g cukraus,
3-4 valg. šaukštų romo, (nebutinai, jeigu megstat)
750 g varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų.

Tešlai ir trupiniams –

530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2 valg.šaukštų grietinės,
1-2 valg.šaukštų cukraus pudros, (jeigu megstat saldziau)
4 kiaušinių trynių.

Įdarui skirtus maltus graikinius riešutus (ar kitus dziovintus vaisiukus) suberkite į dubenį ir sumaišykite su romu bei 125 g cukraus.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę. Ant paruoštos tešlos sluoksnio išdėkite graikinių riešutų masės sluoksnį, o ant jo iškrėskite varškės įdarą ir išlyginkite.
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltų ir 30 g cukraus, sutarkuokite per burokine tarka ant įdaro. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
user posted image

O varske ar buna 40%riebumo g.gif ?
Atsakyti
40% riebumo ??? fear.gif fear.gif fear.gif

Na, as savatgaliui vel kepiau "Varskes pyraga su pudingu" ax.gif , kadangi vel buvo sveciu, juros svente vis delto... biggrin.gif Kepiau jau antra karta, tai antra karta ir paciai buvo malonu, nes sakyciau, kad si karta jau tikrai gerai gavosi bigsmile.gif bigsmile.gif Buvo labai labai skanus ir buvo greeeeitai sunaikintas, net nuotraukos normalios nepadariau, kaskokia 'lievoka' fotke, bet ai... biggrin.gif bigsmile.gif Beje, sitam pyragui tereikia liesos varskes 700-800g. ax.gif Si karta idarui skirtus produktus ismaisiau su kokteiline bigsmile.gif tai labai gerai nebeliko varskes gumuliuku bigsmile.gif ir dar pridejau avieciu ir juoduju serbentu, tai tiko neapsakomai bigsmile.gif bigsmile.gif
Dar karta recepto adresas: http://sigitosvirtuv...pyragas-16.html


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masculine: 03 rugpjūčio 2009 - 10:18
O varske ar buna 40%riebumo g.gif ?



gal ten 4 proc. riebumo varškė g.gif

Masculine,pyragas pats prasomas valgomas essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dai'na: 03 rugpjūčio 2009 - 10:52
[quote=aguonele,2009 07 26, 13:43]
Melyniu pyragas


Skanaus 4u.gif
P.S. man melynes nusedo i apacia, bet skoniui nemaiso.labai skanus ir purus pyragas smile.gif

Ačiū už receptą, jau skonis hmmmm.... thumbup.gif kaip skanu. Vakar išsikepiau,ir pati puse pyrago suvalgiau. Toks purus ir minkštas, o man mėlynės liko viršuje,nors tešla skystoka buvo. bigsmile.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2009 08 03, 10:51)
Masculine,pyragas pats prasomas valgomas essen.gif


notworthy.gif , beje, ivyko keistas dalykas hihihi.gif supyliau idara ir sudejau uogas, maniau, jos nuses i dugna, nivelnia lotuliukas.gif liko virsui, nei pati nesitikejau kad taip gali gautis bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
[size=7]"Varskes pyraga su pudingu",oi koks gerulis,kaip noreciau....... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dukrele: 03 rugpjūčio 2009 - 12:49
QUOTE(*AMRI* @ 2009 08 03, 08:02)
O varske ar buna 40%riebumo g.gif ?

Hm...kaimiska varske tinka biggrin.gif
O kiek ji riebumo nezinau sad.gif
Matyt suklydau berasydama blush2.gif
Atsakyti
Zodziu, manau, nera skirtumo kiek procentu ta varske irnesakyk.gif , kuo liesiau tuo geriau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Masculine @ 2009 08 03, 17:39)
Zodziu, manau, nera skirtumo kiek procentu ta varske irnesakyk.gif  , kuo liesiau tuo geriau  hihihi.gif

Butent lotuliukas.gif Svarbu varske biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
lyg Aguonėlė buvo paskelbus šio morkų pyrago receptą. Tai pirmas morkų kepinys, neskaitant blynų... Nesigailiu, kad pabandžiau. Atsipjoviau rimtą gabalą, valgiau net užsimerkdama ir pilna burna ėjau pjauti dar vieno gabalo smile.gif nuotraukos labai prastos, nes skubėjau fotkinti, kvepėjo nerealiai skaniai...

Morkų pyragas:

225 g smulkiai tarkuotų morų
1 citrinos sulčių (~ 4v.š.)
125 g minkšto sviesto
150 g cukraus
o,5 pok.vanilinio cukraus(5 g)
truputį druskos
4 M dydžio kiaušiniai
150 g miltų
8 g kepimo miltelių
100 g maltų migdolo riešutų (neturėjau šio gėrio)

• Morkas sulaistyti su citrinos sultimis
• Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išsukti į vientisą masę .Tada vieną po kito įmušti kiaušinius, masę vis gerai išplakant.
• Miltus su kepimo milteliais įsijoti į masę ir gerai "rankiniu" būdu išmaišyti. Tada suberti morkas bei migdolus ir viską gerai sujungti mediniu šaukštu.
• Kepti įkaitintoj orkaitėj (170°) apie 30 min. Reikia vis žiūrėti mediniu pagaliuku!
Leisti skardoj atvėsti ir poto viršų aptepti cukraus pudra maišyta su citrinos sultimis.
P.S.Labai skanus , nepersaldus ir purus pyragas. (Aguonėlės komentaras, su kuriuo ir aš sutinku)
user posted image
user posted image
Atsakyti