Rimami- Jus auksas !!!!
Kaip tik sito ir ieskojau. Aciu, leksiu kepti
daividija,radau jusu bankucheno receptuka ir noriu isbandyti labai,tik beda,kad neturiu romo.Ar galima ji kepti be jo,ar ipilti kitokio alkoholio?Gal galetumet parasyti dar kelis jo receptukus?
QUOTE(Sigitaw @ 2009 04 25, 15:38)
KARAMELINIS - RIESUTINIS SURIO PYRAGAS
Padas:
200 g. miltu
1 kiausinis
2 valg. s. cukraus
50 g. sviesto
2 valg s. grietines
0,5 arb s. kepimo milteliu
Idaras:
200 g. tepamo varskes surio (Philadelphia)
2 valg s. cukraus
4 kiausiniai
1 st. kapotu riesutu (graikisku, pekano)
Vaniles
1 indelis virto kondenc. pieno
Padui Minksta sviesta issukti su cukrum, ideti kiausini, grietine, ismaisyti. Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir imaisyti i tesla, isminkyti. Tesla turi buti minksta , bet nebelipti prie ranku. Tesla iskociojam, ir ja isklijam formos dugna ir sieneles.
Idarui varskes suri isplakam su cukrum, kiausiniu ir vanile. Supilam ant teslos. pabarstom kapotais riesutais. Likusius kiausinius gerai isplakam, po truputi i juos dedam virta kondenc. piena. Gauta mase pilam ant riesutu. Kepam 200 c orkaiteje 35 - 40 min. Jei pyragas pradeda per greitai ruduot, uzdengiam folija. Iskepta pyraga reikia atsaldyti ir palaikyti saldytuve bent pora valandu( rekomenduoja 4).
P.s.: vietoj tepamo varskes surio galima vartoti paprasta varske.
Ideja paimta is zurnalo "Taste of home"[SIZE=1]
Padas:
200 g. miltu
1 kiausinis
2 valg. s. cukraus
50 g. sviesto
2 valg s. grietines
0,5 arb s. kepimo milteliu
Idaras:
200 g. tepamo varskes surio (Philadelphia)
2 valg s. cukraus
4 kiausiniai
1 st. kapotu riesutu (graikisku, pekano)
Vaniles
1 indelis virto kondenc. pieno
Padui Minksta sviesta issukti su cukrum, ideti kiausini, grietine, ismaisyti. Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir imaisyti i tesla, isminkyti. Tesla turi buti minksta , bet nebelipti prie ranku. Tesla iskociojam, ir ja isklijam formos dugna ir sieneles.
Idarui varskes suri isplakam su cukrum, kiausiniu ir vanile. Supilam ant teslos. pabarstom kapotais riesutais. Likusius kiausinius gerai isplakam, po truputi i juos dedam virta kondenc. piena. Gauta mase pilam ant riesutu. Kepam 200 c orkaiteje 35 - 40 min. Jei pyragas pradeda per greitai ruduot, uzdengiam folija. Iskepta pyraga reikia atsaldyti ir palaikyti saldytuve bent pora valandu( rekomenduoja 4).
P.s.: vietoj tepamo varskes surio galima vartoti paprasta varske.
Ideja paimta is zurnalo "Taste of home"[SIZE=1]
labai skanus pyragas tik aš dariau savo modifikaciją - pakeičiau šiek tiek į darą - 500 g. varškės, 2 kiaušiniai, 2 v.š. cukraus,. pakelis vanilinio cukraus, 4 v.š. manų. nedėjau riešutų, bet dėjau razinų į varškės įdarą. patiekta su cukraus pudra, grietine, mėlynių uogiene bei šokolado užpilu
QUOTE(*Mari* @ 2009 07 24, 08:54)
Braškės baigėsi plytkytam tortuikui su marscapone. Ar tiktų trešnės (vyšnios gal kiek per rūgščios)?
manau, kad puikiai tinka trešnės be kauliukų o jei mažai saldumo, tai gali įplakti daugiau cukraus
QUOTE(stewie @ 2009 07 24, 14:10)
atrodo labai jau gundančiai
QUOTE(*Mari* @ 2009 07 24, 05:54)
Braškės baigėsi plytkytam tortuikui su marscapone. Ar tiktų trešnės (vyšnios gal kiek per rūgščios)?
Tiktu ir tresnes.
QUOTE(*AMRI* @ 2009 07 24, 08:28)
daividija,radau jusu bankucheno receptuka ir noriu isbandyti labai,tik beda,kad neturiu romo.Ar galima ji kepti be jo,ar ipilti kitokio alkoholio?Gal galetumet parasyti dar kelis jo receptukus?
Romo galima ir nepilti,jis duoda skoni.Parasysiu veliau,visi jie panasus,tik vieniem reikia daugiau kiausiniu,kitiems maziau.
Nezinau, kurios geriau recepta nusirasyt, ar stewie, ar sigitaw ..? kazi, kuris skaniau butu
QUOTE(Masculine @ 2009 07 24, 22:00)
Nezinau, kurios geriau recepta nusirasyt, ar stewie, ar sigitaw ..? kazi, kuris skaniau butu
as jau iskepiau pagal sigitaw, kol kas labai saldu ir laukia kol atves ir keliaus saldytuvan, o ryt ragausim rimciau, kepiau ant 180, nes pame greit sukepa, jau po 10min virsus buvo apskrudes tai iskart dengiau su folija ir puikiai visai iskepe per 40min.ryt pranesiu daugiau kaip ten kas
Romo galima ir nepilti,jis duoda skoni.Parasysiu veliau,visi jie panasus,tik vieniem reikia daugiau kiausiniu,kitiems maziau.
[/quote]
Labai lauksiu
čikuraku, as irgi nusirasiau sigitaw recepta reiks kada, kai kondencofkes uzsipirksiu iskept butinai parasyk kaip gavosi ir butu labai faina pamatyt taviskes nuotraukeles
Suradau laiko,tai bandau parasyti baumkuchen'o receptuku.
1.350 g sviesto arba margarino,
350 g cukraus,
4 v.s. abrikosu likerio,
6 kiausiniai
200 g miltu,
150 g krakmolo,
1/8 l pieno,
35 g kokoso sviesto,
5 v.s. vandens,
50 g kakvos,
250 g cukraus pudros,
Minksta sviesta issukti iki purumo,deti po viena kiausinius,pilti po truputi cukraus,kartu su likeriu.Galiausiai supilti sumaisytus miltus su krakmolu(persijoti).Supilti piena.
I riebalais istepta forma pilti po kelis saukstus teslos ir deti i ikaitinta grili,kepti kol paruduos,taip supilti visa tesla.
Padaryti glaju.Vandeni sumaisyti su kokosu sviestu,kakava cukraus pudra.
Arba aplieti istirpintu sokoladu.
dar vienas:
250 g sviesto,
200 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3 kiausiniai,
100 g miltu,
50 g krakmolo,
50 g maltu migdolu,
½ a.s.cinamono,
1 kiausinio baltymas,
100 g kartaus sokolado,
50 g pienisko sokolado,
migdolu ploksteliu...
Minksta sviesta,cukru,vanilini cukru issukti iki baltumo,po viena imusti kiausinius.
Imaisyti miltus,krakmola,migdolus,cinamona.galiausiai isplakti iki standumo baltyma ir imaisyti i tesla.
Toliau kepti kaip ir pirmaji,po kelis saukstus teslos grilyje,kol paruduos,aplieti sokoladais,papuosti riesutais,arba niekuo nepuosti.
1.350 g sviesto arba margarino,
350 g cukraus,
4 v.s. abrikosu likerio,
6 kiausiniai
200 g miltu,
150 g krakmolo,
1/8 l pieno,
35 g kokoso sviesto,
5 v.s. vandens,
50 g kakvos,
250 g cukraus pudros,
Minksta sviesta issukti iki purumo,deti po viena kiausinius,pilti po truputi cukraus,kartu su likeriu.Galiausiai supilti sumaisytus miltus su krakmolu(persijoti).Supilti piena.
I riebalais istepta forma pilti po kelis saukstus teslos ir deti i ikaitinta grili,kepti kol paruduos,taip supilti visa tesla.
Padaryti glaju.Vandeni sumaisyti su kokosu sviestu,kakava cukraus pudra.
Arba aplieti istirpintu sokoladu.
dar vienas:
250 g sviesto,
200 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3 kiausiniai,
100 g miltu,
50 g krakmolo,
50 g maltu migdolu,
½ a.s.cinamono,
1 kiausinio baltymas,
100 g kartaus sokolado,
50 g pienisko sokolado,
migdolu ploksteliu...
Minksta sviesta,cukru,vanilini cukru issukti iki baltumo,po viena imusti kiausinius.
Imaisyti miltus,krakmola,migdolus,cinamona.galiausiai isplakti iki standumo baltyma ir imaisyti i tesla.
Toliau kepti kaip ir pirmaji,po kelis saukstus teslos grilyje,kol paruduos,aplieti sokoladais,papuosti riesutais,arba niekuo nepuosti.
Sveikos merginos,
turiu klausyma,gal kas galetumete patarti,gyvenant uzsienyje (UK),ka butu galima naudoti vietoje varskes kepiniams,tortams? Skaiciau kad ricotta panasus dalykas?
aciu labai
turiu klausyma,gal kas galetumete patarti,gyvenant uzsienyje (UK),ka butu galima naudoti vietoje varskes kepiniams,tortams? Skaiciau kad ricotta panasus dalykas?
aciu labai