Aš šiandien prasikankinau su morkų pyragu. Gaminau pagal tokį receptą:
Morkų pyragas
225 g smulkiai tarkuotu morku
1 citrinos sulciu (~ 4v.s.)
125 g minksto sviesto
150 g cukraus
o,5 pok.vanilinio cukraus(5 g)
truputi druskos
4 M dydzio kiausiniai
150 g miltu
8 g kepimo milteliu
100 g maltu migdolo riesutu
>Morkas sulaistyti su citrinos sultimis
>Sviesta,cukru, vanilini cukru ir druska issukti i vientisa mase .Tada viena po kito imusti kiausinius, mase vis gerai isplakant.
>Miltus su kepimo milteliais isijoti i mase ir gerai "rankiniu" budu ismaisyti.tada suberti morkas bei migdolus ir viska gerai sujungti mediniu saukstu.
> Kepti ikaitintoj orkaitej(170°) apie 30 min. Reikia vis ziureti mediniu pagaliuku!
Visų pirma morkas sutarkavau burokine tarka
paskui jau išmaišius tešlą susiprotėjau, kad kaip bulvių tarkius reikėjo tarkuot
Užstačiau ant rašomos temperatūros kokiai 40 min., joms pasibaigus laiminga bandau išsiimti pyragą, o ten vidus žiūriu dar maskatuojasi skystas
Įkišau dar 20 min. Galvoju, dabar tai jau tikrai viskas, nes jau svilėsių kvapą pradėjau užuosti, pjaunu, vidus žalias, tik viršus per daug apkepė
Ir kaip patarta dar prieš pjaudama su mediniu pagaliuku tikrinau, išsiėmė sveikas, niekas prie jo nelipo
Įdėjau aš savo tą pyragą dar 40 min. kad tik apačia kaistų ir pagaliau jau buvo iškepęs
Papildyta:Tiesa, kadangi midolų neturėjau, tai dėjau truputį graikinių riešutų, viršų saulėgrąžom ir cukraus pudra pabarsčiau.