RABARBARŲ IR MANGŲ "CRUMBLE"
Reikalingi produktai:
1/4 puodelio cukraus;
2 šaukštai cukraus;
3 puodeliai mangų supjaustytų kubeliais (maždaug 2 mangai);
2 puodeliai rabarbarų, supjaustytų 2 cm dydžio kubeliais (maždaug 2-3 stori stiebai);
1 šaukštelis citrinos sulčių;
1 šaukštelis tarkuoto imbiero;
2/3 puodelio miltų;
1/3 puodelio avižinių dribsnių;
1/3 puodelio kokoso drožlių;
2/3 puodelio rudojo cukraus;
1/3 puodelio tirpinto sviesto.
Paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų ir krakmolą. Sudėti mangus, rabarbarus, citrinos sultis ir imbierą ir gerai išmaišyti.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, kokoso drožles,rudąjį cukrų ir sviestą.
Sudėti mangų ir rabarbarų masę į kepimo indą. Ant viršaus sukrėsti antrąjį mišinį.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės burbuliuoti ir viršus pasidarys auksinės spalvos (apie 45 minutes).
Skaniausia valgyti su paprastais vaniliniais ledais.
QUOTE(daividija @ 2009 07 20, 17:35)
"labirintas".
torčiukas būtinai išbandysiu
bet kaip man nedrąsu bus sukt tą vyniotinį ant torto, o vdrug pritrūksta kokios juostelės tada jau kokį kelmą darai
rugiagele, lengvo nešiojimo
QUOTE(davija @ 2009 07 20, 17:38)
torčiukas būtinai išbandysiu
bet kaip man nedrąsu bus sukt tą vyniotinį ant torto, o vdrug pritrūksta kokios juostelės tada jau kokį kelmą darai
rugiagele, lengvo nešiojimo
bet kaip man nedrąsu bus sukt tą vyniotinį ant torto, o vdrug pritrūksta kokios juostelės tada jau kokį kelmą darai
rugiagele, lengvo nešiojimo
Tada gaunasi mazesnis tortas,apatini biskvita apipjaustai ir tiek.
Juosteliu pritruksta kai netycia suvalgai kokia viena kita
QUOTE(Ulitka @ 2009 07 20, 18:21)
As irgi labai sokoladinio norejau , tai prasom)
Pagrindas)
150 g lydyto sviesto, 1,5 stiklines cukraus, 2 kiausiniai, 250 ml grietinėlės, 200 g grietinės, 180 gr miltų 1 arb. sauksteli kepimo milteliu, 1/4 arb.sauksteli sodos, kakavos milteliu 70 g
Glazura : 80 ml, 100 gr sokolado
Kepimo forma 24 cm (isklota kepimo popieriumi)
Orkaite-170 laips.
Dubenėlyje sumaisyti lydyta sviesta, cukru, kiaušinius, grietinė ir grietinėlė. Sudeti miltus, kepimo miltelius, soda ir kakao.Trumpai viska sumaisyti kad gauti vientisa mase.Supilame tešla į forma ir dedame i orkaite 40-45 min. Pagrinda isimti is orkaites. Padeti valandai i saldytuva,o
po valandos aptepti glazura.
sokoladine glazura: Pasildyti grietinėle(ne virti) Isjunkti ugnį ir imesti šokolado .sumaišyti greitai kad butu vientisa mase ir padengti pagrinda.Ir vel i saldytuva valandai)
Nu labai skanutis ir aš dabar tokio norėčiau
O čia nieko netrūksta: Glazura: 80 ml, 100 gr sokolado ?
Daividija - puikus tortas o man tie tavo papuošimai super atrodo
Rugiagele, lengvų ateinančių mėnesiukų
QUOTE(daividija @ 2009 07 20, 17:35)
"labirintas".
Isivaizduoju koks pasakiskas torto skonis O tavo papuosimai laaabai originalus O ziedlapiu viduje saldainiukas idetas?
oj kiek čia skanėstukų visų laaabai gražūs ir gardžiai atrodantys kepinukai
Daividija, nespėjau atsikvošėt nuo tavo sausainių, o jau kitą tortą atitempei ir dar kaip skaniai ir įdomiai atrodantį rožytės iš sausų pusryčių man tai labai originaliai atrodo dar vienas tortas eilėn statomas
rugiagėle, juostytės tavosios taip ir prašosi paragaujamos
dzokada, šaunūs mascarponiniai tortai mmm kaip norėčiau....
QUOTE(daividija @ 2009 07 20, 17:35)
issikepiau sokoladini torta "labirintas".
Daividija, nespėjau atsikvošėt nuo tavo sausainių, o jau kitą tortą atitempei ir dar kaip skaniai ir įdomiai atrodantį rožytės iš sausų pusryčių man tai labai originaliai atrodo dar vienas tortas eilėn statomas
rugiagėle, juostytės tavosios taip ir prašosi paragaujamos
dzokada, šaunūs mascarponiniai tortai mmm kaip norėčiau....
RIMami,as cia vos ne paryciais "DRAUGYSTE" susiruosiau kepti .Nemiga kankina nors nusisauk.Pasiziurejau ta receptuka ir iskilo klausimas,kokio dydzio formos reikia?
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 20, 22:52)
Nu labai skanutis ir aš dabar tokio norėčiau
O čia nieko netrūksta: Glazura: 80 ml, 100 gr sokolado ?
O čia nieko netrūksta: Glazura: 80 ml, 100 gr sokolado ?
TRUKSTA - GRIETINELES!!!! atsiprasau))....buna...
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 20, 20:49)
Isivaizduoju koks pasakiskas torto skonis O tavo papuosimai laaabai originalus O ziedlapiu viduje saldainiukas idetas?
Aha,saldainiukas su romu
Aciu mergaites,sitas tortas man labai patiko,toks purus
O is tu sausu pusryciu galima visokiu grozybiu pridaryt,labai geras atrdimas,be to juos vaikai nurankioja,ir jie niekam nemaiso
QUOTE(daividija @ 2009 07 20, 17:35)
Rugiagele26,sveikinimai!!Pati zinai su kuo
As paskutiniu metu ko tai noooriu sokolado,tai vakar griebiau ir issikepiau sokoladini torta "labirintas".
As paskutiniu metu ko tai noooriu sokolado,tai vakar griebiau ir issikepiau sokoladini torta "labirintas".
aš irgi prisidedu prie sveikinimu jau iš avataro sprendžiau, kad geros naujienos
o jau torčiuko gražumas ir šokoladinumas
Na, sveikos mergaites apsireiksiu ir as Ale blin, kai ateini cia, kai pamatai visus sedevrus, tai taip nublankstu, kad sakes Na, bet nieko pati sau atleidziu, nes nesenai pradejau isvis kaska pati kept
Taigi, kepiau vel avizinius sausainukus, tik dabar jau tikslei pagal recepta ir be jokiu improvizaciju, na nebent su papuosimu (siokiu tokiu ). Beje, sausainukai tiesiog nerealiai skanus
Dar karta recepto adresiukas: http://forelle.bloga...ainiai-103.html.
Ir aisku nuotraukyte
Ir sios savaites pirkinys, nugriebtas per akcija paskutine nugriebiau
Papildyta:
Nu jo, Daivijos tortas nerealus, o papuosimai dar labiau tikrai gera ideja
Taigi, kepiau vel avizinius sausainukus, tik dabar jau tikslei pagal recepta ir be jokiu improvizaciju, na nebent su papuosimu (siokiu tokiu ). Beje, sausainukai tiesiog nerealiai skanus
Dar karta recepto adresiukas: http://forelle.bloga...ainiai-103.html.
Ir aisku nuotraukyte
Ir sios savaites pirkinys, nugriebtas per akcija paskutine nugriebiau
Papildyta:
Nu jo, Daivijos tortas nerealus, o papuosimai dar labiau tikrai gera ideja