Sveiki visi,
atradau labai skanaus torciuko su maskarpones suriu receptuka (tikiuosi nepasikartosiu,gal jau kas kitas buvo idejas,bet nemaciau,si recepta radau SM bet buvau nusikopinus ir dabar niekaip neatgaminu is kur as ji istraukiau)
Taigi ''TORTAS SU MASKARPONES SURIU'' :
PAGRINDUI:
pagrindui iskepiau visiskai paprasta vanilini biskvita,as kepiau is:
- 2 kiausiniu
- 60 gr cukraus
- 60 gr miltu
[B]SURIO KREMUI:[B]
30 g (3,5 dideli saukstai) zelatinos
150 g cukraus (as dedu trupuciuka maziau,nes man per saldu)
400 g maskarpones sūrio
150 g natūralaus jogurto
400 ml riebios grietinėlės
pusės citrinos sulčių (biskiuka dedu daugiau,nes duoda tokio gaivumo)
20 g vanilinio cukraus (dedu tiek kiek turiu tuo metu,kartais 8g pokelio uztenka)
apelsinų sulčių želatinos brinkinimui (as naudoju vieno apelsino sultis zelatinai,ir dar sulciu pilu ant biskvito)
+ papuošimui: uogų, mėtų lapelių, šokolado (arba ka tik isnesa fantazija).
p.s.jeigu norima,galima ideti kazkokiu vaisiu i vidu torto,as bandziau naktarinus,buvo labai labai skanu!
[B]PAGRINDAS: [B]
Biskvita gaminau taip:atskirai isplakiau tryni su puse cukraus ir baltyma su likusiu cukrumi,baltyma plakti iki tol kol neiskris is puodo apvertus. Tada viska atsargiai sumaisyti,ir po truputi pilti persijotus miltus,viskas ismaisyti atsargiai ir kepti nedarinejant orkaites 180C apie 20min.palikti orkaiteje atvesti.Kai atvesta as aplaistau apelsinu sultimis,jis tada pasidaro labai minkstas.
[B]KREMAS: [B]
Želatiną užmerkiame apelsinų sultyse, kad išbrinktų.
Maskarponę su jogurtu plakame su 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, galima ir mikrobangų krosnelėje. Paliekame atvėsti. Tada želatiną plona srovele pilame į sūrio masę, maišydami mikseriu, kad nesušoktų į vieną gumulėlį.
Išplaktą masę dedame į šaldytuvą, plaikome kol pradės stingti. Per tą laiką išplakame grietinėlę su puse stiklinės cukraus iki standumo. Ir įmaišome į stingstančią sūrio masę. Šiek tiek grietinėlės pasiliekame puošimui.
Viską išmaišius pilame į formą ant pagrindo, paliekame sustingti šaldytuve kokiai valandai-dviem.
Tortui sustingus, nuimame formos šonus ir belieka aptepti plakta grietinėle ir puošti kaip širdis geidžia - uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu....
Papuoštą torčiuką dar kelioms valandoms paliekame šaldytuve, geriausia per naktį.
pirmas blynas
o cia vakarykstis
Sias gelytes padaryti yra labai labai paprasta,radau kazkokiam rusiskame forume.
Reikia:
Obuoliu (cia man suejo 2 dideli obuoliai)
300 gr cukraus
300 gr vandens
Vandeni su cukrumi uzviriname,kai uzverda ir cukrus istirpes dedame kuo ploniau supjaustytas obuoliu riekeles ir verdame kol suminksteja,deda i lekste,geriau deti aplink krastus lekstes,kad nusivarvetu sirupas,ir truputi pravesus galima formuoti rozytes,t.y. sukti aplinkui riekeles.
Skanaus ir sekmes!
Pyragas su trešnėmis
1 kg trešnių
300 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
260 g avižinių dribsnių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Trešnes nuplauname, nusausiname ir pašaliname jų kauliukus.
Sviestą išsukame su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Viską po truputį įmaišome į sviesto masę.
Tešlą iškrečiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.
Suberiame trešnes, lengvai jas įspaudžiame.
Pyragą kepame 200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, supjaustome gabalėliais ir apibarstome miltiniu cukrumi.
P.S. as dar prideliojau aviečių
1 kg trešnių
300 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
260 g avižinių dribsnių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Trešnes nuplauname, nusausiname ir pašaliname jų kauliukus.
Sviestą išsukame su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Viską po truputį įmaišome į sviesto masę.
Tešlą iškrečiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.
Suberiame trešnes, lengvai jas įspaudžiame.
Pyragą kepame 200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, supjaustome gabalėliais ir apibarstome miltiniu cukrumi.
P.S. as dar prideliojau aviečių
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 19, 08:25)
Tai Sonatinos "Varskiniai rageliai", tai tie su dzemu? Tai cia tos pacios skareles, kuriu ieskojai?
As dariau tuos ragelius, niu.....zinok man tai nerealiai skanus Dariau juos mazuliukus, tai gavosi kiekis nemazas, bet kadangi sveciuose turejau vaiku, tai susveite per 10min, o gal ir maziau. Dariau su dzemu skirtu kepiniams, persiku ir avieciu skoniais. Jau pati sau sakiau, jei kepsiu kita karta, tai darysiu is dvigubos normos
Sekmes!
As dariau tuos ragelius, niu.....zinok man tai nerealiai skanus Dariau juos mazuliukus, tai gavosi kiekis nemazas, bet kadangi sveciuose turejau vaiku, tai susveite per 10min, o gal ir maziau. Dariau su dzemu skirtu kepiniams, persiku ir avieciu skoniais. Jau pati sau sakiau, jei kepsiu kita karta, tai darysiu is dvigubos normos
Sekmes!
ne tokiu ieskojau, bet daugiau nieko panasaus neradau as irgi maziukus dariau ale varskinius pagal Sonatina, tik mazai sviesto turejau tai dejau margarino.
100gr margarino, 200gr grudetos varskes, nes tokia turejau, ir apie 200gr miltu. i vidu sukau plonai pjaustytus obuolius apvoliotus cukruj su cinamonu, kepta 20 min 180 laipsniu orkaitej, po iskepimo pasirode mazai saldus tai apliejau tirpintu sokoladu, blenderis sudege tai negalejau riesutuku pasmulkint pabarstyt, bet kokosu radau labai uzkreciantys valgyt dar dar dar ir dar...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 18, 20:16)
Stai mano juosteles su dzemu kaip dukryte priejus prie orkaites pasake: "O di-e" (o dieve tai reiskia), tai jau zinokit, kad jos nekaip atrodo
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
rugiagele26 tai gaunasi toks skonis kaip "smelio juostos" ar kai pji ten? atrodo tai skaniai, tikrai bandysiu. O kokia uogienme geriausiai tinka?
QUOTE(mamkaa @ 2009 07 20, 09:44)
rugiagele26 tai gaunasi toks skonis kaip "smelio juostos" ar kai pji ten? atrodo tai skaniai, tikrai bandysiu. O kokia uogienme geriausiai tinka?
As dejau braskiu dzema, zodziu geriausia kuo tirstesne, nes labai begt nori...
Nezinau kas ten per smelio juostos, ale cia ale tos, kur seniai kazkada budavo pirkt tokios juosteles su dzemu, nezinau kaip jos dar kitaip vadinasi
Tik kociok ploniau nei 5 mm...nes issipus ir bus kaip mano storos
rugiagele26 o tu kita karta pabandyk deti pirktini kepiniams skirta dzema. Jo yra ivairiu skoniu, as neseniai sausainiukus kepiau su abrikosu ir avieciu dzemu, labai skanu ir begt net nebando Tik brangokas tas dzemas
dzokada kokie apetitni tortukai niam, niam...
*coliukeee* butinai ismeginsiu, kaip tik tresniu turiu. O kokio dydzio skardai skirti ingridientai?
čikuraku niu jau kokie skanuuuciai O, kad uzkreciantys tikra tiesa Sakiau, kai iskepiau, tai dingo momentaliai, akimirksniu, sitie rageliai kaip saulegrazos, valgai ir negali sustot
dzokada kokie apetitni tortukai niam, niam...
*coliukeee* butinai ismeginsiu, kaip tik tresniu turiu. O kokio dydzio skardai skirti ingridientai?
čikuraku niu jau kokie skanuuuciai O, kad uzkreciantys tikra tiesa Sakiau, kai iskepiau, tai dingo momentaliai, akimirksniu, sitie rageliai kaip saulegrazos, valgai ir negali sustot
O taip, tie dzemai brangus, as abrikosini berods pirkdavau ananasiniam tortui. Ojetau, kaip dabar noreciau ananasinio torto.. su svieziais ananasais...
Rugiagele26,sveikinimai!!Pati zinai su kuo
As paskutiniu metu ko tai noooriu sokolado,tai vakar griebiau ir issikepiau sokoladini torta "labirintas".man labai patiko,gan greit padariau,purus biskvitai,lengvas kavos aromatas,palauke pora val visa seima tarsem,net ausys linko
Recepta radau rusaiciu forume(kurgi daugiau ra
si skanius tortus ) I papuosimus nekreipkit demesio,labaii pamegau puosti vaiku sausais pusryciais Ir skanu ir sveika.
Jei kam idomu imesiu receptuka.
Biskvitai:
6 kiausiniai,
200g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
225g miltu,
1 pakelis kepimo milteliu(kadangi pas mane ne pakeliais dejau pusantro saukstelio)
30g kakavos.
Kremas:
500g mascarpones surio,
100ml stiprios kavos,
250ml grietineles,
cukraus pudros pagal skoni,as dejau 3/4 stiklines.
megiama sokoladine glazura.
Kiausinius isplakam su cukrumi,plakam apie 5 min,ipilam 6v.s. karsto vandens,plakam toliau.
Miltus sumaisom su kakava ir kepimo milteliais ir metaliniu saukstu imaisome i tesla.
2/3 teslo supilame i didele skarda,isklota kepimo popieriumi,kita supilame i 24cm skersmens torto forma.Ir kisame i ikaitinta 200C orkaite 15min(priklauso nuo orkaites,biskvotas gan plonas,gali iskepti ir greiciau,patikriname mediniu pagaliuku.
Istraukiame ir atvesiname.
Gaminame krema.
I maskarpone supilti salta kava ir cukraus pudra,gerai isplakti.
Atskirai isplakti grietinele ir sumaisyti su mascarpones kremu.
Apvalu biskvita perpjauti per puse,kad gautusi du ploni biskvitai.O is skardos supjaustyti vienodo plocio juostelemis,pas mane 5cm,gavosi 5 juosteles.
Apatini biskvita aptepti kremu.
Juosteles aptepti kremu.Viena juostele susukti i vyniotinuka deti ant biskvito vidurio,ir taip vynioti visas juosteles,aptepti virsu kremu ir uzdeti likusi biskvita.
Padeti porai val i saldytuva,po to palieti sokoladine glazura.
ja dariau is sokolado(istirpinau),ten ipyliau grietineles ir silta aptepiau ant torto.
Viskas.Biskvitus galima suslaistyti kavos sirupu,as sulaisciau ir ipyliau slakeli kavos likerio
Skonis truputi pansus i tiramisu.Prpajautas graziaia trodo(jei graziai prapjauni )
As paskutiniu metu ko tai noooriu sokolado,tai vakar griebiau ir issikepiau sokoladini torta "labirintas".man labai patiko,gan greit padariau,purus biskvitai,lengvas kavos aromatas,palauke pora val visa seima tarsem,net ausys linko
Recepta radau rusaiciu forume(kurgi daugiau ra
si skanius tortus ) I papuosimus nekreipkit demesio,labaii pamegau puosti vaiku sausais pusryciais Ir skanu ir sveika.
Jei kam idomu imesiu receptuka.
Biskvitai:
6 kiausiniai,
200g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
225g miltu,
1 pakelis kepimo milteliu(kadangi pas mane ne pakeliais dejau pusantro saukstelio)
30g kakavos.
Kremas:
500g mascarpones surio,
100ml stiprios kavos,
250ml grietineles,
cukraus pudros pagal skoni,as dejau 3/4 stiklines.
megiama sokoladine glazura.
Kiausinius isplakam su cukrumi,plakam apie 5 min,ipilam 6v.s. karsto vandens,plakam toliau.
Miltus sumaisom su kakava ir kepimo milteliais ir metaliniu saukstu imaisome i tesla.
2/3 teslo supilame i didele skarda,isklota kepimo popieriumi,kita supilame i 24cm skersmens torto forma.Ir kisame i ikaitinta 200C orkaite 15min(priklauso nuo orkaites,biskvotas gan plonas,gali iskepti ir greiciau,patikriname mediniu pagaliuku.
Istraukiame ir atvesiname.
Gaminame krema.
I maskarpone supilti salta kava ir cukraus pudra,gerai isplakti.
Atskirai isplakti grietinele ir sumaisyti su mascarpones kremu.
Apvalu biskvita perpjauti per puse,kad gautusi du ploni biskvitai.O is skardos supjaustyti vienodo plocio juostelemis,pas mane 5cm,gavosi 5 juosteles.
Apatini biskvita aptepti kremu.
Juosteles aptepti kremu.Viena juostele susukti i vyniotinuka deti ant biskvito vidurio,ir taip vynioti visas juosteles,aptepti virsu kremu ir uzdeti likusi biskvita.
Padeti porai val i saldytuva,po to palieti sokoladine glazura.
ja dariau is sokolado(istirpinau),ten ipyliau grietineles ir silta aptepiau ant torto.
Viskas.Biskvitus galima suslaistyti kavos sirupu,as sulaisciau ir ipyliau slakeli kavos likerio
Skonis truputi pansus i tiramisu.Prpajautas graziaia trodo(jei graziai prapjauni )
gražuma Daividija sekanti Rugiagėlei irgi prasidėjo, nuo ko tais užsinorėjau
QUOTE(Olesta @ 2009 07 20, 14:39)
gražuma Daividija sekanti Rugiagėlei irgi prasidėjo, nuo ko tais užsinorėjau
na jau ne ne,aciu,as nuo savu dvyniu isslinkusiais plaukais vaikstau,o jei vel du
Man siaip buna tokie tarpai,kai as valgau daug sokolado,po to valgau dar ko nors,o i sokolada net neziuriu.
rugiagele juosteles su dzemu
nieko saaau))))tai bent skanumelis...vaaau.....
dzokada
torciukas su maskarpones suriu ir vakarykstis
Saunuole!!!mniam...
aciu uz gelytes)
*coliukeee*
Pyragas su trešnėmis
Kaip tik laiku)))
čikuraku,
Skaniukas...muuurrrrr
Daividija aciu uz torta)Labai labai labai
As irgi labai sokoladinio norejau , tai prasom)
Pagrindas)
150 g lydyto sviesto, 1,5 stiklines cukraus, 2 kiausiniai, 250 ml grietinėlės, 200 g grietinės, 180 gr miltų 1 arb. sauksteli kepimo milteliu, 1/4 arb.sauksteli sodos, kakavos milteliu 70 g
Glazura : 80 ml, 100 gr sokolado
Kepimo forma 24 cm (isklota kepimo popieriumi)
Orkaite-170 laips.
Dubenėlyje sumaisyti lydyta sviesta, cukru, kiaušinius, grietinė ir grietinėlė. Sudeti miltus, kepimo miltelius, soda ir kakao.Trumpai viska sumaisyti kad gauti vientisa mase.Supilame tešla į forma ir dedame i orkaite 40-45 min. Pagrinda isimti is orkaites. Padeti valandai i saldytuva,o
po valandos aptepti glazura.
sokoladine glazura: Pasildyti grietinėle(ne virti) Isjunkti ugnį ir imesti šokolado .sumaišyti greitai kad butu vientisa mase ir padengti pagrinda.Ir vel i saldytuva valandai)
nieko saaau))))tai bent skanumelis...vaaau.....
dzokada
torciukas su maskarpones suriu ir vakarykstis
Saunuole!!!mniam...
aciu uz gelytes)
*coliukeee*
Pyragas su trešnėmis
Kaip tik laiku)))
čikuraku,
Skaniukas...muuurrrrr
Daividija aciu uz torta)Labai labai labai
As irgi labai sokoladinio norejau , tai prasom)
Pagrindas)
150 g lydyto sviesto, 1,5 stiklines cukraus, 2 kiausiniai, 250 ml grietinėlės, 200 g grietinės, 180 gr miltų 1 arb. sauksteli kepimo milteliu, 1/4 arb.sauksteli sodos, kakavos milteliu 70 g
Glazura : 80 ml, 100 gr sokolado
Kepimo forma 24 cm (isklota kepimo popieriumi)
Orkaite-170 laips.
Dubenėlyje sumaisyti lydyta sviesta, cukru, kiaušinius, grietinė ir grietinėlė. Sudeti miltus, kepimo miltelius, soda ir kakao.Trumpai viska sumaisyti kad gauti vientisa mase.Supilame tešla į forma ir dedame i orkaite 40-45 min. Pagrinda isimti is orkaites. Padeti valandai i saldytuva,o
po valandos aptepti glazura.
sokoladine glazura: Pasildyti grietinėle(ne virti) Isjunkti ugnį ir imesti šokolado .sumaišyti greitai kad butu vientisa mase ir padengti pagrinda.Ir vel i saldytuva valandai)
QUOTE(daividija @ 2009 07 20, 18:17)
na jau ne ne,aciu,as nuo savu dvyniu isslinkusiais plaukais vaikstau,o jei vel du
Man siaip buna tokie tarpai,kai as valgau daug sokolado,po to valgau dar ko nors,o i sokolada net neziuriu.
Man siaip buna tokie tarpai,kai as valgau daug sokolado,po to valgau dar ko nors,o i sokolada net neziuriu.
o jei vel du - tai auginsi jau visus keturis, ir islinks dar daugiau plauku