QUOTE(daividija @ 2009 07 14, 19:34)
Oij kaip noreciau
reiks kepti, kai tik issikapstysiu is bedu... dar kazkieno pamenu nusirasiau juosteles su dzemu, bet niekaip neprisiruosiu iskepti. o gal kas zinot, kokiu storiu reikia iskocioti tesla toms juostelems su dzemu? Na jei neisivaizduojat, kas ten per juosteles, ideisu tuoj nuoroda.
Papildyta:
Neradau nuorodos, bet recepta nukopinta radau:
Juosteles su dzemu
400 g sviesto
200 g cukraus
100 g grietinės
4 kiaušiniai (3 kiaušiniai tešlai + 1 aptepimui)
1/2 a.š. druskos
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba šiek tiek kvapniosios esencijos
Miltai (apie 700 g tikrai dėjau, tiek turėjau atsisvėrus, o toliau nežinau kiek suėjo, iš akies dėjau )
Smulkintų riešutų (gal apie 100-200 g)
Uogienės/džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo Supjaustyti norimo dydžio juostelėm.
1 kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio.
Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu (aš tingėjau žaisti su krašteliais, tai aptepiau visus apatinius sausainiukus baltymus ), per vidurį dėti po 1 a.š. uogienės/ džemo (aš dėjau slyvų džemą ir aviečių uogienę ), uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepti orkaitėje, +200 C, apie 20 min, arba kol pagels