RiMami,jau torto grozis,jauciu kaaaaip skanu ir gaivu.
Ačiū labai už gražius atsiliepimus Bet visas jūsų pagyras peradresuoju Meianai, nes tai ji sukūrė šį receptą ir su mumis pasidalino už ką begaliniai jai dėkinga Tai ištiesų gaivus, skanus ir lengvai padaromas torčiukas
QUOTE(RiMami @ 2009 07 13, 10:28)
o biskvitas, kurį sulaisčiau cukraus+vandens+pora šaukštų Amareto sirupu.
o tai taip tu ji ir pasigaminai?kiek dejai cukraus, kiek vandens?
QUOTE(lotute @ 2009 07 13, 13:14)
o tai taip tu ji ir pasigaminai?kiek dejai cukraus, kiek vandens?
Jei darysi tiksliai pagal originalų receptą - tai tau šito sirupo net nereikės daryt O šiaip jei nebūna receptuose nurodyta kokį reikia sirupą daryti - tai aš darau iš akies sirupas turi būti toks salsterėjantis neblogai, dar kokio alkoholio makteli ar kavos šaukštą kitą ir gerai o būtent šį kartą vienam biskvito lakštui - imiau apie 0,5 st. virinto atvėsinto vandens, išmaišiau kokius 2 v. š. cukraus ir įpyliau 2 v. š. Amareto (aišku, teisingiausia būtų vandenį su cukrumi užvirti, ataušinti ir tada supilti alkoholį )
Biskvitą kepiau savo mėgstamiausią šį, likusius 2 lakštus užšaldžiau
Sveikutės Na ir šaunuolės jūs, tokių grožybių pridarote Norėjau paklausti dėl daividijos plikytos tešlos braškinio torto recepto Ar iš ten nurodyto kiekio išeina nemažas tortukas? Skersmuo, kaip matau, nemažas, o kaip aukštis? Norėčiau aš jį iškepti bendradarbiams prieš išeidama atostogų Ar nėra sudėtinga jį pagaminti, nes bijau, kad gali nesigauti, nelabai kokia iš manęs tortų kepėja
SKANĖSTAS SU MĖLYNĖMIS
Reikalingi produktai:
1-2 šaukšteliai želatinos;
250 g desertinės varškės (man skaniausia plombyro skonio);
200 ml natūralaus jogurto;
2 šaukštai medaus;
150 g mėlynių.
Paruošimas:
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti.
Desertinę varškę sumaišyti su jogurtu ir medumi. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir supylus į varškės masę išmaišyti. Mėlynes suberti į mišinį ir atsargiai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į formeles arba į vieną didelę formą ir 3 val palaikyti šaldytuve.
Reikalingi produktai:
1-2 šaukšteliai želatinos;
250 g desertinės varškės (man skaniausia plombyro skonio);
200 ml natūralaus jogurto;
2 šaukštai medaus;
150 g mėlynių.
Paruošimas:
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti.
Desertinę varškę sumaišyti su jogurtu ir medumi. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje ir supylus į varškės masę išmaišyti. Mėlynes suberti į mišinį ir atsargiai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į formeles arba į vieną didelę formą ir 3 val palaikyti šaldytuve.
QUOTE(Srove @ 2009 07 12, 20:25)
Niam niam
Tortukas princas regentas(labai panasus i Cipciuko, tik pertepimas kitoks)
Tortukas princas regentas(labai panasus i Cipciuko, tik pertepimas kitoks)
Srove, nu kaip galėjau pražiopsot tokį tavo gražuoliuką torčiuką o kooooks pjūvis šonai labai fainai atrodo Ale tikrai saldžiai gyveni tiek nuostabių tortų paskutiniu metu pažėrei
QUOTE(miglicienta @ 2009 07 13, 16:46)
SKANĖSTAS SU MĖLYNĖMIS
Va šitą reikaliuką jamu dabar pat laaaabai gaiviai ir skaniai atrodo
QUOTE(RiMami @ 2009 07 13, 16:57)
Va šitą reikaliuką jamu dabar pat laaaabai gaiviai ir skaniai atrodo
Patikek, tikrai labai skanus deserčiukas mėlynes žinoma galima pakeisti kokiom kitom uogom,ir gal įdėti daugiau želatinos,kad geriau sustingtų. Tada gal galima išimti normaliai iš formeliu, išeitų kaip pyragiukai
QUOTE(Įdomi @ 2009 07 13, 13:12)
Sveikutės Na ir šaunuolės jūs, tokių grožybių pridarote Norėjau paklausti dėl daividijos plikytos tešlos braškinio torto recepto Ar iš ten nurodyto kiekio išeina nemažas tortukas? Skersmuo, kaip matau, nemažas, o kaip aukštis? Norėčiau aš jį iškepti bendradarbiams prieš išeidama atostogų Ar nėra sudėtinga jį pagaminti, nes bijau, kad gali nesigauti, nelabai kokia iš manęs tortų kepėja
na,gaunasi normalaus aukscio tortas,berods 28cm skersmens,bijau jau ir sumeluot.
Daug merginu ji dare,sake lengvai pasigamina,tikrai megink.
QUOTE(daividija @ 2009 07 13, 19:38)
na,gaunasi normalaus aukscio tortas,berods 28cm skersmens,bijau jau ir sumeluot.
Daug merginu ji dare,sake lengvai pasigamina,tikrai megink.
Daug merginu ji dare,sake lengvai pasigamina,tikrai megink.
Ačiū Reikia bandyt iš paskutiniųjų braškių pasidaryt Tik bijau, kad po bandymų netektų pėdint į Maximą pirkt to išleistuvių torto
QUOTE(Įdomi @ 2009 07 13, 16:12)
Sveikutės Na ir šaunuolės jūs, tokių grožybių pridarote Norėjau paklausti dėl daividijos plikytos tešlos braškinio torto recepto Ar iš ten nurodyto kiekio išeina nemažas tortukas? Skersmuo, kaip matau, nemažas, o kaip aukštis? Norėčiau aš jį iškepti bendradarbiams prieš išeidama atostogų Ar nėra sudėtinga jį pagaminti, nes bijau, kad gali nesigauti, nelabai kokia iš manęs tortų kepėja
Dariau vakar šį tortą ( Olestos sugundyta ) Na tirai mum laaabiai skanus, toks tikras desertas prie kavos
Čia dariau pabandymui, naminiam valgymui tai puošimas minimalus
Va pjūvis
Turėjau labai mažai braškių tai jos netolygiai pasiskirstė...
Kepant lakštus nereikia išsigąst kad jie labai išsipučia (pas mane atrodė kaip kalnų reljefas - buvau puolus į paniką ) bet kol atvėso susileido ir viskas gavos čiki
Tik mūsų šeima nusprendė kad kitam kartui daryčiau su ananasais arba konserv. persikais gal kad braškės jau nusibodo
tiesa, klausei apie dydį - maniškis 24 cm skersmens ir 5 cm aukščio nepasakyčiau kad iš didžiųjų
QUOTE(uzniukas @ 2009 07 13, 20:41)
tiesa, klausei apie dydį - maniškis 24 cm skersmens ir 5 cm aukščio nepasakyčiau kad iš didžiųjų
mūsiškis buvo 26cm skersmens ir kokių 7-8cm aukščio. nu galingas..