Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

vilnera aciu happy.gif ok.gif
Atsakyti
Aciu merginos labai 4u.gif bandysiu kazkaip kapstytis bigsmile.gif
Atsakyti
Hei alle sammen smile.gif
Jeg ønsker å bli med i denne gruppen 4u.gif Jeg er en nykommer, men håper å lære mer med deres hjelp fordi jeg vil flytte til Norge i september....

Matau, kad čia smagiai ir turinigai galima pabendrauti tai bandysiu mokytis kartu su jumis. Lankiau truputį pradedančiųjų kursus iš knygtutės Ny i Norge.. .. pradmenis kaip ir turiu, ar bent jau turėčiau turėti... bet kai isijungiu pasiklausyti online kokio norvegu radio.. blink.gif blink.gif man ten is vis mistika pasidaro kartkartėmis tik išgirstu kaip save prisistato koks vedejas ir viskas ties tuo ir baigiasi mano žinios verysad.gif .... o kėtinu vykti į NO ilgesniam laikui..tai biškis baisoka daros.. idomu būtų sužinot per kiek laiko jūs išmokot jau susikalbėti kad ir minimaliai su pačiais norvegais?

p.s. http://runeberg.org/folkeven/ šiame puslapyje rasite daug nesudėtingų norvegų k. pasakų smile.gif man visai patinka jas skaityti, kažkaip lengviau isimenu naujus žodžius.. gal kam taip pat patiks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almantė: 02 rugpjūčio 2009 - 22:24
sveika prisijungus thumbup.gif Du snakker norsk bare bra mirksiukas.gif as, nors tik truputi mokiausi savarankiskai, viena diena kalbejau su norvegu norvegiskai doh.gif jis viska taip greitai pasake, kad nieko nesupratau blink.gif o kai paprasiau "snakke saktere", tada jau supratau ka jis ten kalbejo, tai jau ir atsakyti galejau doh.gif
Papildyta:
o, aciu uz nuoroda drinks_cheers.gif
Papildyta:
o jau ir darba gal turesi norvegijoje? bigsmile.gif as tai uz 2 savaiciu isvaziuosiu i Norsk ax.gif i koki miesta vaziuosi? smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites! Atostogu sezonas tesiasi vacation4.gif
Jeg har det veldig bra, sover mye, lærer norsk, og håper til å reise i Norge en dag igjen
QUOTE(vilnera @ 2009 08 02, 18:36)
Laikai pagrinde keturi (esamasis,du butieji ir busimasis),busimasis ir vienas is butuju sudaromi su pagalb.veiksmaz.

Dar galiu prideti: yra passiv esamasis ir butasis, sudaromas su pagalbiniu zodeliu+ 3veiksm.f.,kai sakoma kad kazkas yra ar buvo daromas, ir pluskvamperfektum, kai vartojami sakiny 2 butieji laikai, pvz. dariau ka nors kai buvau padares kazka. Sudaromas su hadde+3 v.f., o pagr. sakiny- preteritum (2 v.f.). Pvz. Kai perskaiciau laikrasti, as miegojau. Butu Da jeg hadde lest avisen, sovnet jeg. Prie kitu laiku dar "neprisikapsciau"
Cia panasiai kaip ir anglu kalboj

QUOTE(artemide23 @ 2009 08 02, 23:30)
as tai uz 2 savaiciu isvaziuosiu i Norsk  ax.gif

I Norge... sunglasses2.gif
Atsakyti
I Norge doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dovaira @ 2009 08 03, 10:07)
Sveikutes mergaites! Atostogu sezonas tesiasi vacation4.gif
Jeg har det veldig bra, sover mye, lærer norsk, og håper til å reise i Norge en dag igjen

Dar galiu prideti: yra passiv esamasis ir butasis, sudaromas su pagalbiniu zodeliu+ 3veiksm.f.,kai sakoma kad kazkas yra ar buvo daromas, ir pluskvamperfektum, kai vartojami sakiny 2 butieji laikai, pvz. dariau ka nors kai buvau padares kazka. Sudaromas su hadde+3 v.f., o pagr. sakiny- preteritum (2 v.f.). Pvz. Kai perskaiciau laikrasti, as miegojau. Butu Da jeg hadde lest avisen, sovnet jeg. Prie kitu laiku dar "neprisikapsciau"Cia panasiai kaip ir anglu kalboj
I Norge... sunglasses2.gif

Ziuriu,jus nuo sudetingiausiu pradejot biggrin.gif Bent jau man-fortidsfuturum ir pluskvprf.. nemyliu as anu biggrin.gif Kiti laikai-baika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2009 08 02, 23:30)
sveika prisijungus  thumbup.gif Du snakker norsk bare bra  mirksiukas.gif as, nors tik truputi mokiausi savarankiskai, viena diena kalbejau su norvegu norvegiskai  doh.gif jis viska taip greitai pasake, kad nieko nesupratau  blink.gif  o kai paprasiau "snakke saktere", tada jau supratau ka jis ten kalbejo, tai jau ir atsakyti galejau  doh.gif
Papildyta:
o, aciu uz nuoroda  drinks_cheers.gif
Papildyta:
o jau ir darba gal turesi norvegijoje?  bigsmile.gif as tai uz 2 savaiciu isvaziuosiu i Norsk  ax.gif i koki miesta vaziuosi?  smile.gif

Jeg vil reise til Oslo, og du ? Jeg har ikke jobb når, men jeg skal søke (ar se etter på) jobb. smile.gif teiva ..kol kas paieškos nėra intensyvios, nes kalbos nelabai moku, o su anglu k. skelbimų kažko tai arba aš ne ten ieškau arba iš tikro jų nėra..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 08 03, 18:52)
Ziuriu,jus nuo sudetingiausiu pradejot  biggrin.gif  Bent jau man-fortidsfuturum ir pluskvprf.. nemyliu as anu  biggrin.gif  Kiti laikai-baika  biggrin.gif

As irgi nemegstu tokiu laiku, bet sprendziau uzduotis is Mikucionio psl kur nuorodos i Oslo universiteta, ir pasitaike tokie laikai blush2.gif Bet manau, cia dar ne patys sudetingiausi.
Atsakyti
hei, jenter!! lykke til med språket!!! jeg er ikke veldig flink med skriftlig men kan hjelpe dere med muntlig litt 4u.gif Jeg har bodde i Norge i 3 år, gikk til Norsk kurs i halv år. Det er mye lettere hvis du prater dum sin språk.
Sveikos mergytes, saunuoles kas mokoi pacios, kuo galesiu padesiu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos aš taip pat noriu prisijunkti, Norvegjoi gyvenu jau du mėnesiai, su dukra mokomės savarankiškai iš vadovėliu ir Lietuviški Norvegiški pokalbiai knygutės, na aš kasdien pasiskaitau pasižiūri ,bet dar nalabai pora žodeliu ir sakinių, tik va dabar kita savaite pradėsiu eiti i kursus Brandbu jie nemokami 3 kartus saivaitėi vakarais, mano dukra tai jau po truputi supranta ką sako norvegai nes nekarta kalbino na tų žodžių jau žino žino, pirmadieni pradės lankyti mokykla, labai bijo ir neisivaizduoja kaip išmoks norvegų pilnai jei pradžioj visi jai kalbės angliškai, bet nieko, va kelios svetainės jums pasimokyt. 4u.gif http://steinpastein....trukt_tid=39595 ir http://pavei.cappelen.no/2/4.html
Atsakyti
QUOTE(mycas @ 2009 08 12, 13:52)
hei, jenter!! lykke til med språket!!! jeg er ikke veldig flink med skriftlig men kan hjelpe dere med muntlig litt 4u.gif Jeg har bodde i Norge i 3 år, gikk til Norsk kurs i halv år. Det er mye lettere hvis du prater dum sin språk.
Sveikos mergytes, saunuoles kas mokoi pacios, kuo galesiu padesiu  biggrin.gif

Hei, hvordan går det med deg? Går du på Norsk kurser nå? Hva lærte du der?

QUOTE(Lliucija6 @ 2009 08 15, 16:28)
Sveikos aš taip pat noriu prisijunkti.va kelios svetainės jums pasimokyt.  4u.gif http://steinpastein....trukt_tid=39595 ir http://pavei.cappelen.no/2/4.html

Sveika prisijungus! Tavo paminetas svetaines artemide23 jau mums buvo seniau pateikus. Bet niekada nemaiso prisiminti smile.gif O tavo dukra eis i norvegiska klase ar pradzioje mokysis atskirai?
Atsakyti